ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

TO BLOG ΤΟΥ M.HULOT
Facebook Twitter

Η Άννα και ο έρωτας και η Νίκη της Ακαδημίας Πλάτωνος

Η Άννα και ο έρωτας και η Νίκη της Ακαδημίας Πλάτωνος

Στιγμές από δύο συνεντεύξεις πριν από δέκα χρόνια.

Η Άννα και ο έρωτας και η Νίκη της Ακαδημίας Πλάτωνος Facebook Twitter
Φωτο: Nan Goldin.

Παίρνω τώρα τελευταία ένα ταξί για την πλατεία Βάθη, ο ταξιτζής κάθεται δίπλα μου και μιλάει σπαστά ελληνικά. Τον παίρνει ένας τύπος τηλέφωνο, μιλάνε στα αλβανικά και του λέω «Αλμπάνια;» Μου λέει «τι είναι αυτό; Δεν ξέρω» και με ρωτάει «πού πηγαίνεις»; Του λέω «πιο πάνω» -ευτυχώς του είπα ψέμα- «ένα ζευγάρι γνωστών μου έχει τσακωθεί και πάω να τους τα ξαναφτιάξω». Κάτι μου ήρθε, έτσι διαισθητικά. Μου λέει «είσαι πολύ όμορφη γυναίκα» και εγώ σκέπτομαι από μέσα μου τι ψέματα μπορεί να πει ο άντρας για να πηδήξει.

Είναι τελείως υποκειμενικό αυτό, γιατί να είναι ψέματα;

Κοίταξε, τώρα φοράω και τον σκούφο, το μαλλί μου είναι σε καλή κατάσταση. Το μαλλί μου ήταν άβαφτο, είχε βγει άσπρη ρίζα μέχρι κάτω, ήμουν αγουροξυπνημένη και πήγαινα για αγγαρεία. Μου λέει ο τύπος «έχεις δεσμό;». Του λέω «βασικά είμαι κατά του δεσμού, αλλά αν βρω κάποιον, μένω και μαζί του και τρεις μήνες». Μου λέει «θέλεις να τα φτιάξουμε;». Του λέω «μα εμένα μου αρέσουν οι μικροί». «Μικρός είμαι» μου λέει αυτός -ήτανε γύρω στα 40. Λέω «εντάξει, μικρός είσαι». Μου λέει «είσαι πάνω από 35;». Του λέω «ναι», μου λέει «δεν σου φαίνεται». Και ξανασκέφτομαι εγώ «καλύτερα να μου έλεγε στα ίσια, ότι ξέρεις έχω να πάω 2-3 μήνες με γυναίκα, ψάχνω μία τζάμπα, να κλείσουμε την κούρσα». Του λέω «εντάξει μωρέ, πιο μικρούς εννοούσα, δεν πειράζει». Και για να τον ξενερώσω του λέω «υπάρχει και ένα πρόβλημα ακόμα». Μου λέει «τι;». Του λέω «ο άντρας μου αρέσει να είναι και μαστούρης». «Εντάξει», μου λέει, «να πάρω και ένα μαύρο και να βγούμε». Του λέω «εγώ δεν κάνω μαύρο, καν’ το μόνος σου». «Ντάξει», μου λέει, «αλλά έχω και εγώ έναν όρο». Του λέω «πες τον μου», λες και τα είχαμε φτιάξει. Μου λέει «όταν θα το κάνουμε, θα βάλω και προφυλακτικό». Τσαντίζομαι εγώ, «με λες βρομιάρα, ότι έχω κάποια αρρώστια;». Ξέρεις το πήρα πατριωτικά, παρεξηγήθηκα, απωθημένα μου παλιά. «Όχι», μου λέει, «αλλά ξέρω πως θα σε αφήσω έγκυο». «Έχεις ακούσει ότι αν πας με γυναίκα από μια ηλικία και μετά έχει εμμηνόπαυση;», σκεφτόμουν και του λέω «ντάξει μωρέ, θα το βάλω, μην ανησυχείς». Και μου λέει «να ξέρεις όμως, εγώ αντέχω πολύ». Ε, αυτό ξέρεις τι σημαίνει όμως: δεν αντέχω με τίποτα. Λέω ΟΚ, με αφήνει εκεί κοντά, του πληρώνω την κούρσα και φεύγω.

Γενικά όταν μιλάει ένας άντρας πολύ για το σεξ, σημαίνει ότι κάτι τρέχει, δεν είναι πολύ λογικό.

Εντωμεταξύ, άλλη μια φορά που καθόμουν πίσω, ένας άλλος ταξιτζής, λίγο πριν φτάσω στο σπίτι γυρίζει και μου λέει «είσαι πολύ καυλιάρα  γυναίκα». «Ρε γαμώτο» λέω, «έπεσε σύρμα ότι υπάρχει μια εύκολη στην ακαδημία Πλάτωνος και πλάκωσαν οι ταξιτζήδες;». Και μου λέει «θέλεις να τα πούμε;». Και λέω «ωραία, να τα πούμε», μου δίνει ένα τηλέφωνο, του δίνω και εγώ το δικό μου και του λέω «κοίταξε το πρωί εγώ δεν μπορώ, ψάχνομαι». Εννοούσα ότι ψάχνω δουλειά, ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί… Και μου λέει «μα εγώ μέχρι τις 11 το βράδυ δεν θα σε ενοχλήσω…». Φτάνουμε, βγαίνω απ’ το ταξί τρέχοντας γιατί θέλω τουαλέτα, δεν ξέρω αυτός τι κατάλαβε, και ενώ τον είχα πληρώσει, κάνει το αμάξι όπισθεν και με ακολουθεί από πίσω. Μάλλον νόμιζε ότι πάω να του ξεφύγω; Και τις προάλλες μου λέει η μάνα μου: «ήταν ένας ταξιτζής έξω από το σπίτι και κοίταζε αριστερά δεξιά αλλά είδε εμένα που μπήκα και έφυγε». Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο.

(Η Νίκη ήταν άνεργη και ζούσε με τη μητέρα της στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πριν το tinder και τα app, τα ταξί ήταν το μέρος που έβρισκε σεξουαλικούς συντρόφους).

Τι είναι ο έρωτας, Άννα;

Ο έρωτας είναι μια κίνηση προς την αλήθεια. Αλίμονο αν δεν υπήρχε. Ο έρωτας είναι η ζωή. Ο έρωτας έχει πάντα τον πόνο μέσα του. Ένα μήνυμα να αργήσει να σου στείλει, δύο ώρες να μην θυμηθεί κάτι σημαντικό για σένα και στεναχωριέσαι, πονάς. Έχει λαχτάρα, έχει υγρά ο έρωτας. Έχει δάκρυα, έχει ιδρώτα, έχει φλόκια. Πιστεύω ότι ο έρωτας έχει πιο πολλή καύλα από το σεξ. Μπορώ να καυλώσω απεριόριστα αν είμαι ερωτευμένη με κάποιον, κοιτώντας τον απλά στα μάτια, ενώ κάνουμε σεξ. Είναι πολύ καυλωτικό να βλέπεις την επιθυμία στα μάτια του άλλου. Επειδή έχω γνωρίσει την πλευρά του σκληρού σεξ, ξέρω να το διαχωρίζω απ’ τον έρωτα. Έχω κάνει όμως και πληρωμένο έρωτα. Μπορείς να ερωτευτείς για πέντε λεπτά. Έχω περάσει απίστευτες ερωτικές στιγμές μέσα σε μπουρδέλο, τις καλύτερες τις ζωής μου. Μου έχει τύχει και τότε είναι που εκμεταλλεύομαι το «τερπόν μετά του ωφελίμου».

Και δεν ήθελες μετά να τον ξαναδείς;

Θα ήθελα να τον ξαναδώ, μπορεί να περίμενα πότε θα ξανάρθει, είμαι τόσο περήφανη όμως που ποτέ δεν θα του το ’λεγα. Αρκετές φορές εξελίχθηκε σε μια παραπάνω σχέση μεταξύ μας, που όμως ποτέ δεν λειτουργούσε τόσο καλά όσο εκείνη τη πρώτη φορά στο μπουρδέλο. Στο πληρωμένο σεξ έχεις μια εικόνα για το τι θα συμβεί, λειτουργείς ρομποτικά. Ανοίγεις την πόρτα, περιμένεις να δεις έναν ξαπλωμένο άντρα στο κρεβάτι, κι αν δεν είναι ξαπλωμένος ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν μάλιστα θα σου ζητήσει κάτι παραπάνω από αυτά που κάνεις συνήθως, εκεί βραχυκυκλώνεις, γιατί έχεις μάθει να λειτουργείς ρομποτικά. Φαντάσου, λοιπόν, τι σου συμβαίνει αν σου αρέσει και ο άλλος.

Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας;

Ο κεραυνοβόλος έρωτας, σαν τον κεραυνό, είναι στιγμιαίος. Έρχεται απρόσμενα και φεύγει. Είναι περίεργο, γιατί όταν μπαίνεις στο δωμάτιο μετά από είκοσι, πενήντα, ογδόντα άτομα και βλέποντας τον άντρα ξαπλωμένο είναι σαν να παθαίνεις σοκ, κάτι συμβαίνει. Αυτό που σε επαναφέρει στη πραγματικότητα είναι όταν μετά από είκοσι λεπτά σου χτυπήσουν την πόρτα επειδή έχεις αργήσει. Όμως δεν είσαι πουτάνα εκείνη τη στιγμή, έχεις ξεφύγει. Στη ζωή μου χώριζα πριν αφήσω τον έρωτα να έρθει. Ήταν άμυνα, προφύλαξη. Ενοχή μην καταστρέψω τη ζωή του άλλου. Πονάει πιο πολύ όταν είσαι εσύ αυτός που φεύγεις πρώτος. Οφείλω ως υπεύθυνος άνθρωπος να ανοίξω τα μάτια του άλλου, αν δεν ξέρει πού θα τον οδηγήσει αυτή η σχέση. Έχω επίσης το κόλλημα ότι δεν θέλω να κάνω σχέσεις με ανθρώπους του περίγυρού μου, που ασχολούνται μόνο με transgender, δεν μου αρέσει. Ίσως να ακούγεται λίγο μειωτικό, ακόμα και για μένα. Όμως δεν έχω βρει γκόμενο από τις Κούκλες. Θέλω στρέιτ καθαρά τον άλλο, γιατί αισθάνομαι στρέιτ και εγώ.

Ένιωσες ποτέ ότι βρήκες τον «άντρα της ζωής σου»;

Ίσως να βρήκα τον κατάλληλο άνδρα, αλλά να μην τον άφησα να μου το δείξει. Αυτή η αμφιβολία θα με τρώει μέχρι να πεθάνω. Από την άλλη, έχουν βρεθεί άντρες που ήθελαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί μου, αλλά δεν ήμουν ερωτευμένη εγώ. Αν έμενα, θα ήμουνα δυο φορές πουτάνα, πουτάνα και στη ζωή. Κάτι που ίσως κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, να μένουν με ανθρώπους που δεν ερωτεύονται. Έχω τέτοιες φίλες transgender που μου λένε ότι περνάνε υπέροχα και παίρνουν και τα Armani τους. Δεν είμαι όμως αυτό εγώ. Λάθος μου, ίσως, αλλά αν δεν έχω γεννηθεί σε λάθος κόσμο, κάτι με καταδιώκει από άλλη ζωή.

Ο έρωτας μπορεί να έρθει στη συνέχεια;

Έρχεται εκτίμηση, έρχεται αγάπη, σεβασμός. Όμως όχι έρωτας. Ο έρωτας ή θα σου ’ρθει τη πρώτη εβδομάδα ή δεν θα ’ρθει ποτέ.

(Η Άννα είναι ήταν υπέροχο πλάσμα που οι πληγές της την έκαναν να ανθίσει).

Nothing Days

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ