TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Το καρφί: Μια πληροφοριοδότρια της αστυνομίας που ξεσκεπάστηκε στην αντι-σύνοδο του G7

Το καρφί

Μία υπόθεση στο περιθώριο της αντι-συνόδου του G7

 

 

"Οι ευρωπαϊκές αστυνομίες παρακολουθούν στενά τα οικολογικά και αντικαπιταλιστικά κινήματα, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, ακόμη και την διείσδυση στο εσωτερικό τους. Κλοπή ταυτοτήτων νεκρών παιδιών, σεξουαλικές σχέσεις με τους "στόχους" τους... Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πληροφοριοδότες και οι ανώτεροί τους επιδεικνύουν τον πιο άκρατο κυνισμό. Κάποιοι αστυνομικοί απέκτησαν μέχρι και παιδιά με τους αγωνιστές που κατασκόπευαν. Οι πρακτικές αυτές εκφεύγουν κάθε κοινοβουλευτικού ή δικαστικού ελέγχου. Επικρίθηκαν έντονα από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση Mark Kennedy. Ο αστυνομικός αυτός είχε εισχωρήσει ανάμεσα στο 2003 και το 2010 σε ομάδες της ριζοσπαστικής ευρωπαϊκής αριστεράς, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας των αγωνιστών του Ταρνάκ, πριν αποκαλυφθεί. Οι πληροφορίες που μετέδωσε χρησιμοποιήθηκαν από τη γαλλική (Κεντρική διεύθυνση των εσωτερικών πληροφοριών) για να στήσει το ....κατά των "εννέα του Ταρνάκ". Από τότε, οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι μυστικοί αστυνομικοί έχουν πολλαπλασιαστεί".

 

Basta Magazine

(Οι μαθητευόμενοι James Bond που κατασκοπεύουν την αριστερά και τους οικολόγους -2013)

Το καρφί: Μια πληροφοριοδότρια της αστυνομίας που ξεσκεπάστηκε στην αντι-σύνοδο του G7 Facebook Twitter
Η μυστική πράκτορας που αποκαλύφθηκε στην αντί-συνόδο του G7. Φωτ. Iaata.info

 

 

 

Σχετικά με την πληροφοριοδότρια της αστυνομίας που ξεσκεπάστηκε στην αντι-σύνοδο του G7


Iaata.info, 27.08.2019

 

Το κείμενο αυτό γράφτηκε βιαστικά ώστε να κυκλοφορήσει η πληροφορία και να μπορέσουν να οργανωθούν με τον κατάλληλο τρόπο τα πρόσωπα και οι ομάδες που το άτομο αυτό πλησίασε τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται πως αυτή η μυστική μπατσίνα παρουσιαζόταν ως "Dan", "Rose", "Rose des sables" ΄ή "Clara" ανάλογα με τις πόλεις και τις ομάδες όπου κινούνταν, ενώ είχε σίγουρα και άλλα ψευδώνυμα. Είναι γύρω στα 60, με πρόσωπο κουρασμένο, αρκετά λεπτή, έχει ύψος μεταξύ 1,55μ και 1,65μ, καπνίζει μανιωδώς, και φοράει σχεδόν πάντα μαύρα γυαλιά. Ισχυριζόταν ότι ερχόταν από το Κλερμόν-Φεράν όπου είχε μία ακτιβιστική δραστηριότητα. 'Ελεγε επίσης ότι εργαζόταν αυτήν την εποχή στην Enedis στην Τουλούζη.

 

Στον χώρο φιλοξενίας της αντι-συνόδου, στη διάρκεια μιας αρκετά ευαίσθητης συνέλευσης που αφορούσε ιδίως την οργάνωση της εκκίνησης της διαδήλωσης στη Μπαγιόν, η γυναίκα αυτή έγινε αντιληπτή (από άτομα που τη γνώριζαν από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στην Τουλούζη), καθώς φωτογράφιζε κρυφά με το κινητό της τον κόσμο που συμμετείχε στην γενική συνέλευση. Τα άτομα αυτά αποφάσισαν να επέμβουν και να της ζητήσουν εξηγήσεις, παράμερα από τη γενική συνέλευση.

 

Τσεκάροντας το κινητό της, είδαν να εμφανίζονται μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες από δράσεις, διαδηλώσεις και γενικές συνελεύσεις που είχαν τραβηχτεί τις τρεις προηγούμενες μέρες. Στη συνέχεια, οι σύντροφοι αντιλήφθηκαν ότι κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, ιδίως τα κοντινά κάποιων προσώπων, που αναγνωρίζονταν επομένως εύκολα, είχαν αποσταλεί (με την προσθήκη λεπτομερειακών εκθέσεων για τις δραστηριότητές τους, όπως και αναφορών από συναντήσεις σε κλειστές ομάδες) σε κάποιον ανώτερο, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις και έδινε εντολές. Μέσα στη σύγχυση που προκάλεσε η ανακάλυψη αυτή, η μπατσίνα αυτή κατάφερε να εξαφανιστεί από το χώρο (και είναι πιθανόν ότι φυγαδεύτηκε ύστερα από το κέντρο Pierre & Vacances όπου είχε καταφύγει όταν επιτέθηκε η αστυνομία στην κατασκήνωση μερικές ώρες αργότερα). Ας σημειωθεί ότι προσπάθησε, λίγο πριν, να στείλει ένα μήνυμα με τον κωδικό "téléphone HS" σε μια ομάδα Telegram d'orga του G7, κάτι που σημαίνει πως ήταν σε επαφή και με άλλους μπάτσους παρόντες σ' αυτές τις λίστες.

 

Το εντυπωσιακό σ' αυτήν την ιστορία, είναι η έκταση των διασυνδέσεων και των πληροφοριών στις οποίες είχε πρόσβαση το άτομο αυτό. Μέχρι σήμερα, ξέρουμε ότι εμφανίστηκε στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στην Τουλούζη τον περασμένο Ιανουάριο, ότι συμμετείχε στην οργάνωση της διαδρομής διαφόρων διαδηλώσεων, όπως και σε πολλές ομάδες Telegram και Facebook (είχε τουλάχιστον δύο λογαριασμούς στο FB: "Dan boro" "Rose des sables"), ότι πήρε μέρoς στις συνελεύσεις και σε διάφορες επιτροπές του κινήματος, ότι κατάφερε να πλησιάσει και να έρθει σε επαφή με πρόσωπα και ομάδες που θα μπορούσαν να ξεχωρίζουν για την αποφασιστικότητά τους. Πρέπει επίσης να ξέρουμε ότι συμμετείχε και στις οργανωτικές ομάδες του Telegram για την φιλοξενία στο G7  στις Εθνικές Πράξεις της Τουλούζης, κι ότι μπόρεσε έτσι να προβεί σε ένα ουσιαστικό φακέλωμα. Επομένως, δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή πληροφοριοδότρια της αστυνομίας, όπως υπάρχουν εδώ κι εκεί. Το άτομο αυτό οργάνωνε, υποκινούσε, και ωθούσε σε πράξεις· έφερνε διάφορο κόσμο σε επαφή, ώστε η αστυνομία να μπορεί να κάνει συλλήψεις. Το κράτος ήταν που οργάνωνε τις επιδρομές...

 

Η ίδια αυτή κατάσταση παρατηρήθηκε και στην Τουλούζη, στο Μπορντώ και στο Μονπελιέ και κυρίως στην οργάνωση της αντι-συνόδου του G7. Για να φανεί αξιόπιστη, αυτό το βρομερό καρφί στηριζόταν στις διασυνδέσεις της, προβάλλοντας τη θέση που κατείχε σε άλλες πόλεις, σε άλλα δίκτυα -μία καλοδουλεμένη αστυνομική τεχνική.

 

'Οσον αφορά την αντι-σύνοδο, παρακινούσε εδώ και μήνες διάφορα άτομα από διαφορετικές πόλεις να κατευθυνθούν εκεί, δινοντάς τους την υπόσχεση ότι θα διέθεταν επί τόπου αμυντικό και επιθετικό υλικό. Φάνηκε πως είχε ενθαρρύνει και διευκολύνει πολλές ενέργειες, κι ότι ήταν η μόνη επαφή για ανθρώπους που θα έρχονταν από όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό. Η τεχνική αυτή των μπάτσων, ιδίως των Renseignements Généraux [υπηρεσία πληροφοριών της αστυνομίας -σ.σ.] είναι πολύ γνωστή: να σπρώχνεις κάποιον να διαπράττει κάποιο αδίκημα, ώστε μετά να τον συλλαμβάνεις. Οργάνωνε (και φρόντιζε υποτίθεται και για την "ασφάλεια") την άφιξη του κόσμου στο χώρο φιλοξενίας και κατείχε μία σημαντική θέση στη λογιστική της αντι-συνόδου (οργάνωση της πορείας στη Μπαγιόν, δημιουργία άλλων κατασκηνώσεων κοντά στη Μπαγιόν, και ενδεχομένως καταλήψεων, συνδέσεις με συμμετέχοντες στις συναντήσεις της επίσημης πλατφόρμας του αντί-G7....). Το σχέδιο των μπάτσων σίγουρα στράβωσε μετά την ανακάλυψη ενός από τους βρομερούς τους τυφλοπόντικες. Ωστόσο, είναι σήμερα βέβαιο ότι η διείσδυση αυτή συνέβαλε στην φυλάκιση πολλών συντρόφων τους τελευταίους μήνες και είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα η έκταση της ζημιάς.

 
 

Παρά τα όσα είπαμε μόλις εδώ, δεν πρέπει να μας καταβάλλει η παράνοια. Να μην κλειστούμε στον εαυτό μας, η δύναμή μας βρίσκεται επίσης στους ανοιχτούς μας χώρους συλλογικής οργάνωσης. Η καταστολή που δεχόμαστε είναι στο ύψος της δύναμης του κινήματός μας. Ο καλύτερος τρόπος υπεράσπισής μας απέναντι στη μπατσαρία είναι να καταστρέψουμε αυτό που τη δημιούργησε: το σύστημα που την χρειάζεται.

Iaata.info

 

Μτφ. Σ.Σ.

 

Βλέπε επίσης στο Αλμανάκ:

Το εναλλακτικό Αντί-G7

Οι "δολιοφθορείς" του Ταρνάκ

Το απόλυτο φιάσκο της γαλλικής Αντιτρομοκρατικής

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ