• Μπορεί να μας την έχουν διδάξει “για μια ζωή” αλλά η φιλία μπορεί και να είναι μια υπέροχη ιστορία, με αρχή, μέση και τέλος. Η ζωή αλλιώς προχωρά εντός μας για τον καθένα. Και μια μέρα, κοιτάς στα μάτια τον κολλητό σου και ανακαλύπτεις πως έχεις φύγει, εδώ και καιρό. Το “αντίο” μπορεί να είναι πικρό αλλά και λυτρωτικό. Κι αυτό δεν είναι κακό.

 

• Στις παλιές φιλίες που τελείωσαν θα επιστρέψεις από νοσταλγία. Αλλά, όπως και στον παλιό έρωτα, δεν θα μείνεις παρά για μια σύντομη στάση. Ο λόγος που έφυγες θα επιστρέψει μετά τον πρώτο πρώτο ενθουσιασμό της επανασύνδεσης.

 

Την φιλία δεν την κρίνεις από το «πόσο σου στάθηκε» ο φίλος στα δύσκολά σου. Μπορεί και να μην μπόρεσε. Αλλά σίγουρα θα επανορθώσει χωρίς να του το ζητήσεις.

 

• Αυτοί που λένε πως όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολα ανοίγεσαι σε καινούριες φιλίες, μάλλον κάτι έχουν μπαζώσει μέσα τους, κάποιες πόρτες κλείδωσαν και πέταξαν τα κλειδιά.

 

• Η φιλία έρχεται εκεί που την περιμένεις λιγότερο, σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα. Ο καινούριος φίλος είναι μια εκλεκτική συγγένεια, μια λεπτή χορδή που ενώνει δυό ζωές οι οποίες στην επιφάνεια μπορεί και να μην μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους.

 

 Αν ψάξεις, ωστόσο, στο βάθος των γεγονότων, θα ανακαλύψεις μια κοινή αιτία, κάποια ίδια συμβάντα, κάπου ξεχασμένα στα βάθη της παιδικής ηλικίας.

 

• Φίλος είναι αυτός που δεν σε παρεξηγεί όταν τον παραμελείς για έναν καινούριο έρωτα, για έναν καινούριο ενθουσιασμό, αυτός που δεν ζητά λογαριασμό για όσα του έδωσες και κυρίως, για κείνα που δεν του έδωσες.

 

• Η φιλία κρίνεται στη σιωπή. Όταν μπορείς μαζί της να κάνεις στα βουβά τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς να σε ρωτήσει τα πώς και τα γιατί.

 

• Την φιλία δεν την κρίνεις από το «πόσο σου στάθηκε» ο φίλος στα δύσκολά σου. Μπορεί και να μην μπόρεσε. Αλλά σίγουρα θα επανορθώσει χωρίς να του το ζητήσεις.

 

• Φιλίες δυνατές και αληθινές μπορεί να υπάρξουν και για μια βραδιά. Τότε που η ψυχή ξεγυμνώνεται χωρίς να σε ρωτήσει, σε κάποιον που δεν θα ξαναδείς. Το one night stand της φιλίας.