Παραβιάσεις και ακρότητες του Ερντογάν

Παραβιάσεις και ακρότητες του Ερντογάν Facebook Twitter
Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία και τις περιοχές που ελέγχει για να γυρίσει τον πόλεμο στη Λιβύη και το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εναντίον των Αρμενίων, επιστρατεύοντας Σύρους μαχητές έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα.
0



ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πλησιάζει στη λήξη της, το σύνολο του πολιτικού συστήματος πασχίζει να επιδείξει τον αντιφασισμό του, θεωρώντας την προφανώς μια πολύ καλή ευκαιρία για επικοινωνιακή προβολή. Ανάμεσά τους, πολιτικοί που επέτρεψαν στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να έχουν πρόσβαση στην ελληνική Βουλή ως προνομιούχοι υπάλληλοί της, παρότι ο ελληνικός λαός τούς απέκλεισε από αυτήν. Πολιτικοί που άφησαν να σέρνεται για χρόνια η δίκη τους, καθυστερώντας την απόδοση δικαιοσύνης. Πολιτικοί που πήγαιναν μαζί τους εκδρομές για «εθνικούς λόγους» και στέκονταν στο πλάι τους σαν να μην τρέχει τίποτα. Πολιτικοί που ισχυρίζονταν ότι η ψήφος των χρυσαυγιτών «δεν βρομάει» και άλλοι που πρότειναν προσέγγιση της Χρυσής Αυγής.

  

Το «Spiegel» με ρεπορτάζ του αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία και τις περιοχές που ελέγχει για να γυρίσει τον πόλεμο στη Λιβύη και ότι το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εναντίον των Αρμενίων, επιστρατεύοντας Σύρους μαχητές έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα.

Η αποκάλυψη του γερμανικού «Spiegel» πως η Τουρκία χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές ως μισθοφόρους ήταν πολύ σημαντική, ειδικά την ώρα που απειλεί ευθέως και την Ελλάδα, μια χώρα της Ε.Ε., με πόλεμο. Το γερμανικό μέσο με ρεπορτάζ του αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία και τις περιοχές που ελέγχει για να γυρίσει τον πόλεμο στη Λιβύη και ότι το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εναντίον των Αρμενίων, επιστρατεύοντας Σύρους μαχητές έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα.

Πρόκειται για άνδρες των δυνάμεων των ισλαμιστών απ' όλη τη Συρία, που έχουν συγκεντρωθεί στον θύλακα των τζιχαντιστών του Ιντλίμπ, του τελευταίου προπυργίου τους, και ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς εκεί, απ' όπου τους στρατολογεί το καθεστώς Ερντογάν. Τόσο οι Κούρδοι όσο και οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη το είχαν καταγγείλει πολλές φορές τελευταία, αλλά τα δυτικά ΜΜΕ δεν αναδείκνυαν την είδηση, παρότι οι πρώτοι παρουσίαζαν και στοιχεία. Πρόσφατα οι Αρμένιοι κατήγγειλαν επίσης ότι η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους τζιχαντιστές εναντίον τους.

Ο Ερντογάν, μετά τις απώλειες του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ και τα φέρετρα με την τουρκική σημαία που επέστρεψαν, δεν ξανατόλμησε να στείλει Τούρκους στρατιώτες στις χώρες όπου ήθελε να επέμβει. Έτσι, καταφεύγει στη δοκιμασμένη στους Κούρδους τακτική, χρησιμοποιώντας τους ισλαμιστές μαχητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ιντλίμπ μετά την ήττα τους από τις δυνάμεις του συριακού στρατού.

Το μόνο που έχει να φροντίσει στην περίπτωσή τους είναι να τους οπλίσει. Δεν είναι Τούρκοι και δεν θα τους κλάψει κανένας στην Τουρκία. Κυρίως, όμως, πετυχαίνει αυτό που είναι το βασικότερο για εκείνον, να μην επιστρέψουν φέρετρα με την τουρκική σημαία. Ο μισθοφορικός στρατός φανατικών ισλαμιστών μαχητών είναι το νέο επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν, αλλά η Ευρώπη δεν φαίνεται να ανησυχεί αρκετά.

Στην ετήσια Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αναφέρεται ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική συγκρούεται όλο και περισσότερο με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας. Υπάρχει, επίσης, αναφορά στις παράνομες δράσεις της έναντι της Κύπρου, καθώς και στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να κρυφτούν και να μην αναφερθούν στην έκθεση της Κομισιόν, καθώς η «πρόοδος» για τις υπό ένταξη χώρες μετριέται με πολύ συγκεκριμένους δείκτες, οι οποίοι είναι κοινοί για όλες τις χώρες. Ωστόσο, την ώρα που αποκαλύπτεται και με τη «σφραγίδα» του «Spiegel» ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους ηττημένους ισλαμιστές μαχητές της Συρίας ως μισθοφόρους για να επέμβει στη Λιβύη και στην Αρμενία, η Κομισιόν βλέπει πρόοδο της Τουρκίας στον... αγώνα κατά της τρομοκρατίας!

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία συνέχισε τον αγώνα της κατά τρομοκρατικών πυρήνων του εσωτερικού και του εξωτερικού» και επικροτεί τη συνεργασία των τουρκικών αρχών με την Ε.Ε. στο πεδίο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας! Η κάλυψη που έχει η Τουρκία από μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι γνωστή. Όμως, όσο το καθεστώς Ερντογάν προβαίνει σε νέες παραβιάσεις και ακρότητες, όλο και πιο πολύ θα δυσκολεύονται να κρύψουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μέρκελ κατάφερε να προστατεύσει τον Ερντογάν, αγνοώντας την Κύπρο

Βασιλική Σιούτη / Η Μέρκελ κατάφερε να προστατεύσει τον Ερντογάν, αγνοώντας την Κύπρο

Να μην ενεργοποιήσουν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, όπως ήθελε από την αρχή η Γερμανία, αποφάσισαν οι 27 της Ε.Ε., αφήνοντας ανοιχτό να επανέλθουν τον Δεκέμβριο και να αποφασίσουν ξανά, αν χρειαστεί, ανάλογα με τις εξελίξεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ