Σου έρχεται ποτέ να γλείψεις τη γάτα σου;

Σου έρχεται ποτέ να γλείψεις τη γάτα σου; Facebook Twitter
«Στην αρχή, η γάτα μου η Νέλι ήταν κάπως επιφυλακτική. Μύρισε καχύποπτα το Licki καθώς επιχειρούσα να την πλησιάσω με τη 'γλώσσα' μου. Μετά από μερικά λεπτά όμως, φαινόταν να χαλαρώνει, κουλουριάστηκε, έκλεισε τα μάτια και άρχισε το γουργουρητό. Δυνατά».
0

«Σου έρχεται ποτέ να γλείψεις τη γάτα σου;» Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό ούτε προσωπικό, απλά εμφανίζεται στο κουτί αυτού του «εργαλείου» που κυκλοφορεί εδώ και δυο-τρία χρόνια με την ονομασία Licki (όπως ονομάζεται το προϊόν) και σου επιτρέπει να γλύψεις – με προστασία – τη γάτα σου.

Στη συσκευασία υπάρχει και η απάντηση στο ερώτημα. «ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΧΝΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ». Ένα «τέρας της φύσης από σιλικόνη» όπως αποκαλεί αυτή την «γλώσσα / βούρτσα» με τα 22 καρφάκια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να γλείψει τον γάτο του, ο γατόφιλος αρθρογράφος του Atlantic, David A. Graham, ο οποίος περιγράφει γλαφυρά την εμπειρία του με τη «συσκευή»:

«Η γλώσσα βγαίνει σ΄ ένα μόνο χρώμα: ένα κραυγαλέο, σαρκώδες ροζ-κόκκινο. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αμφιβολία για τον σκοπό του προϊόντος, το σλόγκαν «ΓΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΓΑΤΟ ΣΟΥ" αναγράφεται και στις τέσσερις πλευρές της συσκευασίας αλλά επίσης και στο ίδιο το εργαλείο, ακριβώς εκεί που μπαίνει το άνω χείλος σου, υπενθυμίζοντάς σου γιατί πας να βάλεις αυτό το γελοίο αντικείμενο στο στόμα σου...»

Είναι πολύ ζόρικο να βρεις τη σωστή στάση προσώπου και σώματος για να καταφέρεις να γλείψεις τη γάτα με έναν τρόπο που να είναι εξίσου άνετος για εκείνη και για τον "χρήστη".

«Στην αρχή, και δικαιολογημένα, η γάτα μου η Νέλι ήταν κάπως επιφυλακτική. Καταρχάς μύρισε καχύποπτα το Licki καθώς επιχειρούσα να την πλησιάσω με τη 'γλώσσα' μου. Μετά από μερικά λεπτά όμως, φαινόταν να χαλαρώνει, κουλουριάστηκε, έκλεισε τα μάτια και άρχισε το γουργουρητό. Δυνατά. Έμοιαζε ευτυχισμένη που την έγλειφαν στην πλάτη και στην ουρά και στο κεφάλι. Την είχαμε πάρει έξι μηνών από καταφύγιο, οπότε δεν ξέρουμε πώς ήταν μωρό και αν πέρασε κάποιο διάστημα με μητέρα. Διστάζω να χρησιμοποιήσω φροϋδική ανάλυση της πολυθρόνας στη γάτα μου, αλλά φαινόταν να δέχεται κάποιου είδους μητρική στοργή όταν την έγλειφα...».

«Δυστυχώς, η εμπειρία δεν ήταν τόσο ευχάριστη για τον "γλείφοντα". Μετά από μερικά λεπτά μ' αυτό το πράγμα στο στόμα, το σαγόνι μου άρχισε να πονάει από το σφίξιμο και το στόμα μου είχε πλημμυρίσει σάλιο και νερό. Κατέληξα επίσης με μπόλικο χνούδι και τρίχες στη μύτη και στα μάτια. Είναι πολύ ζόρικο να βρεις τη σωστή στάση προσώπου και σώματος για να καταφέρεις να γλείψεις τη γάτα με έναν τρόπο που να είναι εξίσου άνετος για εκείνη και για τον "χρήστη".

Σου έρχεται ποτέ να γλείψεις τη γάτα σου; Facebook Twitter
Το Licki κοστίζει γύρω στα 25 δολάρια

«Για κάθε γατόφιλο "χρήστη" του προϊόντος, η εμπειρία είναι διαφορετική. Οι αντιδράσεις ποικίλουν όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τις κριτικές καταναλωτών του Licki στο Amazon, οι οποίες κυμαίνονται από το σαρδόνιο («Το χρησιμοποιώ κυρίως για να κυνηγάω τις ξένες γάτες που μπαίνουν στον κήπο μου») ως το "πονηρό" («Τέλειο! Η γυναίκα μου πεθαίνει όταν το χρησιμοποιώ») και το ειλικρινές («Περίεργο αντικείμενο, αλλά η γάτα μου τρελαίνεται!»). Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές καταναλωτών που δέχτηκαν βροχή από νυχιές κατά τη χρήση...»

«Κάποιες από αυτές τις μαρτυρίες καταναλωτών είναι αυθεντικά συγκινητικές, όπως η ακόλουθη: "Έχω ανεχτεί τόση πολλή προσβολή και κοροϊδία μόνο και μόνο επειδή έδειξα ενθουσιασμό για το προϊόν. Ας γελούσαν όμως, δεν μ' ένοιαζε αν ήταν τα μωρά μου ευτυχισμένα... Ήθελα ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να το αγαπήσουν τα γατιά μου! Θα τους έδειχνα τότε σε όλους αυτούς που γελούσαν!. Αλίμονο όμως. Αυτό το πράγμα τα τραυμάτισε ψυχικά!" Η πιο περίεργη πάντως από τις αρνητικές αντιδράσεις ήταν αυτή του καταναλωτή που δήλωνε ότι έγλειφε τη γάτα του έτσι κι αλλιώς, αλλά με το Licki η εμπειρία του ήταν εξαιρετικά αμήχανη...».

Με στοιχεία από το Atlantic

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ