Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας

Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας Facebook Twitter
Οι τουλίπες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Ολλανδίας τα τελευταία 400 χρόνια.
0

Όταν ο κήπος Keukenhof στην Ολλανδία άνοιξε για πρώτη φορά το 1950 περισσότεροι από 236.000 τον επισκέφθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τα λουλούδια του.

Σήμερα ο κήπος των 79 στρεμμάτων εξακολουθεί να είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ειδικά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν ανθίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι, νάρκισσοι, ορχιδέες και άλλα λουλούδια.


Το 2019 περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα από 100 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν το Keukenhof κατά τη διάρκεια της εποχής των οκτώ εβδομάδων που ανθίζουν τα λουλούδια. Την πιο πολυσύχναστη μέρα το πάρκο καλωσόρισε περίπου 45.000 άτομα. Όμως φέτος ο παγκοσμίου φήμης κήπος είναι κλειστός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – η ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου και ακυρώνοντας όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι την 1η Ιουνίου.

Oι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν εικονικές περιηγήσεις.

Η ακύρωση θα έχει «τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο» στον κήπο, δήλωσαν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον κήπο Keukenhof. Όμως τα άνθη εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και σε εν μέσω της πανδημίας. Σήμερα περίπου στους κήπους εργάζονται 40 έως 50 άτομα ενώ συνήθως ο κήπος Keukenhof απασχολεί 1300 άτομα.

Έτσι οι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν λοιπόν εικονικές περιηγήσεις. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Ο διευθύνων σύμβουλος του κήπου Keukenhof, Bart Siemerink, παρουσιάζει τις πολλές ποικιλίες τουλίπας που μπορείτε να βρει κανείς στον κήπο 

 

Αν και δεν μπορείτε να μυρίσετε αυτούς τους υπέροχους, αρωματικούς υάκινθους, μπορείτε ωστόσο να θαυμάσετε τα ζωντανά τους χρώματα.


Περισσότεροι από 500 τύποι τουλίπας μεγαλώνουν σε αυτό το θερμοκήπιο των 1.000 φυτών

 


Μια σύντομη ματιά στα θεαματικά ανθισμένα φυτά στον κήπο Keukenhof

 


Το παλαιότερο σημείο στον κήπο είναι η λίμνη στην είσοδο

 
Ταξίδια
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Design / Μέσα σε έναν ονειρεμένο μεσογειακό κήπο στην Παιανία

Το κτήμα Σπάροζα, η καρδιά του Συλλόγου Μεσογειακής Κηπουρικής στην Αθήνα, έχει δημιουργηθεί βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής κηπουρικής: το καλοκαίρι δεν ποτίζεται καθόλου ενώ κανείς έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ