Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το κρέας ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση.
0



ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ πηγαίνουμε στη θάλασσα και μετά να τρυπώνουμε σε μια ψαροταβέρνα και να απολαμβάνουμε θαλασσινά και ψαρομεζέδες. Υπάρχει σίγουρα μια λογική σε αυτή την ιεροτελεστία, ειδικά όταν συμβαίνει να είμαστε «πεινασμένοι» για διακοπές και αναζητούμε μανιωδώς τη γεύση της.

Βέβαια, λόγω αυτής της συνήθειας έχουν συμβεί διάφορες αναποδιές σε όλους μας: οι ταβέρνες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, η εποχή ή το φεγγάρι δεν δίνουν ψάρι, τα κατεψυγμένα δίνουν και παίρνουν και οι απογοητεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη.


Ίσως γι' αυτό, μια σοφή επιλογή θα ήταν, μετά τη θάλασσα, να πηγαίναμε για κρέας και όχι για ψάρι. Τουλάχιστον, αυτή θα ήταν μια πρόταση-ανατροπή, που μπορεί να μας έβγαινε σε καλό. Έτσι κάπως σκεφτήκαμε και επιλέξαμε να επισκεφτούμε το Kasap. Δεν πέσαμε έξω.

Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό.


Φτιαγμένο πάνω στο λιμανάκι του Πόρτο-Ράφτη, αν και όχι πάνω στο κύμα, το Kasap δημιουργήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών του για το κρέας αλλά και για την ανατολίτικη κουζίνα.

Η μικρή ιστορία τους θέλει τον Νίκο Καραμολέγκο, που η κύρια ενασχόλησή του είναι τα ναυτιλιακά και ταξιδεύει συχνά στη γείτονα χώρα, να επισκέπτεται συχνά το κρεοπωλείο που διατηρούν οι αδερφοί Αλιφαντή και να ψάχνει μανιωδώς το ιδανικό κομμάτι κρέας για τα μαγειρέματά του. Μετά από πολλά και αφού οι τέσσερις τους συνειδητοποίησαν το κοινό τους πάθος, άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά τη δημιουργία ενός εστιατορίου αφιερωμένο στο καλό κρέας. Στην ομάδα μπήκε και ο Θάνος Δανέζης, που είχε τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι, πριν από περίπου έναν χρόνο το Kasap έφτασε στο λιμανάκι.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους.


Το πρώτο που ζητήσαμε να έρθει στο τραπέζι ήταν ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους. Μπροστά μας έφτασαν ένα καλάθι με ζεστές πίτες, ζυμωμένες στην κουζίνα και ψημένες στον φούρνο, με μια mouhamara από πάστα ψητής πιπεριάς, καρύδι και ρόδι, μια μελιτζανοσαλάτα moutabal με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι και ένα κλασικό ezme με σουμάκ, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Και οι τρεις επιλογές είχαν πλούσια γεύση, αλλά διαφορετικό ρόλο η καθεμία. Η ezme μας δρόσισε, η moutabal μας χαλάρωσε και η mouhamara μας εισήγαγε στις επόμενες γεύσεις.


Η συνέχεια έγινε με ένα λαχματζούν κι ένα flat bread. Και τα δύο με βασικό συστατικό το αρνί, είχαν προσεγμένο καρύκευμα και ιδανικό ψήσιμο. Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει, αλλά και το κατσικίσιο τυρί που έδενε τέλεια με την πάστα μελιτζάνας και τη χαρακτηριστική γεύση του zaatar, ενός μείγματος μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αραβική κουζίνα και νοστιμίζει κρέατα και πίτες.


Κάποιος από την παρέα δεν άντεξε να μην παραγγείλει κεμπάπ κι έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τα δύο είδη, το πρώτο με αρνίσιο κιμά και το δεύτερο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο, καθώς το φιστίκι έχει έναν μαγικό τρόπο να ισορροπεί τη γεύση του αρνιού και να τη μεταφέρει πιο απαλά στο στόμα. Καλοψημένα και τα φαλάφελ, που θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι, γιατί ήδη είχαμε αρχίσει να χορταίνουμε και θέλαμε να φυλάξουμε δυνάμεις για το κρέας, που ήταν και ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και το άλλο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο...


Και το κρέας ήρθε. Ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση. Όπως ξέραμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να προέρχεται το μοσχάρι από την Ελλάδα. Οι Αλιφαντήδες, που έχουν το κρεοπωλείο Butcher Family, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ξέρουν πού μπορούν να βρουν καλό κρέας, είτε προέρχεται από φάρμες του εξωτερικού είτε από ντόπιες. Όπως ο Νίκος ξέρει από καλό ψήσιμο και στην κουζίνα υπάρχει σίγουρα κάποιος μάστορας της σχάρας.


Και οι δύο επιλογές μας ήταν τρυφερές και νόστιμες. Η μπριζόλα, μοσχαρίσια ωρίμανσης απευθείας από το ειδικό ψυγείο που διαθέτει το Kasap για να ελέγχει απόλυτα τα κρέατά του, ψημένη medium rare, συνοδευόταν από ανθό αλατιού και το μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο άψογα και γεμάτο από τους χυμούς του, δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να το απολαύσουμε όπως του έπρεπε.


Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό. Το δε Πόρτο-Ράφτη είναι πολύ κοντά για να το επισκεπτόμαστε συχνά και έχει καλά κρυμμένα μυστικά στην παραλία του.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει.


Κολοκοτρώνη 2, Πόρτο Ράφτη

Τηλ. 2299 086686

Fb page: Kasap Steak House

Instagram: kasap.steakhouse

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ