Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το κρέας ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση.
0



ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ πηγαίνουμε στη θάλασσα και μετά να τρυπώνουμε σε μια ψαροταβέρνα και να απολαμβάνουμε θαλασσινά και ψαρομεζέδες. Υπάρχει σίγουρα μια λογική σε αυτή την ιεροτελεστία, ειδικά όταν συμβαίνει να είμαστε «πεινασμένοι» για διακοπές και αναζητούμε μανιωδώς τη γεύση της.

Βέβαια, λόγω αυτής της συνήθειας έχουν συμβεί διάφορες αναποδιές σε όλους μας: οι ταβέρνες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, η εποχή ή το φεγγάρι δεν δίνουν ψάρι, τα κατεψυγμένα δίνουν και παίρνουν και οι απογοητεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη.


Ίσως γι' αυτό, μια σοφή επιλογή θα ήταν, μετά τη θάλασσα, να πηγαίναμε για κρέας και όχι για ψάρι. Τουλάχιστον, αυτή θα ήταν μια πρόταση-ανατροπή, που μπορεί να μας έβγαινε σε καλό. Έτσι κάπως σκεφτήκαμε και επιλέξαμε να επισκεφτούμε το Kasap. Δεν πέσαμε έξω.

Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό.


Φτιαγμένο πάνω στο λιμανάκι του Πόρτο-Ράφτη, αν και όχι πάνω στο κύμα, το Kasap δημιουργήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών του για το κρέας αλλά και για την ανατολίτικη κουζίνα.

Η μικρή ιστορία τους θέλει τον Νίκο Καραμολέγκο, που η κύρια ενασχόλησή του είναι τα ναυτιλιακά και ταξιδεύει συχνά στη γείτονα χώρα, να επισκέπτεται συχνά το κρεοπωλείο που διατηρούν οι αδερφοί Αλιφαντή και να ψάχνει μανιωδώς το ιδανικό κομμάτι κρέας για τα μαγειρέματά του. Μετά από πολλά και αφού οι τέσσερις τους συνειδητοποίησαν το κοινό τους πάθος, άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά τη δημιουργία ενός εστιατορίου αφιερωμένο στο καλό κρέας. Στην ομάδα μπήκε και ο Θάνος Δανέζης, που είχε τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι, πριν από περίπου έναν χρόνο το Kasap έφτασε στο λιμανάκι.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους.


Το πρώτο που ζητήσαμε να έρθει στο τραπέζι ήταν ψωμάκια με κρύες σάλτσες που ξεχώριζαν για την ανατολίτικη καταγωγή τους. Μπροστά μας έφτασαν ένα καλάθι με ζεστές πίτες, ζυμωμένες στην κουζίνα και ψημένες στον φούρνο, με μια mouhamara από πάστα ψητής πιπεριάς, καρύδι και ρόδι, μια μελιτζανοσαλάτα moutabal με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι και ένα κλασικό ezme με σουμάκ, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Και οι τρεις επιλογές είχαν πλούσια γεύση, αλλά διαφορετικό ρόλο η καθεμία. Η ezme μας δρόσισε, η moutabal μας χαλάρωσε και η mouhamara μας εισήγαγε στις επόμενες γεύσεις.


Η συνέχεια έγινε με ένα λαχματζούν κι ένα flat bread. Και τα δύο με βασικό συστατικό το αρνί, είχαν προσεγμένο καρύκευμα και ιδανικό ψήσιμο. Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει, αλλά και το κατσικίσιο τυρί που έδενε τέλεια με την πάστα μελιτζάνας και τη χαρακτηριστική γεύση του zaatar, ενός μείγματος μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αραβική κουζίνα και νοστιμίζει κρέατα και πίτες.


Κάποιος από την παρέα δεν άντεξε να μην παραγγείλει κεμπάπ κι έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τα δύο είδη, το πρώτο με αρνίσιο κιμά και το δεύτερο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο, καθώς το φιστίκι έχει έναν μαγικό τρόπο να ισορροπεί τη γεύση του αρνιού και να τη μεταφέρει πιο απαλά στο στόμα. Καλοψημένα και τα φαλάφελ, που θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι, γιατί ήδη είχαμε αρχίσει να χορταίνουμε και θέλαμε να φυλάξουμε δυνάμεις για το κρέας, που ήταν και ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά και το άλλο με προσθήκη φιστίκι (Αιγίνης) στη γέμιση. Προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο...


Και το κρέας ήρθε. Ξέραμε ότι θα είναι καλής ποιότητας, με προσεγμένες κοπές και έντονη γεύση. Όπως ξέραμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να προέρχεται το μοσχάρι από την Ελλάδα. Οι Αλιφαντήδες, που έχουν το κρεοπωλείο Butcher Family, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ξέρουν πού μπορούν να βρουν καλό κρέας, είτε προέρχεται από φάρμες του εξωτερικού είτε από ντόπιες. Όπως ο Νίκος ξέρει από καλό ψήσιμο και στην κουζίνα υπάρχει σίγουρα κάποιος μάστορας της σχάρας.


Και οι δύο επιλογές μας ήταν τρυφερές και νόστιμες. Η μπριζόλα, μοσχαρίσια ωρίμανσης απευθείας από το ειδικό ψυγείο που διαθέτει το Kasap για να ελέγχει απόλυτα τα κρέατά του, ψημένη medium rare, συνοδευόταν από ανθό αλατιού και το μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο άψογα και γεμάτο από τους χυμούς του, δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να το απολαύσουμε όπως του έπρεπε.


Από το Kasap φύγαμε χορτάτοι και ευτυχείς. Έτσι όπως θα θέλαμε να τελειώσει μια μέρα με θάλασσα, ησυχία και καλό φαγητό. Το δε Πόρτο-Ράφτη είναι πολύ κοντά για να το επισκεπτόμαστε συχνά και έχει καλά κρυμμένα μυστικά στην παραλία του.

Kasap Steak House, για νόστιμο κρέας στο Πόρτο-Ράφτη Facebook Twitter
Το flat bread, που είναι νέα προσθήκη στο μενού, κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος ήταν το προσούτο από πρόβατο, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει.


Κολοκοτρώνη 2, Πόρτο Ράφτη

Τηλ. 2299 086686

Fb page: Kasap Steak House

Instagram: kasap.steakhouse

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ