Taste of Athens 2019

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο.
0

Τι είναι η γεύση, αν όχι μια αφορμή για συναισθήματα; Από τις αναμνήσεις της μαμαδίστικης κουζίνας μέχρι το ταξίδι σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ, η γεύση μπορεί δικαίως να τοποθετηθεί στην κορυφή των πολιτισμικών αγαθών και να εξασφαλίσει μια θέση σ' εκείνη τη χρονοκάψουλα που θα βρουν οι επόμενες γενιές για να συνθέσουν το παζλ της δικής μας κοινωνίας.

Ξεφεύγοντας από την έννοια της ανάγκης (που συνδέεται με το καθημερινό φαγητό), η γεύση γίνεται απόλαυση, έμπνευση και δημιουργία στα χέρια των ειδικών που ορίζουν τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από την οπτική της δικής τους τέχνης.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή.

Το Taste of Athens είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτή την τέχνη και επιστρέφει στην Αθήνα ως αναπόσπαστο μέρος της πλατφόρμας Taste Festivals που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γαστρονομικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να λείπει από την ωδή στη γεύση η εκδοχή της αθηναϊκής κουζίνας;

Για δεύτερη χρονιά, 14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, πολλά από τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin, και οι αναγνωρισμένοι σεφ που επιμελούνται τις κουζίνες τους θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο αυτήν τη φορά, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, για να σερβίρουν εντυπωσιακά πιάτα που υπογράφουν οι ίδιοι.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019

Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας σε τιμές διαμορφωμένες ειδικά για το φεστιβάλ.

Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τους Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Vezene και το Birdman με τον Άρη Βεζενέ, το Cookoovaya με τους Σπύρο Λιάκο, Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή, το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο, το ΦΒΚ με τον Δήμο Μπαλόπουλο, το Mr Pug Athens με τον Γιώργο Βενιέρη, το Ergon με τους Λευτέρη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Ξάνθη, το Sense Restaurant με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και το Artisanal με τον Δημήτρη Δημητριάδη συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή που ταξιδεύει σε περισσότερες από είκοσι μητροπόλεις του πλανήτη και κάνει στάση στην Αθήνα με την υποστήριξη της Diners Club International και τoυ Fine Drinking by World Class.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019
Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019


Το Taste of Athens δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να γνωρίσεις νέες γεύσεις. Είναι μια συνολική εμπειρία βασισμένη στην αθηναϊκή γαστρονομία με celebrity σεφ να δίνουν το παρών, masterclasses και ενδιαφέρουσες ομιλίες, ανοιχτές προς το κοινό, αλλά και ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου κοινό και επαγγελματίες αλληλεπιδρούν, μοιράζονται τα μυστικά της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας αλλά και τις νέες τάσεις στη γαστρονομία και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν εκλεπτυσμένα προϊόντα από κορυφαίoυς food & beverage προμηθευτές και Έλληνες παραγωγούς.


Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία. Το Taste of Athens θα μπορούσε σίγουρα να μπει στη χρονοκάψουλα της σύγχρονης Αθήνας.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία.
Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019

Info

Taste of Athens 2019
19-22 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο
Καθημερινά δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

 

Τιμές εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα:
Απλό εισιτήριο: €20
Περιλαμβάνει ένα dish voucher των €3 και πρόσβαση στα Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village.

 

VIP εισιτήριο: €50
Περιλαμβάνει δωρεάν πάρκινγκ με valet service, welcome drink και oyster treat, ένα dish voucher των €9, πρόσβαση σε Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village και επιπλέον πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης

Για τους κατόχους καρτών Diners Card International και τα groups ισχύουν ειδικές προσφορές. Για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.


Προπώληση εισιτηρίων στο athens.tastefestivals.com, μέσω Viva και στα ταμεία της εισόδου.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ