tenor.gif

Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα

5

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς το Grindr. Πριν από δέκα χρόνια, η εφαρμογή εμφανίστηκε στα stores του iPhone, όχι μόνο για να φέρει σε επικοινωνία τα gay και bisexual άτομα της κάθε περιοχής αλλά και για να δείξει τη μεταξύ τους απόσταση. Επρόκειτο για επαναστατική ιδέα.


Οι μέρες που έπρεπε να παρατηρείς τις κινήσεις του ατόμου ή να αναλύεις κάθε πρότασή του με σκοπό να εντοπίσεις εκείνη την ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα είχαν περάσει. Δεν ήταν πλέον απαραίτητο να πηγαίνεις σε γκέι μπαρ για να δοκιμάσεις την τύχη σου.


Ήμουν 15 όταν η εφαρμογή κυκλοφόρησε το 2009. Μέχρι τότε δεν είχα συναντήσει και χρησιμοποιήσει κάποια ανάλογη. Η μόνη διαδικτυακή μου εμπειρία ήταν μέσω των φόρουμ με άτομα εξίσου μπερδεμένα όπως εγώ, ή βλέποντας πορνό.


Εξερευνώντας το Grindr

 

Όταν έγινα 16, το Grindr άρχισε να μετατρέπεται στο παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που είναι σήμερα. Κατέβασα την εφαρμογή, πρόθυμος να «ξεκλειδώσω» έναν κόσμο ομοφυλοφιλίας. Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική επαφή μου με γκέι ενήλικες και δεν ήμουν εξ ολοκλήρου έτοιμος γι' αυτό.


Στην ηλικία των 16 (η ηλικία κατά την οποία η σεξουαλική επαφή είναι πλέον νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο) είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός. Σεξιστικές επιθετικές λέξεις κατέκλυζαν τα μηνύματά μου.


Δεν ήξερα πώς να προσεγγίσω άτομα στην πραγματική ζωή. Αντιμετώπισα έναν κόσμο εύκολα διαθέσιμων ανδρών. Ως ένας έφηβος με έντονη σεξουαλικότητα, η ιδέα του σεξ και το να εισέλθω σε έναν τόσο μπερδεμένο κόσμο απομάκρυνε κάθε θετική σκέψη από το μυαλό μου. Φοβόμουν.

Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα Facebook Twitter

Είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός.


Έτσι συμπεριφέρονται όλοι οι γκέι άντρες;


Σε εκείνη την φάση της ζωής μου ήμουν έτοιμος να το πω δημοσίως. Ήξερα ότι ήμουν γκέι αλλά μισούσα τον εαυτό μου γι' αυτό. Ο κόσμος έμοιαζε να βαδίζει αντίθετα από εμένα. Ήδη οι συνομήλικοι μου είχαν ετεροφυλικές σχέσεις, ήθελαν γάμο και παιδιά στο μέλλον τους. Το Grindr δεν βοήθησε.


Όλα άλλαξαν καθώς περπάτησα στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο για το πρώτο μου pride. Οι δρόμοι κατακλύστηκαν από την παρέλαση σέξι Σπαρτιατών και γκέι ατόμων. Τα άτομα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Σε μια στιγμή, δεκάδες από εμάς μπήκαν μέσα στα σιντριβάνια στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Φίλησα ένα άλλο αγόρι, όντας μουσκεμένοι και καθώς οι αστυνομικοί μας φώναζαν να βγούμε έξω.


Ήταν μια παράλογη ρομαντική εφηβική ιδέα, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Η εφαρμογή δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει αυτό που η πραγματική ζωή μου παρείχε. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν πραγματοποιείται κάθε μέρα παρέλαση υπερηφάνειας.


Για τις προηγούμενες γενιές, η εμπειρία του να έρχεσαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα θα ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό. Πιθανόν να μπήκαν σε ένα μπαρ και να είχαν παρόμοια εμπειρία. Ωστόσο, εκεί υπήρχαν άνθρωποι με όλους τους τύπους σώματος. Και είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις να επικοινωνείς με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο παρά μέσω μιας οθόνης. Στο διαδίκτυο, υπάρχει μια μάζα ανθρώπων. Όλοι ζητούν το πρότυπο ενός άντρα που ποτέ δεν θα είσαι.

 

Στον κόσμο των ενηλίκων


Καθώς μεγάλωσα, άρχισα να συνειδητοποιώ το καλό που μου έκανε το Grindr. Η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να μιλάνε περισσότερο από ποτέ. Το να έρχεσαι κοντά με τους ανθρώπους, σε έναν κόσμο όπου όλο και απομακρύνονται και στρέφονται προς τις οθόνες, είναι μια αποκάλυψη. Ως ταξιδιωτικός συντάκτης στο Gay Star News, μου επιτρέπεται να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, να κάνω συστάσεις για μέρη όπου μπορείς να συναντήσεις άτομα, συστάσεις για αξιόλογα μπαρ αλλά και για μέρη που πρέπει να αποφύγεις.


Η εφαρμογή έχει επίσης δημιουργήσει κάποια παγκόσμια προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ, αισθάνονται άσχημα να μιλάνε με άνδρες σε δημόσιους χώρους. Δεν μπορώ παρά να νιώσω ότι αν επεδίωκα την κατά πρόσωπο επαφή από το να στέλνω μηνύματα μέσω της οθόνης του υπολογιστή, τώρα δεν θα ένιωθα άβολα.


Μεγαλώνοντας με το Grindr


Το να μεγαλώνεις με το Grindr είναι μια περίεργη εμπειρία. Τις περισσότερες φορές το Grindr είναι ένας χώρος σεξουαλικού παιχνιδιού. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό όταν είμαστε έφηβοι. Μαθαίνοντας από τη δική μου ζωή, το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απέχετε από αυτό μέχρι να φτάσετε την ηλικία των 23. Στην ηλικία που οι άνθρωποι ξεκινούν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κατάστασης και την ενόχληση του να είσαι ενήλικας.


Παρά τα ελαττώματα του, η εφαρμογή είναι ένα εργαλείο απελευθέρωσης. Μπορεί να είναι μια σωτηρία για όσους δεν είναι τόσο προνομιούχοι να ζουν σε μια χώρα με φιλελεύθερες στάσεις. Για άλλους, είναι μια ένταξη σε έναν όχι και τόσο οικείο κόσμο. Το Grindr μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καλώς ή κακώς, μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα όσα αποκομίζουμε μεγαλώνοντας με αυτή την εφαρμογή και να προστατεύσουμε την νέα γενιά.


Δεν πρέπει να διδάσκουμε στις νέες γενιές να θαυμάζουν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα σώματος και να έχουν πεποιθήσεις και συμπεριφορές ετεροκανονικότητας. Ούτε να ανέχονται προσβλητικά και ανεπιθύμητα μηνύματα. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι όλοι να κατανοήσουμε ότι η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Με πληροφορίες από Gay Star News.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 6.5.2019

Lgbtqi+
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι δυνατόν να θεωρείται ρατσισμός το "masc4masc" και "into straight-acting"; Πώς μπορεί να λογοκρίνεται η ερωτική επιθυμία από ιδεολογικές επιταγές πολιτικής ορθότητας; Όπως δεν είναι θέμα επιλογής ή απόφασης να σε διεγείρει σεξουαλικά το ένα ΦΥΛΟ κι όχι το άλλο, έτσι συμβαίνει και με τις ΦΥΛΕΣ, τις ΗΛΙΚΙΕΣ, τους σωματικούς ΤΥΠΟΥΣ και ούτω καθεξής...Είναι ρατσιστής/τρια εναντίον των λευκών όποιος/α διεγείρεται από μαύρους/ες ή το αντίθετο;Είναι ρατσισμός εναντίον των νέων η γεροντοφιλία ή το αντίθετο;Είναι ρατσισμός εναντίον των γυμνασμένων η έλξη προς παχύσαρκα άτομα ή το αντίθετο;Είναι ρατσισμός εναντίον των αρρενωπών ανδρών η αναζήτηση θηλυκότητας στον άντρα ή το αντίθετο;Είναι ρατσισμός εναντίον λεπτεπίλεπτων κοριτσιών η έλξη προς δυναμικές, αδρές γυναίκες ή το αντίθετο;Είναι ρατσιστής/τρια ένα σαπιοσεξουαλικό άτομο απέναντι σε όσους/ες δεν έχουν ένα λαμπερό μυαλό ή και το αντίθετο;Για να μη φτάσουμε σε εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που θα μας επέβαλαν να χαρακτηρίσουμε ως... μισάνθρωπο ένα άτομο απλώς... α-σεξουαλικό. (Σκεφτείτε και να πάμε σε πιο ακραίες όσο και σπάνιες περιπτώσεις, όπου η σεξουαλική έλξη δεν έχει ως αντικείμενό της έναν άλλον άνθρωπο).Τι απαιτεί τάχα ο παραλογισμός της εποχής μας, να καταργηθεί το σοφό, πανάρχαιο «de gustibus et coloribus non est disputandum»; Να μην έχουμε δηλαδή προσωπικά γούστα ή μια προτίμηση σε κάποιο απ' τα χρώματα, επειδή το πολιτικώς ορθόν θα θέλει να σου επιβάλει το χρώμα που πρέπει να σου αρέσει;
Νόμιζα οτι η σεξουαλική επανάσταση είχε τελειώσει κάπου στην δεκαετία του 80 αλλά έκανα λάθος...Και μόνο τόσο ενασχόληση με το σεξ το 2019 σημαίνει ότι κάτι δεν ολοκληρώθηκε ή δεν άρχισε ποτέ. Πολύ φοαβάμαι ότι πίσω απο αυτά τα κινήματα ρέει πολύ χρήμα και σκοπιμότητα. Μόδα, τουρισμός μείωση παγκόσμιου πλυθησμού, οικολογικές επιπτώσεις, ενεργειακές απαιτήσεις, καταναλωτισμός σε είδη δευτερευόντος σημασίας, tabloids, MME κτλ συνθέτουν όλο αυτό το σκηνικό και τροφοδοτούνται απο αυτό το σκηνικό.Σας προετίνω να διαβάσετε το EMPTY PLANETThe Shock of Global Population Decline
Με το μπαρδόν κιόλας, το "straight ACTING" έχει να κάνει με την ερωτική επιθυμία ... ή με την ομοφοβία (και δη sissyphobia)(εσωτερικευμένη και μη); Into straight acting:Δεν "φαίνεσαι πούστης" (και καλά) και θέλεις δίπλα σου, επίσης, κάποιον που να μην "φαίνεται πούστης" (και καλά) για να μην "δίδονται δικαιώματα" και να περιορίσεις τις όποιες αρνητικές συνέπειες του να "φαίνεσαι πούστης".Πώς μπορεί να υπερασπίζεται, κανείς, έναν όρο όπως το ενεργώ/υποδύομαι/παριστάνω/προσποιούμαι τον ετεροφυλόφιλο; Μήπως έχουν και οι straights στα dating apps για να ρίχνουν τις γυναίκες, προσδιορισμό into gay acting? (Η ιαπωνία δεν μετράει :-ρ)
Το σχόλιο του Ομόκεντρα καταχωρίσθηκε κάτι μήνες πριν μεν, αλλά το άρθρο έγινε UPDATED στις 23.10.2019 δε. Resurfaced.Εκτός απ' το 154, apparently, διαθέτεις και την οσφρητική ικανότητα whippet. Bαριέμαι.