Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα

Ο Tom, ένας ταξιδιωτικός συντάκτης στο Gay Star News, θεωρεί ότι το Grindr έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο γνωριμίας των gay και bisexual ατόμων αλλά όχι προς το καλύτερο.

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς το Grindr. Πριν από δέκα χρόνια, η εφαρμογή εμφανίστηκε στα stores του iPhone, όχι μόνο για να φέρει σε επικοινωνία τα gay και bisexual άτομα της κάθε περιοχής αλλά και για να δείξει τη μεταξύ τους απόσταση. Επρόκειτο για επαναστατική ιδέα.


Οι μέρες που έπρεπε να παρατηρείς τις κινήσεις του ατόμου ή να αναλύεις κάθε πρότασή του με σκοπό να εντοπίσεις εκείνη την ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα είχαν περάσει. Δεν ήταν πλέον απαραίτητο να πηγαίνεις σε γκέι μπαρ για να δοκιμάσεις την τύχη σου.


Ήμουν 15 όταν η εφαρμογή κυκλοφόρησε το 2009. Μέχρι τότε δεν είχα συναντήσει και χρησιμοποιήσει κάποια ανάλογη. Η μόνη διαδικτυακή μου εμπειρία ήταν μέσω των φόρουμ με άτομα εξίσου μπερδεμένα όπως εγώ, ή βλέποντας πορνό.


Εξερευνώντας το Grindr

 

Όταν έγινα 16, το Grindr άρχισε να μετατρέπεται στο παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που είναι σήμερα. Κατέβασα την εφαρμογή, πρόθυμος να «ξεκλειδώσω» έναν κόσμο ομοφυλοφιλίας. Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική επαφή μου με γκέι ενήλικες και δεν ήμουν εξ ολοκλήρου έτοιμος γι' αυτό.


Στην ηλικία των 16 (η ηλικία κατά την οποία η σεξουαλική επαφή είναι πλέον νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο) είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός. Σεξιστικές επιθετικές λέξεις κατέκλυζαν τα μηνύματά μου.


Δεν ήξερα πώς να προσεγγίσω άτομα στην πραγματική ζωή. Αντιμετώπισα έναν κόσμο εύκολα διαθέσιμων ανδρών. Ως ένας έφηβος με έντονη σεξουαλικότητα, η ιδέα του σεξ και το να εισέλθω σε έναν τόσο μπερδεμένο κόσμο απομάκρυνε κάθε θετική σκέψη από το μυαλό μου. Φοβόμουν.

 

 

 

Είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός.


Έτσι συμπεριφέρονται όλοι οι γκέι άντρες;


Σε εκείνη την φάση της ζωής μου ήμουν έτοιμος να το πω δημοσίως. Ήξερα ότι ήμουν γκέι αλλά μισούσα τον εαυτό μου γι' αυτό. Ο κόσμος έμοιαζε να βαδίζει αντίθετα από εμένα. Ήδη οι συνομήλικοι μου είχαν ετεροφυλικές σχέσεις, ήθελαν γάμο και παιδιά στο μέλλον τους. Το Grindr δεν βοήθησε.


Όλα άλλαξαν καθώς περπάτησα στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο για το πρώτο μου pride. Οι δρόμοι κατακλύστηκαν από την παρέλαση σέξι Σπαρτιατών και γκέι ατόμων. Τα άτομα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Σε μια στιγμή, δεκάδες από εμάς μπήκαν μέσα στα σιντριβάνια στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Φίλησα ένα άλλο αγόρι, όντας μουσκεμένοι και καθώς οι αστυνομικοί μας φώναζαν να βγούμε έξω.


Ήταν μια παράλογη ρομαντική εφηβική ιδέα, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Η εφαρμογή δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει αυτό που η πραγματική ζωή μου παρείχε. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν πραγματοποιείται κάθε μέρα παρέλαση υπερηφάνειας.


Για τις προηγούμενες γενιές, η εμπειρία του να έρχεσαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα θα ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό. Πιθανόν να μπήκαν σε ένα μπαρ και να είχαν παρόμοια εμπειρία. Ωστόσο, εκεί υπήρχαν άνθρωποι με όλους τους τύπους σώματος. Και είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις να επικοινωνείς με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο παρά μέσω μιας οθόνης. Στο διαδίκτυο, υπάρχει μια μάζα ανθρώπων. Όλοι ζητούν το πρότυπο ενός άντρα που ποτέ δεν θα είσαι.

 

Στον κόσμο των ενηλίκων


Καθώς μεγάλωσα, άρχισα να συνειδητοποιώ το καλό που μου έκανε το Grindr. Η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να μιλάνε περισσότερο από ποτέ. Το να έρχεσαι κοντά με τους ανθρώπους, σε έναν κόσμο όπου όλο και απομακρύνονται και στρέφονται προς τις οθόνες, είναι μια αποκάλυψη. Ως ταξιδιωτικός συντάκτης στο Gay Star News, μου επιτρέπεται να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, να κάνω συστάσεις για μέρη όπου μπορείς να συναντήσεις άτομα, συστάσεις για αξιόλογα μπαρ αλλά και για μέρη που πρέπει να αποφύγεις.


Η εφαρμογή έχει επίσης δημιουργήσει κάποια παγκόσμια προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ, αισθάνονται άσχημα να μιλάνε με άνδρες σε δημόσιους χώρους. Δεν μπορώ παρά να νιώσω ότι αν επεδίωκα την κατά πρόσωπο επαφή από το να στέλνω μηνύματα μέσω της οθόνης του υπολογιστή, τώρα δεν θα ένιωθα άβολα.


Μεγαλώνοντας με το Grindr


Το να μεγαλώνεις με το Grindr είναι μια περίεργη εμπειρία. Τις περισσότερες φορές το Grindr είναι ένας χώρος σεξουαλικού παιχνιδιού. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό όταν είμαστε έφηβοι. Μαθαίνοντας από τη δική μου ζωή, το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απέχετε από αυτό μέχρι να φτάσετε την ηλικία των 23. Στην ηλικία που οι άνθρωποι ξεκινούν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κατάστασης και την ενόχληση του να είσαι ενήλικας.


Παρά τα ελαττώματα του, η εφαρμογή είναι ένα εργαλείο απελευθέρωσης. Μπορεί να είναι μια σωτηρία για όσους δεν είναι τόσο προνομιούχοι να ζουν σε μια χώρα με φιλελεύθερες στάσεις. Για άλλους, είναι μια ένταξη σε έναν όχι και τόσο οικείο κόσμο. Το Grindr μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καλώς ή κακώς, μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα όσα αποκομίζουμε μεγαλώνοντας με αυτή την εφαρμογή και να προστατεύσουμε την νέα γενιά.


Δεν πρέπει να διδάσκουμε στις νέες γενιές να θαυμάζουν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα σώματος και να έχουν πεποιθήσεις και συμπεριφορές ετεροκανονικότητας. Ούτε να ανέχονται προσβλητικά και ανεπιθύμητα μηνύματα. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι όλοι να κατανοήσουμε ότι η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

 

Με πληροφορίες από Gay Star News.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό
Το περιστατικό ανοίγει ξανά τη μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό που κρύβεται στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα γκέι γνωριμιών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου
Ο curator και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μενελάου διοργανώνει ένα νέο φεστιβάλ, υπό την αιγίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε διάφορους χώρους της Αθήνας, με εικαστικά, περφόρμανς, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, πάρτι και άλλα δρώμενα, συν μια επετειακή επανέκδοση του περιοδικού «Κράξιμο».
11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ: Μια γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οικογένειές τους
Στο 11528 μπορούν να καταφύγουν νέα παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και όσοι/-ες άλλοι/-ες αναζητούν μια έγκυρη ενημέρωση και συνδρομή σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Τα συγκλονιστικά γράμματα ενός γκέι απ' τον Ασπρόπυργο και ο βιασμός του από μια παρέα «παιδιών καλών οικογενειών»
Η τραγική, καθημερινή ιστορία ενός ομοφυλόφιλου της ελληνικής επαρχίας την δεκαετία του '80 που κυριολεκτικά διαλύθηκε η ζωή του, μέσα από δυό του γράμματα στο περιοδικό «Αμφί», εκείνης της εποχής.
Το ομοφοβικό κήρυγμα ενός Ελληνόρθοδοξου παπά στην Αστόρια που ενέπνευσε γκέι Ελληνοαμερικανό συγγραφέα
Yπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης μέσα στις φυλακές της Λευκωσίας. Μιλούν στο LIFO.gr
Ο Κεβόρκ Τοντιάν και ο Wemson Cabral Da Costa έγιναν το δεύτερο gay ζευγάρι στην Ευρώπη που υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης μέσα στις φυλακές.
50 περιοχές της Πολωνίας δηλώνουν «LGBT-free» κι ένας φωτογράφος τις ξεμπροστιάζει φανταστικά
Ένα γενναίο, εκπληκτικό πρότζεκτ
Η επιδημία της γκέι μοναξιάς
Παρότι τα πράγματα για τους Έλληνες γκέι φαίνεται ότι αλλάζουν και ότι υπάρχει κοινωνική πρόοδος και μεγαλύτερη αποδοχή, η επιδημία της γκέι μοναξιάς, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες, είναι κάτι που επιμένει και γιγαντώνεται.
Παρακολουθώντας το πρώτο μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα
Γιατί ένα μάθημα σχετικό με τις έμφυλες ταυτότητες και όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα είναι απαραίτητο σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα Ψυχολογίας; Οι διδάσκουσες του Παντείου Νάνσυ Παπαθανασίου και Έλενα Όλγα Χρηστίδη εξηγούν.
«Ένας πούστ*ς με πατάτες»
Ήταν ο gay χαρακτήρας της «Ευτυχίας» μια γραφική, αξιοχλεύαστη καρικατούρα; Ή δεν είναι έτσι ακριβώς;
Queer ήρωες στα αθηναϊκά θέατρα: Όσα σήμερα θεωρούνται δεδομένα ήταν κάποτε απαγορευμένα
Από την πρώτη παράσταση αθηναϊκού θεάτρου με λεσβιακό θέμα το 1926 μέχρι την Ομάδα Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μια καθαρόαιμη queer θεματική και αισθητική φτάνει μέχρι τις μέρες μας και διαπερνά μερικές από τις πιο σημαντικές προτάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.
Η Ελλάδα του λευκού, straight, αρτιμελούς αρσενικού
Κυβέρνηση και συμπολίτευση "αποφάσισαν" ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας είναι αποπαίδια ενός κατώτερου θεού, με 177 "όχι" στη συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων λοατκι+ αλλά και ΑΜΕΑ πολιτών
18 φωτογραφίες από τη μυστική γκέι σκηνή του Τόκιο
Η πολυσύχναστη Shinjuku διαθέτει την υψηλότερη συγκέντρωση gay και lesbian bars στον πλανήτη, με περίπου 350 μπαρ σε ένα μόνο τετράγωνο.
Το ψωνιστήρι στις βεσπασιανές του Παρισιού
19 Νοεμβρίου: World Toilet Day
Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10
Αυτή είναι η ιστορία του άντρα που κρύβεται πίσω απ' την δημοφιλέστερη drag queen όλων των εποχών
I'm Positive: Ένα μίνι ανεπίσημο, συγκινητικό, ενημερωτικό Pride
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή, ένα διήμερο ενημέρωσης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον HIV, προσκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον Έλληνα γιατρό Δημήτρη Δασκαλάκη που έχει περιορίσει τις νέες λοιμώξεις στη Νέα Υόρκη.
5 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
ομόκεντρα ομόκεντρα 6.5.2019 | 17:11
Είναι δυνατόν να θεωρείται ρατσισμός το "masc4masc" και "into straight-acting";
Πώς μπορεί να λογοκρίνεται η ερωτική επιθυμία από ιδεολογικές επιταγές πολιτικής ορθότητας;

Όπως δεν είναι θέμα επιλογής ή απόφασης να σε διεγείρει σεξουαλικά το ένα ΦΥΛΟ κι όχι το άλλο, έτσι συμβαίνει και με τις ΦΥΛΕΣ, τις ΗΛΙΚΙΕΣ, τους σωματικούς ΤΥΠΟΥΣ και ούτω καθεξής...

Είναι ρατσιστής/τρια εναντίον των λευκών όποιος/α διεγείρεται από μαύρους/ες ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των νέων η γεροντοφιλία ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των γυμνασμένων η έλξη προς παχύσαρκα άτομα ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των αρρενωπών ανδρών η αναζήτηση θηλυκότητας στον άντρα ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον λεπτεπίλεπτων κοριτσιών η έλξη προς δυναμικές, αδρές γυναίκες ή το αντίθετο;
Είναι ρατσιστής/τρια ένα σαπιοσεξουαλικό άτομο απέναντι σε όσους/ες δεν έχουν ένα λαμπερό μυαλό ή και το αντίθετο;

Για να μη φτάσουμε σε εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που θα μας επέβαλαν να χαρακτηρίσουμε ως... μισάνθρωπο ένα άτομο απλώς... α-σεξουαλικό. (Σκεφτείτε και να πάμε σε πιο ακραίες όσο και σπάνιες περιπτώσεις, όπου η σεξουαλική έλξη δεν έχει ως αντικείμενό της έναν άλλον άνθρωπο).

Τι απαιτεί τάχα ο παραλογισμός της εποχής μας, να καταργηθεί το σοφό, πανάρχαιο «de gustibus et coloribus non est disputandum»; Να μην έχουμε δηλαδή προσωπικά γούστα ή μια προτίμηση σε κάποιο απ' τα χρώματα, επειδή το πολιτικώς ορθόν θα θέλει να σου επιβάλει το χρώμα που πρέπει να σου αρέσει;
Νόμιζα οτι η σεξουαλική επανάσταση είχε τελειώσει κάπου στην δεκαετία του 80 αλλά έκανα λάθος...Και μόνο τόσο ενασχόληση με το σεξ το 2019 σημαίνει ότι κάτι δεν ολοκληρώθηκε ή δεν άρχισε ποτέ. Πολύ φοαβάμαι ότι πίσω απο αυτά τα κινήματα ρέει πολύ χρήμα και σκοπιμότητα. Μόδα, τουρισμός μείωση παγκόσμιου πλυθησμού, οικολογικές επιπτώσεις, ενεργειακές απαιτήσεις, καταναλωτισμός σε είδη δευτερευόντος σημασίας, tabloids, MME κτλ συνθέτουν όλο αυτό το σκηνικό και τροφοδοτούνται απο αυτό το σκηνικό.Σας προετίνω να διαβάσετε το EMPTY PLANET
The Shock of Global Population Decline
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 23.10.2019 | 21:08
Με το μπαρδόν κιόλας, το "straight ACTING" έχει να κάνει με την ερωτική επιθυμία ... ή με την ομοφοβία (και δη sissyphobia)(εσωτερικευμένη και μη);

Into straight acting:
Δεν "φαίνεσαι πούστης" (και καλά) και θέλεις δίπλα σου, επίσης, κάποιον που να μην "φαίνεται πούστης" (και καλά) για να μην "δίδονται δικαιώματα" και να περιορίσεις τις όποιες αρνητικές συνέπειες του να "φαίνεσαι πούστης".

Πώς μπορεί να υπερασπίζεται, κανείς, έναν όρο όπως το ενεργώ/υποδύομαι/παριστάνω/προσποιούμαι τον ετεροφυλόφιλο; Μήπως έχουν και οι straights στα dating apps για να ρίχνουν τις γυναίκες, προσδιορισμό into gay acting? (Η ιαπωνία δεν μετράει :-ρ)
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 24.10.2019 | 11:53
Βρε αγκαπέ με το ΙQ 154, προφανώς απευθύνομαι στον ομόκεντρα. Αν δεν το καταλαβαίνεις απ' το ίδιο το περιεχόμενο του κειμένου δες την διάταξή των σχολίων.
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 24.10.2019 | 18:03
Το σχόλιο του Ομόκεντρα καταχωρίσθηκε κάτι μήνες πριν μεν, αλλά το άρθρο έγινε UPDATED στις 23.10.2019 δε. Resurfaced.

Εκτός απ' το 154, apparently, διαθέτεις και την οσφρητική ικανότητα whippet.
Bαριέμαι.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή