Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

Μαθαίνοντας το gay sex μέσω Grindr: τι έχασα, τι κέρδισα

Ο Tom, ένας ταξιδιωτικός συντάκτης στο Gay Star News, θεωρεί ότι το Grindr έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο γνωριμίας των gay και bisexual ατόμων αλλά όχι προς το καλύτερο.

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς το Grindr. Πριν από δέκα χρόνια, η εφαρμογή εμφανίστηκε στα stores του iPhone, όχι μόνο για να φέρει σε επικοινωνία τα gay και bisexual άτομα της κάθε περιοχής αλλά και για να δείξει τη μεταξύ τους απόσταση. Επρόκειτο για επαναστατική ιδέα.


Οι μέρες που έπρεπε να παρατηρείς τις κινήσεις του ατόμου ή να αναλύεις κάθε πρότασή του με σκοπό να εντοπίσεις εκείνη την ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα είχαν περάσει. Δεν ήταν πλέον απαραίτητο να πηγαίνεις σε γκέι μπαρ για να δοκιμάσεις την τύχη σου.


Ήμουν 15 όταν η εφαρμογή κυκλοφόρησε το 2009. Μέχρι τότε δεν είχα συναντήσει και χρησιμοποιήσει κάποια ανάλογη. Η μόνη διαδικτυακή μου εμπειρία ήταν μέσω των φόρουμ με άτομα εξίσου μπερδεμένα όπως εγώ, ή βλέποντας πορνό.


Εξερευνώντας το Grindr

 

Όταν έγινα 16, το Grindr άρχισε να μετατρέπεται στο παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που είναι σήμερα. Κατέβασα την εφαρμογή, πρόθυμος να «ξεκλειδώσω» έναν κόσμο ομοφυλοφιλίας. Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική επαφή μου με γκέι ενήλικες και δεν ήμουν εξ ολοκλήρου έτοιμος γι' αυτό.


Στην ηλικία των 16 (η ηλικία κατά την οποία η σεξουαλική επαφή είναι πλέον νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο) είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός. Σεξιστικές επιθετικές λέξεις κατέκλυζαν τα μηνύματά μου.


Δεν ήξερα πώς να προσεγγίσω άτομα στην πραγματική ζωή. Αντιμετώπισα έναν κόσμο εύκολα διαθέσιμων ανδρών. Ως ένας έφηβος με έντονη σεξουαλικότητα, η ιδέα του σεξ και το να εισέλθω σε έναν τόσο μπερδεμένο κόσμο απομάκρυνε κάθε θετική σκέψη από το μυαλό μου. Φοβόμουν.

 

 

 

Είχα δεχτεί μια ξαφνική επίθεση από πέη. Άτομα μου έκαναν ερωτήσεις και δεν είχα ιδέα για το τι να απαντήσω. Είμαι μέσα στο παιχνίδι; Τι ήταν αυτό που έψαχνα; Οι λέξεις "masc4masc" και "into straight-acting" εμφανίστηκαν σχεδόν σε κάθε προφίλ, ενισχύοντας την ιδέα της ετεροκανονικότητας στο μυαλό μου. Ανοιχτός ρατσισμός.


Έτσι συμπεριφέρονται όλοι οι γκέι άντρες;


Σε εκείνη την φάση της ζωής μου ήμουν έτοιμος να το πω δημοσίως. Ήξερα ότι ήμουν γκέι αλλά μισούσα τον εαυτό μου γι' αυτό. Ο κόσμος έμοιαζε να βαδίζει αντίθετα από εμένα. Ήδη οι συνομήλικοι μου είχαν ετεροφυλικές σχέσεις, ήθελαν γάμο και παιδιά στο μέλλον τους. Το Grindr δεν βοήθησε.


Όλα άλλαξαν καθώς περπάτησα στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο για το πρώτο μου pride. Οι δρόμοι κατακλύστηκαν από την παρέλαση σέξι Σπαρτιατών και γκέι ατόμων. Τα άτομα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Σε μια στιγμή, δεκάδες από εμάς μπήκαν μέσα στα σιντριβάνια στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Φίλησα ένα άλλο αγόρι, όντας μουσκεμένοι και καθώς οι αστυνομικοί μας φώναζαν να βγούμε έξω.


Ήταν μια παράλογη ρομαντική εφηβική ιδέα, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Η εφαρμογή δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει αυτό που η πραγματική ζωή μου παρείχε. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν πραγματοποιείται κάθε μέρα παρέλαση υπερηφάνειας.


Για τις προηγούμενες γενιές, η εμπειρία του να έρχεσαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους με τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με εσένα θα ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό. Πιθανόν να μπήκαν σε ένα μπαρ και να είχαν παρόμοια εμπειρία. Ωστόσο, εκεί υπήρχαν άνθρωποι με όλους τους τύπους σώματος. Και είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις να επικοινωνείς με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο παρά μέσω μιας οθόνης. Στο διαδίκτυο, υπάρχει μια μάζα ανθρώπων. Όλοι ζητούν το πρότυπο ενός άντρα που ποτέ δεν θα είσαι.

 

Στον κόσμο των ενηλίκων


Καθώς μεγάλωσα, άρχισα να συνειδητοποιώ το καλό που μου έκανε το Grindr. Η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να μιλάνε περισσότερο από ποτέ. Το να έρχεσαι κοντά με τους ανθρώπους, σε έναν κόσμο όπου όλο και απομακρύνονται και στρέφονται προς τις οθόνες, είναι μια αποκάλυψη. Ως ταξιδιωτικός συντάκτης στο Gay Star News, μου επιτρέπεται να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, να κάνω συστάσεις για μέρη όπου μπορείς να συναντήσεις άτομα, συστάσεις για αξιόλογα μπαρ αλλά και για μέρη που πρέπει να αποφύγεις.


Η εφαρμογή έχει επίσης δημιουργήσει κάποια παγκόσμια προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εγώ, αισθάνονται άσχημα να μιλάνε με άνδρες σε δημόσιους χώρους. Δεν μπορώ παρά να νιώσω ότι αν επεδίωκα την κατά πρόσωπο επαφή από το να στέλνω μηνύματα μέσω της οθόνης του υπολογιστή, τώρα δεν θα ένιωθα άβολα.


Μεγαλώνοντας με το Grindr


Το να μεγαλώνεις με το Grindr είναι μια περίεργη εμπειρία. Τις περισσότερες φορές το Grindr είναι ένας χώρος σεξουαλικού παιχνιδιού. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό όταν είμαστε έφηβοι. Μαθαίνοντας από τη δική μου ζωή, το πιο υπεύθυνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απέχετε από αυτό μέχρι να φτάσετε την ηλικία των 23. Στην ηλικία που οι άνθρωποι ξεκινούν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κατάστασης και την ενόχληση του να είσαι ενήλικας.


Παρά τα ελαττώματα του, η εφαρμογή είναι ένα εργαλείο απελευθέρωσης. Μπορεί να είναι μια σωτηρία για όσους δεν είναι τόσο προνομιούχοι να ζουν σε μια χώρα με φιλελεύθερες στάσεις. Για άλλους, είναι μια ένταξη σε έναν όχι και τόσο οικείο κόσμο. Το Grindr μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καλώς ή κακώς, μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα όσα αποκομίζουμε μεγαλώνοντας με αυτή την εφαρμογή και να προστατεύσουμε την νέα γενιά.


Δεν πρέπει να διδάσκουμε στις νέες γενιές να θαυμάζουν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα σώματος και να έχουν πεποιθήσεις και συμπεριφορές ετεροκανονικότητας. Ούτε να ανέχονται προσβλητικά και ανεπιθύμητα μηνύματα. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι όλοι να κατανοήσουμε ότι η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

 

Με πληροφορίες από Gay Star News.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό
Το περιστατικό ανοίγει ξανά τη μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό που κρύβεται στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα γκέι γνωριμιών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

I'm Positive: Ένα μίνι ανεπίσημο, συγκινητικό, ενημερωτικό Pride
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή, ένα διήμερο ενημέρωσης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον HIV, προσκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον Έλληνα γιατρό Δημήτρη Δασκαλάκη που έχει περιορίσει τις νέες λοιμώξεις στη Νέα Υόρκη.
Θεσσαλονίκη: Το μεγάλο στοίχημα του Europride 2020
Οι διοργανωτές του Thessaloniki Pride μιλούν για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή LGBTQI+ υπερηφάνειας που τον προσεχή Ιούνιο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναμένεται να προσελκύσει στη Θεσσαλονίκη δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο.
Πώς η νυχτερινή ζωή του Πεκίνου έγινε ξαφνικά gay friendly
Ένα τετραώροφο club της πρωτεύουσας έχει γίνει το στέκι για την LGBT κοινότητα της Κίνας
Γιατί όλο και λιγότεροι παίρνουν προφυλάξεις;
Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων έπαψε πια να θεωρεί την προφύλαξη στο σεξ πρώτη ανάγκη. Ποια είναι η αιτία που χαλαρώσαμε;
King Princess: H νέα εξοχότης της queer pop
Η δισέγγονη του ιδρυτή των Macy's, που ήταν ένα από τα θύματα του ναυαγίου του Τιτανικού, είναι μια 20χρονη που κάνει φρέσκια ποπ, γεμάτη αυτοπεποίθηση και γούστο
 Όσλο - Αθήνα, ένα Interpride δρόμος
Συζητώντας με τη νορβηγική αποστολή στο Interpride της Αθήνας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις δύο χώρες και ευρύτερα για τον θεσμό των Pride, τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις ενδεικνυόμενες πρακτικές.
Η νομοθετική αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων στην Ελλάδα
Μια επίκαιρη, διεξοδική και εμπεριστατωμένη μελέτη, χρήσιμη τόσο σε ερευνητές και δικαιωματικούς ακτιβιστές όσο και σε απλούς πολίτες, κυκλοφόρησε μόλις από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ
Μαργκερίτ: Μια ηλικιωμένη γυναίκα, λιγο πριν πεθάνει, συμφιλιώνεται με τους πόθους που δεν τόλμησε να ικανοποιήσει
Υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ το 2019, η "Marguerite" είναι μια σχεδόν σπαρακτική ταινία, σε σκηνοθεσία της Marianne Farley.
Space Manifesto: To 24ωρο ενός Έλληνα drag artist
Η «εκδίκηση» του πολιτικού drag: Ο Θάνος Παπαδόγιαννης δίνει περφόρμανς, γράφει ποίηση, σχεδιάζει, συμμετέχει σε αβανγκάρντ καλλιτεχνικά δρώμενα, κάνει πολιτική, είναι το «νέο αίμα» που και να μην υπήρχε, θα έπρεπε να το εφεύρουμε.
H Mattel λάνσαρε την πρώτη στον κόσμο κούκλα ουδέτερου φύλου
Μπορεί να είναι αγόρι, μπορεί να είναι κορίτσι, μπορεί να είναι και τα δύο, μπορεί κανένα απ’ τα δύο και συνοδεύεται από μια πανοπλία αξεσουάρ για να μπορεί να την «δημιουργήσει» κάθε παιδί όπως θέλει.
Dave Chappelle στο Netflix: «Το LGBTQ είναι ένα αμάξι που το οδηγούν πάντα οι G»
Στο νέο του comedy special με τίτλο “Sticks and Stones”, ο διάσημος κωμικός ασχολήθηκε και με τις σχέσεις ανάμεσα στις ταυτότητες που συναποτελούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μεταξύ άλλων «αμφιλεγόμενων» θεμάτων
Καθαρίζεται η ελληνική αστυνομία;
Η καταγγελία του ομοφοβικού περιστατικού ανοίγει ξανά την κουβέντα για τη προβληματική πλευρά της ελληνικής αστυνομίας
Η ουσιώδης, εντελώς πολιτική εξτραβαγκάνζα του Μπίλι Πόρτερ
Ο βραβευμένος με Grammy και Tony και υποψήφιος για Emmy καλλιτέχνης και πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Pose» κατόρθωσε μέσα σε μερικούς μήνες, έπειτα από μερικές αξέχαστες gender bending εμφανίσεις σε fashion events, να γίνει ο απόλυτος ήρωας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
25  εμβληματικοί γκέι ρόλοι στην ιστορία του σινεμά (από στρέιτ)
Σε mainstream ταινίες για τα μεγάλα κοινά
Η ιστορία των πρώτων καλλιστείων τραβεστί στη Θεσσαλονίκη, μέσα από βίντεο και φωτογραφίες
Όταν η Αλόμα μοίρασε πορνοταινίες, ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος και έστεψε τις νικήτριες
10 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
ομόκεντρα ομόκεντρα 6.5.2019 | 17:11
Είναι δυνατόν να θεωρείται ρατσισμός το "masc4masc" και "into straight-acting";
Πώς μπορεί να λογοκρίνεται η ερωτική επιθυμία από ιδεολογικές επιταγές πολιτικής ορθότητας;

Όπως δεν είναι θέμα επιλογής ή απόφασης να σε διεγείρει σεξουαλικά το ένα ΦΥΛΟ κι όχι το άλλο, έτσι συμβαίνει και με τις ΦΥΛΕΣ, τις ΗΛΙΚΙΕΣ, τους σωματικούς ΤΥΠΟΥΣ και ούτω καθεξής...

Είναι ρατσιστής/τρια εναντίον των λευκών όποιος/α διεγείρεται από μαύρους/ες ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των νέων η γεροντοφιλία ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των γυμνασμένων η έλξη προς παχύσαρκα άτομα ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον των αρρενωπών ανδρών η αναζήτηση θηλυκότητας στον άντρα ή το αντίθετο;
Είναι ρατσισμός εναντίον λεπτεπίλεπτων κοριτσιών η έλξη προς δυναμικές, αδρές γυναίκες ή το αντίθετο;
Είναι ρατσιστής/τρια ένα σαπιοσεξουαλικό άτομο απέναντι σε όσους/ες δεν έχουν ένα λαμπερό μυαλό ή και το αντίθετο;

Για να μη φτάσουμε σε εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που θα μας επέβαλαν να χαρακτηρίσουμε ως... μισάνθρωπο ένα άτομο απλώς... α-σεξουαλικό. (Σκεφτείτε και να πάμε σε πιο ακραίες όσο και σπάνιες περιπτώσεις, όπου η σεξουαλική έλξη δεν έχει ως αντικείμενό της έναν άλλον άνθρωπο).

Τι απαιτεί τάχα ο παραλογισμός της εποχής μας, να καταργηθεί το σοφό, πανάρχαιο «de gustibus et coloribus non est disputandum»; Να μην έχουμε δηλαδή προσωπικά γούστα ή μια προτίμηση σε κάποιο απ' τα χρώματα, επειδή το πολιτικώς ορθόν θα θέλει να σου επιβάλει το χρώμα που πρέπει να σου αρέσει;
Νόμιζα οτι η σεξουαλική επανάσταση είχε τελειώσει κάπου στην δεκαετία του 80 αλλά έκανα λάθος...Και μόνο τόσο ενασχόληση με το σεξ το 2019 σημαίνει ότι κάτι δεν ολοκληρώθηκε ή δεν άρχισε ποτέ. Πολύ φοαβάμαι ότι πίσω απο αυτά τα κινήματα ρέει πολύ χρήμα και σκοπιμότητα. Μόδα, τουρισμός μείωση παγκόσμιου πλυθησμού, οικολογικές επιπτώσεις, ενεργειακές απαιτήσεις, καταναλωτισμός σε είδη δευτερευόντος σημασίας, tabloids, MME κτλ συνθέτουν όλο αυτό το σκηνικό και τροφοδοτούνται απο αυτό το σκηνικό.Σας προετίνω να διαβάσετε το EMPTY PLANET
The Shock of Global Population Decline
Το να αναζητά ένας γκέι αρρενωπό (masculine)* σύντροφο είναι σαν ν' αναζητά ψύλλο στ' άχυρα.
Δεν υπάρχουν αρρενωποί γκέι, παρά ελάχιστοι. Ιδίως σε επίπεδο νευρικό/εγκεφαλικό!
Οι γκέι κι οι μπάι άντρες έχουμε εν γένει "μεγαλύτερο ποσοστό" γυναικείου εγκεφάλου απ' ότι οι στρέητ άντρες.
Συνεπώς, το "ελκύομαι μόνο από αρρενωπούς" είναι κωμικοτραγικό.
Το ορθό είναι να λες ότι δεν έλκεσαι από άνδρες με έντονη θηλυπρεπή συμπεριφορά. Αυτό, ναι, είναι προτίμηση (και δική μου, σε μικρότερο βαθμό!).

* Απέδωσα το masculine ως αρρενωπός, που είναι παραπλανητικό, αλλά στην ελληνική δεν υπάρχει ταυτόσημη λέξη.
Takis Papas Takis Papas 24.10.2019 | 17:13
Das Ohr
Πιο στερεότυπο δεν υπάρχει απ αυτό που έγραψες. Προφανώς ακόμα δεν εχουμε κατανοήσει τί σημαίνει διαφορετική σεξουαλικότητα και κυρίως πόσους ανθρώπους αφορά.
Όσο για το "επιστημονικό" συμπέρασμα του γυναικείου εγκεφάλου, μάλλον μας γυρνάει κάπου στα 1960.
Φυσικά και υπάρχουν αρρενωποί γκέι άντρες και μάλιστα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Φαντάζομαι δεν κρίνεις όλο τον γκέι πληθυσμό από μια εφαρμογή ή ένα μπαρ που συχνάζεις.
Μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Γκέι σημαίνει να έλκεσαι απ το ίδιο φύλο. Οχι να μοιάζεις (απαραιτήτως) στο αντίθετο φύλο. Υπαρχουν φυσικά όλων των ειδών οι περιπτώσεις αλλά αν ακόμα στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι ο γκέι άντρας είναι περιπου γυναίκα, τί να πω...
ΥΓ η ελξη προς μόνο αρρενωπους άντρες ναι συμβαίνει και είναι φυσιολογικότατο. Και όλοι ξερουμε τι σημαίνει αρρενωπός αντικειμενικά. Ακόμα κι ανάμεσα σε στρέιτ άντρες
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 23.10.2019 | 21:08
Με το μπαρδόν κιόλας, το "straight ACTING" έχει να κάνει με την ερωτική επιθυμία ... ή με την ομοφοβία (και δη sissyphobia)(εσωτερικευμένη και μη);

Into straight acting:
Δεν "φαίνεσαι πούστης" (και καλά) και θέλεις δίπλα σου, επίσης, κάποιον που να μην "φαίνεται πούστης" (και καλά) για να μην "δίδονται δικαιώματα" και να περιορίσεις τις όποιες αρνητικές συνέπειες του να "φαίνεσαι πούστης".

Πώς μπορεί να υπερασπίζεται, κανείς, έναν όρο όπως το ενεργώ/υποδύομαι/παριστάνω/προσποιούμαι τον ετεροφυλόφιλο; Μήπως έχουν και οι straights στα dating apps για να ρίχνουν τις γυναίκες, προσδιορισμό into gay acting? (Η ιαπωνία δεν μετράει :-ρ)
Πφφφ
Αναγνώση, συμπεραίνω, μάλλον δεν εξεύρεις!
Όταν αναφερθώ στο straight-acting-ness, ξαναγράψε μου!
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 24.10.2019 | 11:53
Βρε αγκαπέ με το ΙQ 154, προφανώς απευθύνομαι στον ομόκεντρα. Αν δεν το καταλαβαίνεις απ' το ίδιο το περιεχόμενο του κειμένου δες την διάταξή των σχολίων.
Αχαχαχαχαχαχαχαχα
Το σχόλιο του Ομόκεντρα καταχωρίσθηκε κάτι μήνες πριν.
Επίσης, είσαι γνωστό ντετέκτιβ, τεράστιας μνημονικής δυνότητας (προτέρημα του βιολογικού σου φύλου!).
Σε τε μας, βλαχάκι;
Αχαχαχαχαχαχαχαχα
βλαχάκι (το) βλαχάκι (το) 24.10.2019 | 18:03
Το σχόλιο του Ομόκεντρα καταχωρίσθηκε κάτι μήνες πριν μεν, αλλά το άρθρο έγινε UPDATED στις 23.10.2019 δε. Resurfaced.

Εκτός απ' το 154, apparently, διαθέτεις και την οσφρητική ικανότητα whippet.
Bαριέμαι.
"Η κοινωνία εμποδίζει τους ανθρώπους να μιλήσουν περισσότερο από ποτέ"
Ναι, το 1890 οι γκέι βγαίναν τσάρκα στην Τραφάλγκαρ, ενώ το 1850 παντρεύονταν με παπά και με κουμπάρο.

Δύσμοιρα μιλένιαλ, σας λυπάται η ψυχή μου!!!
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή