ADVERTORIAL

Το ότι το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι κοινή γνώση. Αυτό που, όμως, μπορεί να το κάνει ακόμα πιο πολύτιμο είναι η αγνή του προσέλευση, η φρεσκάδα και η δροσερή του γεύση.

 

Οι χημικές κατεργασίες ή η διαδικασία απολύμανσης του εμφιαλωμένου νερού, όπως και η διαδικασία εμφιάλωσής του, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητά του - άρα και στην αγνότητα και τη γεύση του. Όταν, λοιπόν, επιλέγουμε εμφιαλωμένο νερό, είναι καλό να γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται αλλά και πώς εμφιαλώνεται.

 

 

 

Ανάμεσα στις φυσικές πηγές που έχουμε στην Ελλάδα, οι πηγές Κωστηλάτας βρίσκονται σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, που θεωρούνται από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού - και από εκεί προέρχεται και το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα», το οποίο ξεκινά ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής- από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων, συνεχίζει την πορεία του υπογείως, περνώντας μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης, αναβλύζει στην πηγή του σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, όπου και γίνεται η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.

 

 

 

Αυτό που κάνει το νερό «Κωστηλάτα» να ξεχωρίζει πραγματικά, είναι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Καθώς δεν επιδέχεται καμία διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας, το νερό αποκτά με τρόπο αργό και σίγουρο την ιδανική χημική ισορροπία σε μέταλλα και pH και ταυτόχρονα μας χαρίζει την αξεπέραστα απαλή και δροσερή του γεύση. Η εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά του τόσο σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) όσο και σε μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l), το καθιστά κατάλληλο σε ανθρώπους που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις.

 

 

 

Επιπλέον, το μαγνήσιο συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, των μυών, των νευρών και έχει καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε ασβέστιο (Ca+: 36,7 mg/l) που προέρχεται από τα πετρώματα (ασβεστόλιθος, δολομίτης) μέσω των οποίων διέρχεται το νερό, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών. Διακρίνεται από μία απίστευτα χαμηλή ολική σκληρότητα (96) (CaCo3-: 95,7mg/l) που το καθιστά εύγευστο, απαλό, ελαφρύ νερό για όλους.

 

Η ποιότητά του, εξασφαλίζεται καθημερινά από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο λαμβάνει δείγματα νερού και πραγματοποιεί αναλύσεις, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο εντός του εργοστασίου. Μάλιστα, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από την τέλεια μικροβιολογική σύνθεση και τις επίσημες χημικές αναλύσεις, που πιστοποιούν τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε νιτρικά και διαλυμένα άλατα και την εξαιρετικά χαμηλή του ολική σκληρότητα, γεγονός που το κατατάσσει σε ένα από τα πιο ολιγομεταλλικά νερά στην Ευρώπη.

 

 

 

Η ποιότητα, η γεύση, η φρεσκάδα και η αγνότητα του νερού «Κωστηλάτα» είναι όλα όσα το κάνουν να διακρίνεται στην αγορά, αλλά και στις προτιμήσεις του κόσμου. Παράλληλα, τα βραβεία του έρχονται για να αποδείξουν όλα τα παραπάνω - για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας» έλαβε την κορυφαία διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi - International Taste & Quality Institute).

 

Το 2020, έλαβε το Superior Taste Award 2020, που το κατέταξε ως κορυφαία ποιότητα σε διεθνές επίπεδο - κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με τους στόχους της εταιρείας Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε -, ενώ βραβεύτηκε και από την MONDE SELECTION με χρυσό βραβείο για τη φετινή χρονιά.

 

Το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα», έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και όχι μόνο για τα βραβεία του. Πλέον, η ποιότητα και η ασφάλεια βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητές μας, όσον αφορά το αγαθό που επιλέγουμε κάθε μέρα της ζωής μας - και το νερό «Κωστηλάτα» έρχεται για να συμπληρώσει όλες αυτές τις ανάγκες, απευθείας από τις κορυφές της Πίνδου.