Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία.

Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία. Facebook Twitter
Η Βενετία τον χειμώνα
1

Τους κρύους μήνες, όταν φεύγουν οι τουρίστες, οι Βενετσιάνοι με τα γούνινα παλτά και τα καπέλα ανακτούν τις πλατείες, τις εκκλησίες και τα καλά τραπέζια στο ισόγειο του Harry's Bar, γράφει η Vogue. Η ομίχλη καλύπτει τα νησιά και οι κάτοικοι γυρίζουν από τα μαγαζιά κουβαλώντας κάστανα ή αχλάδια και σταματούν για να χαζέψουν τους γονδολιέρηδες που οδηγούν τα στενά τους βαρκάκια μέσα στην πάχνη. Η πόλη είναι χαλαρή. Τα σκοτεινά δρομάκια ανήκουν ξανά στους ντόπιους και τους σκύλους τους, και βρίσκονται έτη φωτός μακρυά από την φωτεινή κλαγγή του Ιουλίου.

  Ο χειμώνας είναι η πιο ρομαντική περίοδος στην Βενετία και οι πολιτισμένοι ταξιδιώτες επωφελούνται των χαμηλότερων τιμών και επιλέγουν να την επισκεφθούν τότε.

 

 Οι πτήσεις προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο από οπού μπορεί κάποιος να πάρει το θαλάσσιο λεωφορείο για την πόλη ή να επιλέξει την μικρή πολυτέλεια του θαλάσσιου ταξί που θα σας αφήσει όσο πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας επιτρέπουν τα κανάλια. Για μια πιο ανέμελη άφιξη, ιδίως αν ταξιδεύετε για πρώτη φορά στην Βενετία, υπάρχουν εταιρίες όπως η Moveolux ή η Venice Water Taxis που μπορούν να κανονίσουν τις μεταφορές σας εκ των προτέρων. Θα σας συναντήσει ένας εκπρόσωπος τους στο αεροδρόμιο, θα σας πάει στις αποβάθρες και με ιδιωτικό σκάφος θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν και μεγαλύτερη βοήθεια με τις αποσκευές σας αν το ξενοδοχείο σας δεν είναι άμεσα προσβάσιμο από τα κανάλια, σημαντική λεπτομέρεια αν σκοπεύετε να αγοράσετε και κανένα κιβώτιο με prosecco για το σπίτι.

Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία. Facebook Twitter
Scuola Grande di San Rocco

Από τα κομψά ξενοδοχεία της πόλης μόνο το πολύβουο Cipriani μένει κλειστό μέχρι την άνοιξη. Το Gritti Palace, με τον αρχοντικό τους αέρα είναι μια κομψή επιλογή για τσάι ή απεριτίφ.  Στο Bar Longhi Παρασκευή και Σάββατο έχει live μουσική και σερβίρουν ακαταμάχητο Puccini (αφρίζων οίνος με φρέσκο χυμό μανταρίνι) και snacks όπως ζαμπόν Πάρμας, πράσινες ελιές και μπατόν σαλέ για να σας κρατήσουν μέχρι το δείπνο. Το Aman Venice στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό palazzo του 6ου αιώνα που βλέπει στο Μεγάλο Κανάλι, την πιο εντυπωσιακή υδάτινη οδό της Βενετίας. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σας σερβίρει σε πανέμορφες τραπεζαρίες εποχής, προσφέρει απολαυστικά ιταλικά πιάτα (σούπα ribollita, risotto με κρόκο) μαζί με διεθνή πιάτα (club sandwich και hamburger). Ακόμα κι αν δεν διανυκτερεύετε εκεί το γεύμα με θέα το κανάλι και μετά το περίφημο μασάζ ποδιών στο Aman Spa είναι δώρο θεού έπειτα από μερικές ημέρες σε μια πόλη μόνο για πεζούς.

Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία. Facebook Twitter
Ristorante Quadri

Η καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσετε με ησυχία την βυζαντινού ρυθμού Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι όταν ανοίγει στις 09:45. Στη συνέχεια διασχίστε την Piazza San Marco για μια ζεστή σοκολάτα και μπισκότα zaletti στο Caffè Florian. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες  υπομένουν για ώρες στην ουρά για μια θέση στου Florian που σερβίρει καφέ από τον 8ο αιώνα, αλλά τον χειμώνα μπορείτε απλά να καθίσετε σε ένα μαρμάρινο τραπέζι δίπλα στα παράθυρα. Ακριβώς απέναντι στην πλατεία βρίσκεται το Ristorante Quadri, ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της Βενετίας. Κάντε μια κράτηση κι επιστρέψτε το βράδυ στην ζεστή αίθουσα του, με τα κόκκινα δαμασκηνά υφάσματα και γεμάτο ζευγάρια που εορτάζουν κάποια περίσταση. Η κουζίνα που διαθέτει αστέρια Michelin ετοιμάζει εκλεπτυσμένα Ιταλικά πιάτα με ιδιαίτερα ευφάνταστους συνδυασμούς κρασιών.

 

Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία. Facebook Twitter
Libreria Acqua Alta

Παρότι καλό είναι κάποια πράγματα να τα κλείσετε από πριν, όπως το τραπέζι στο Harry's Bar, η Βενετία θα σας ανταμείψει περισσότερο αν περάσετε τις ημέρες σας εκεί εξερευνώντας την περιπλανώμενοι. Χωθείτε σε κάποιες από τις αμέτρητες εκκλησίες και τους χώρους προσευχής όπως η Scuola Grande di San Rocco, με έναν συγκλονιστικό επάνω όροφο με σκηνές από την Νέα και Καινή Διαθήκη δια χειρός Tintoretto, και την πιο ταπεινή αλλά εξίσου εντυπωσιακή Scuola di San Giorgio degli Schiavoni, που διαθέτει πίνακες του Vittore Carpaccio. Αναζητήστε επίσης την Libreria Acqua Alta, ένα ετοιμόρροπο βιβλιοπωλείο δίπλα σε κανάλι που αποθηκεύει κάποια από τα βιβλία του σε βάρκες και μπανιέρες (για καλύτερη προστασία από την παλίρροια). Κι όταν πεινάσετε σταματήστε σε οποιοδήποτε bàcaro (ταβέρνες που σερβίρουν μεζέδες ή στα ιταλικά cicchetti) σας γεμίζει το μάτι για ένα ποτήρι spritz κι ένα ψωμάκι με μορταδέλα. Και συνεχίστε την βόλτα σας, απολαμβάνοντας το σπάνιο θέαμα της ήσυχης Βενετίας.

 

Γιατί ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να πάτε στη Βενετία. Facebook Twitter
Scuola di San Giorgio degli Schiavoni

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδοιπορικό στην Τουρκία: Βαδίζοντας στα χνάρια του Αινεία

Ταξίδια / Τσανάκαλε, Αρχαία Τροία, Καταρράκτες Sütüven. Ένα οδοιπορικό στην Τουρκία

Από τον εντυπωσιακό ναό του Απόλλωνα Σμινθέα στο Γκιουλπινάρ μέχρι τον χολιγουντιανό Δούρειο Ίππο στο Τσανάκαλε, η Τουρκία ξεδιπλώνει έναν απολαυστικό χάρτη γεμάτο μύθο και… καλοκαιρινές εκπλήξεις.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Γειτονιές της Ελλάδας / Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Η Βαγγελιώ Ρετάλη μιλά για το Zagoriwood, ένα φεστιβάλ που για λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι μετατρέπει τα ήσυχα Κάτω Πεδινά σε επίκεντρο κινηματογραφικής συνάντησης και δημιουργίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ταξίδια / Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ο ένας Έλληνας, ο άλλος Τούρκος. Δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να αποτυπώνει όλα όσα τους συνδέουν − και όχι όσα τους χωρίζουν. Το «Meraki Café» στην Κωνσταντινούπολη. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Η Ευγενία Μαστοράκη άφησε την Αθήνα για την Οκτωνιά, ένα μικρό, γραφικό χωριό στην Εύβοια, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Της λείπουν πολλά πράγματα, αλλά εκεί ανασαίνει καλύτερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η επαρχία έχει ανάγκη όλους εκείνους που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι επιστρέφουν στους τόπους τους και λένε: «Τι ωραία θα ήταν να γυρνούσα μόνιμα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η κατάσταση στο Μεσολόγγι σήμερα είναι δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα»

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος επέστρεψε στο Μεσολόγγι και δημιούργησε την ομάδα Messolonghi by Locals με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο την αξία τού να μένεις, να ζεις και να δημιουργείς στον τόπο σου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η παλιά Ελλάδα που νομίζαμε πως χάθηκε ζει ακόμα σε τόπους σαν τη Νίσυρο»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Νίσυρο οι άνθρωποι δουλεύουν - αλλά υπάρχει χρόνος και για την ψυχή»

Τη στιγμή που η Καλαμάτα άρχισε να του θυμίζει την Αθήνα, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος μετακόμισε σε έναν τόπο όπου δεν χρειάζεται να περιμένει τις διακοπές, μια και έχει το καλοκαίρι έξω από την πόρτα του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Ταξίδια / Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Σ’ αυτόν τον τόπο, ανάμεσα σε πανύψηλες χιονοσκέπαστες κορφές και απύθμενες χαράδρες, ο χρόνος και ο χώρος διαστέλλονται, ενώ στους απέραντους αγριότοπους όπου κατοικεί ο Θεός επιζεί ακόμα η γαλήνη ενός χαμένου παραδείσου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Η Ελένη Νέρουππου άφησε την Αθήνα και βλέπει πια τους κόπους μιας χρονιάς στο Βασιλικό Ευβοίας να ανταμείβονται σε ένα μπουκάλι κρασί

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη φύση, καθετί που παράγεις νιώθεις ότι είναι παιδί σου»

Η Ελένη Νέρουππου άφησε το Παγκράτι για να καλλιεργεί αμπέλια στο Βασιλικό Ευβοίας, για να ζήσει σε έναν τόπο όπου «οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και σου επιτρέπουν να απολαύσεις ό,τι κάνεις».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Ταξίδια / Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Οι σκηνοθέτες Χρόνης Πεχλιβανίδης και Μαρία Γιαννούλη, κάνοντας έρευνα για το νέο τους ντοκιμαντέρ στην Αιθιοπία, ήρθαν σε επαφή με τα απομεινάρια της άλλοτε ένδοξης ελληνικής παροικίας. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Από τα Σεπόλια έως την Τρίπολη και το καταφύγιο του Μαινάλου, ο Άρης Γιαννούκος αφηγείται την 20χρονη πορεία του μακριά από την πρωτεύουσα και πώς βρήκε στο βουνό πνευματική ηρεμία, λιγότερο άγχος και καθαρό μυαλό.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους

Ταξίδια / Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους;

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνονται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο όμως και ο εθνικισμός. Όπως φαίνεται, μόνο ο Μαρκ Τουέιν πίστεψε ότι «τα ταξίδια σκοτώνουν την προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία και τη στενομυαλιά».
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια