Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια

Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια Facebook Twitter
SOOC
0

Τους φόβους, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των ταξιδιωτών παγκοσμίως, αποτυπώνει μία νέα έρευνα, του Global Travel Intentions της Visa, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 ταξιδιώτες από 27 χώρες. 

Πιο μικρά ταξίδια

Τα ταξίδια γίνονται όλο και πιο σύντομα, με τον μέσο όρο, παγκοσμίως, να διαμορφώνεται πλέον στις οχτώ διανυκτερεύσεις, συγκριτικά με δέκα που ήταν το 2013.

Οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες κατέχουν την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα, με 3,2 ταξίδια ετησίως, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι 2,5 ταξίδια τον χρόνο. 

Παγκόσμια Έρευνα: Πού πάμε, πόσα ξοδεύουμε και τι φοβόμαστε στα ταξίδια Facebook Twitter
SOOC

Η Ιαπωνία πάνω από τις ΗΠΑ

Η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Οι ταξιδιώτες στην Ασία προτιμούν σε μεγάλο βαθμό την Ιαπωνία σαν προορισμό, ανεβάζοντας την στην πρώτη θέση ενώ οι Αμερικάνοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό.

Ποιοι ξοδεύουν τα περισσότερα 

Οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, με τους ταξιδιώτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Κουβέιτ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Συνταξιδιώτης η τεχνολογία

 

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους αλλά και για να πλοηγούνται όταν φτάνουν στον προορισμό τους.


Το 2017, το 83% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησε μέσα τεχνολογίας, ποσοστό που ανέβηκε σε σύγκριση με το 2015 (78%).

Προτιμούν τα μετρητά και ας τους αγχώνουν


Μολονότι πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν κάρτες στις διακοπές, οι περισσότεροι (77%) προτιμούν τα μετρητά για τις αγορές τους.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα, τα μετρητά προκαλούν στρες καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν πως αγχώνονται για το ενδεχόμενο απώλειάς τους. 

Πόσα ξοδεύουμε


Ο μέσος ταξιδιώτης ξοδεύει 1.793 δολάρια ανά ταξίδι, έχοντας πάρει μαζί του σε μετρητά τα 788 από αυτά. 

Το 72% των ταξιδιωτών παίρνουν συνάλλαγμα πριν το ταξίδι και μόνο ένας στους 10 ταξιδιώτες πραγματοποιεί ανάληψη μετρητών από ATM στον προορισμό τους.

Το 87% επιστρέφει με κάποια χρήματα στην τσέπη του, αλλά όχι πολλά, αφού κατά μέσο όρο γυρίζει στην πατρίδα του με 123 δολάρια. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT