Τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κουζίνας

Facebook Twitter
2

Η κουζίνα είναι ένας λαμπρό πεδίο για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν τόσες δουλειές που γίνονται εκεί μέσα, άλλες δύσκολες, άλλες βαρετές, που δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλα τόσα εργαλεία.

Ορισμένες συσκευές έφεραν επανάσταση στη ζωή της κουζίνας (το πλυντήριο πιάτων, το μίξερ) όμως κατά τ’ άλλα, οι περισσότερες δουλειές  γίνονται με ένα-δύο καλά μαχαίρια και, ας μην ξεχνιόμαστε, με τα χέρια μας.  Για όσους δεν μαγειρεύουν και πολύ στην πραγματικότητα, τα βοηθητικά γκάτζετ απλώς φαίνονται όμορφα στον πάγκο, ειδικά αν είναι γυαλιστερά ή πολύχρωμα. Σήμερα όμως, ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα πάνω στη συσκευή «που σπάει αβγά». Αυτή η συσκευή δεν είναι καν ωραία στην όψη κι εδώ που τα λέμε και η λέξη «συσκευή» δεν ταιριάζει και πολύ. Με αφορμή αυτή τη φοβερή ανακάλυψη, σας παρουσιάζω τα πιο άχρηστα γκάτζετ κουζίνας – κατά τη γνώμη μου βέβαια. Φαντάζομαι ότι κάποια θα τα βρείτε χρήσιμα. Επίσης φαντάζομαι ότι έχετε ανακαλύψει κι άλλα. Σας παρακαλώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Ο σπάστης αβγών κάνει αυτό που υπόσχεται: σπάει αβγά με απόλυτη επιτυχία, τόσο ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να χυθεί σε ένα μπολ. Αν αγοράσετε και τα γκάτζετ του γκάτζετ, θα μπορείτε εκτός από το να τα σπάτε, να τα ανακατεύετε κι όλας, γλιτώνοντας επιτέλους από τη φασαρία του να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι. Ευχαριστημένη πελάτισσα δήλωσε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να φτιάχνω αβγά.»

Ο κόφτης μπανάνας σας απαλλάσσει από τη δύσκολη διαδικασία του να κόβετε μία μπανάνα σε φέτες, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κι ένα μαχαίρι, κάτι που δεν εξασφαλίζει ίσα χιλιοστά στις φέτες. Σύμφωνα με το Amazon, όσοι αγόρασαν τον κόφτη μπανάνας, αγόρασαν και τον σπάστη αβγών, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα και των δύο συσκευών, όπως και για την κατάσταση των αγοραστών.

Ο διαμελιστής μάνγκο… διαμελίζει μάνγκο έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα καταπιείτε ολόκληρο το κουκούτσι που βρίσκεται εντός του. Επιτέλους, θα μπορείτε να τρώτε μάνγκο με ασφάλεια.

Θα μπορούσαν να είναι σπάτουλες ζωγράφου, αλλά δεν είναι. Είναι ξεφλουδιστές κίουι και πορτοκαλιού. Άλλο το κίουι, άλλο το πορτοκάλι. Ο ευχαριστημένος πελάτης δήλωσε: «Την πατάω πάντα με την λεπτή φλούδα του κίουι! Ή τα πιέζω πολύ θυσιάζοντας σάρκα ή κόβω υπερβολικά πολύ. Ο ξεφλουδιστής κίουι με επανένωσε με αυτό το σούπερ φρούτο.

Ο σύντροφός του είναι ένα έξυπνο γκάτζετ για όσους έχουν κοντά νύχια. Επίσης, βοηθάει στο να τα κρατάμε καθαρά.»

Προλάβετε, όσο υπάρχει ακόμα: ο διαχωριστής αβγών κάνει αυτή την κατά τα άλλα εύκολη δουλειά 100% αηδιαστική. Η μύτη κρατάει τον κρόκο ενώ τα ρουθούνια αναλαμβάνουν τη δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον δεν είναι από πλαστικό.

Ο μετρητής σπαγγέτι αχρηστεύει επιτέλους τη χούφτα σας. Σε περίπτωση που είχατε κάνει το λάθος να αγοράσετε ζυγαριά, αχρηστεύει κι αυτή. Ο ευχαριστημένος πελάτης λέει : «Συνέχεια φαντάζομαι τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, χωρίς σάλτσα, να στραγγίζουν μόνα τους στο σουρωτήρι.» Επιτέλους, τέρμα στον εφιάλτη.

Φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: ξεκουραστής κουταλιών. Μήπως λυπόσαστε τα καημένα τα κουτάλια, που πρέπει να κάθονται υπομονετικά πάνω σε πιάτα ή στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα κι επιτέλους να μπορέσουν να πάνε σπίτι να δουν ταινία ή να πάνε για ποτό; Τέρμα η κακοποίηση των κουταλιών. Με τον ξεκουραστή, όσο περιμένουν να ανακατέψετε τη σάλτσα, μπορούν να ξαπλώνουν αναπαυτικά. (Σημείωση: αυτό το πράγμα το είδα πρόσφατα στο σπίτι των γονιών μου, και αναρωτιόμουν τι είναι, μέχρι που είδα τη μητέρα μου να γεμίζει μ’ αυτό τα πιάτα μας με γίγαντες.)

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια