Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β'

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
0

Δεν σας κρύβω ότι έχω μια τρέλα με τις ανασκοπήσεις, από μικρός καθόμουν κι έβλεπα με ιδιαίτερη προσήλωση τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς. Μετά βαρέθηκα να ασχολούμαι με τα σημαντικά γιατί κατάλαβα ότι πάντα κρύβουν μια πληγή και μια συμφορά.

Όπως λένε και οι σπουδαίοι στίχοι «Μην κάνεις όνειρα γιατί ο Θεός γελάει / Είσαι γυαλί που έσπασε και δεν κολλάει». Ποιος το λέει αυτό, θα ρωτήσετε. Η Μαρία Φαραντούρη; Όχι, αγαπητά μου παιδιά, η Λένα Ζευγαρά.

Είχα πει για 150 πιάτα, αλλά μάλλον καταλήγω στα 80 αγαπημένα πιάτα της χρονιάς που τελειώνει. Βέβαια, θα μπορούσα να γράφω ατέλειωτες σελίδες για αγαπημένα πιάτα, αγαπημένες ταινίες, αγαπημένα γκολ και αγαπημένα σχέδια που ναυάγησαν.

Το επόμενο Σάββατο θα γράψω και για τα αποτυχημένα πιάτα της χρονιάς.

Εδώ συνεχίζω τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα της χρονιάς.

Είχα πει για 150 πιάτα, αλλά μάλλον καταλήγω στα 80 αγαπημένα πιάτα της χρονιάς που τελειώνει.

41.

Koutsou and Co, Σύνταγμα

Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς με δυόσμο τα έφαγα από τα χεράκια της Αργυρώς. Την αγαπώ πολύ την Αργυρώ γιατί ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που ξαναγεννιούνται και μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο.

42.

Villa Incognito, Τρίπολη

Η πάστα αμυγδάλου αυτού του μικρού εστιατορίου στην Τρίπολη είναι ο ορισμός της πάστας αμυγδάλου. Ανώτερη και από του Μπόζα της Κυψέλης.

43.

Αrmandο, Κεραμεικός

Αν ψάξεις στο λεξικό μαγειρικής «πίτσα πεπερόνι», θα βρεις τη φωτογραφία της.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Αχνιστό ψάρι, Tαβέρνα Ερμού

44.

Μηδέν Οκτώ, Περιστέρι

Αν ψάξεις ξανά στο λεξικό μαγειρικής «πίτσα πεπερόνι», θα είναι στη δεύτερη φωτογραφία.

45.

Καρακατσάνης, Βόλος

Το καλαμαράκι του στα κάρβουνα είναι αφρός και ένας λόγος για να πας στον Βόλο.

46.

Σεϋχέλλες, Μεταξουργείο

Τρως γιουφκά με τυρί και νομίζεις ότι έρχεται η Πωλίνα και τραγουδάτε μαζί το ομώνυμο τραγούδι.

47.

Γιουβετσάκια, Γλυφάδα

Δεν πας για το γιουβετσάκι, πας γι’ αυτά τα απίστευτα ντολμαδάκια αυγολέμονο.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Μπιάνκο, Cookoovaya

48.

Αιγυπτιακόν, Νίκαια

Αν θες να φας το πρώτο κεμπάπ που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και υπάρχει ακόμα και σήμερα, πας στο Αιγυπτιακόν ‒ ο πρώτος μάστορας.

49.

Νικαράγουα, Πειραιάς

Με το σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο της Νικαράγουας αρχίζεις να μπαίνεις σε σκέψεις να αλλάξεις ομάδα.

50.

Brutus, Κολωνάκι

Ωραίες οι κοπές, αλλά νομίζω ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα φτιάχνουν το καλύτερο αρμένικο κεμπάπ της ανθρωπότητας.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Χιουνκιάρ μπεγιεντί μοσχάρι, Ροζ πανθήρας

51.

Λούνα, Νέος Κόσμος

Όπως το σκέφτομαι, μάλλον έχω μια ψύχωση με τους κιμάδες! Μαγικά κεφτεδάκια με γιαουρτάκι και κόκκινη σαλτσούλα.

52.

Κανάρια, Μοσχάτο

Είμαι ταπεινό παιδί ή δεν έχω βρει καλύτερη ντομάτα με λάδι στην Αθήνα: στα Κανάρια, όταν οι άλλοι τρώνε μπαρμπούνια, εγώ τρώω ντομάτα με λάδι και ψωμί.

53.

Ουζερί Κώστας, Κορυδαλλός

Τον απείλησα να μου δώσει τη συνταγή με τη μαγική σάλτσα που βάζει πάνω στις ψητές γαρίδες. Έχω πάει τρεις φορές και ακόμα δεν την έχω καταλάβει.

54.

Κιτς και σ’ έφαγα, Θεσσαλονίκη

Η ζυμαρόπιτα και η κρεατόπιτα της Έλενας Τοδούλου σε συνδυασμό με ήχους από κλαρίνο είναι ταξίδι στην Ήπειρο.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Βrisket μοσχάρι, Fine mess smokehouse

55.

Salonika, Θεσσαλονίκη

Ο μεγάλος Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει μια πίτα περέκ που είναι να του φιλάς τα χέρια.

56.

Τριζόνι, Θεσσαλονίκη

Η πίτσα με καπνιστή πέστροφα είναι μια γευστική έκπληξη που δεν συναντάς εύκολα.

57.

Τα τρία γουρουνάκια, Θεσσαλονίκη

Ζυμαρικά λεπτά, βουτυρωμένα με ταρτάρ γαρίδας. Νομίζω ότι είναι βάλσαμο για τις πληγωμένες καρδιές.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Γαρίδες, Oυζερί Κώστας

58.

Πλυτά, Παγκράτι

Δεν σας κρύβω ότι μιλάμε για ένα γαλακτομπούρεκο θαύμα.

59.

Τίφαννυς Χ 1905, Θεσσαλονίκη

Η πατατοκροκέτα με το ψαράκι είναι ένα πιάτο που εύκολα χλευάζεις, όταν όμως το δοκιμάζεις, κατεβάζεις κάτω το κεφάλι από ντροπή.

60.

Duck, Θεσσαλονίκη

Ποιο είναι το καλύτερο αρνάκι φρικασέ που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου; Μάλλον του Duck.

61.

Μοο casa, Νέο Ηράκλειο

Αστακοί και κοπές θα σου παρουσιαστούν σαν Σειρήνες, όμως η Ιθάκη είναι το Mac cheese του.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Αρνί φρικασέ, Duck

62.

Zαρκαδούλας, Νίκαια

Στον Ζαρκαδούλα δεν πηγαίνεις μόνο για τα καβουράκια! Βασικά, πηγαίνεις για τον γαύρο και το τηγανητό καλαμαράκι!

63.

Ουζερί ο Λάκης, πλατεία Βικτωρίας

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές και να τη δοκιμάσω, η μαύρη μακαρονάδα του Λάκη είναι ταξίδι!

64.

Μαύρος Γάτος, Φλώρινα

Τα κεμπαπάκια στον Μαύρο Γάτο μόλις τα δοκιμάζεις είναι σαν να ακούς στα αυτιά σου τα χάλκινα της Μακεδονίας.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Πίτα περέκ, Salonika

65.

Ροζ Πάνθηρας, Παγκράτι

Το λένε μοσχάρι με κρέμα μελιτζάνα και τσιπς πατάτας, αλλά είναι το απόλυτο χιουνκιάρ μπεγιεντί.

66.

ΦΙΤΑ, Νέος Κόσμος

Το χοιρινό φρικασέ του Φίτα είναι το απόλυτο χειμωνιάτικο γαστρονομικό πιάτο.

67.

Garum, Μετς

Το μπέργκερ με το ταρτάρ του είναι μια πραγματικά ξεχωριστή λιχουδιά. Βασικά, το ψωμάκι δεν είναι μπέργκερ αλλά θυμίζει πιροσκί.

68.

Τσικουδιά, Φρεαττύδα

Το γαμοπίλαφό τους είναι λες και ήρθε από την Κρήτη μαγειρεμένο από δέκα γιαγιάδες.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Μαύρη μακαρονάδα, Ουζερί «Ο Λάκης»

69.

Χαρούπι, Θεσσαλονίκη

Σκιουφιχτά με κρέμα κρητικής γραβιέρας και κατσικάκι. Αν μου λέγανε να χορεύω πέντε ώρες πεντοζάλη για να το γευτώ μετά, θα το έκανα.

70.

Μανάρι, πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Δεν θα πω για τη μακαρονάδα, για την οποία μιλάει όλη η Αθήνα. Θα το παίξω αντιδραστικός και θα πω ότι μπορώ να βρω καλύτερες. Αλλά το φρυγαδέλι του δεν το φτιάχνουν τόσο καλά ούτε στον σύλλογο μαστόρων φρυγαδελίου Λευκάδας.

71.

Ραβάνης, Αθανάσιος Διάκος

Αν θες να ανοίξεις ταβέρνα και να πουλάς κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, μπορείς να πας να το δοκιμάσεις και να μάθεις από τον καλύτερο.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Γαμοπίλαφο, Τσικουδιά

72.

Cerdo Negro, Γκάζι

Ένα μυσταγωγικό μαγαζί με ένα ταρταρ με μεδούλι που σε ταξιδεύουν σε rock καταστάσεις.

73.

Ζοhos, Πλάκα

Ζυμαρικά με κοκκινιστή προβατίνα. Υπάρχει ένας έρωτας με το συγκεκριμένο αμνοερίφιο.

74.

Lolitas, Νέο Ψυχικό

Τρως μοσχαρίσια μάγουλα με λιγκουίνι και γκοργκοντζόλα και νομίζεις ότι θα δεις τον Ρέι Λιότα από τα «Κακά Παιδιά».

75.

Fine Mess Smokehouse, Κολωνάκι

Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να διοργανώσω μια ληστεία, να μπω εκεί που καπνίζουν και να τους κλέψω το μπρίσκετ τους.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Μίνι μπέργκερ, Garum

76.

Grande Dame, Νίκης

Αρνάκι με κουσκούς, ένα πιάτο θρύλος από έναν μάγειρα-θρύλο!

77.

Βασίλαινας, Αθήνα

Η ψαρόσουπα του Βασίλαινα είναι νοσταλγικό ταξίδι 100 ετών.

78.

Όκιο, Αθήνα

Το καπελέτι με τη μυζήθρα και τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι μπουκιά και συγχώριο.

Τα αγαπημένα πιάτα του κύριου Ρεμί για το 2025, μέρος β' Facebook Twitter
Φρικασέ χοιρινό, ΦΙΤΑ

79.

Ταβέρνα Ερμού

Το αχνιστό ψάρι τους είναι ένα μικρό μπιάνκο-θαύμα, κι ας μην το λένε μπιάνκο!

80.

Cookoovaya, Αθήνα

Το μπιάνκο το ξέρεις. Αλλά με αυτό που παθαίνεις μια ανατριχίλα είναι αυτή η ζεστή χορτόπιτά τους.

Καλή χρονιά σάς εύχομαι, με τύχη και νοστιμιά !

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ