«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη.
0

Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια και δοκιμάσαμε πρώτοι τα ξεχωριστά γλυκά του.


Στις βιτρίνες του Σουit, που μοιάζει περισσότερο με tiki bar παρά με κλασικό ζαχαροπλαστείο, συναντά κανείς γλυκά με τίτλους οικείους αλλά και γεμάτα προσωπικότητα, πολύ ισορροπημένα και τεχνικά προχωρημένα. Το όξινο εμφανίζεται συχνά δίπλα στο γλυκό για να το αναδείξει και τίποτα δεν είναι λιγωτικό ή βαρετό.


Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef, με όλη την ένταση του λεμονιού και ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.


Κάτω από τον κρεμαστό κήπο και τα μπαμπού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην crème brûlée, που αποκτά άλλη διάσταση με την προσθήκη passion fruit, την bitter μους σοκολάτας με τα brownies και την καραμέλα βουτύρου ή τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και crumble αμυγδάλου.

Σύντομα θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. 


Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη. Όλα τα crumble φτιάχνονται με μπισκότο που περνιέται από σοκολάτες για να θωρακίζεται και να διατηρεί το άλλο αγαπημένο στοιχείο του pastry chef, το απολαυστικά τραγανό.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Και ενώ όλα γίνονται με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες και εξελιγμένη τεχνική, οι τιμές έχουν κρατηθεί συνειδητά σε προσιτό επίπεδο. «Τα γλυκά μας είναι για όλους, οι τιμές τους κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3-3,50 ευρώ. Θέλαμε να είναι προσιτά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτήν τη στιγμή το ζαχαροπλαστείο είναι το μόνο μέρος που φωτίζεται σε έναν κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, λόγω της κατάστασης. Δεν ήθελα ο κόσμος να διστάζει να έρθει να δοκιμάσει» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ενώ μας παρουσιάζει το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, crumble με καβουρδισμένο καρπό και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και βανίλια, αντί για σαντιγί, για λίγο πιο ενδιαφέρουσα και σύνθετη γεύση.


«Είχα την ιδέα να συνδυάσω λίγο το ζαχαροπλαστείο με το μπαρ. Ο χώρος να ξεφεύγει σε έναν βαθμό από το κλασικό, ψυχρό ζαχαροπλαστείο, να παίζουμε μουσική. Να υπάρχει χρώμα στον χώρο και επικοινωνία στην εξυπηρέτηση» συνεχίζει. Σύντομα, μάλιστα, θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. Τα γλυκά θα προτείνονται σε συνδυασμό με ένα προσεγμένο ρούμι, με κάποιο premium κονιάκ κ.ο.κ., με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα γυάλινα ποτηράκια του Σουit θα βρεις ακόμη ένα εξαιρετικό cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, μια καρυδόπιτα γεμάτη αρωματικά που συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, αλλά και μια τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut.

Τάρτες αλλά και γλυκά ταψιού, όπως το γαλακτομπούρεκο, δεν λείπουν από την γκάμα του καινούργιου ζαχαροπλαστείου, ενώ τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο.

Σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 210 9886192

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ