Ποιό φαγώσιμο θα κλέβατε;

Facebook Twitter
0

Δεν είναι η σοκολάτα, δεν είναι οι τσίχλες. Το κέντρο έρευνας καταναλωτών της Αγγλίας κατέληξε ότι το 3% των τυριών πέφτει θύμα κλοπής παγκοσμίως και είναι το νούμερο 1 ανάμεσα στα φαγώσιμα που «απαλλοτριώνονται».

Ο διευθυντής του κέντρου πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος προορίζεται για πώληση σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα το Yahoo! News έγραψε για δύο άντρες που έκλεψαν προβολόνε αξίας 1000 δολαρίων στο Μίσιγκαν και κάποιους άλλους που προσπάθησαν να κλέψουν 3 μεγάλα κεφάλια τυριού αξίας 600 από ένα σούπερ μάρκετ. Μάλλον δεν προοριζόταν για προσωπική κατανάλωση.

Στην ελληνική συνοικία του Τορόντο το ντελικατέσεν Express Fine Foods έχει τοποθετήσει τα τυριά στο κέντρο του χώρου, φωτισμένα έντονα και υπό την επίβλεψη μιας βιντεοκάμερας προκειμένου να αποθαρρύνουν επίδοξους κλέφτες. Η κλοπή τυριού έχει γίνει τεράστιο πρόβλημα, λένε οι ιδιοκτήτες. Κάπως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κάποιοι πελάτες κλέβουν τυρί και μετά το τρώνε μαζί με μπύρα σε γειτονικό μπαρ.

Άλλες ελκυστικές τροφές για κλοπή είναι το φρέσκο κρέας, μωρουδιακές κρέμες, η σοκολάτα και τα θαλασσινά.

The Food Wife

Το τελευταίο επεισόδιο Simpsons είχε τίτλο “The Food Wife” και η Μαρτζ, ο Μπαρτ και η Λίζα αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα food blog αποκλείοντας τον Χόμερ. Όμως αυτή τους η απόφαση θα τους στοιχειώσει… Και ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.

Γκεστ σταρς: Anthony Bourdain, Gordon Ramsay, Mario Batali και άλλοι.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ