Δεν είναι η σοκολάτα, δεν είναι οι τσίχλες. Το κέντρο έρευνας καταναλωτών της Αγγλίας κατέληξε ότι το 3% των τυριών πέφτει θύμα κλοπής παγκοσμίως και είναι το νούμερο 1 ανάμεσα στα φαγώσιμα που «απαλλοτριώνονται».

 

Ο διευθυντής του κέντρου πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος προορίζεται για πώληση σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα το Yahoo! News έγραψε για δύο άντρες που έκλεψαν προβολόνε αξίας 1000 δολαρίων στο Μίσιγκαν και κάποιους άλλους που προσπάθησαν να κλέψουν 3 μεγάλα κεφάλια τυριού αξίας 600 από ένα σούπερ μάρκετ. Μάλλον δεν προοριζόταν για προσωπική κατανάλωση.

 

Στην ελληνική συνοικία του Τορόντο το ντελικατέσεν Express Fine Foods έχει τοποθετήσει τα τυριά στο κέντρο του χώρου, φωτισμένα έντονα και υπό την επίβλεψη μιας βιντεοκάμερας προκειμένου να αποθαρρύνουν επίδοξους κλέφτες. Η κλοπή τυριού έχει γίνει τεράστιο πρόβλημα, λένε οι ιδιοκτήτες. Κάπως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κάποιοι πελάτες κλέβουν τυρί και μετά το τρώνε μαζί με μπύρα σε γειτονικό μπαρ.

 

Άλλες ελκυστικές τροφές για κλοπή είναι το φρέσκο κρέας, μωρουδιακές κρέμες, η σοκολάτα και τα θαλασσινά.

 

The Food Wife

 

 

Το τελευταίο επεισόδιο Simpsons είχε τίτλο “The Food Wife” και η Μαρτζ, ο Μπαρτ και η Λίζα αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα food blog αποκλείοντας τον Χόμερ. Όμως αυτή τους η απόφαση θα τους στοιχειώσει… Και ήταν αδύνατον να μην το μοιραστώ μαζί σας.

 

Γκεστ σταρς: Anthony Bourdain, Gordon Ramsay, Mario Batali και άλλοι.