MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Ο Γιαννάκης, χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημά του, υπέδειξε τη Χριστίνα ως την πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση, ενώ επέλεξε να κρατήσει την ασυλία για τον ίδιο.
0

H πρώτη εβδομάδα κανονικής ροής ολοκληρώθηκε κι εμείς οι παλιοί καταλάβαμε πόσο πιο ανταγωνιστικό θα είναι το παιχνίδι φέτος. Μας ανακοινώνουν ότι η χρυσή κάρτα θα δοθεί στον καλύτερο παίκτη του τεστ δημιουργικότητας. Oπότε οι παίκτες δεν έχουν καθόλου χρόνο προσαρμογής στο παιχνίδι και οφείλουν να πέσουν με τα μούτρα στα δύσκολα, από το πρώτο λεπτό.

Ανοίγουν το Mystery Box και βλέπω μέσα χέλι, βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια. Αχ, θυμήθηκα διάφορα ταξίδια που έχω κάνει και τρώγαμε τέτοια ποδαράκια τηγανητά. Τώρα πια, από ζωικό κρέας έχει επικρατήσει η αγελάδα, και μάλιστα σε μορφή μπέργκερ, μπέργκερ, μπέργκερ. Βαρέθηκα ακόμα και να το βλέπω.

Για εμάς μόλις ένα Σαββατοκύριακο είχε περάσει, αλλά σε πραγματικό χρόνο οι παίκτες προφανώς έχουν ζήσει ήδη πολλές μέρες μαζί, λόγω προετοιμασιών αλλά και λόγω Covid. Έτσι, οι πρώτες παρέες έχουν δημιουργηθεί. Διονύσης, Γιάννης και Πάνος μαζί κοιμούνται κι έχουν δεθεί μεταξύ τους. Από δίπλα κολαούζος και η Μαρίνα.

Δεν ξέρω ποιος από την παραγωγή σκέφτηκε να μην αλλάξουν καθόλου οι ομάδες καθ' όλη την διάρκεια του ριάλιτι, αλλά να ξέρει ότι τον αγαπώ λίγο παραπάνω, γιατί έχει μυαλό παρόμοιο με του Χίτσκοκ. Τι τουίστ τρελό! 

Η Μαργαρίτα, κάνοντας χέλι, κερδίζει κι εμείς στο τσατ χαιρόμαστε και κάνουμε όνειρα για το μέλλον της στο παιχνίδι. Αμ δε! Σιγά που θα μας άφηνε ο παραγωγός. Έρχονται οι επόμενες δοκιμασίες και φέρνουν την απόλυτη καταστροφή. Στο τεστ δημιουργικότητας που έπεται ‒«βράσε όρυζα» το ονόμασα‒ δίνουν τη νίκη στον Νίκο κι εγώ, ήδη, πριν ακόμα και από την πρώτη ομαδική, είμαι στα πατώματα. Μόνο τηλέφωνα με τον αγαπημένο μου κομμωτή με φέρνουν κάπως στα ίσια μου.

Να πούμε θερμά συγχαρητήρια στη hair stylist της εκπομπής. Τα χτενίσματα της Βίλλυ άψογα (η φίλη μου αναρωτιέται αν βλέπουμε GNTM). Φαντάζομαι θα πάθετε τενοντίτιδα, καλή μου, για να παραμένει ίσιο καρφί το πλούσιο μακρύ μαλλί της με τέτοια υγρασία πάνω από τις κατσαρόλες. Όταν δεν την είδα στο επεισόδιο της πρώτης αποχώρησης, ένιωσα τη χαρά που θα πήρατε, που θα γλιτώνατε τόση βούρτσα και σίδερο. Οι γαλλικές κοτσίδες της Μαρίας, επίσης, μας εντυπωσίασαν, όσο και οι θρυλικές αντίστοιχες του «Game of Thrones»! Αν τα καταφέρετε να διατηρήσετε και κάποιο καλοβαμμένο μαλλί παίκτη με την απόχρωση συνδυασμού «βασικό 5» με λίγο 5.1, θα είστε ήρωες. Κρίμα να πάει χαμένη τέτοια προσπάθεια, αν πρόκειται να μείνει για πολύ μέσα στο σπίτι.

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Οι γαλλικές κοτσίδες της Μαρίας, επίσης, μας εντυπωσίασαν, όσο και οι θρυλικές αντίστοιχες του «Game of Thrones»!

Όταν είδα τους μαλτοσταλακτίτες στο πιάτο του, στα μάτια μου ο παίκτης, από Ιωάννης, έγινε Γιαννάκης. Τι ψωνάρα είναι αυτή, ρε παιδιά; Πού είναι η ταπεινότητα που κάθε μάγειρας οφείλει να έχει στην αρχή της καριέρας του, πόσο μάλλον στο παιχνίδι; Καλά, αυτά τα αγόρια που τόσα χρόνια βλέπουν «ΜasterChef» δεν έχουν καταλάβει γρι από αυτά που λέει ο Sensei;

Ως χειρότερα πιάτα κρίνονται της Χριστίνας, της Κωνσταντίνας, του Σερόπ και του Πάνου. Ο Σερόπ, πολύ λογικά, αποχωρεί. Ο Κουτσόπουλος από τα bootcamps τού είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι από τους πρώτους που θα φύγουν. Στο καλό να πάει το παιδί. Έκλαιγε ακατάπαυστα από το πρώτο επεισόδιο. Το έχω πει πολλές φορές: αν δεν έχετε ατσάλινο χαρακτήρα, μην περάσετε το κατώφλι της εκπομπής. Δεν θα αντέξετε την πίεση του ριάλιτι.

Από χαρακτήρα κρίναμε ήδη κάποιους παίκτες στις πρώτες μέρες. Την Ηρώ, που έκανε splatter κρέμας, και ούτε ένα συγγνώμη δεν ψέλλισε στο «κυπαρίσσι στον κήπο της καρδιάς μας». Τον Διονύση, που όλο τ' άλλαζε και άκρη δεν βγάζαμε, και τον Παύλο, που θαύμασα, όταν μας είπε ότι έχει μάθει πώς να χειρίζεται την απόρριψη από μικρός. Φαίνεται ο ακομπλεξάριστος ο άνθρωπος. Ο Παύλος δεν έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την κουζίνα, αλλά ο πατέρας του είναι σεφ, οπότε η προσπάθειά του στα μάτια μου μετράει διπλά. Το παιχνίδι θα είναι μέρος της ενηλικίωσής του.

Με τη «Μήδεια» να ταλανίζει την Αθήνα, μπήκαμε στην ομαδική. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι γείτονες του «σπιτιού» έγραφαν πως βλέπουν τους παίκτες να παίζουν χιονοπόλεμο. Πόσο χάρηκα! Πόσο ανάγκη θα είχαν κι εκείνοι, όπως όλοι μας, αυτό το άξαφνο θεϊκό δώρο στον μονότονο εγκλεισμό μας!

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Ο Νίκος κέρδισε τη χρυσή κάρτα αφού βγήκε νικητής στο τεστ δημιουργικότητας.

Δεν ξέρω ποιος από την παραγωγή σκέφτηκε να μην αλλάξουν καθόλου οι ομάδες καθ' όλη την διάρκεια του ριάλιτι, αλλά να ξέρει ότι τον αγαπώ λίγο παραπάνω, γιατί έχει μυαλό παρόμοιο με του Χίτσκοκ. Τι τουίστ τρελό! Βέβαια, όπως και στη ζωή, όμοιος ομοίω πελάζει κι έτσι δημιουργήθηκαν οι ομάδες. Τρία πρωτότυπα πιάτα που θα μαγείρευαν οι sous-chefs και οι υπόλοιποι παίκτες θα έφτιαχναν τα πιστά αντίγραφά τους με σκυταλοδρομία.

Ο Νίκος αποφάσισε να μην πάει αρχηγός στη δική του ομάδα, γιατί φοβήθηκε την παραγωγή, και πολύ καλά έκανε, αν με ρωτάτε. Μπορεί και να του το σκάγανε το χουνέρι. Αποφάσισε να μαγειρέψει ο ίδιος ένα χταποδόψαρο με πουρέ γλυκοπατάτας που του είχε δώσει σχήμα από σουδάκι και μέσα είχε βάλει έναν άλλο πουρέ, καραβίδας. Χαρακτήρισε δε το πιάτο on camera ως εξής: «Αυτό δεν είναι πιάτο, είναι πίνακας ζωγραφικής».


Αχ, Θεέ μου μεγαλοδύναμε, γιατί δεν τον οδήγησες προς αυτή την κατεύθυνση και μας τον φόρτωσες εμάς; Μια χαρά θα πωλούνταν οι πίνακές του στο παζάρι. Εμείς θα πρέπει να τους φάμε κιόλας κανονικά, όχι μόνο στη μάπα. Τουλάχιστον, έτσι που δίστασε, θα έχουμε τον Αλέξανδρο Α., έναν σοβαρό αρχηγό στην Μπλε Ομάδα.

Μη με ρωτήσετε με ποια ομάδα είμαι. Όλες μου οι ελπίδες είναι να ανακατευτεί ξανά η τράπουλα. Προς το παρόν, σιγή. Με εντυπωσίασε θετικά η Κωνσταντίνα στα επεισόδια ως χαρακτήρας. Η ατάκα «πανευρωπαηλίθιος» που είπε μου έφτασε για να την αγαπήσω. Το πιάτο της όμως στην ομαδική ήταν σχεδόν απογοήτευση. Τουλάχιστον, όπως φάνηκε στη φωτογραφία. Σαν λιωμένο παγωτό έμοιαζε. Όσο για το αντίστοιχο γλυκό του Παύλου, μια παράκληση στην παραγωγή. Μη το ξαναπείτε έτσι. Ρεβανί το λένε το γλυκό, όχι ραβανί.

Κι έτσι φτάσαμε στο επεισόδιο της κρίσης της ομαδικής. Μιλάμε σεισμός. Σε αυτό το επεισόδιο, καθώς και στο επόμενο, βαρεθήκαμε να ακούμε την επιτομή του mach-ισμού και κάποιας «αντρίκιας» συμπεριφοράς. Δυστυχώς και από τους κριτές! Τι για παντελόνια, τι για πιάτα που είναι για άντρες, τι για κάτι μπάλες που μόνο για αναπαραγωγή υπάρχουν και όχι για να μας ζαλίζετε.

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Φιλέτο σφυρίδας με χταπόδι, σου γλυκοπατάτας με καραβίδα και πουρέ τοπιναμπούρ.


Παιδιά, όπως είδαμε αυτές τις μέρες που ξεβράζεται όλη η αρρώστια της κοινωνίας μας στην επιφάνεια, οι γυναίκες είναι πιο δυνατές και φοβούνται λιγότερο από τους άντρες να βγουν μπροστά. Έχετε έρθει να μάθετε να μαγειρεύετε κοκόρια, όχι να τα παριστάνετε. Να μάθετε πως το Tiger's milk κατ' ευφημισμό λέγεται έτσι και, φυσικά, δεν έχει γάλα, ούτε καρύδας, ούτε το δικό μου, ούτε κανενός. Κόψτε τα στο μοντάζ, αν δεν μπορείτε να τους μαζέψετε τους παιδαράδες που το παίζουν «άντρακλες».

Ο Νίκος Σκορδάκης, αφού έκανε το σφάλμα του ωμού ψαριού, το παραδέχτηκε και ευτυχώς που δεν τους κόστισε. Αλλιώς δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαν κι αυτοί. Με 107 βαθμούς έναντι 103, η Μπλε Ομάδα κέρδισε την πρώτη εσωτερική ομαδική δοκιμασία. Στην άλλη ομάδα, όλοι ήθελαν τον Γιαννάκη για αρχηγό, οπότε μούγγα στη στρούγκα, καλά μου παικτάκια. Πήρατε το χεράκι σας και βγάλατε το ματάκι σας. Εμείς τι φταίμε; Αμαρτίες πληρώνουμε. Το αμάρτημά μας που αγαπάμε τη μαγειρική.

Το γεγονός ότι μετά από τα χίλια δύο που θα του είπε η παραγωγή το μετάνιωσε την επόμενη μέρα είναι η απόλυτη μούφα. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος έτσι εύκολα. Το «come and get it» που είπε στο τέλος θέλω να το πληρώσει. Ονειρεύομαι από τώρα τη στιγμή της επιστροφής του κάρμα. Ξέρω ποιος θέλω να το εκπληρώσει. Μακάρι να βγει τ' όνειρό μου.

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Κωστής, Χριστίνα και Μαρία Λ. έδωσαν τη μάχη για την παραμονή τους.

Ο Γιαννάκης, χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημά του, υπέδειξε τη Χριστίνα ως την πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση, ενώ επέλεξε να κρατήσει την ασυλία για τον ίδιο. Άιντε αποδώ, που με την πρώτη ευκαιρία πούλησες ομάδα, ιδέες, αρχές και έγινες «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Στη διαδικασία ασυλίας ορθά επικράτησαν οι επαγγελματίες Διονύσης και Πάνος, που έχουν δουλέψει πιο πολύ μέσα σε κουζίνες. Μέσα σε τριάντα λεπτά κλήθηκαν να φτιάξουν τρία πιάτα με πρωταγωνίστριες τις γαρίδες: σαγανάκι, σεβίτσε και τεμπούρα! Ο Διονύσης πήρε την ασυλία και από εκείνη την ώρα και μετά όλο έκλαιγε. Γιατί μας το έδειξαν τόσο κλάμα; Χρειαζόταν να αναπληρωθεί ο Σερόπ παραγωγικά; Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.


Η καημένη η Χριστίνα πληρώνει τον λογαριασμό των κοκόρων, όπως πάντα συμβαίνει και στην αληθινή ζωή δυστυχώς. Την έφαγαν. Τους συγχώρησε όλους, σαν βουδίστρια που είναι, γι' αυτό τους είδατε μονοιασμένους στο επόμενο τρέιλερ. Μια ευκαιρία είχαμε να μάθει το πανελλήνιο λίγο για τον βουδισμό, μπας και ανοίξουν τα μάτια του, αλλά φευ! Μετά από τριπλή ισοβαθμία, ο Γιαννάκης αναγκάστηκε να επιλέξει κι άλλον παίκτη προς αποχώρηση και διάλεξε τον Κωστή. Να δω αν θα ξεκινήσει βεντέτα ο Κρητίκαρος.


Η Μαρία Λ. πλήρωσε τα κολλητιλίκια της με τον αρχηγό και ψηφίστηκε προς αποχώρηση. Ήδη ξεκάθαρα εκείνος τη χειραγωγούσε σε πολλές στιγμές που είδαμε. Όπως όλοι οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση, αυτός την έχει τουμπάρει ήδη. Μικρή είναι κι ελπίζω να ενδυναμωθεί μέσα στο παιχνίδι, για να μη χρειάζεται κάποιον να την πατρονάρει, παρά μόνο τον εαυτό της.

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter
Η κουζίνα του σεφ Φωτεινόγλου πιστεύω ότι είναι η κουζίνα προς την οποία πρέπει να στραφεί η ελληνική γαστρονομία, παρασύροντας και σώζοντας έτσι και την οικονομία μας.

Κι έτσι, φτάσαμε στην τελική αποχώρηση, με Κωστή, Χριστίνα και Μαρία Λ. να δίνουν τη μάχη για την παραμονή τους. Τι χαρά κάναμε που είδαμε τον Φώτη Φωτεινόγλου ως τον πρώτο guest-chef. Αγαλλίαση. Έχουμε να πάμε σε εστιατόριο τέσσερις ολόκληρους μήνες και μας έχουν λείψει όλοι οι σεφ, πόσο μάλλον οι αγαπημένοι μας! Και μπράβο στη στυλίστρια που τους είχε τόσο ωραία ντυμένους όλους, σαν οικοδεσπότες που είναι. Ο Κοντιζάς θύμιζε ήρωα του Mortal Kombat. Κούκλος!

Η δοκιμασία αποχώρησης ήταν να αντιγράψουν τα πέντε πιάτα του σεφ σε εβδομήντα λεπτά και αυτό απαιτούσε γρηγοράδα που κανένας βουδιστής δεν την έχει. Από αυτό και μόνο η Χριστίνα ήταν χαμένη από χέρι. Εξού και αυτή είναι η δεύτερη παίκτρια που χάσαμε.

Η κουζίνα του σεφ Φωτεινόγλου πιστεύω ότι είναι η κουζίνα προς την οποία πρέπει να στραφεί η ελληνική γαστρονομία, παρασύροντας και σώζοντας έτσι και την οικονομία μας. Ελληνικά προϊόντα μαγειρεμένα δημιουργικά, πολλά όσπρια, ό,τι ψάρια μάς άφησαν να έχουμε πια στις θάλασσές μας και νοστιμιά σε όλα και παντού.

Για ξύγαλο ακούσαμε σήμερα και αναρωτιέμαι πόσοι από τους τηλεθεατές ξέρουν τι είναι αυτό. Αν τους έλεγες «Φιλαδέλφεια», μια χαρά θα το 'ξεραν από τους τηλεμάγειρες, που με τη χορηγία του ζουν. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος της πατρίδας μας έχουν λεφτά να μπουν χορηγοί σε τηλεμαγειρικές εκπομπές; Όχι, βέβαια. Με τα χίλια ζόρια προσπαθούν να φυλάξουν λίγους σπόρους από τις ντομάτες τους, έστω για τη δική τους φαμίλια.


Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσα να σας δώσω άλλες συνταγές παρά τις υπέροχες που μας χάρισε απλόχερα ο σεφ του Φίτα. Σας το φωνάζω με όλη μου τη δύναμη να στηρίζετε τέτοια μαγαζιά. Το αξίζουν όσο ελάχιστα.

Μπάφα Ταρτάρ

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter

Συστατικά για το λαδολέμονο παντζάρι

1 παντζάρι μικρό, βρασμένο

70 γρ. νερό κρύο

Χυμός από 1 λεμόνι

50 γρ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε σε μπίμερ όλα μαζί για 1 λεπτό και τοποθετούμε σε μπιμπερό.

Υλικά

1 φιλέτο μπάφας, 100 γρ.

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Χυμός από μισό λεμόνι

Ξύσμα από 1 λάιμ

Χυμός από μισό λάιμ

10 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Πιπεριά τσίλι πράσινη

Φύλλα άνηθου

Αλάτι μαλντόν

Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε το φιλέτο και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε σε χοντρό καρέ, αφού αφαιρέσουμε τα κόκαλα πολύ προσεχτικά. Βάζουμε το ψάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Για το σερβίρισμα:

Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ, χωρίς πολλά υγρά από τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λαδολέμονο παντζάρι γύρω απ' το ταρτάρ, ξύσμα από μισό λάιμ και φύτρες κόλιανδρο.

Σαρδέλες παντρεμένες

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter

Υλικά

6 σαρδέλες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια

1 σκ. σκόρδο

1/4 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση. Απλώνουμε με ένα πινέλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο τριμμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.


Μοιράζουμε τη γέμιση από το μπολ στις μισές σαρδέλες και καλύπτουμε με τις άλλες μισές.


Ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 3 λεπτά.

Για το λαδολέμονο

Υλικά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμός από 1 λεμόνι

100 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.


Προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια.


Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν βγει πολύ πηχτό το λαδολέμονο, αραιώνουμε με 1 κ.σ. νερό.


Απλώνουμε πάνω από τις σαρδέλες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω σε 3 φέτες Ζέας.

Για το σερβίρισμα

Λαδολέμονο

Φρυγανισμένο ψωμί τοστ Ζέας

Ντομάτα ψιλοκομμένη και μυρωδικά

Θράψαλο σχάρας με φακές σαλάτα & λωτό

MasterChef: Βγήκαν τα μαχαίρια απ' την πρώτη εβδομάδα Facebook Twitter

Για τις φακές σαλάτα

Υλικά

150 γρ. φακές βρασμένες

10 γρ. κρεμμύδι ξερό (κομμένο μπρινουάζ)

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Άνηθος ψιλοκομμένος

6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Ένας λωτός σε χοντρό καρέ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές και σουρώνουμε.


Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Για το θράψαλο

Υλικά

1 θράψαλο μεγάλο

1 λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη φρέσκια

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζουμε το θράψαλο και το πλένουμε πολύ καλά.


Με ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράζουμε σε φέτες 5 εκατοστών και το πλοκάμι στη μέση ακριβώς.


Του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει στο τηγανάκι.


Δεν γυρνάμε τα θράψαλα συνέχεια, αλλά τα αφήνουμε να ψηθούν πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη.


Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας τον χυμό ενός λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.


Μόλις τα θράψαλα ψηθούν, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα για να την απορροφήσουν όσο είναι ζεστά και να μη στεγνώσουν.


Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα από φακές.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Γεύση / Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Σε πλοία και σε ΣΕΑ, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέχρι τα πιο εναλλακτικά νησιά, αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να τον βρούμε παντού το καλοκαίρι. Για κάποιους «είναι το απόλυτο brunch με το καλύτερο junk στον πλανήτη», για τους περισσότερους είναι μια ένοχη απόλαυση πολύ καλά κρυμμένη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πρωινό που όλους μας ενώνει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Γεύση / Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργείται άνυδρα τα τελευταία εκατό χρόνια και σήμερα τροφοδοτεί ένα από τα γαστρονομικά εστιατόρια του νησιού μπορείτε να αγγίξετε, να μυρίσετε, να δοκιμάσετε και να μαγειρέψετε όσα έχουν κάνουν τη λιτή κουζίνα της Σίφνου ξακουστή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Γεύση / (Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι: Τα νέα στέκια στην πιο ωραία γειτονιά του Κέντρου!

Η πιο σταθερή πιάτσα εξόδου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα. Μια καινούργια σπριτζερία, μια abstract μπάρα που σερβίρει την καλύτερη διαφορετική μαργαρίτα της πόλης, ένας χώρος όπου κάτω τρώμε cinnamon buns και αυγά, ενώ πάνω κάποιοι κουρεύονται, και ένα new age ζαχαροπλαστείο που διπλοφουρνίζει τέλεια κρουασάν, ενώ παίζει ΛΕΞ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Γεύση / Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Ιωδιούχοι χυμοί και πικάντικες σάλτσες, αυγά όπως τα κάνουν στον Λίβανο και στον Βοτανικό, λαδερά, κάρι, σαγανάκια θαλασσινών και κρύες σούπες. Η εθνική μας μπουκιά έχει την τιμητική της το καλοκαίρι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πιάτα που μας κάνουν να αφήνουμε το πιρούνι στην άκρη και να τα «καθαρίζουμε» με ψωμί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Φαγητό και σινεμά

Pulp Fiction / Φαγητό και σινεμά: Το μεγάλο φαγοπότι

Στην αυλαία του αφιερώματος για τη γαστριμαργική επιρροή στον κινηματογράφο, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θυμάται ταινίες όπου το φαγητό καταλαμβάνει όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μεγάλο χώρο στην οθόνη, με την απολαυστική συντροφιά της Fischer.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ