MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Flatbread
0

Auditions τέλος! Δώδεκα διαγωνιζόμενοι φορούν ήδη λευκές ποδιές, έχοντας εξασφαλίσει τη θέση τους στο σπίτι. Tη Δευτέρα 8/2, το MasterChef επιστρέφει με επαναληπτικούς διαγωνισμούς μεταξύ όσων είχαν πάρει μόνο 2 ΝΑΙ. Πολύ ίσα μοιρασμένα τα πράγματα φέτος, ακολουθώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής. Έξι γυναίκες και έξι άνδρες έχουν πάρει το Golden Pass για τις στενές κουκέτες.

 

Μερικοί από αυτούς που διάλεξαν οι κριτές, μου άρεσαν πολύ. Άλλοι πάλι, φάνηκε φως φανάρι ότι μπήκαν για το ριάλιτι κομμάτι του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κλήρωσε έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο, έναν αλλοδαπό που παντρεύτηκε στην Ρόδο μια όμορφη πρώην αεροσυνοδό κατόπιν εγκληματολόγο, έναν σεφ με τατουάζ μέχρι τον λαιμό, μια γλυκιά ζαχαροπλάστρια (σωστά το γράφω στο θηλυκό, κύριε Μπαμπινιώτη;), κι ένα υποψήφιο «νικητή».

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Βίλλη και Τζιοβάννι

 

Αυτό που είπαμε όλες στο τσατ μας, είναι ότι ευτυχώς δεν βλέπουμε φέτος κάποιον «κακό» παίκτη. Όλοι, μάς φάνηκαν μια χαρά άνθρωποι. Δεν θέλουμε τα περσινά βάσανα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα ένα χρόνο. Δεν έχουμε τις περσινές αντοχές για drama queens πια.

 

Το πιάτο που θεώρησα καλύτερο αυτήν την βδομάδα, ήταν αυτό του Ιωάννη.

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Το πιάτο του Ιωάννη

 

Ένα καλαμάρι σοτέ, με μια σάλτσα λουΐζα με λεμόνι και ένα κενέλ με πούλπα κολοκυθιού και βασιλικό. Τα ψητά πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα τόσο εύκολο συνοδευτικό, έδωσε σίγουρα μια δροσερή συμπληρωματική γεύση. Να τα κάνετε κι εσείς τα γκριγιέ λαχανικά στο σπίτι. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και σίγουρος τρόπος να απογειώσετε πιάτα, ακόμα και διαίτης, όπως όλες οι ψητές πρωτεΐνες. Τώρα που κάθε βδομάδα έχουμε λαχανίδες, που ξεκινάει η εποχή για τα άγρια σπαράγγια, το τηγανόσχαρο δουλεύει φουλ στο σπίτι μου. (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΣ. Θα σας ξεκουφάνουμε έξω από την συνεδρίαση της εβδομάδας.)

 

Με το που είδα τον Ιωάννη να καθαρίζει το καλαμάρι, κατάλαβα ότι κατείχε τεχνική και γαστρονομική σκέψη, από την αρχική διαδικασία μέχρι το στήσιμο του πιάτου. Το διαγώνιο χάραγμα, η καθαριότητα του πάγκου του, η ηρεμία στον τρόπο που δούλευε. Όλα δείχνουν έναν παίκτη που ήρθε για να μείνει. Η ξεχωριστή του ποιότητα απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα. Με την μαγειρική θα μαγέψεις τους κριτές, Ιωάννη. Άσε τους άλλους να μαγεύουν παραγωγούς και διεύθυνση με τις οικογενειακές ιστορίες τους. Στο τέλος, η γεύση πάντα κερδίζει. Μείνε ταπεινός και προσηλωμένος και θα φτάσεις στον τελικό.

 

Σκεφτόμουν ότι, φέτος, οι περισσότεροι μαγείρεψαν ψάρι και κάποιου είδους πουρέ ή λαχανικά διαφόρων υφών. Είναι τελικά ίσως η πιο σίγουρη λύση, να πάρει κανείς έστω τα δύο «ΝΑΙ». Όσοι διάλεξαν την πιο δύσκολη οδό, έφαγαν τα μούτρα τους και λίγο τους τα έφαγαν κι οι κριτές.

 

Ο Μάνος μας ήρθε από την Μύκονο, φορώντας χαρακτηριστικό κολιέ του εμβληματικού σχεδιαστή Minas, που έχει το πιο όμορφο μαγαζί στην Αγία Κυριακή στα Ματογιάννια. Είναι από τα πιο γλυκά αγόρια που έχουμε δει ποτέ στο Masterchef, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει μία γκιόζα της προκοπής, κάτω από την πίεση και το άγχος. Και βίωσε την απόρριψη με ένα πλατύ χαμόγελο σαν ορίτζιναλ γελαστό παιδί.

 

Ανάθεμα την ώρα / κατάρα στη στιγμή / ξεκάναν οι κριτές μας / το γελαστό παιδί τραγουδούσα καθώς άκουγα τα απανωτά «Όχι» στις γκιόζες.

 

Δεν μου έχουν βάλει ακόμα κανέναν παίκτη από Κυκλάδες κι ανησυχώ. Ήθελα, για τρίτη χρονιά, να το σηκώσουμε εμείς τα Κυκλαδονήσια.

 

Ο Ευθύμης που έχει την πασίγνωστη καντίνα στην Μιχαλακοπούλου, προσπάθησε να φτιάξει ένα μαστερσεφικό «βρώμικο», αλλά επίσης την πάτησε.

 

Σας δίνω την δική μου συνταγή, που κάνω χρόνια τώρα, και τα πιτάκια μου που τα ψήνω στο απλό τεφάλ, φουσκώνουν και με κάνουν κι εμένα να φουσκώνω σαν παγώνι κάθε φορά που τα σερβίρω.

 

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Η ξεχωριστή του ποιότητα του Ιωάννη απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα.

 

 

Το σωστό το Flat Bread για όλες τις χρήσεις!

 

Συστατικά:

360 γρ.σκληρό αλεύρι

150 γρ. μαλακό αλεύρι

2 κ.κ.αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.κ. ξηρή μαγιά

15 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό στη θερμοκρασία του σώματος

 

Οδηγίες

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη.

 

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό για 3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε.

 

Ζυμώνουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει ελαστική.

 

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδωμένο γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη αλλά καλά στραγγισμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε κρύο φούρνο για 1 ½ ώρα έως 2 ώρες.

 

Μπουνίζουμε λίγο ακόμα την ζύμη, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα.

 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη δημιουργώντας έναν ολοστρόγγυλο κύκλο διαμέτρου 15 εκ. Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψιά όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό σκεύος στο μάτι ή για ακόμα πιο ορίτζιναλ γεύση στο μπάρμπεκιου.

 

Την ερχόμενη βδομάδα, θα εξασφαλίσουν άλλοι 12 παίκτες την είσοδο στο σπίτι, από τους 24 που τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω και προσεύχομαι να περάσει ο άλλος Γιάννης, ο Γιώργος, ο Μάριος, ο Βασίλης ( που πεντάξια αντιπροσώπευσε την μοριακή κουζίνα), ο Αλέξανδρος, η Νίνα, και όποιος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι πάνω απ’όλους, θέλω να περάσει η Βιβή!

 

Ραντεβού στο bootcamp!

 

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν μόλις ένα καινούργιο μπαρ που θα συζητηθεί για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και για τα απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Γεύση / Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Λέμε πως, αν δεν φτάσει Ιούνιος, δεν μπορούμε να τη βρούμε ποιοτική και νόστιμη. Ισχύει όμως αυτή μας η πεποίθηση; Ο μανάβης του Παγκρατίου που εμπιστεύονται οι foodies, o Στέλιος Χαρκιωλάκης από το «Μποστάνι» της πλατείας Μεσολογγίου, μας λύνει μερικές απορίες για ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κουζίνας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Psyche

Νέα άφιξη / Psyche: To νέο wine bar της Αθήνας είναι πολύ καλά κρυμμένο στην καρδιά του κέντρου

Αν και βρίσκεται ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Συντάγματος, είναι σχεδόν αδύνατο να το πιάσει το μάτι κάποιου περαστικού. Σε μια στοά του κέντρου μόλις άνοιξε ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρασί και στις νόστιμες μπουκιές που μπορούν να το συνοδεύσουν, το επόμενο after work στέκι για χαλαρές βραδιές και συζητήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Θεόδωρος και Ελένη: Η ψαροταβέρνα που κάνει τους Αθηναίους να οδηγήσουν μέχρι τα Λεγραινά

Γεύση / Θεόδωρος και Ελένη: Η ψαροταβέρνα που κάνει τους Αθηναίους να οδηγήσουν μέχρι τα Λεγραινά

Έχει συνδέσει το όνομά της με τα αχνιστά μύδια, με μια σαλάτα «ποικιλία», με τις γαρίδες που σερβίρονται σε διάφορες βερσιόν. Από τη δεκαετία του ’80 μια οικογενειακή ταβέρνα που διαχειρίζεται απλά την καλή πρώτη ύλη της έχει καταφέρει να γίνει γνωστή σε όλη την Αττική, και ας μην έχει θέα τη θάλασσα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
LAGANUM

Athens Pride 2022 / Πώς μπορεί ένα εστιατόριο να δημιουργήσει ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον;

Η Βάσια Κεβρικοσαίου και η Δήμητρα Κυλάκου είναι δίδυμο στη δουλειά και ζευγάρι στη ζωή. Εκτός από το να προσθέσουν στην περιγραφή των μαγαζιών τους στο Google πως προτείνονται για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, λένε και πως «όποιος είναι ανοιχτός έχει θέση εδώ» και εξηγούν πώς το εφαρμόζουν. Γιατί το φαγητό μάς ενώνει και πρέπει να σερβίρεται σε μέρη που μας κάνουν να νιώθουμε όλοι ασφαλείς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και γενικά, φασάρα

Γεύση / Πλέον, τα βράδια στην Πειραιώς 260 παίζει μουσική, φαγητό, ποτό και, γενικά, φασάρα

Μετά τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στο βιομηχανικό προαύλιο του Ταύρου συγκεντρώνονται οι θεατρόφιλοι και όχι μόνο, αφού η ομάδα του six d.o.g.s έχει στήσει εκεί ένα σκηνικό που περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες street food προτάσεις της πόλης, παγωμένα κοκτέιλ, μπίρες και μουσικές από ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα που βγαίνουν μέσα από ένα ανοιχτό κοντέινερ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ