MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Flatbread
0

Auditions τέλος! Δώδεκα διαγωνιζόμενοι φορούν ήδη λευκές ποδιές, έχοντας εξασφαλίσει τη θέση τους στο σπίτι. Tη Δευτέρα 8/2, το MasterChef επιστρέφει με επαναληπτικούς διαγωνισμούς μεταξύ όσων είχαν πάρει μόνο 2 ΝΑΙ. Πολύ ίσα μοιρασμένα τα πράγματα φέτος, ακολουθώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής. Έξι γυναίκες και έξι άνδρες έχουν πάρει το Golden Pass για τις στενές κουκέτες.

 

Μερικοί από αυτούς που διάλεξαν οι κριτές, μου άρεσαν πολύ. Άλλοι πάλι, φάνηκε φως φανάρι ότι μπήκαν για το ριάλιτι κομμάτι του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κλήρωσε έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο, έναν αλλοδαπό που παντρεύτηκε στην Ρόδο μια όμορφη πρώην αεροσυνοδό κατόπιν εγκληματολόγο, έναν σεφ με τατουάζ μέχρι τον λαιμό, μια γλυκιά ζαχαροπλάστρια (σωστά το γράφω στο θηλυκό, κύριε Μπαμπινιώτη;), κι ένα υποψήφιο «νικητή».

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Βίλλη και Τζιοβάννι

 

Αυτό που είπαμε όλες στο τσατ μας, είναι ότι ευτυχώς δεν βλέπουμε φέτος κάποιον «κακό» παίκτη. Όλοι, μάς φάνηκαν μια χαρά άνθρωποι. Δεν θέλουμε τα περσινά βάσανα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα ένα χρόνο. Δεν έχουμε τις περσινές αντοχές για drama queens πια.

 

Το πιάτο που θεώρησα καλύτερο αυτήν την βδομάδα, ήταν αυτό του Ιωάννη.

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Το πιάτο του Ιωάννη

 

Ένα καλαμάρι σοτέ, με μια σάλτσα λουΐζα με λεμόνι και ένα κενέλ με πούλπα κολοκυθιού και βασιλικό. Τα ψητά πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα τόσο εύκολο συνοδευτικό, έδωσε σίγουρα μια δροσερή συμπληρωματική γεύση. Να τα κάνετε κι εσείς τα γκριγιέ λαχανικά στο σπίτι. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και σίγουρος τρόπος να απογειώσετε πιάτα, ακόμα και διαίτης, όπως όλες οι ψητές πρωτεΐνες. Τώρα που κάθε βδομάδα έχουμε λαχανίδες, που ξεκινάει η εποχή για τα άγρια σπαράγγια, το τηγανόσχαρο δουλεύει φουλ στο σπίτι μου. (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΣ. Θα σας ξεκουφάνουμε έξω από την συνεδρίαση της εβδομάδας.)

 

Με το που είδα τον Ιωάννη να καθαρίζει το καλαμάρι, κατάλαβα ότι κατείχε τεχνική και γαστρονομική σκέψη, από την αρχική διαδικασία μέχρι το στήσιμο του πιάτου. Το διαγώνιο χάραγμα, η καθαριότητα του πάγκου του, η ηρεμία στον τρόπο που δούλευε. Όλα δείχνουν έναν παίκτη που ήρθε για να μείνει. Η ξεχωριστή του ποιότητα απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα. Με την μαγειρική θα μαγέψεις τους κριτές, Ιωάννη. Άσε τους άλλους να μαγεύουν παραγωγούς και διεύθυνση με τις οικογενειακές ιστορίες τους. Στο τέλος, η γεύση πάντα κερδίζει. Μείνε ταπεινός και προσηλωμένος και θα φτάσεις στον τελικό.

 

Σκεφτόμουν ότι, φέτος, οι περισσότεροι μαγείρεψαν ψάρι και κάποιου είδους πουρέ ή λαχανικά διαφόρων υφών. Είναι τελικά ίσως η πιο σίγουρη λύση, να πάρει κανείς έστω τα δύο «ΝΑΙ». Όσοι διάλεξαν την πιο δύσκολη οδό, έφαγαν τα μούτρα τους και λίγο τους τα έφαγαν κι οι κριτές.

 

Ο Μάνος μας ήρθε από την Μύκονο, φορώντας χαρακτηριστικό κολιέ του εμβληματικού σχεδιαστή Minas, που έχει το πιο όμορφο μαγαζί στην Αγία Κυριακή στα Ματογιάννια. Είναι από τα πιο γλυκά αγόρια που έχουμε δει ποτέ στο Masterchef, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει μία γκιόζα της προκοπής, κάτω από την πίεση και το άγχος. Και βίωσε την απόρριψη με ένα πλατύ χαμόγελο σαν ορίτζιναλ γελαστό παιδί.

 

Ανάθεμα την ώρα / κατάρα στη στιγμή / ξεκάναν οι κριτές μας / το γελαστό παιδί τραγουδούσα καθώς άκουγα τα απανωτά «Όχι» στις γκιόζες.

 

Δεν μου έχουν βάλει ακόμα κανέναν παίκτη από Κυκλάδες κι ανησυχώ. Ήθελα, για τρίτη χρονιά, να το σηκώσουμε εμείς τα Κυκλαδονήσια.

 

Ο Ευθύμης που έχει την πασίγνωστη καντίνα στην Μιχαλακοπούλου, προσπάθησε να φτιάξει ένα μαστερσεφικό «βρώμικο», αλλά επίσης την πάτησε.

 

Σας δίνω την δική μου συνταγή, που κάνω χρόνια τώρα, και τα πιτάκια μου που τα ψήνω στο απλό τεφάλ, φουσκώνουν και με κάνουν κι εμένα να φουσκώνω σαν παγώνι κάθε φορά που τα σερβίρω.

 

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Η ξεχωριστή του ποιότητα του Ιωάννη απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα.

 

 

Το σωστό το Flat Bread για όλες τις χρήσεις!

 

Συστατικά:

360 γρ.σκληρό αλεύρι

150 γρ. μαλακό αλεύρι

2 κ.κ.αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.κ. ξηρή μαγιά

15 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό στη θερμοκρασία του σώματος

 

Οδηγίες

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη.

 

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό για 3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε.

 

Ζυμώνουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει ελαστική.

 

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδωμένο γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη αλλά καλά στραγγισμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε κρύο φούρνο για 1 ½ ώρα έως 2 ώρες.

 

Μπουνίζουμε λίγο ακόμα την ζύμη, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα.

 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη δημιουργώντας έναν ολοστρόγγυλο κύκλο διαμέτρου 15 εκ. Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψιά όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό σκεύος στο μάτι ή για ακόμα πιο ορίτζιναλ γεύση στο μπάρμπεκιου.

 

Την ερχόμενη βδομάδα, θα εξασφαλίσουν άλλοι 12 παίκτες την είσοδο στο σπίτι, από τους 24 που τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω και προσεύχομαι να περάσει ο άλλος Γιάννης, ο Γιώργος, ο Μάριος, ο Βασίλης ( που πεντάξια αντιπροσώπευσε την μοριακή κουζίνα), ο Αλέξανδρος, η Νίνα, και όποιος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι πάνω απ’όλους, θέλω να περάσει η Βιβή!

 

Ραντεβού στο bootcamp!

 

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ