MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Flatbread
0

Auditions τέλος! Δώδεκα διαγωνιζόμενοι φορούν ήδη λευκές ποδιές, έχοντας εξασφαλίσει τη θέση τους στο σπίτι. Tη Δευτέρα 8/2, το MasterChef επιστρέφει με επαναληπτικούς διαγωνισμούς μεταξύ όσων είχαν πάρει μόνο 2 ΝΑΙ. Πολύ ίσα μοιρασμένα τα πράγματα φέτος, ακολουθώντας την πολιτική ορθότητα της εποχής. Έξι γυναίκες και έξι άνδρες έχουν πάρει το Golden Pass για τις στενές κουκέτες.

 

Μερικοί από αυτούς που διάλεξαν οι κριτές, μου άρεσαν πολύ. Άλλοι πάλι, φάνηκε φως φανάρι ότι μπήκαν για το ριάλιτι κομμάτι του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κλήρωσε έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο, έναν αλλοδαπό που παντρεύτηκε στην Ρόδο μια όμορφη πρώην αεροσυνοδό κατόπιν εγκληματολόγο, έναν σεφ με τατουάζ μέχρι τον λαιμό, μια γλυκιά ζαχαροπλάστρια (σωστά το γράφω στο θηλυκό, κύριε Μπαμπινιώτη;), κι ένα υποψήφιο «νικητή».

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Βίλλη και Τζιοβάννι

 

Αυτό που είπαμε όλες στο τσατ μας, είναι ότι ευτυχώς δεν βλέπουμε φέτος κάποιον «κακό» παίκτη. Όλοι, μάς φάνηκαν μια χαρά άνθρωποι. Δεν θέλουμε τα περσινά βάσανα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα ένα χρόνο. Δεν έχουμε τις περσινές αντοχές για drama queens πια.

 

Το πιάτο που θεώρησα καλύτερο αυτήν την βδομάδα, ήταν αυτό του Ιωάννη.

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Το πιάτο του Ιωάννη

 

Ένα καλαμάρι σοτέ, με μια σάλτσα λουΐζα με λεμόνι και ένα κενέλ με πούλπα κολοκυθιού και βασιλικό. Τα ψητά πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα τόσο εύκολο συνοδευτικό, έδωσε σίγουρα μια δροσερή συμπληρωματική γεύση. Να τα κάνετε κι εσείς τα γκριγιέ λαχανικά στο σπίτι. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και σίγουρος τρόπος να απογειώσετε πιάτα, ακόμα και διαίτης, όπως όλες οι ψητές πρωτεΐνες. Τώρα που κάθε βδομάδα έχουμε λαχανίδες, που ξεκινάει η εποχή για τα άγρια σπαράγγια, το τηγανόσχαρο δουλεύει φουλ στο σπίτι μου. (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΣ. Θα σας ξεκουφάνουμε έξω από την συνεδρίαση της εβδομάδας.)

 

Με το που είδα τον Ιωάννη να καθαρίζει το καλαμάρι, κατάλαβα ότι κατείχε τεχνική και γαστρονομική σκέψη, από την αρχική διαδικασία μέχρι το στήσιμο του πιάτου. Το διαγώνιο χάραγμα, η καθαριότητα του πάγκου του, η ηρεμία στον τρόπο που δούλευε. Όλα δείχνουν έναν παίκτη που ήρθε για να μείνει. Η ξεχωριστή του ποιότητα απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα. Με την μαγειρική θα μαγέψεις τους κριτές, Ιωάννη. Άσε τους άλλους να μαγεύουν παραγωγούς και διεύθυνση με τις οικογενειακές ιστορίες τους. Στο τέλος, η γεύση πάντα κερδίζει. Μείνε ταπεινός και προσηλωμένος και θα φτάσεις στον τελικό.

 

Σκεφτόμουν ότι, φέτος, οι περισσότεροι μαγείρεψαν ψάρι και κάποιου είδους πουρέ ή λαχανικά διαφόρων υφών. Είναι τελικά ίσως η πιο σίγουρη λύση, να πάρει κανείς έστω τα δύο «ΝΑΙ». Όσοι διάλεξαν την πιο δύσκολη οδό, έφαγαν τα μούτρα τους και λίγο τους τα έφαγαν κι οι κριτές.

 

Ο Μάνος μας ήρθε από την Μύκονο, φορώντας χαρακτηριστικό κολιέ του εμβληματικού σχεδιαστή Minas, που έχει το πιο όμορφο μαγαζί στην Αγία Κυριακή στα Ματογιάννια. Είναι από τα πιο γλυκά αγόρια που έχουμε δει ποτέ στο Masterchef, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει μία γκιόζα της προκοπής, κάτω από την πίεση και το άγχος. Και βίωσε την απόρριψη με ένα πλατύ χαμόγελο σαν ορίτζιναλ γελαστό παιδί.

 

Ανάθεμα την ώρα / κατάρα στη στιγμή / ξεκάναν οι κριτές μας / το γελαστό παιδί τραγουδούσα καθώς άκουγα τα απανωτά «Όχι» στις γκιόζες.

 

Δεν μου έχουν βάλει ακόμα κανέναν παίκτη από Κυκλάδες κι ανησυχώ. Ήθελα, για τρίτη χρονιά, να το σηκώσουμε εμείς τα Κυκλαδονήσια.

 

Ο Ευθύμης που έχει την πασίγνωστη καντίνα στην Μιχαλακοπούλου, προσπάθησε να φτιάξει ένα μαστερσεφικό «βρώμικο», αλλά επίσης την πάτησε.

 

Σας δίνω την δική μου συνταγή, που κάνω χρόνια τώρα, και τα πιτάκια μου που τα ψήνω στο απλό τεφάλ, φουσκώνουν και με κάνουν κι εμένα να φουσκώνω σαν παγώνι κάθε φορά που τα σερβίρω.

 

 

MasterChef: Διαφορετικότητα στους παίκτες και μια συνταγή για Flatbread Facebook Twitter
Η ξεχωριστή του ποιότητα του Ιωάννη απεδείχθη όταν δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για την οικογένεια του. Εκεί υποκλίθηκα.

 

 

Το σωστό το Flat Bread για όλες τις χρήσεις!

 

Συστατικά:

360 γρ.σκληρό αλεύρι

150 γρ. μαλακό αλεύρι

2 κ.κ.αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.κ. ξηρή μαγιά

15 ml ελαιόλαδο

250 ml νερό στη θερμοκρασία του σώματος

 

Οδηγίες

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη.

 

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό για 3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, το λάδι και ανακατεύουμε.

 

Ζυμώνουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει ελαστική.

 

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδωμένο γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μία βρεγμένη αλλά καλά στραγγισμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέσα σε κρύο φούρνο για 1 ½ ώρα έως 2 ώρες.

 

Μπουνίζουμε λίγο ακόμα την ζύμη, δημιουργούμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε οχτώ κομμάτια. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα.

 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη δημιουργώντας έναν ολοστρόγγυλο κύκλο διαμέτρου 15 εκ. Μεταφέρουμε τις πίτες σε ταψιά όπου έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

 

Ψήνουμε σε μαντεμένιο ή αντικολλητικό σκεύος στο μάτι ή για ακόμα πιο ορίτζιναλ γεύση στο μπάρμπεκιου.

 

Την ερχόμενη βδομάδα, θα εξασφαλίσουν άλλοι 12 παίκτες την είσοδο στο σπίτι, από τους 24 που τους έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω και προσεύχομαι να περάσει ο άλλος Γιάννης, ο Γιώργος, ο Μάριος, ο Βασίλης ( που πεντάξια αντιπροσώπευσε την μοριακή κουζίνα), ο Αλέξανδρος, η Νίνα, και όποιος με ξέρει, καταλαβαίνει ότι πάνω απ’όλους, θέλω να περάσει η Βιβή!

 

Ραντεβού στο bootcamp!

 

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM