In Love Again: Ποιοτικός καφές, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Νομίζω πως για όσους τριγυρίζουν, βγαίνουν, απολαμβάνουν τα ποτά τους στην καρδιά του κέντρου, το Baba Au Rum δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έχουν περάσει δώδεκα και κάτι χρόνια από τότε που ο Θάνος Προυναρούς δημιούργησε ένα από τα καλύτερα cocktail-bar της πόλης, ένα εκ των κορυφαίων του κόσμου, αφού φιγουράρει σταθερά στη λίστα των World's 50 Best Bars. 

Όπως λέει η ομάδα του, «ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και επισκεπτόμαστε αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουμε οι ίδιοι και διαλέγουμε προσεκτικά τι θα βάλουμε στις αποσκευές μας για να το ξαναφέρουμε σ' εσάς. Επιλέγουμε τοπικούς καλλιεργητές για τα βότανα και τα φρούτα και πειραματιζόμαστε με τις δικές μας παραγωγές. Στο τέλος να είστε σίγουροι πως το κοκτέιλ που θα απολαύσετε έγινε με πολλή προσοχή και φροντίδα. Τα πάντα, άλλωστε, εδώ έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι».

Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Ακριβώς απέναντι από τη χαρακτηριστική βιτρίνα του δημοφιλούς ρουμάδικου στέκονταν επί πενήντα περίπου χρόνια τα μαλλιά Μολοκότου. Δυστυχώς, μέσα στην καραντίνα το φυσικό τους κατάστημα έκλεισε, αλλά η παρουσία τους συνεχίζεται διαδικτυακά. Ευτυχώς, ο Θάνος Προυναρούς κινήθηκε γρήγορα. 

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας.

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας, «κι αυτό έχει να κάνει τόσο μ' εμένα όσο και με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου, αφορά την κοινότητα που μας περιτριγυρίζει.

Πιστεύω ότι η εστίαση, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ είναι ζωντανοί χώροι, οι οποίοι πρέπει να δίνουν στον κόσμο τους με όποιο δημιουργικό τρόπο μπορούν. Η ιδέα του In Love Again προέκυψε από την ανάγκη να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι των μπαρ είναι άνθρωποι της γεύσης και οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις εκφάνσεις της. Είμαστε πολύ παραπάνω από αυτό που πιστεύει κι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος, δεν νιώθουμε λοιπόν πως αυτό το concept είναι κάτι έξω από εμάς». 

Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί, στις 8:30, σερβίρει καφέ, πρωτότυπα γλυκά και «κουζίνα καφετέριας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως brunch» μέχρι τις 19:00. Μένει ανοιχτό έως τις 23:30 και λειτουργεί ως pastry και plant shop, θυμίζοντας εκείνες τις εποχές που όταν έκανε κανείς επίσκεψη σε ένα σπίτι, ήταν σχεδόν επιβεβλημένο να αγοράσει γλυκά ή μια γλάστρα.  

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

«Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα γλυκών τα οποία βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists.

Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί, με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Η τάρτα Mai Tai φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Το Zombie profiterole έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματισμένα bitters, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Στο Piña Colada cheesecake η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα, καρπάτσιο ανανά και αρωματικό δροσερό καφίρ λάιμ. Το δημοφιλέστερο ποτό του μπαρ δεν θα μπορούσε να μη μετατραπεί σε γλυκό, έτσι το Spicy Baba Dark edition είναι μια πυκνή μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα. 

Θα συναντήσετε επίσης ένα εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα, κι ακόμα ένα vegan γλυκό, ένα ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ και σορμπέ βατόμουρο. Στο In Love Again ψήνουν καθημερινά κέικ με φρούτα ή κρέμα, rolls με κανέλα, σοκολάτα ή τυριά και κρέμες χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι ακακίας. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στις αλμυρές γεύσεις του θα βρείτε πιάτα όπως μια λεπτή κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα, τυρί στρατσιατέλα με μοσχολέμονο, καγιανά με βιολογικά αυγά και προσεγμένα σάντουιτς. 

Τα φυτά πώς βρέθηκαν εκεί; «Έχουν να κάνουν με την αισθητική, με μια δική μου αγάπη γι’ αυτά, έχω μια πολύ μεγάλη βεράντα γεμάτη φυτά με τα οποία ασχολούμαι πάρα πολύ» εξηγεί ο Θάνος Προυναρούς. Έπειτα, πόσες είναι εκείνες οι φορές που έχετε ζηλέψει τις κανάτες και τις κούπες ενός μαγαζιού; Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ' όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το In Love Again. Αυτήν τη στιγμή σερβίρεται ένας natural καφές από την Κόστα Ρίκα κι ένας washed από την Κένυα, που θα δουλεύεται από τον Μιχάλη Μυλωνάκη σε παρασκευές εσπρέσο και φίλτρου. Μπορούν να σας αλέσουν καφέ και για το σπίτι, θα τον αλλάζουν και θα προσφέρουν συνέχεια κάτι διαφορετικό για να δοκιμάζετε. 

Και για να ολοκληρωθεί η ώσμωση των δύο μαγαζιών της Κλειτίου, στο In Love Again θα βρείτε κοκτέιλ βασισμένα στον ποιοτικό καφέ του, επιμελημένα από την έμπειρη μπάρα του Baba Au Rum. 

In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ