ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

In Love Again: Ποιοτικός καφές, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Νομίζω πως για όσους τριγυρίζουν, βγαίνουν, απολαμβάνουν τα ποτά τους στην καρδιά του κέντρου, το Baba Au Rum δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έχουν περάσει δώδεκα και κάτι χρόνια από τότε που ο Θάνος Προυναρούς δημιούργησε ένα από τα καλύτερα cocktail-bar της πόλης, ένα εκ των κορυφαίων του κόσμου, αφού φιγουράρει σταθερά στη λίστα των World's 50 Best Bars. 

Όπως λέει η ομάδα του, «ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και επισκεπτόμαστε αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουμε οι ίδιοι και διαλέγουμε προσεκτικά τι θα βάλουμε στις αποσκευές μας για να το ξαναφέρουμε σ' εσάς. Επιλέγουμε τοπικούς καλλιεργητές για τα βότανα και τα φρούτα και πειραματιζόμαστε με τις δικές μας παραγωγές. Στο τέλος να είστε σίγουροι πως το κοκτέιλ που θα απολαύσετε έγινε με πολλή προσοχή και φροντίδα. Τα πάντα, άλλωστε, εδώ έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι».

Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Ακριβώς απέναντι από τη χαρακτηριστική βιτρίνα του δημοφιλούς ρουμάδικου στέκονταν επί πενήντα περίπου χρόνια τα μαλλιά Μολοκότου. Δυστυχώς, μέσα στην καραντίνα το φυσικό τους κατάστημα έκλεισε, αλλά η παρουσία τους συνεχίζεται διαδικτυακά. Ευτυχώς, ο Θάνος Προυναρούς κινήθηκε γρήγορα. 

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας.

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Η ιστορία που γράφεται στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου από αυτή την ομάδα έχει πλέον ένα νέο κεφάλαιο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κατά τον εμπνευστή και δημιουργό του, το In Love Again ως όνομα εκφράζει τη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας άνθρωπος όταν βιώνει μια έκρηξη δημιουργικότητας, «κι αυτό έχει να κάνει τόσο μ' εμένα όσο και με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου, αφορά την κοινότητα που μας περιτριγυρίζει.

Πιστεύω ότι η εστίαση, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ είναι ζωντανοί χώροι, οι οποίοι πρέπει να δίνουν στον κόσμο τους με όποιο δημιουργικό τρόπο μπορούν. Η ιδέα του In Love Again προέκυψε από την ανάγκη να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι των μπαρ είναι άνθρωποι της γεύσης και οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις εκφάνσεις της. Είμαστε πολύ παραπάνω από αυτό που πιστεύει κι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος, δεν νιώθουμε λοιπόν πως αυτό το concept είναι κάτι έξω από εμάς». 

Συγκεντρώνοντας σε έναν χώρο όλες τις αγάπες της hip Αθήνας, το In Love Again ανοίγει από νωρίς το πρωί, στις 8:30, σερβίρει καφέ, πρωτότυπα γλυκά και «κουζίνα καφετέριας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως brunch» μέχρι τις 19:00. Μένει ανοιχτό έως τις 23:30 και λειτουργεί ως pastry και plant shop, θυμίζοντας εκείνες τις εποχές που όταν έκανε κανείς επίσκεψη σε ένα σπίτι, ήταν σχεδόν επιβεβλημένο να αγοράσει γλυκά ή μια γλάστρα.  

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

«Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα γλυκών τα οποία βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists.

Το θρυλικό γαλλικό γλύκισμα, οι μπαμπάδες με ρούμι, σερβίρονται κλασικοί, με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Η τάρτα Mai Tai φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Το Zombie profiterole έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματισμένα bitters, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Στο Piña Colada cheesecake η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα, καρπάτσιο ανανά και αρωματικό δροσερό καφίρ λάιμ. Το δημοφιλέστερο ποτό του μπαρ δεν θα μπορούσε να μη μετατραπεί σε γλυκό, έτσι το Spicy Baba Dark edition είναι μια πυκνή μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα. 

Θα συναντήσετε επίσης ένα εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα, κι ακόμα ένα vegan γλυκό, ένα ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ και σορμπέ βατόμουρο. Στο In Love Again ψήνουν καθημερινά κέικ με φρούτα ή κρέμα, rolls με κανέλα, σοκολάτα ή τυριά και κρέμες χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι ακακίας. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στις αλμυρές γεύσεις του θα βρείτε πιάτα όπως μια λεπτή κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα, τυρί στρατσιατέλα με μοσχολέμονο, καγιανά με βιολογικά αυγά και προσεγμένα σάντουιτς. 

Τα φυτά πώς βρέθηκαν εκεί; «Έχουν να κάνουν με την αισθητική, με μια δική μου αγάπη γι’ αυτά, έχω μια πολύ μεγάλη βεράντα γεμάτη φυτά με τα οποία ασχολούμαι πάρα πολύ» εξηγεί ο Θάνος Προυναρούς. Έπειτα, πόσες είναι εκείνες οι φορές που έχετε ζηλέψει τις κανάτες και τις κούπες ενός μαγαζιού; Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Τα χειροποίητα και πολύχρωμα σκεύη του In Love Again είναι προς πώληση, έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Θεοχάρη κι έχουν ψηθεί στο στούντιο της Antigone Ceramics. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ' όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το In Love Again. Αυτήν τη στιγμή σερβίρεται ένας natural καφές από την Κόστα Ρίκα κι ένας washed από την Κένυα, που θα δουλεύεται από τον Μιχάλη Μυλωνάκη σε παρασκευές εσπρέσο και φίλτρου. Μπορούν να σας αλέσουν καφέ και για το σπίτι, θα τον αλλάζουν και θα προσφέρουν συνέχεια κάτι διαφορετικό για να δοκιμάζετε. 

Και για να ολοκληρωθεί η ώσμωση των δύο μαγαζιών της Κλειτίου, στο In Love Again θα βρείτε κοκτέιλ βασισμένα στον ποιοτικό καφέ του, επιμελημένα από την έμπειρη μπάρα του Baba Au Rum. 

In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα 

In Love Again: Η νέα talk of the town άφιξη ξέρει από ποιοτικό καφέ, πρωτότυπα γλυκά και φυτά εσωτερικού χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT