ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Burger Fest Home Edition: Απολαυστικά burgers, ξεχωριστές συνταγές και ένα επετειακό μενού

burger fest Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Τον τελευταίο καιρό, το σπίτι μας έχει γίνει το προσωπικό μας burger house. Λαχταριστά burgers, ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, κρύα μπίρα - μπορεί να τα απολαμβάνουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά η απόλαυση παραμένει η ίδια. Χάρη στο Burger Fest: Home Edition, τις τελευταίες 9 βδομάδες όχι μόνο έχουμε δοκιμάσει μερικά από τα καλύτερα burgers της πόλης, αλλά έχουμε ανακαλύψει διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς από τους πιο γνωστούς chef, σε συνδυασμό με πολλές εκπλήξεις και δώρα.

Κάθε βδομάδα, λοιπόν, η χαρακτηριστική σακούλα του efood καταφθάνει στην πόρτα μας με όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε την εμπειρία του φεστιβάλ από το σπίτι. Μέχρι τώρα, έχουμε απολαύσει τα ζουμερά black angus και Pulled pork burgers του Old School – The Food Project και του σεφ Παύλου Σάφτη, aka Mr. Gold Pig, ενώ το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου ο chef Μιχάλης Μαντζουράνης δημιούργησε ένα μοναδικό μενού με το project του Jackaroo, στην κουζίνα του Burger Fest: Home Edition. Για τα 5 χρόνια του Burger Fest, απολαύσαμε ένα ξεχωριστό φεστιβαλικό μενού από τον νικητή του Master Chef, Μανώλη Σαρρή, ενώ για τις επόμενες έξι μέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα το RND Burgers, ένα  burger house από την Κρήτη με συνταγές εμπνευσμένες από την κρητική κουζίνα.

Μοναδικά μενού, εμπνευσμένες συνταγές, απολαυστικές δημιουργίες και πολλά δώρα - η φεστιβαλική εμπειρία του Burger Fest κατάφερε να κάνει τις μέρες μας στο σπίτι κάτι παραπάνω από καλύτερες. Τώρα, είμαστε έτοιμοι για τον τρίτο και τελευταίο μήνα του Burger Fest: Home Edition, με ακόμα περισσότερα burgers και εκπλήξεις.

Burger Fest Home Edition: Απολαυστικά burgers, ξεχωριστές συνταγές και ένα επετειακό μενού Facebook Twitter

Έτσι, την 10η βδομάδα του Burger Fest: Home Edition θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το πιο memorable street food μενού του Lost Athens, απευθείας από τον chef Γιώργο Ζαχίλα και την ομάδα του, να δημιουργούν από την pop up κουζίνα του Burger Fest Home Edition στο κέντρο της πόλης. Για έξι μέρες, λοιπόν, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε ανεπανάληπτες συνταγές όπως το «A F*****g Awesome Cheeseburger» με Black Angus Mince, Potato Bun, Παλαιωμένο Cheddar, Πίκλα Αγγούρι, Κρεμμύδι και Homemade Mayo, αλλά και το τραγανό Πατατόψωμο με Korean Κοτόπουλο, Coleslaw και Φυστικοβούτυρο

Την 11η βδομάδα του Burger Fest: Home Edition, δοκιμάζουμε έξι ποιοτικά και γεμάτα γεύση burgers του Ψωμί & Αλάτι με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Λουκάκου για πρώτη φορά στο Burger Fest - και ιδιαίτερα το signature burger που έχει αφήσει εποχή, με κιμά από αμερικάνικο μοσχάρι Black Angus, μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με τρούφα και παρμεζάνα. Αλλιώς απολαύστε ένα κλασικό BLT με χειροποίητο μπέικον και τυρί τσένταρ, και νιώστε τη street πυγμή του double kimchi με τσένταρ και spicy mayo.

Την 12η και τελευταία εβδομάδα του Burger Fest: Home Edition, ο chef Μιχάλης Βραχλιώτης καταλαμβάνει την κουζίνα με το νέο project του The Spotted Pig, μαζί με τους ιδιοκτήτες του The Underdog, Τάσο Δεληχρήστο και Ελισάβετ Λειβιδιώτη. Μετά τις αξέχαστες παρουσίες του τόσο στο Burger Fest της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, ο αγαπημένος chef και η παρέα του, ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού για την επετειακή τελευταία εβδομάδα του Burger Fest: Home Edition. Δοκιμάστε το μοναδικό “The Spotted Pig burger” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, chutney mango, κατσικίσιο τυρί και honey mustard sauce και το UMAMI burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, parmesan mushrooms, tartufo mayo και cheddar cheese, αλλά και συνταγές παναρισμένο κοτόπουλο, corn flakes και secret sauce.

Μείνετε συντονισμένοι στο @burgerfest_gr ή στο https://www.facebook.com/burgerfestgr για το πλήρες πρόγραμμα.

Burger Fest Home Edition: Απολαυστικά burgers, ξεχωριστές συνταγές και ένα επετειακό μενού Facebook Twitter

Πώς «δουλεύει» το Burger Fest: Home Edition;

Για το Burger Fest Home Edition έχει κατασκευαστεί ένα pop up εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε τα καλύτερα burgers να έρχονται κατευθείαν στο σπίτι μας, μέσω του efood ή με take away από το κατάστημα. Κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό burger house ή ένας/μία σεφ παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να απολαύσουμε αγαπημένα παραδοσιακά burgers, να πειραματιστούμε δοκιμάζοντας νέους συνδυασμούς, να απολαύσουμε την μπύρα μας και φυσικά να το ζήσουμε με απόλυτη ασφάλεια, σαν στο σπίτι μας.

Μαζί με τα λαχταριστά burgers και μενού, τα delivery boxes του Burger Fest έρχονται στο σπίτι μας παρέα με εκπλήξεις, giveaways, προσφορές και υπέροχα δώρα, έτσι ώστε να ζήσουμε σωστά την εμπειρία του σπιτικού φεστιβάλ, από τις 28/12/2020 μέχρι και τις 21/3/2021.

Burger Fest Home Edition: Απολαυστικά burgers, ξεχωριστές συνταγές και ένα επετειακό μενού Facebook Twitter

Πώς παραγγέλνει κανείς από το Burger Fest: Home Edition;

Μέσω του efood.gr, πατώντας εδώ, το οποίο θα σας τα φέρει στην πόρτα σας (εφόσον διαμένετε στις παρακάτω περιοχές). Για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση ή λόγω μη διαμονής στην εμβέλεια του Burger Fest kitchen, μπορείτε να κάνετε τηλεφωνική παραγγελία στο 210 6436027 και να τα παραλάβετε από το κατάστημα, στην Βαλτινών 51, Γκύζη.

Ποιες περιοχές εξυπηρετούνται;

-Γκύζη
-Αθήνα, Κέντρο
-Εξάρχεια, Λυκαβηττός ,Κολωνάκι
-Πλ. Βάθη
-Κυψέλη
-Κεραμεικός
-Αττική
-Ζάππειο

-Αγ. Νικόλαος, Κάτω Παγκράτι, Χίλτον
-Πλ. Μαβίλη, Αμπελόκηποι
-Νέα Φιλοθέη

Κάθε πότε αλλάζει το μενού του Burger Fest: Home Edition;

Κάθε εβδομάδα, ένα νέο Burger House ή σεφ καταλαμβάνει την κουζίνα του Burger Fest και δημιουργεί ένα μοναδικό μενού για το Burger Fest: Home Edition.

Ποιο είναι το πρόγραμμα;

10η εβδομάδα 2-7/3: Lost Athens

11η εβδομάδα 9-14/3: Ψωμί & Αλάτι @home by Γιάννης Λουκάκος

12η εβδομάδα 16-21/3: The Spotted Pig

Ποιες ώρες/μέρες είναι ανοιχτή η κουζίνα του Burger Fest;
Το κατάστημα λειτουργεί κάθε Τρίτη μέχρι και Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 00:00.

Burger Fest Home Edition: Απολαυστικά burgers, ξεχωριστές συνταγές και ένα επετειακό μενού Facebook Twitter

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα του Burger Fest Home Edition ακολουθήστε τον λογαριασμό του Burger Fest σε Instagram και Facebook.

#sanstospitisas

#burgerfest

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ