Blue Bamboo

Blue Bamboo Facebook Twitter
Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια...
0



Το ότι ένα καινούργιο εστιατόριο άνοιξε στα Άνω Πετράλωνα δεν σε ξαφνιάζει. Ωστόσο, αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Βlue Bamboo είναι το είδος της κουζίνας που επέλεξε να υπηρετήσει. Όταν ανάμεσα στις παλιές ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν μαζικά στην περιοχή ξεπηδά ένα εστιατόριο με ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι προσδοκίες που σου γεννά είναι εύλογες. Το Βlue Bamboo πήρε θέση στο κέντρο της νέας ζώνης διασκέδασης των Πετραλώνων, στη διασταύρωση της Κυδαντιδών με τη Δημοφώντος, και αντικατέστησε μια ψησταριά που υπήρχε εκεί, στο ίδιο σημείο. Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια, αλλά εκείνο που δεσπόζει είναι η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Στη μικρή σάλα καταφέρνουν να χωρέσουν 50 θέσεις, μαζί με αυτές του μπαρ. Κρατήσεις δεν γίνονται.

Blue Bamboo Facebook Twitter
O κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας...

Η ομάδα της κουζίνας, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, ωστόσο αρκετές φορές αισθάνεσαι ότι από την εκτέλεση λείπει εκείνο που θα απογειώσει τα πιάτα. Από τα καλύτερα που δοκίμασα ήταν η πικάντικη σούπα Tom Kha Gai (€7) με γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάιμ και μπουκιές κοτόπουλο, όπου ξεχώριζαν τα φρέσκα υλικά και τα πλούσια αρώματα. Τα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες (€6), αν και νόστιμα, είχαν στεγνώσει αρκετά, χάνοντας τη βελούδινη υφή που αναμένεις. Στην πικάντικη σαλάτα μάνγκο με γαριδούλες (€7,50) η μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού είχε σκεπάσει τα υλικά, αναγκάζοντας όλα τα αρώματα να υποχωρήσουν. Χωρίς εξάρσεις ήταν τα noodles ρυζιού με αυγό, λαχανικά και χοιρινό (€9). Το τηγανητό ρύζι με σόγια σος και αυγό φανέρωνε καλής ποιότητας υλικό, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αμήχανη, ενώ αντίθετα το Τhai Sticky Rice (€3,50) ήταν σωστά βρασμένο και είχε την κατάλληλη υφή για να δέσει με το πράσινο κάρι με κοτόπουλο (€8,50), το οποίο αναδείκνυε πλούτο αρωμάτων και καλή γνώση στην κατασκευή του. Το Blue Bamboo είναι μια αξιοπρεπής ασιατική πρόταση και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει λίγο παραπάνω το επίπεδο της κουζίνας του για να σε κάνει να το βάλεις στη λίστα σου με τα απαραίτητα.

☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ