Blue Bamboo

Blue Bamboo Facebook Twitter
Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια...
0



Το ότι ένα καινούργιο εστιατόριο άνοιξε στα Άνω Πετράλωνα δεν σε ξαφνιάζει. Ωστόσο, αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον στο Βlue Bamboo είναι το είδος της κουζίνας που επέλεξε να υπηρετήσει. Όταν ανάμεσα στις παλιές ταβέρνες και στα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν μαζικά στην περιοχή ξεπηδά ένα εστιατόριο με ταϊλανδέζικη κουζίνα, οι προσδοκίες που σου γεννά είναι εύλογες. Το Βlue Bamboo πήρε θέση στο κέντρο της νέας ζώνης διασκέδασης των Πετραλώνων, στη διασταύρωση της Κυδαντιδών με τη Δημοφώντος, και αντικατέστησε μια ψησταριά που υπήρχε εκεί, στο ίδιο σημείο. Ο χώρος διαμορφώθηκε με βιομηχανική αισθητική και μπάρα, γκρι αποχρώσεις και ξύλινα τραπέζια, αλλά εκείνο που δεσπόζει είναι η μεγάλη τζαμαρία που αποκαλύπτει πλήρως τα δρώμενα στην κουζίνα. Στη μικρή σάλα καταφέρνουν να χωρέσουν 50 θέσεις, μαζί με αυτές του μπαρ. Κρατήσεις δεν γίνονται.

Blue Bamboo Facebook Twitter
O κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας...

Η ομάδα της κουζίνας, με εμφανή πολυεθνική σύνθεση, φτιάχνει ένα μενού που, όπως μαρτυρά ο κατάλογος, πιάνει όλο το ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, ωστόσο αρκετές φορές αισθάνεσαι ότι από την εκτέλεση λείπει εκείνο που θα απογειώσει τα πιάτα. Από τα καλύτερα που δοκίμασα ήταν η πικάντικη σούπα Tom Kha Gai (€7) με γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάιμ και μπουκιές κοτόπουλο, όπου ξεχώριζαν τα φρέσκα υλικά και τα πλούσια αρώματα. Τα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες (€6), αν και νόστιμα, είχαν στεγνώσει αρκετά, χάνοντας τη βελούδινη υφή που αναμένεις. Στην πικάντικη σαλάτα μάνγκο με γαριδούλες (€7,50) η μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιού είχε σκεπάσει τα υλικά, αναγκάζοντας όλα τα αρώματα να υποχωρήσουν. Χωρίς εξάρσεις ήταν τα noodles ρυζιού με αυγό, λαχανικά και χοιρινό (€9). Το τηγανητό ρύζι με σόγια σος και αυγό φανέρωνε καλής ποιότητας υλικό, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αμήχανη, ενώ αντίθετα το Τhai Sticky Rice (€3,50) ήταν σωστά βρασμένο και είχε την κατάλληλη υφή για να δέσει με το πράσινο κάρι με κοτόπουλο (€8,50), το οποίο αναδείκνυε πλούτο αρωμάτων και καλή γνώση στην κατασκευή του. Το Blue Bamboo είναι μια αξιοπρεπής ασιατική πρόταση και βρίσκεται σε καλό δρόμο, ακολουθώντας τα βήματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει λίγο παραπάνω το επίπεδο της κουζίνας του για να σε κάνει να το βάλεις στη λίστα σου με τα απαραίτητα.

☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ