Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Bread Before Christ
0

BREAD B.C. | Bread Before Christ

Σ’ αυτό το μαγαζί του Χαλανδρίου μάς περιμένουν όχι ένα αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Το ένα είναι με bitter σοκολάτα, κατάλληλη για χορτοφάγους, που ξεχωρίζει για τις νότες από καβουρδισμένο κακάο, τις έντονες πικρές αποχρώσεις και τις φρέσκες, φρουτώδεις πινελιές της, και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού. Το άλλο, με σοκολάτα γάλακτος με έντονο άρωμα από καβουρδισμένο κακάο, απαλές νότες καραμέλας και flakes κρουασάν βουτύρου. Και τα δύο είναι λαχταριστά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961

Kora Bakery

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Alex Antoniadis

Η Kora μας έχει ετοιμάσει δύο επιλογές για φέτος σε συνεργασία με την Pralinz. Η μία είναι πιτσιλωτή: χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη. Τα βρίσκουμε σε κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ. Η άλλη επιλογή σίγουρα τραβάει την προσοχή μας αρχικά επειδή είναι κίτρινη! Είναι ένα ιδιαίτερο σοκολατένιο αυγό από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου, feuilletine και ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 210 3627855

Dimitris Economidis

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τη φετινή πασχαλινή συλλογή του Dimitris Economidis. Εμείς, πάντως, επιλέγουμε ένα τρισχαριτωμένο κουνελάκι, ένα αρκούδι και ένα κοτοπουλάκι. Δηλαδή το «Lapin Mon Chérie» από πραλίνα βανίλια, τον «Bon Vivant» (όπως λέμε «μπον βιβέρ») από πραλίνα βανίλια, και το «Poule Royale», το βασιλικό κοτόπουλο, από πραλίνα φιστίκι ‒ είναι φοβερό.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Selekos Conceptual Desserts

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αντώνης Σελέκος δημιουργεί ξεχωριστά αυγά με τον δικό του τρόπο. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, με σοκολάτα γάλακτος, στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Το άλλο είναι φτιαγμένο από 60% σοκολάτα και καλύπτεται από φύλλο λευκής σοκολάτας. Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας – ωστόσο, μην τα λυπηθείς.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Holy Llama

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Η πασχαλινή επιλογή από το Holy Llama μοιάζει με πινιάτα. Είναι χειροποίητο αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, στολισμένο με σοκολατάκια εξωτερικά. Έρχεται σε sustainable χάρτινο κουτί μαζί με ένα ξύλινο σφυρί, με το οποίο μπορείς να το σπάσεις για να βρεις, εκτός από σοκολατένιες εκπλήξεις, και ένα fortune cookie.
Nίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913

Αριστοκρατικόν

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Εδώ έχουμε αυγά κλασικά, διαχρονικά. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, κρύβουν στο εσωτερικό τους τα εκπληκτικά σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου αυτού. Επίσης, θα βρούμε αυγά κατακόκκινα, με πασχαλινά σχέδια.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Épik Gelato

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

To Épik δεν έχει μόνο παγωτά, το έχουμε μάθει πλέον. Για το φετινό Πάσχα ετοίμασε τρία αυγά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Το ένα έχει χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo πραλίνα φουντουκιού και είναι βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Το δεύτερο, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo Αρμενοβίλ και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, είναι εξίσου λαχταριστό. Last but not least, το αυγό φιστίκι. Με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, αρωματισμένη με πάστα φιστικιού Αιγίνης και κομμάτια φιστικιού Αιγίνης, έχει αυτό το «κάτι».
Δορυλαίου 2, Αθήνα, 210 6464105

Yum Guilt Free

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Στο Yum Guilt Free βρίσκουμε ένα σοκολατένιο αυγό… με έκπληξη. Είναι, φυσικά, sugar-free. Έχει, φυσικά, πλούσια γεύση. Κάνει, όμως, και μια ανατροπή: μόλις το σπάσεις, αποκαλύπτονται οι χειροποίητες τρούφες που κρύβει μέσα του.Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

ÉSOPHY

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Από το ÉSOPHY παίρνουμε αυγά-έκπληξη για ενήλικες. Είναι μικρά, σοκολατένια, μέσα σε αυγοθήκες και προσφέρονται σε δύο εκδοχές: είτε με λευκή και μαύρη σοκολάτα, είτε με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Πάντα, βέβαια, μπορούμε να πάρουμε και τα δύο, για να αποφύγουμε το δίλημμα.
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230

Ourse

Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Facebook Twitter

Φέτος, το Ourse προσφέρει δύο εξίσου εντυπωσιακές επιλογές. Η πρώτη αποτελείται από αυγά το ένα μέσα στο άλλο. Το μεγάλο είναι από σοκολάτα bitter με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja. Τα μικρά είναι κι αυτά γεμιστά, με διάφορες γεύσεις: καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι μια συλλογή από μικρά σοκολατένια αυγά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα bitter και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα), γεμισμένα με ξηρούς καρπούς είτε δικής σου επιλογής, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, είτε με έτοιμες συνθέσεις από τους ειδικούς του Ourse. Δεν τελειώνουμε εδώ – θα υπάρξει και μια limited εκδοχή του περσινού αυγού. Το εξωτερικό θα είναι από καραμελωμένη σοκολάτα, ενώ μέσα θα περιέχει τραγανή γέμιση κανέλας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ