Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Bread Before Christ
0

BREAD B.C. | Bread Before Christ

Σ’ αυτό το μαγαζί του Χαλανδρίου μάς περιμένουν όχι ένα αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Το ένα είναι με bitter σοκολάτα, κατάλληλη για χορτοφάγους, που ξεχωρίζει για τις νότες από καβουρδισμένο κακάο, τις έντονες πικρές αποχρώσεις και τις φρέσκες, φρουτώδεις πινελιές της, και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού. Το άλλο, με σοκολάτα γάλακτος με έντονο άρωμα από καβουρδισμένο κακάο, απαλές νότες καραμέλας και flakes κρουασάν βουτύρου. Και τα δύο είναι λαχταριστά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961

Kora Bakery

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Alex Antoniadis

Η Kora μας έχει ετοιμάσει δύο επιλογές για φέτος σε συνεργασία με την Pralinz. Η μία είναι πιτσιλωτή: χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη. Τα βρίσκουμε σε κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ. Η άλλη επιλογή σίγουρα τραβάει την προσοχή μας αρχικά επειδή είναι κίτρινη! Είναι ένα ιδιαίτερο σοκολατένιο αυγό από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου, feuilletine και ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 210 3627855

Dimitris Economidis

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τη φετινή πασχαλινή συλλογή του Dimitris Economidis. Εμείς, πάντως, επιλέγουμε ένα τρισχαριτωμένο κουνελάκι, ένα αρκούδι και ένα κοτοπουλάκι. Δηλαδή το «Lapin Mon Chérie» από πραλίνα βανίλια, τον «Bon Vivant» (όπως λέμε «μπον βιβέρ») από πραλίνα βανίλια, και το «Poule Royale», το βασιλικό κοτόπουλο, από πραλίνα φιστίκι ‒ είναι φοβερό.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Selekos Conceptual Desserts

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αντώνης Σελέκος δημιουργεί ξεχωριστά αυγά με τον δικό του τρόπο. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, με σοκολάτα γάλακτος, στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Το άλλο είναι φτιαγμένο από 60% σοκολάτα και καλύπτεται από φύλλο λευκής σοκολάτας. Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας – ωστόσο, μην τα λυπηθείς.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Holy Llama

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Η πασχαλινή επιλογή από το Holy Llama μοιάζει με πινιάτα. Είναι χειροποίητο αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, στολισμένο με σοκολατάκια εξωτερικά. Έρχεται σε sustainable χάρτινο κουτί μαζί με ένα ξύλινο σφυρί, με το οποίο μπορείς να το σπάσεις για να βρεις, εκτός από σοκολατένιες εκπλήξεις, και ένα fortune cookie.
Nίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913

Αριστοκρατικόν

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Εδώ έχουμε αυγά κλασικά, διαχρονικά. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, κρύβουν στο εσωτερικό τους τα εκπληκτικά σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου αυτού. Επίσης, θα βρούμε αυγά κατακόκκινα, με πασχαλινά σχέδια.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Épik Gelato

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

To Épik δεν έχει μόνο παγωτά, το έχουμε μάθει πλέον. Για το φετινό Πάσχα ετοίμασε τρία αυγά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Το ένα έχει χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo πραλίνα φουντουκιού και είναι βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Το δεύτερο, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo Αρμενοβίλ και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, είναι εξίσου λαχταριστό. Last but not least, το αυγό φιστίκι. Με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, αρωματισμένη με πάστα φιστικιού Αιγίνης και κομμάτια φιστικιού Αιγίνης, έχει αυτό το «κάτι».
Δορυλαίου 2, Αθήνα, 210 6464105

Yum Guilt Free

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Στο Yum Guilt Free βρίσκουμε ένα σοκολατένιο αυγό… με έκπληξη. Είναι, φυσικά, sugar-free. Έχει, φυσικά, πλούσια γεύση. Κάνει, όμως, και μια ανατροπή: μόλις το σπάσεις, αποκαλύπτονται οι χειροποίητες τρούφες που κρύβει μέσα του.Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

ÉSOPHY

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Από το ÉSOPHY παίρνουμε αυγά-έκπληξη για ενήλικες. Είναι μικρά, σοκολατένια, μέσα σε αυγοθήκες και προσφέρονται σε δύο εκδοχές: είτε με λευκή και μαύρη σοκολάτα, είτε με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Πάντα, βέβαια, μπορούμε να πάρουμε και τα δύο, για να αποφύγουμε το δίλημμα.
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230

Ourse

Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Facebook Twitter

Φέτος, το Ourse προσφέρει δύο εξίσου εντυπωσιακές επιλογές. Η πρώτη αποτελείται από αυγά το ένα μέσα στο άλλο. Το μεγάλο είναι από σοκολάτα bitter με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja. Τα μικρά είναι κι αυτά γεμιστά, με διάφορες γεύσεις: καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι μια συλλογή από μικρά σοκολατένια αυγά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα bitter και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα), γεμισμένα με ξηρούς καρπούς είτε δικής σου επιλογής, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, είτε με έτοιμες συνθέσεις από τους ειδικούς του Ourse. Δεν τελειώνουμε εδώ – θα υπάρξει και μια limited εκδοχή του περσινού αυγού. Το εξωτερικό θα είναι από καραμελωμένη σοκολάτα, ενώ μέσα θα περιέχει τραγανή γέμιση κανέλας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM