Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Bread Before Christ
0

BREAD B.C. | Bread Before Christ

Σ’ αυτό το μαγαζί του Χαλανδρίου μάς περιμένουν όχι ένα αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Το ένα είναι με bitter σοκολάτα, κατάλληλη για χορτοφάγους, που ξεχωρίζει για τις νότες από καβουρδισμένο κακάο, τις έντονες πικρές αποχρώσεις και τις φρέσκες, φρουτώδεις πινελιές της, και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού. Το άλλο, με σοκολάτα γάλακτος με έντονο άρωμα από καβουρδισμένο κακάο, απαλές νότες καραμέλας και flakes κρουασάν βουτύρου. Και τα δύο είναι λαχταριστά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961

Kora Bakery

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Alex Antoniadis

Η Kora μας έχει ετοιμάσει δύο επιλογές για φέτος σε συνεργασία με την Pralinz. Η μία είναι πιτσιλωτή: χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη. Τα βρίσκουμε σε κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ. Η άλλη επιλογή σίγουρα τραβάει την προσοχή μας αρχικά επειδή είναι κίτρινη! Είναι ένα ιδιαίτερο σοκολατένιο αυγό από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου, feuilletine και ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 210 3627855

Dimitris Economidis

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τη φετινή πασχαλινή συλλογή του Dimitris Economidis. Εμείς, πάντως, επιλέγουμε ένα τρισχαριτωμένο κουνελάκι, ένα αρκούδι και ένα κοτοπουλάκι. Δηλαδή το «Lapin Mon Chérie» από πραλίνα βανίλια, τον «Bon Vivant» (όπως λέμε «μπον βιβέρ») από πραλίνα βανίλια, και το «Poule Royale», το βασιλικό κοτόπουλο, από πραλίνα φιστίκι ‒ είναι φοβερό.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Selekos Conceptual Desserts

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αντώνης Σελέκος δημιουργεί ξεχωριστά αυγά με τον δικό του τρόπο. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, με σοκολάτα γάλακτος, στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Το άλλο είναι φτιαγμένο από 60% σοκολάτα και καλύπτεται από φύλλο λευκής σοκολάτας. Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας – ωστόσο, μην τα λυπηθείς.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Holy Llama

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Η πασχαλινή επιλογή από το Holy Llama μοιάζει με πινιάτα. Είναι χειροποίητο αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, στολισμένο με σοκολατάκια εξωτερικά. Έρχεται σε sustainable χάρτινο κουτί μαζί με ένα ξύλινο σφυρί, με το οποίο μπορείς να το σπάσεις για να βρεις, εκτός από σοκολατένιες εκπλήξεις, και ένα fortune cookie.
Nίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913

Αριστοκρατικόν

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Εδώ έχουμε αυγά κλασικά, διαχρονικά. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, κρύβουν στο εσωτερικό τους τα εκπληκτικά σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου αυτού. Επίσης, θα βρούμε αυγά κατακόκκινα, με πασχαλινά σχέδια.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Épik Gelato

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

To Épik δεν έχει μόνο παγωτά, το έχουμε μάθει πλέον. Για το φετινό Πάσχα ετοίμασε τρία αυγά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Το ένα έχει χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo πραλίνα φουντουκιού και είναι βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Το δεύτερο, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo Αρμενοβίλ και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, είναι εξίσου λαχταριστό. Last but not least, το αυγό φιστίκι. Με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, αρωματισμένη με πάστα φιστικιού Αιγίνης και κομμάτια φιστικιού Αιγίνης, έχει αυτό το «κάτι».
Δορυλαίου 2, Αθήνα, 210 6464105

Yum Guilt Free

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Στο Yum Guilt Free βρίσκουμε ένα σοκολατένιο αυγό… με έκπληξη. Είναι, φυσικά, sugar-free. Έχει, φυσικά, πλούσια γεύση. Κάνει, όμως, και μια ανατροπή: μόλις το σπάσεις, αποκαλύπτονται οι χειροποίητες τρούφες που κρύβει μέσα του.Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

ÉSOPHY

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Από το ÉSOPHY παίρνουμε αυγά-έκπληξη για ενήλικες. Είναι μικρά, σοκολατένια, μέσα σε αυγοθήκες και προσφέρονται σε δύο εκδοχές: είτε με λευκή και μαύρη σοκολάτα, είτε με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Πάντα, βέβαια, μπορούμε να πάρουμε και τα δύο, για να αποφύγουμε το δίλημμα.
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230

Ourse

Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Facebook Twitter

Φέτος, το Ourse προσφέρει δύο εξίσου εντυπωσιακές επιλογές. Η πρώτη αποτελείται από αυγά το ένα μέσα στο άλλο. Το μεγάλο είναι από σοκολάτα bitter με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja. Τα μικρά είναι κι αυτά γεμιστά, με διάφορες γεύσεις: καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι μια συλλογή από μικρά σοκολατένια αυγά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα bitter και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα), γεμισμένα με ξηρούς καρπούς είτε δικής σου επιλογής, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, είτε με έτοιμες συνθέσεις από τους ειδικούς του Ourse. Δεν τελειώνουμε εδώ – θα υπάρξει και μια limited εκδοχή του περσινού αυγού. Το εξωτερικό θα είναι από καραμελωμένη σοκολάτα, ενώ μέσα θα περιέχει τραγανή γέμιση κανέλας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ