After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter
Στο Spit Jack η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο.
0

Spit Jack

Μια γευστική εμπειρία που περνιέται στη σούβλα. 

Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι; Στο Spit Jack θα καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, αφού όραση και γεύση συντονίζονται σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η rotisserie με την αρχοντική ατμόσφαιρα του περασμένου αιώνα σε καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα όπου σε εντυπωσιάζουν οι πληθωρικοί πολυέλαιοι, το μάρμαρο, οι σκαλιστοί καθρέφτες και τα γλυπτά γουρουνάκια που μοιάζουν να σαρκάζουν την κοσμοπολίτικη φιλοσοφία του χώρου. Κάπως έτσι αρχίζει η επίσκεψη στο Spit Jack, μαγνητίζοντας το βλέμμα. Για να συνεχιστεί με την απόλυτη ικανοποίηση της γευστικής επιθυμίας.

Η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο. Κοτόπουλο, πάπια, ιταλική πορκέτα και picahna black angus με gremolata φρέσκων μυρωδικών είναι οι επιλογές που θα απολαύσεις με τη συνοδεία εξαιρετικών side dishes, όπως ο βουτυράτος πουρές πατάτας με λάδι τρούφας, η sweet potato salad με mayo miso, τραγανό μπέικον, κρεμμύδι εσαλότ και αγγουράκι τουρσί, αλλά και τα μανιτάρια σοτέ με sour cream, ενώ στα must try είναι το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με μουστάρδα Dijon, τσίλι και καβουρδισμένο φουντούκι.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Θα συνοδεύσεις με δροσερές σαλάτες –όλες οι συνταγές είναι ξεχωριστές– και, φυσικά, με τα κρασιά της λίστας του. Ιδανικό στέκι για μια after theater βόλτα, το Spit Jack έχει να σου προσφέρει αυθεντική γεύση –θα το καταλάβεις μόλις νιώσεις την τραγανή κρούστα του κρέατος– αλλά και μια σταθερή ποιότητα που δεν θα σε προδώσει ποτέ!

Σκούφου 10, 210 3316003, Facebook: Spitjack, Instagram: spitjack_rotisserie

Snob Athens

Bistronomy που παρουσιάζεται μέσα από θεατρικά πιάτα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Το Snob αποκτά μια νέα έννοια που συνδέεται με την απόλαυση, και μάλιστα σε έναν χώρο που από μόνος του αποτελεί statement στο κέντρο της πόλης. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1850 γίνεται ιδανικό σκηνικό για να στεγάσει το νέο gastro bar Snob Athens. Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας θα βρεις πιάτα που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Καπερδάς και εκτελεί ο head chef Δημήτρης Μαρούλης σε ένα ξεχωριστό μενού.

Από το πρωί ξεχωρίζουν οι προτάσεις brunch με τη vegan granola και τα acai bowls, ενώ δεν λείπουν τα κλασικά κρουασάν που έρχονται με ένα twist – η κρέμα από φιστικοβούτυρο είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γεύση. Εξαιρετική και η ανοιχτή τάρτα ντομάτας με κολοκύθι, απάκι και κατσικίσιο τυρί, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι δημιουργικές προτάσεις με αυγά. Το Snob Athens σου προσφέρει έναν καλό λόγο να χαθείς κυριολεκτικά μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του κάθε στιγμή της ημέρας, με πιάτα για lunch break ή για βραδινά ραντεβού. Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το ταρτάρ λαβράκι, η μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιμιτσούρι αλλά και το μοναδικό χοιρινό iberico με σάλτσα café de Paris.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Όποια γεύση κι αν επιλέξεις, θα νιώσεις τη χειροποίητη φροντίδα που κρύβεται σε κάθε παρασκευή και, φυσικά, θα τη συνοδεύσεις ιδανικά με κάποια ετικέτα από την ενημερωμένη λίστα του Snob Athens. Η θεατράλε παρουσίαση των πιάτων –παράγγειλε οπωσδήποτε την πανακότα που έρχεται με συννεφάκι από μαλλί της γριάς– συμπληρώνει την εμπειρία σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή υπόσχεται να σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα σαν μια μαγική αυλή στο κέντρο της πόλης.

Αγίας Ειρήνης 17, 210 3242603, Facebook: Snob Athens, Instagram: snob.athens

Poncho Tacos

Ένας Μεξικανός μαγειρεύει στην Αθήνα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Ο Poncho είναι Μεξικανός. Ο Poncho μαγειρεύει για τους φίλους του και το κάνει πολύ καλά. Οι φίλοι του τον παρακινούν να ανοίξει το δικό του μαγαζί για να μοιραστεί τις γεύσεις της χώρας του. Ο Poncho δημιουργεί το Poncho Tacos. Αυτή η μικρή ιστορία μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση για το τι σε περιμένει στο νέο μεξικάνικο στέκι που ήρθε για να κάνει τη διαφορά μεταξύ του μεξικάνικου που ξέρεις και του μεξικάνικου που πρέπει να γνωρίσεις.

Εδώ η τορτίγια είναι χειροποίητη και ετοιμάζεται σύμφωνα με την αρχαία παράδοση nixtamal, που σημαίνει σπόροι καλαμποκιού που βράζουν για ώρες, ώστε, όταν αλεσθούν, να προσφέρουν αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που γίνεται βάση για μια σειρά από ξεχωριστές συνταγές. Θα δοκιμάσεις σίγουρα τα Tacos al Pastor, για να πεις ότι γνώρισες τη μεξικάνικη κουζίνα. Κομμάτια χοιρινού –τα κόβει ο ίδιος ο Pοncho–, μαριναρισμένα σε σάλτσα guajillo και αυθεντικά μπαχαρικά της μεξικάνικης κουζίνας, τοποθετημένα πάνω σε μια ολόφρεσκη τορτίγια, που σερβίρονται με κρεμμύδι, κόλιανδρο και μία φέτα ανανά. Εννοείται ότι δεν λείπουν επιλογές από σάλτσες με αβοκάντο, chipotle και σούπερ πικάντικο τσίλι habanero για τους πιο τολμηρούς.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Οι vegan και vegetarian θα βρουν την αντίστοιχη εκδοχή τάκος από μανιτάρια με το παραδοσιακό epazote, ενώ στα highlights ανήκουν τα δροσιστικά ποτά με ιβίσκο και ταμαρίντο που συνοδεύουν το καθημερινό φαγητό των Μεξικανών και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι – μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την εκδοχή με τεκίλα ή μεσκάλ! Στο Poncho Tacos θα νιώσεις εκείνη την αίσθηση ότι βρίσκεσαι για λίγο στο Μεξικό και θα θελήσεις να επιστρέψεις πολλές φορές γι’ αυτές τις μοναδικές γεύσεις από αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. 

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 10, 210 3317538, Facebook: Poncho TACOS, Instagram: poncho_tacos 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ