8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
0

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che στον Πειραιά

Με άρωμα Λατινικής Αμερικής

Το new entry της γαστρονονικής σκηνής του Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας. Σε ένα διατηρητέο κτίριο μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και το χαρακτηριστικό σομόν της Σάντα Φε, οι ζωγραφισμένοι κάκτοι που διατρέχουν τον τοίχο της αυλής και τα τροπικά φυτά της σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική.

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Tiki Bar Athens

Το κλασικό exotic punk στέκι

Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens, στην οδό Φαλήρου. Η exotic punk αισθητική του είναι αποτέλεσμα ρετρό επιρροών και χαβανέζικων στοιχείων. Πίνακες του Γκογκέν, πόστερ από ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70 αλλά και φωτογραφίες πολλών pin up girls και μάσκες του θεού Tiki κοσμούν τους κόκκινους τοίχους του μπαρ. Λεοπάρ και μπαμπού λεπτομέρειες στην επίπλωση απογειώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μπαρ με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens

Κίτρινος Σκίουρος από τη Βραζιλία

Με πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά απευθείας από το Ρίο, ο Κίτρινος Σκίουρος σε ένα μικρό δρομάκι πλάι ακριβώς στο άλσος Ιλισίων είναι πασίγνωστος για τα αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα του και τα ποτά που αναδεικνύουν μια βαθιά γνώση της ξεχωριστής κι εξωτικής αυτής κουλτούρας, μια και η σεφ είναι γέννημα-θρέμμα της.

Κίτρινος Σκίουρος, Δημητρέσσα 21, Ιλίσια

Big Kahuna

To «μεγάλο κύμα» γεύσης στον Κεραμεικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Στο Big Kahuna είναι σα να βρίσκεσαι σε μια caribbean καλύβα

H φανταστική αλυσίδα μπεργκεράδικων που εμφανίζεται σε τέσσερις ταινίες του Tarantino έδωσε το όνομά της στο γευστικό πρότζεκτ των Kahuna Broz που πλέον έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο και μεταμορφώθηκε σε caribbean καλύβα. Εκεί θα γευτείτε το μπέργκερ που τους έκανε διάσημους, το περίφημο «Ρredator», με patty από φιλέτο κροκόδειλου.

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός


Το γκράφιτι του Martinez στα Εξάρχεια

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Το γκράφιτι του Martinez

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά street art έργα της Αθήνας είναι το τοπίο ζούγκλας που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Alex Martinez σε κτίριο στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού στα Εξάρχεια, μετατρέποντας το γκρίζο αστικό τοπίο σε τροπική όαση.

Σουλτάνη & Σολωμού, Εξάρχεια

ΠαΡοΤ

Φτερουγίζει στο Παγκράτι

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
ΠαΡοΤ

Με μια μεγάλη ταπετσαρία γεμάτη παπαγάλους που δικαιώνουν το όνομά του δεσπόζει στον εξίσου εξωτικό και όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Σερβίρει εξωτικά και πολύχρωμα κοκτέιλ.

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι

Dos Hermanos

Το Αυθεντικό

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Dos Hermanos

Από το 1992, το Dos Hermanos στην Κηφισιά μάς συστήνει στη γεμάτη αντιθέσεις αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού και κορυφαία κοκτέιλ σε ένα cozy και γεμάτο χρώμα περιβάλλον.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά

Pure Juice Bar

Τροπική όαση στο ποτήρι σου

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica Facebook Twitter
Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise».

Το πρώτο αυθεντικό juice bar της πόλης ξέρει να συνδυάζει τις κατάλληλες τροπικές γεύσεις, προσφέροντας παράλληλα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν. Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise» με blueberries, φράουλες, μπανάνα, γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους chia και σκόνη από αποξηραμένα acai berries.

Pure Juice Bar, Σίνα 21, Κολωνάκι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ