Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che"

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η αυλή του ολοκαίνουριου εστιατορίου Che στον Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του '20 που μεταμορφώθηκε με γούστο και σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική. Δοκιμάζω το πλούσιο τραγανό τάκος με γαρίδες και σάλτσα από φιστίκι αράπικο και κοιτάζω με ενδιαφέρον τον χώρο. Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή τη δική σου αλλά και των οδηγών που περνούν από τον δρόμο και φρενάρουν για να τη χαζέψουν. Το χαρακτηριστικό σομόν χρώμα της Σάντα Φε και οι ζωγραφισμένοι κάκτοι διατρέχουν τον τοίχο της αυλής με τα τροπικά φυτά που σφύζει από κόσμο.


Ο Τζίμης Αποστόλου έχει διαγράψει μια πορεία πολλών χρόνων στην εστίαση και η ιδέα του για ένα εστιατόριο λατινοαμερικάνικο είχε αποδέκτη τον Ιωσήφ Καπετανάκη. Όλα είναι φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Γούστο και ποιότητα πάνε χέρι-χέρι και αποκαλύπτουν ένα όμορφο, χαρούμενο σύμπαν που θα δώσει άλλη νότα στην έξοδό σου. Το μπαρ της αυλής είναι φτιαγμένο από μπαμπού και οι ρετρό πολυθρόνες ρατάν ενισχύουν το αποικιακό στυλ. Ήδη από την είσοδο η τροπική διακόσμηση κάνει αισθητή την παρουσία της: ταπετσαρία φερμένη από το Λος Άντζελες, φύλλα μπανανιάς, περουβιανά φωτιστικά και πολύχρωμες μαξιλάρες. Το μπαρ, με μάρμαρο από την Αιθιοπία στις αποχρώσεις κόκκινου, καφέ και πράσινου, βρίσκεται στη μια πλευρά, ενώ δύο χειροποίητα φωτιστικά βγαίνουν από τα πλάγια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Έντονα χρώματα, πίνακες vintage, έπιπλα αυθεντικά και ανεμιστήρες οροφής συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό, με τις κουβανέζικες μουσικές να ανεβάζουν τη διάθεση. Η κουζίνα ακολουθεί λατινοαμερικάνικα μονοπάτια με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Φέτση που έχει ζήσει 10 χρόνια στον Παναμά και τώρα, όπως ο ίδιος λέει: «Στην κουζίνα του Che βιώνω κάποιες μνήμες από τη μαγειρική μου εμπειρία στον Παναμά. Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί το ύφος του μαγαζιού. Πήρα στοιχεία από τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής κι έκανα μια μείξη, χαρίζοντας εξωτισμό στα πιάτα, που βγαίνουν σε προσιτές τιμές. Δουλεύω πολύ με ρίζες, όπως η γιούκα, φτιάχνω δικά μου μείγματα μπαχαρικών με super foods, ακόμη και τα νιόκι γλυκοπατάτας είναι χειροποίητα».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Το Secreto Iberico είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.


Στο Che μπορείς από το πρωί να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις το πρωινό σου. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με το όνομα «Antojos» που σημαίνει «πιάτα του πόθου, που σε κάνουν να επιστρέφεις». Για να μπεις στο λατινοαμερικάνικο κλίμα θα επιλέξεις ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο από το Μεξικό, το Chimichanga, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι. Είναι μια πειραγμένη εκδοχή του σεφ, ο οποίος αντικαθιστά το ρύζι της παραδοσιακής συνταγής με τηγανητή κινόα, αντί για πιπεριές βάζει μοβ λάχανο coleslaw και η γέμιση ενισχύεται με πληθωρική σάλτσα με χούμους από μαύρα φασόλια και ταχίνι (€8,50). Ένα πιάτο γευστικό και απόλυτα χορταστικό. Στη λίστα με τα ορεκτικά φιγουράρουν enchiladas με κοτόπουλο και μαγιονέζα σκόρδου αλλά και άγρια μανιτάρια με πουρέ μοβ πατάτας και καμένο taleggio. Στα κυρίως πιάτα, η γευστική ένταση ανεβαίνει με απολαυστικές προτάσεις όπως τα μάγουλα Iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας αλλά και η αμερικάνικη πικάνια Black Angus με θυμαρίσιες περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη. Φίνο πιάτο και με ωραία παρουσίαση είναι το φρέσκο ζουμερό μυλοκόπι που ψήνεται μέσα σε μπανανόφυλλο, ακολουθώντας τον τρόπο μαγειρικής των Ινδιάνων της Λατινικής Αμερικής. Το ψάρι συνηθίζουν να το συνοδεύουν με γιούκα βραστή, που εδώ ενισχύεται με σάλτσα σκόρδου κονφί και αρωματικά (€14). Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το Secreto Iberico: λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος συνδυάζονται μοναδικά με βούτυρο κουκουναριού και τοποθετούνται πάνω σε ψητό αβοκάντο, ψητά φύλλα αντίδι, υπέροχες καπνισμένες αγκινάρες και πινελιές γουακαμόλε. Στο παιχνίδι των υφών συμμετέχει όμορφα η τραγανή κρούστα ψωμιού, αρωματισμένη με αντζούγια. Επιβάλλεται να πάρετε επιδόρπιο. Δοκιμάστε την προκλητική γεύση του Tres Leches με δαντέλα αμυγδάλου. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και προτάσεις από Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και Καλιφόρνια. Στο μπαρ, ο Γιώργος Φιλιππίδης συνεργάζεται άριστα με τον σεφ, αξιοποιώντας κάποια από τα υλικά της κουζίνας στα ευφάνταστα κοκτέιλ του. Στην καρδιά του Πειραιά σάς περιμένει ένας φιλικός, χαρούμενος, εξωτικός χώρος, το Che, που στα αργεντίνικα σημαίνει «φίλε μου».

Δείτε φωτογραφίες από το χαρούμενο σύμπαν του Che σε slideshow:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ