8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter
Eικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
0

Μαγεμένος Αυλός

Το στέκι που αγαπήθηκε όσο λίγα στην Αθήνα αποτελεί έναν παράδεισο γεύσεων στην καρδιά του Παγκρατίου.

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Είναι από τα μαγαζιά εκείνα που δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού στην Αθήνα. Ο Μαγεμένος Αυλός, στη γεμάτη ζωή πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, «μαγεύει» για περισσότερο από 55 χρόνια πάρα πολύ κόσμο, αφήνοντας το στίγμα του στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εδώ σύχναζαν όλα τα μεγάλα ονόματα των τεχνών, των γραμμάτων αλλά και της πολιτικής σκηνής. Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Αλέξη Μινωτή και τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη, τον Δημήτρη Χορν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεκάδες άλλους επώνυμους θαμώνες, το ιστορικό αυτό εστιατόριο έχει περάσει προ πολλού τις «εξετάσεις» σε όλα τα επίπεδα: φαγητό πολύ προσεγμένο, ιδιαίτερα ζεστό περιβάλλον και μια εξυπηρέτηση που θυμίζει την παλιά, καλή εποχή.

Οι εξαιρετικές συνταγές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, όπως το φοντί τυριών, η πικάτα, το τουρνεντό σοτέ, το φιλέτο κόζακ, το βιεννέζικο σνίτσελ, η σαλάτα «Μαγεμένος Αυλός» και πολλά άλλα, αποτελούν το εγγυητήριο «συμβόλαιο» για το γαστριμαργικό σας ταξίδι. Ιδανικός συνοδοιπόρος σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γεύσεων οι νότες από τις γλυκές μελωδίες που ακούγονται κάθε βράδυ –συχνά και μεσημέρι– με ζωντανή μουσική από μικρές ορχήστρες, πάντα χωρίς μικρόφωνα.

Τον χειμώνα το σκηνικό γίνεται πολύ ατμοσφαιρικό στο εσωτερικό του εστιατορίου, γεμάτο αναμνήσεις και φωτογραφίες των επώνυμων θαμώνων του, ενώ το καλοκαίρι η καρδιά του Μαγεμένου Αυλού χτυπά στην πλατεία, ανάμεσα σε φυτά και λουλούδια, σαν να βρίσκεστε σε εξοχή.

Κάθε Κυριακή μεσημέρι ετοιμάζεται ένας πλούσιος μπουφές γεμάτος λιχουδιές, ζεστά και κρύα εδέσματα, αλλά και σπιτικά γλυκά, σε πολύ φιλικές τιμές.

Ο Μαγεμένος Αυλός αποτελεί ιδανική επιλογή και για δεξιώσεις. Με την πολυετή εμπειρία, τον επαγγελματισμό και την αγάπη με την οποία περιβάλλει όλες του τις δραστηριότητες, προβλέπεται πλήρης επιτυχία.
Αμύντα 4, Αθήνα, 210 7223195, facebook.com/magemenosavlos

 

Pink Freud

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Όταν οι Pink Floyd συνάντησαν τον Freud δημιουργήθηκε ένα μικρό all day bar στο Παγκράτι. Η ατμόσφαιρα αποφεύγει τις τυπικότητες και η θετική ενέργεια είναι διάχυτη. Μinimal και ατμοσφαιρικό χωρίς υπερβολές, έγινε αγαπημένο στέκι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του. Στην μπάρα του θα βρείτε ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες και ενδιαφέροντα κοκτέιλ (αξίζει να δοκιμάσετε το Citrus Caipirinha με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο) αλλά και χειροποίητο ρακόμελο και οινόμελο. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι φανκ, μπλουζ, τζαζ και ρoκ μουσικές των resident και guest Djs, αλλά και εξαιρετικά live. Τα παιδιά στο Pink Freud έχουν χαρακτήρα, «τρέλα» και μας δείχνουν ότι δεν χρειαζόμαστε ψυχανάλυση, μόνο να περνάμε καλά! Extra tip: Κάθε Πέμπτη σερβίρουν καφέ με €2 και ποτό με €5.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272, facebook.com/Pinkfreud.coffeebar

Αρbarόριζα

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Νεανική και κεφάτη, με όνομα του παραπέμπει στο αρωματικό φυτό που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες για να φτιάξουν γλυκό του κουταλιού, η Αρbαρόριζα αποτελεί ένα νέο concept στο Παγκράτι, με έμφαση στα κοκτέιλ. Ένας ζεστός και ξεχωριστός χώρος που φτιάχτηκε με οδηγό την αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και σερβίρει πειραγμένες εκδοχές κοκτέιλ με βάση αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, όπως το «Surprise» με μαστίχα Χίου, βιολογικό κόκκινο (sec) κρασί, δυόσμο, χυμό από φρεσκοστυμμένα λεμόνια, φράουλες και σοκολάτα! Ανοιχτά από τις 10 το πρωί για καφέ, και όσο περνάει η ώρα συνεχίζει, μέχρι αργά το βράδυ, με κοκτέιλ και εκλεκτούς μεζέδες, από κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες με τυρί και μπέικον μέχρι ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο. Εδώ θα ακούσετε οικείες, ψαγμένες και διαχρονικές μουσικές που κινούνται σε φανκ, σόουλ και έθνικ μονοπάτια και μάζεψαν μέσα από τις διαδρομές τους στα μπαρ τα μέλη της αγαπημένης παρέας που βρίσκονται πίσω από την Αρbarόριζα.

Πλ. Πλαστήρα 10, Παγκράτι, 210 7019530, facebook:Αρbarόριζα

Τρίγωνο καφεποτείο

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Κλασικό meeting point στο Παγκράτι, το Τρίγωνο καφεποτείο έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά των Αθηναίων. Ανεπιτήδευτο, απλό και με χαρακτήρα ίδιο, όπως και πριν από 40 χρόνια, όταν στη θέση του λειτουργούσε ένα μπακάλικο. Ξέρει τους πελάτες του με τα ονόματά τους και έχει έναν τρόπο να τους κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.


Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, σπιτική λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα για να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα σου, το Τρίγωνο δεν είναι ένα απλό παραδοσιακό καφενείο.


Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φαγητά και νόστιμους μεζέδες σε ένα μενού που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα για να συνοδεύσετε το ποτό ή το απόσταγμα που θα επιλέξετε να πιείτε.


Μυστικό της επιτυχίας του τα πρώτης ποιότητας υλικά που επιλέγονται για όλες τις λιχουδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Από το μέλι που θα μπει στο ρακόμελο μέχρι την κρητική ξινομυζήθρα του ντάκου, όλα είναι επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς και έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.


Στόχος του Μένιου, του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, είναι να διατηρήσει την ποιότητα των προϊόντων πάντα σε σχέση με τις τιμές, που εδώ είναι πολύ φιλικές.
Αμύντα 15 & Αρχελάου 23, Παγκράτι, 210 7243085, www.facebook.com/trigonocafe/


Petite Fleur

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Η νέα άφιξη στην ομορφότερη γειτονιά του Παγκρατίου, την πλατεία Προσκόπων, ακούει στο όνομα Petite Fleur. Ένας μικρός ναός της σοκολάτας με τα καλύτερα ζεστά και κρύα σοκολατένια ροφήματα στην πόλη που φτιάχνονται με αληθινά κομμάτια σοκολάτας Valrhona. Στο Petite Fleur, εκτός από την κορυφαία σοκολάτα, θα βρείτε υψηλής ποιότητας βιολογικό καφέ, ιδιαίτερα αρώματα τσαγιού της Kusmi Tea αλλά και λαχταριστά γλυκά και πεντανόστιμες αλμυρές τάρτες. Κι όταν βραδιάζει, σειρά παίρνουν τα ψαγμένα ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ της μπάρας υπό τους ήχους της τζαζ που βγαίνουν από το πικάπ, ενώ συχνά θα πετύχετε live με μουσικά σχήματα.

Αμύντα 1, Παγκράτι, 215 5519685, www.facebook.com/Petite-fleur

Πεζόδρομος

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Μια φρέσκια, casual πρόταση στην περιοχή του Βύρωνα για απολαυστικό καφέ, τσάι για κάθε γούστο, καθαρά ποτά, με μεγάλη ποικιλία από μπίρες και σήμα κατατεθέν τα δροσερά κοκτέιλ του. Το ευχάριστο προσωπικό, το πανέμορφο design και ο γραφικός πεζόδρομος του μαγαζιού υπόσχονται υπέροχες στιγμές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν επιλέξετε να τον επισκεφτείτε.

Σεβαστείας 4 & Μαγνησίας, 210 7657590, facebook.com/PezodromosVyronas

Ρολόι

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Σημείο συνάντησης για την περιοχή του Βύρωνα, αυτό το καφέ-μπαρ έχει όλα όσα κάνουν ένα μαγαζί στέκι. Απλό, άνετο, νεανικό, παρεΐστικο, σας περιμένει από το πρωί με εξαιρετικό καφέ και στη συνέχεια με φοβερά κοκτέιλ από τα χέρια του Αργύρη Οικονομάκου. Σχεδόν καθημερινά σας επιφυλάσσει και μια μουσική έκπληξη με μουσική στο... μπλέντερ, από τζαζ και σόουλ, μέχρι ρoκ και funky ήχους, και συχνά DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, 6944 573179, facebook.com/pages/Το-Ρολόι 

Mondovino

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Ο Βύρωνας απέκτησε ένα ζεστό και νεανικό στέκι που θα σας ενθουσιάσει. Στο Mondovino μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιλογές μας σε κρασί από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ποτά και κοκτέιλ, σε προσιτές τιμές αλλά πάνω απ' όλα με μεράκι και διάθεση. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο διαφορετικά events και πολλά live έκπληξη. Και για τους πρωινούς τύπους από νωρίς με καφέ και την μεγάλη μας ποικιλία σε ροφήματα.

Κύπρου 47 & Παναγη Τσαλδαρη Βυρωνας 2110124096, Facebook/ Mondovino day & night


Το άρθρο είναι από την έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM