8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter
Eικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
0

Μαγεμένος Αυλός

Το στέκι που αγαπήθηκε όσο λίγα στην Αθήνα αποτελεί έναν παράδεισο γεύσεων στην καρδιά του Παγκρατίου.

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Είναι από τα μαγαζιά εκείνα που δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού στην Αθήνα. Ο Μαγεμένος Αυλός, στη γεμάτη ζωή πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, «μαγεύει» για περισσότερο από 55 χρόνια πάρα πολύ κόσμο, αφήνοντας το στίγμα του στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εδώ σύχναζαν όλα τα μεγάλα ονόματα των τεχνών, των γραμμάτων αλλά και της πολιτικής σκηνής. Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Αλέξη Μινωτή και τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη, τον Δημήτρη Χορν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και δεκάδες άλλους επώνυμους θαμώνες, το ιστορικό αυτό εστιατόριο έχει περάσει προ πολλού τις «εξετάσεις» σε όλα τα επίπεδα: φαγητό πολύ προσεγμένο, ιδιαίτερα ζεστό περιβάλλον και μια εξυπηρέτηση που θυμίζει την παλιά, καλή εποχή.

Οι εξαιρετικές συνταγές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, όπως το φοντί τυριών, η πικάτα, το τουρνεντό σοτέ, το φιλέτο κόζακ, το βιεννέζικο σνίτσελ, η σαλάτα «Μαγεμένος Αυλός» και πολλά άλλα, αποτελούν το εγγυητήριο «συμβόλαιο» για το γαστριμαργικό σας ταξίδι. Ιδανικός συνοδοιπόρος σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γεύσεων οι νότες από τις γλυκές μελωδίες που ακούγονται κάθε βράδυ –συχνά και μεσημέρι– με ζωντανή μουσική από μικρές ορχήστρες, πάντα χωρίς μικρόφωνα.

Τον χειμώνα το σκηνικό γίνεται πολύ ατμοσφαιρικό στο εσωτερικό του εστιατορίου, γεμάτο αναμνήσεις και φωτογραφίες των επώνυμων θαμώνων του, ενώ το καλοκαίρι η καρδιά του Μαγεμένου Αυλού χτυπά στην πλατεία, ανάμεσα σε φυτά και λουλούδια, σαν να βρίσκεστε σε εξοχή.

Κάθε Κυριακή μεσημέρι ετοιμάζεται ένας πλούσιος μπουφές γεμάτος λιχουδιές, ζεστά και κρύα εδέσματα, αλλά και σπιτικά γλυκά, σε πολύ φιλικές τιμές.

Ο Μαγεμένος Αυλός αποτελεί ιδανική επιλογή και για δεξιώσεις. Με την πολυετή εμπειρία, τον επαγγελματισμό και την αγάπη με την οποία περιβάλλει όλες του τις δραστηριότητες, προβλέπεται πλήρης επιτυχία.
Αμύντα 4, Αθήνα, 210 7223195, facebook.com/magemenosavlos

 

Pink Freud

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Όταν οι Pink Floyd συνάντησαν τον Freud δημιουργήθηκε ένα μικρό all day bar στο Παγκράτι. Η ατμόσφαιρα αποφεύγει τις τυπικότητες και η θετική ενέργεια είναι διάχυτη. Μinimal και ατμοσφαιρικό χωρίς υπερβολές, έγινε αγαπημένο στέκι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του. Στην μπάρα του θα βρείτε ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες και ενδιαφέροντα κοκτέιλ (αξίζει να δοκιμάσετε το Citrus Caipirinha με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο) αλλά και χειροποίητο ρακόμελο και οινόμελο. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι φανκ, μπλουζ, τζαζ και ρoκ μουσικές των resident και guest Djs, αλλά και εξαιρετικά live. Τα παιδιά στο Pink Freud έχουν χαρακτήρα, «τρέλα» και μας δείχνουν ότι δεν χρειαζόμαστε ψυχανάλυση, μόνο να περνάμε καλά! Extra tip: Κάθε Πέμπτη σερβίρουν καφέ με €2 και ποτό με €5.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272, facebook.com/Pinkfreud.coffeebar

Αρbarόριζα

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Νεανική και κεφάτη, με όνομα του παραπέμπει στο αρωματικό φυτό που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες για να φτιάξουν γλυκό του κουταλιού, η Αρbαρόριζα αποτελεί ένα νέο concept στο Παγκράτι, με έμφαση στα κοκτέιλ. Ένας ζεστός και ξεχωριστός χώρος που φτιάχτηκε με οδηγό την αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και σερβίρει πειραγμένες εκδοχές κοκτέιλ με βάση αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, όπως το «Surprise» με μαστίχα Χίου, βιολογικό κόκκινο (sec) κρασί, δυόσμο, χυμό από φρεσκοστυμμένα λεμόνια, φράουλες και σοκολάτα! Ανοιχτά από τις 10 το πρωί για καφέ, και όσο περνάει η ώρα συνεχίζει, μέχρι αργά το βράδυ, με κοκτέιλ και εκλεκτούς μεζέδες, από κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες με τυρί και μπέικον μέχρι ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο. Εδώ θα ακούσετε οικείες, ψαγμένες και διαχρονικές μουσικές που κινούνται σε φανκ, σόουλ και έθνικ μονοπάτια και μάζεψαν μέσα από τις διαδρομές τους στα μπαρ τα μέλη της αγαπημένης παρέας που βρίσκονται πίσω από την Αρbarόριζα.

Πλ. Πλαστήρα 10, Παγκράτι, 210 7019530, facebook:Αρbarόριζα

Τρίγωνο καφεποτείο

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Κλασικό meeting point στο Παγκράτι, το Τρίγωνο καφεποτείο έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά των Αθηναίων. Ανεπιτήδευτο, απλό και με χαρακτήρα ίδιο, όπως και πριν από 40 χρόνια, όταν στη θέση του λειτουργούσε ένα μπακάλικο. Ξέρει τους πελάτες του με τα ονόματά τους και έχει έναν τρόπο να τους κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.


Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, σπιτική λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα για να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα σου, το Τρίγωνο δεν είναι ένα απλό παραδοσιακό καφενείο.


Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φαγητά και νόστιμους μεζέδες σε ένα μενού που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα για να συνοδεύσετε το ποτό ή το απόσταγμα που θα επιλέξετε να πιείτε.


Μυστικό της επιτυχίας του τα πρώτης ποιότητας υλικά που επιλέγονται για όλες τις λιχουδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Από το μέλι που θα μπει στο ρακόμελο μέχρι την κρητική ξινομυζήθρα του ντάκου, όλα είναι επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς και έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.


Στόχος του Μένιου, του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, είναι να διατηρήσει την ποιότητα των προϊόντων πάντα σε σχέση με τις τιμές, που εδώ είναι πολύ φιλικές.
Αμύντα 15 & Αρχελάου 23, Παγκράτι, 210 7243085, www.facebook.com/trigonocafe/


Petite Fleur

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Η νέα άφιξη στην ομορφότερη γειτονιά του Παγκρατίου, την πλατεία Προσκόπων, ακούει στο όνομα Petite Fleur. Ένας μικρός ναός της σοκολάτας με τα καλύτερα ζεστά και κρύα σοκολατένια ροφήματα στην πόλη που φτιάχνονται με αληθινά κομμάτια σοκολάτας Valrhona. Στο Petite Fleur, εκτός από την κορυφαία σοκολάτα, θα βρείτε υψηλής ποιότητας βιολογικό καφέ, ιδιαίτερα αρώματα τσαγιού της Kusmi Tea αλλά και λαχταριστά γλυκά και πεντανόστιμες αλμυρές τάρτες. Κι όταν βραδιάζει, σειρά παίρνουν τα ψαγμένα ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ της μπάρας υπό τους ήχους της τζαζ που βγαίνουν από το πικάπ, ενώ συχνά θα πετύχετε live με μουσικά σχήματα.

Αμύντα 1, Παγκράτι, 215 5519685, www.facebook.com/Petite-fleur

Πεζόδρομος

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Μια φρέσκια, casual πρόταση στην περιοχή του Βύρωνα για απολαυστικό καφέ, τσάι για κάθε γούστο, καθαρά ποτά, με μεγάλη ποικιλία από μπίρες και σήμα κατατεθέν τα δροσερά κοκτέιλ του. Το ευχάριστο προσωπικό, το πανέμορφο design και ο γραφικός πεζόδρομος του μαγαζιού υπόσχονται υπέροχες στιγμές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν επιλέξετε να τον επισκεφτείτε.

Σεβαστείας 4 & Μαγνησίας, 210 7657590, facebook.com/PezodromosVyronas

Ρολόι

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter


Σημείο συνάντησης για την περιοχή του Βύρωνα, αυτό το καφέ-μπαρ έχει όλα όσα κάνουν ένα μαγαζί στέκι. Απλό, άνετο, νεανικό, παρεΐστικο, σας περιμένει από το πρωί με εξαιρετικό καφέ και στη συνέχεια με φοβερά κοκτέιλ από τα χέρια του Αργύρη Οικονομάκου. Σχεδόν καθημερινά σας επιφυλάσσει και μια μουσική έκπληξη με μουσική στο... μπλέντερ, από τζαζ και σόουλ, μέχρι ρoκ και funky ήχους, και συχνά DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, 6944 573179, facebook.com/pages/Το-Ρολόι 

Mondovino

8 μαγαζιά που αγαπάμε σε Παγκράτι και Βύρωνα Facebook Twitter

Ο Βύρωνας απέκτησε ένα ζεστό και νεανικό στέκι που θα σας ενθουσιάσει. Στο Mondovino μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιλογές μας σε κρασί από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ποτά και κοκτέιλ, σε προσιτές τιμές αλλά πάνω απ' όλα με μεράκι και διάθεση. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο διαφορετικά events και πολλά live έκπληξη. Και για τους πρωινούς τύπους από νωρίς με καφέ και την μεγάλη μας ποικιλία σε ροφήματα.

Κύπρου 47 & Παναγη Τσαλδαρη Βυρωνας 2110124096, Facebook/ Mondovino day & night


Το άρθρο είναι από την έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM