7 τρόποι για γρήγορα σνακ

7 τρόποι για γρήγορα σνακ Facebook Twitter
3

 

 

Το τυρί κρέμα είναι ο χαμαιλέοντας της κουζίνας. Άμα το έχεις στο ψυγείο σου, σου κατεβάζει στη στιγμή χίλιες αλμυρές ή γλυκές ιδέες, έτσι και του αντισταθείς και δεν το τσακίσεις επιτόπου με το κουταλάκι, αφού λειτουργεί εθιστικά και βουτυράτα με την πρώτη μπουκιά. Όμως, όλα τα τυριά της αγοράς, δεν είναι το ίδιο. Καθένα έχει το χαρακτήρα του και τις δικές του προτιμήσεις σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές.

Από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου

 

*Ήπειρος spread. Περιέχει 50% φέτα, βούτυρο και πρωτεΐνη γάλακτος και βουτυρόγαλα σε σκόνη. Μέτρια κρεμώδης υφή με κόκκους με έντονη οξύτητα. Ταιριάζει στο ψωμί, σε πίτες, στον ντάκο.

*Carrefour. Αγελαδινό με πρωτεΐνη γάλακτος 65%. Σφιχτή κρέμα με γεύση γάλακτος, καθόλου οξύτητα, ήπια αλμύρα και βουτυράτη επίγευση. Ταιριάζει στη ζαχαροπλαστική, σε σούπες και σε σάλτσες.

*Philadelphia Craft. Αγελαδινό, με 65,2% λιπαρά. Σφιχτή κρέμα με έντονη γεύση κρέμας, ισορροπημένη οξύτητα, ελάχιστα αλμυρό. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στις κρέμες, στο δέσιμο μιας σάλτσας.

*Βασιλόπουλος. Γάλα και κρέμα με φυτική πιτιά. Αφράτη κρέμα ήπια αλμυρή με λεπτή γεύση που θυμίζει γιαούρτι. Ταιριάζει στα γλυκά, στη ντομάτα, σε σάλτσες και κρέμες, με φρούτα.

*Εκ Δομοκού. Από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα με 40% λίπος επί ξηρού. Υφή γιαουρτιού με μικρό κόκκο, δροσερό και με ισορροπημένη αλμύρα, έντονη οξύτητα και άρωμα κατσικίσιου τυρί. Ταιριάζει στον ντάκο, στις σαλάτες, σε πιτάκια, γλυκές πίτες και τηγανίτες.

*Αλοιφωτή ΜΕΒΓΑΛ. Με φέτα 60%, ανθόγαλα, γιαούρτι αγελαδινό 2%, ζελατίν, ξηρό υπόλοιπο 36%. Μαλακιά κρέμα με λασπώδη λιπαρή υφή, αλμυρό χωρίς οξύτητα, με κόκκο και επίγευση κοπανιστής. Ταιριάζει σε χωριάτικες τυρόπιτες, στο ντάκο, στη σαλάτα, στο ψωμί με ντομάτα στα γκρατέν του φούρνου.

*ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ. Από αποβουτυρωμένο γάλα, χωρίς ωρίμανση, 50-60% λιπαρά

Με κόκκο και θριπτή υφή που θυμίζει ανθότυρο, όξινο, με γεύση τυροβολιάς και μαλάκας. Ταιριάζει σε χωριάτικες πίτες, στις μελιτζάνες, στη ντομάτα, σε μακαρονάδες, στο ντάκο.

*Τσαλαφούτι Ερίφι. Από γίδινο γάλα, 30% λιπαρά επί ξηρού. Υφή που θυμίζει στραγγιστό γιαούρτι με ελάχιστο κόκκο, ελαφρά όξινο, ευχάριστα αλμυρό με επίγευση κατσικίσιου τυριού. Ταιριάζει σε τάρτες, σαρικόπιτες, σαλάτες και σε ντάκο.

*Andechser, bio Frischkase. Από τη Γερμανία με άπαχο γιαούρτι 14%. Σφιχτή κρέμα με καθόλου οξύτητα και αλμύρα, έντονη γεύση και επίγευση βουτύρου γάλακτος. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στην τάρτα σολομού.

 

 

______________

7 τρόποι για γρήγορα σνακ

*Ενα πικάντικο τυρί με ρουστίκ γεύση μπορεί να συνοδεύσει μια ντοματοσαλάτα με βασιλικό αντί για μοτσαρέλα, τα ψητά λαχανικά, μια κριθαροκουλούρα με ντομάτα και ρίγανη, μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σολομό.

*Ένα ντιπ που ταιριάζει με λαχανικά, κριτσίνια ή ψημένες αραβικές πίτες: Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα με 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή

μαϊντανό, λίγη γλυκιά πάπρικα, 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο και 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

*Εύκολα καναπεδάκια: Αλείφουμε με γλυκό τυρί κρέμα μικρές φρυγανιές ή ψημένο ψωμί του τοστ και από πάνω βάζουμε μπουκίτσες από σολομό, οποιοδήποτε παστό ψάρι, ένα μπουκετάκι άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι.

*Πάνω σε οποιαδήποτε σαλάτα, φτιάχνουμε μια σος με 150 γρ. τυρί κρέμα, χυμό από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

*Τυρομπουκίτσες: Ανακατεύουμε καλά 120 γρ φιστίκια Αιγίνης περασμένα από το μπλέντερ με 250 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. τυρί κρέμα γλυκό και 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

*Γεμιστές ντοματούλες: γεμίζουμε 10 μικρές ώριμες ντοματούλες με ένα μείγμα από 250 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα, 1 κ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 2 κ. της σούπας άνηθο, 4 κ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

*Μπορούμε να αλείψουμε με τυρί κρέμα αντί για βούτυρο το ψωμί για το τοστ ή το ψωμί για το σάντουιτς.

 

 

____________

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με το τυρί κρέμα

*Να το βάλουμε πάνω από ψητές με το φλούδι τους πατάτες στο φούρνο, ανακατεμένο με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.

*Να δημιουργήσουμε το εφέ "βελουτέ" σε μια σούπα.

*Να δέσουμε με μια κουταλιά στο τέλος του φαγητού μια σάλτσα αντί για κρέμα ή κορν-φλάουρ.

*Να το χρησιμοποιήσουμε αντί για κρέμα στη σάλτσα της μακαρονάδας.

*Το ανακατεύουμε με χυμό και ξύσμα από δυο λεμόνια και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

*Κάνουμε πιο ανάλαφρη τη μπεσαμέλ: λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο με 2 κ. κοφτές της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε 2/3 της κούπας γάλα και μόλις δέσει ελαφρά κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με ένα πακετάκι τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, ένα αβγό και τριμμένο κεφαλοτύρι.

*Χτυπάμε ένα πακετάκι γλυκό τυρί κρέμα με 1 κούπα γάλα στο μίξερ για να φτιάξουμε μια γρήγορη κρέμα που θα σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και λίγη κανέλα ή με γλυκό κουταλιού ή με φρέσκα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα που θα λιώσουμε με λίγο γάλα σε μπεν μαρί.

 

 

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Σισαμένιο κουλούρι (λίγο γλυκό) αλειμμένο με Light Philadelphia,και από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπεράκι.Προσθέτουμε λεπτοκομμένη κρασάτη λούντζα ή χοιρομέρι, και φέτες ντομάτας (όχι πολύ ώριμη). Τελευταίο και καλύτερο: πάνω στις ντοματούλες σκορπίζουμε σκόνη λαχανικών (knorr,maggi).Τέλειο!!!