7 τρόποι για γρήγορα σνακ

7 τρόποι για γρήγορα σνακ Facebook Twitter
3

 

 

Το τυρί κρέμα είναι ο χαμαιλέοντας της κουζίνας. Άμα το έχεις στο ψυγείο σου, σου κατεβάζει στη στιγμή χίλιες αλμυρές ή γλυκές ιδέες, έτσι και του αντισταθείς και δεν το τσακίσεις επιτόπου με το κουταλάκι, αφού λειτουργεί εθιστικά και βουτυράτα με την πρώτη μπουκιά. Όμως, όλα τα τυριά της αγοράς, δεν είναι το ίδιο. Καθένα έχει το χαρακτήρα του και τις δικές του προτιμήσεις σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές.

Από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου

 

*Ήπειρος spread. Περιέχει 50% φέτα, βούτυρο και πρωτεΐνη γάλακτος και βουτυρόγαλα σε σκόνη. Μέτρια κρεμώδης υφή με κόκκους με έντονη οξύτητα. Ταιριάζει στο ψωμί, σε πίτες, στον ντάκο.

*Carrefour. Αγελαδινό με πρωτεΐνη γάλακτος 65%. Σφιχτή κρέμα με γεύση γάλακτος, καθόλου οξύτητα, ήπια αλμύρα και βουτυράτη επίγευση. Ταιριάζει στη ζαχαροπλαστική, σε σούπες και σε σάλτσες.

*Philadelphia Craft. Αγελαδινό, με 65,2% λιπαρά. Σφιχτή κρέμα με έντονη γεύση κρέμας, ισορροπημένη οξύτητα, ελάχιστα αλμυρό. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στις κρέμες, στο δέσιμο μιας σάλτσας.

*Βασιλόπουλος. Γάλα και κρέμα με φυτική πιτιά. Αφράτη κρέμα ήπια αλμυρή με λεπτή γεύση που θυμίζει γιαούρτι. Ταιριάζει στα γλυκά, στη ντομάτα, σε σάλτσες και κρέμες, με φρούτα.

*Εκ Δομοκού. Από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα με 40% λίπος επί ξηρού. Υφή γιαουρτιού με μικρό κόκκο, δροσερό και με ισορροπημένη αλμύρα, έντονη οξύτητα και άρωμα κατσικίσιου τυρί. Ταιριάζει στον ντάκο, στις σαλάτες, σε πιτάκια, γλυκές πίτες και τηγανίτες.

*Αλοιφωτή ΜΕΒΓΑΛ. Με φέτα 60%, ανθόγαλα, γιαούρτι αγελαδινό 2%, ζελατίν, ξηρό υπόλοιπο 36%. Μαλακιά κρέμα με λασπώδη λιπαρή υφή, αλμυρό χωρίς οξύτητα, με κόκκο και επίγευση κοπανιστής. Ταιριάζει σε χωριάτικες τυρόπιτες, στο ντάκο, στη σαλάτα, στο ψωμί με ντομάτα στα γκρατέν του φούρνου.

*ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ. Από αποβουτυρωμένο γάλα, χωρίς ωρίμανση, 50-60% λιπαρά

Με κόκκο και θριπτή υφή που θυμίζει ανθότυρο, όξινο, με γεύση τυροβολιάς και μαλάκας. Ταιριάζει σε χωριάτικες πίτες, στις μελιτζάνες, στη ντομάτα, σε μακαρονάδες, στο ντάκο.

*Τσαλαφούτι Ερίφι. Από γίδινο γάλα, 30% λιπαρά επί ξηρού. Υφή που θυμίζει στραγγιστό γιαούρτι με ελάχιστο κόκκο, ελαφρά όξινο, ευχάριστα αλμυρό με επίγευση κατσικίσιου τυριού. Ταιριάζει σε τάρτες, σαρικόπιτες, σαλάτες και σε ντάκο.

*Andechser, bio Frischkase. Από τη Γερμανία με άπαχο γιαούρτι 14%. Σφιχτή κρέμα με καθόλου οξύτητα και αλμύρα, έντονη γεύση και επίγευση βουτύρου γάλακτος. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στην τάρτα σολομού.

 

 

______________

7 τρόποι για γρήγορα σνακ

*Ενα πικάντικο τυρί με ρουστίκ γεύση μπορεί να συνοδεύσει μια ντοματοσαλάτα με βασιλικό αντί για μοτσαρέλα, τα ψητά λαχανικά, μια κριθαροκουλούρα με ντομάτα και ρίγανη, μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σολομό.

*Ένα ντιπ που ταιριάζει με λαχανικά, κριτσίνια ή ψημένες αραβικές πίτες: Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα με 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή

μαϊντανό, λίγη γλυκιά πάπρικα, 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο και 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

*Εύκολα καναπεδάκια: Αλείφουμε με γλυκό τυρί κρέμα μικρές φρυγανιές ή ψημένο ψωμί του τοστ και από πάνω βάζουμε μπουκίτσες από σολομό, οποιοδήποτε παστό ψάρι, ένα μπουκετάκι άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι.

*Πάνω σε οποιαδήποτε σαλάτα, φτιάχνουμε μια σος με 150 γρ. τυρί κρέμα, χυμό από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

*Τυρομπουκίτσες: Ανακατεύουμε καλά 120 γρ φιστίκια Αιγίνης περασμένα από το μπλέντερ με 250 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. τυρί κρέμα γλυκό και 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

*Γεμιστές ντοματούλες: γεμίζουμε 10 μικρές ώριμες ντοματούλες με ένα μείγμα από 250 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα, 1 κ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 2 κ. της σούπας άνηθο, 4 κ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

*Μπορούμε να αλείψουμε με τυρί κρέμα αντί για βούτυρο το ψωμί για το τοστ ή το ψωμί για το σάντουιτς.

 

 

____________

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με το τυρί κρέμα

*Να το βάλουμε πάνω από ψητές με το φλούδι τους πατάτες στο φούρνο, ανακατεμένο με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.

*Να δημιουργήσουμε το εφέ "βελουτέ" σε μια σούπα.

*Να δέσουμε με μια κουταλιά στο τέλος του φαγητού μια σάλτσα αντί για κρέμα ή κορν-φλάουρ.

*Να το χρησιμοποιήσουμε αντί για κρέμα στη σάλτσα της μακαρονάδας.

*Το ανακατεύουμε με χυμό και ξύσμα από δυο λεμόνια και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

*Κάνουμε πιο ανάλαφρη τη μπεσαμέλ: λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο με 2 κ. κοφτές της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε 2/3 της κούπας γάλα και μόλις δέσει ελαφρά κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με ένα πακετάκι τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, ένα αβγό και τριμμένο κεφαλοτύρι.

*Χτυπάμε ένα πακετάκι γλυκό τυρί κρέμα με 1 κούπα γάλα στο μίξερ για να φτιάξουμε μια γρήγορη κρέμα που θα σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και λίγη κανέλα ή με γλυκό κουταλιού ή με φρέσκα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα που θα λιώσουμε με λίγο γάλα σε μπεν μαρί.

 

 

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Σισαμένιο κουλούρι (λίγο γλυκό) αλειμμένο με Light Philadelphia,και από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπεράκι.Προσθέτουμε λεπτοκομμένη κρασάτη λούντζα ή χοιρομέρι, και φέτες ντομάτας (όχι πολύ ώριμη). Τελευταίο και καλύτερο: πάνω στις ντοματούλες σκορπίζουμε σκόνη λαχανικών (knorr,maggi).Τέλειο!!!