5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές!

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Οι φούρνοι της Αθήνας ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν για τις γιορτινές μέρες.
0

Συνεχίζουν τη παλιά παράδοση που θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια και τις βασιλόπιτες να πωλούνται στους φούρνους και όχι σε ζαχαροπλαστεία. Ζυμώνουν και πλάθουν μόνοι τους καθημερινά και ο καθένας τους έχει μιά ιδιαίτερη συνταγή που χαρακτηρίζει τη γεύση των χριστουγενιάτικων αγαπημένων μας γλυκών. Είναι οι φούρνοι της Αθήνας που ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για... κάποιες εκπλήξεις ακόμα!

1

Σαχινίδης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά!

Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά! Σωστά μελωμένα τα μελομακάρονα και τραγανοί με αρκετό αμύγδαλο οι κουραμπιέδες του. Βασιλόπιτα τύπου κέηκ με σωστή δόση από ξύσμα πορτοκαλιού ή τσουρεκάτη και πολύ καλό χριστόψωμο. Ανοικτός κάθε μέρα και στις γιορτές από τις 7πμ-9μμ καθώς και τις Κυριακές των γιορτών. Από εκεί θα προμηθευτείς και τα κράκερ που τον έκαναν δημοφιλή για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά των ημερών.

Σαχινίδης: Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη – Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286, // Κερασούντος 16 & Πόντου, Ιλίσια, τηλ.: 210 7713868

2

Δήμου

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Μια από τις χιουμοριστικές ταμπελίτσες της κυρίας Δήμου

Πήγα "μιλημένη" για συναρπαστικό κουραμπιέ αλλά δοκίμασα το πιό μελωμένο μελομακάρονο, υγρό μέχρι το τελευταίο ψίχουλό του! Ο Ηπειρώτης Χρήστος Δήμος από τα χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία χρησιμοποιεί καλό αιγοπρόβειο βούτυρο για τους μικρούς οβάλ κουραμπιέδες του και εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ξεσηκώνει την οδό Πουλοπούλου στο Θησείο με τις γλυκές μυρωδιές του φούρνου του.

Απίστευτα εξυπηρετικά τα χαμογελαστά κορίτσια που θα σε σερβίρουν , χιουμοριστικές ταμπελίτσες σε κάθε ταψί της κυρίας Δήμου και πάντα παρών ο κ. Δήμος. Χριστόψωμα με μαστίχα και γλυκάνισο στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και πολύ καλό τσουρέκι. Φεύγοντας πάρε μαζί σου και λίγα μικρά ψωμάκια με μαυροκούκι και παπαρουνόσπορο για το γιορτινό σου τραπέζι.

Δήμου, Πουλοπούλου 17, Θησείο, τηλ.: 210-3462131

3

Τάκης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Η fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι είναι ιδανική για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...
5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης

Αξίζει να περάσεις από εκεί για τα μο-να-δι-κά χριστόψωμά του με κανελόζουμο και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά της μυκονιάτισας γιαγιάς του Αρτέμη, της Ανουσώς! Θα προμηθευτείς εξαιρετικά μίνι και μάξι μελομακάρονα , κουραμπιέδες και τη καλύτερη ίσως τσουρεκάτη και μαστιχάτη βασιλόπιτα στην Αθήνα (λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το τσουρέκι είναι ένα από τα πιό δημοφιλή αρτοσκευάσματα του φούρνου αυτού όλο το χρόνο).

Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης μετά από τις πολλές που κουβαλούσε από το Λονδίνο. Μόνο τις γιορτές φουρνίζει και τα σπέσιαλ σοκολατοβουτυρένια του cookies. Προμηθεύσου και μία fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...

Τάκης, Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη , τηλ.: 210-9230052

4

Λυκαβητός

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα

Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα, μόλις δύο εκατοστά και ελάχιστα μελωμένο για να ξεκινάς να τα τρώς με το πρωινό καφέ! Δυνατό χαρτί του το ιταλικό πανετόνε με συνταγή από φίλο φούρναρη στη Τοσκάνη.

Οι καθημερινοί πελάτες του προτιμούν το μαύρο ψωμί με προζύμι πιασμένο από σταφίδα αλλά τις γιορτές, εκτός από το σούπερ μίνι μελομακάρονο, αγοράζουν και χριστουγενιάτικο Στόλεν (φτιαγμένο με πάστα αμυγδάλου, αμύγδαλα, σταφίδες, ρούμι αλλά και σοκολάτα) και απλά ή αλμυρά bagels με κουκουναρόσπορο για το χουζούρικο πρωινό της επομένης μέρας

Λυκαβητός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7211348

5

Αρτοποιείο Βενέτη

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης

Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης, τρίτη γενιά μάστορες, συνεχίζουν πιστά την παράδοση του παππού τους που άνοιξε αυτό το φούρνο το 1907 ψήνοντας τότε εκτός από ψωμί και όλα τα φαγητά της γειτονιάς. Τα Χριστούγεννα, το μοσχοβόλι στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή έρχεται από το κέηκ με πορτοκάλι και καρύδια , την ιδιαίτερη σμυρνέικη βασιλόπιτα με γιαούρτι και λίγο ... Grand Marnier και τα βαριά χριστόψωμα με γλυκάνισο και μαχλέπι ακριβώς όπως τα ορίζει η παράδοση.

Μίνι μελομακάρονο της μιάς μπουκιάς κι εδώ. Αποκλείεται να μην αγοράσεις και προζυμένιο λευκό ή ολικής άλεσης ψωμί για το τραπέζι της γιορτής καθώς και τραγανά κριτσίνια για τα τυριά και τα ορεκτικά , τα ίδια ακριβώς που θα βρείς και στο καλαθάκι του ψωμιού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που προμηθεύουν τα αδέλφια Βενέτη

Αρτοποιείο Βενέτη, Σαρρή 13 και Αγίων Αναργύρων, τηλ.: 210-3214035

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ