3 χορτοφαγικές συνταγές για νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό

3 χορτοφαγικές συνταγές για νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό Facebook Twitter
Τα παντζάρια είναι το απλούστερο λαχανικό για μια χορταστική σαλάτα.
0

Μπαίνεις - βγαίνεις. Μπαίνεις - βγαίνεις. Ανοίγεις το ψυγείο - κλείνεις το ψυγείο. Ανοίγεις τα μπισκότα - τελειώνουν τα μπισκότα. Η σοκολάτα. Τα τσιπς. Στοπ! Υπάρχει φως στο τούνελ που λέγεται «τσιμπολογάω όλη μέρα, κάθε μέρα της καραντίνας, ότι βρω μπροστά μου».


Τρεις χορτοφαγικές συνταγές για νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό. Και το κυριότερο; Χωρίς ενοχές, αλλά με πολλές βιταμίνες, για να αντιμετωπίσουμε δυνατοί όχι μόνο τον κορωνοϊό αλλά και ό,τι αυτός συνεπάγεται!

Σαλάτα με παντζάρια, ρόκα, μανούρι και ξηρούς καρπούς

(για 2 άτομα)

3-4 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα και κομμένα στα οκτώ

150 γραμμάρια μανούρι ή ανθότυρο

2 κουταλιές της σούπας σπασμένα καρύδια

2 κουταλιές της σούπας ηλιόσποροι

1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia ή παπαρουνόσπορο (προαιρετικό)

Ένα ματσάκι άγρια ρόκα

Για τη βινεγκρέτ

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από μισό λεμόνι

2 κουταλιές του γλυκού ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Λίγο wasabi (θα το βρείτε στο ΑΒ και στα ασιατικά μπακάλικα)

Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα βαθύ πιάτο απλώνουμε τη ρόκα και ακουμπάμε τα κομμένα παντζάρια. Σπάμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και περιλούζουμε τη σαλάτα.

*Τα παντζάρια είναι το απλούστερο λαχανικό για μια χορταστική σαλάτα: κόβεις τα κοτσάνια από τα γουλιά, αφήνοντας ένα μικρό μέρος τους. Πλένεις τα γουλιά και τα βουρτσίζεις για να φύγουν τα πολλά χώματα. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με πολύ νερό και λίγο αλάτι και τα βράζεις περίπου μία ώρα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Όταν βράσουν, απλώς τα τρίβεις ανάμεσα στις παλάμες σου (με γάντια ή χωρίς) για να ξεφλουδιστούν και τα κόβεις στα τέσσερα ή στα οκτώ. Στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε παντζάρια βρασμένα σε συσκευασία vacuum.

Ντιπ μαϊντανού με κομμένα λαχανικά (αντί για κριτσίνια)

3 χορτοφαγικές συνταγές για νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό Facebook Twitter

1 μάτσο μαϊντανό πλυμένο, καλά στεγνωμένο και κομμένο στα τρία

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)

2 φέτες προζυμένιο ψωμί, μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες, να μην έχουν νερά

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

2-3 αντζούγιες παστές που έχουμε ξεβγάλει από το αλάτι τους (προαιρετικό)

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Για τα υγιεινά κριτσίνια μπορούμε να κόψουμε καρότα, πιπεριές, αγγούρια και σέλερι σε μακρόστενες λωρίδες.

Βάζουμε πρώτα τον μαϊντανό και μετά όλα τα υλικά στο μπλεντεράκι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αδειάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ντιπ με λίγο ελαιόλαδο. Διαρκεί 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

Το πιο τέλειο ντιπ με τόνο!

3 χορτοφαγικές συνταγές για νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό Facebook Twitter

Είναι ντιπ; Η μήπως ένα φανταστικό spread για τα σάντουιτς; Όπως το προτιμάτε!

Ένα βαζάκι τόνο Αλοννήσου σε νερό, καλά στραγγισμένο

2-3 αντζούγιες παστές που έχουμε ξεβγάλει καλά από το αλάτι τους

Μισή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ

Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο ή 2-3 φύλλα του

Λίγες κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμός από ένα λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Ελάχιστο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγα αυγά βραστά

Βάζουμε πρώτα τον τόνο και τις αντζούγιες και μετά όλα τα υλικά στο μπλεντεράκι και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο ελαιόλαδο ή λεμόνι.


Αν το χρησιμοποιήσετε για σάντουιτς, τότε απλώστε το πάνω στις φέτες του ψωμιού μαζί με ένα αυγό και αγγουράκια (φρέσκα ή τουρσί) σε λεπτές φέτες. Αν το κρατήσετε για ντιπ, τότε κόψτε αγγούρια, πολύχρωμες πιπεριές, καρότα και σέλερι σε μπαστουνάκια για να αντικαταστήσετε τα κριτσίνια.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dave Chang, Christina Tosi και άλλοι διάσημοι σεφ που δίνουν δωρεάν μαθήματα μαγειρικής από τα σπίτια τους

Γεύση / Dave Chang, Christina Tosi και άλλοι διάσημοι σεφ που δίνουν δωρεάν μαθήματα μαγειρικής από τα σπίτια τους

Μερικοί από τους πιο γνωστούς σεφ στον κόσμο, με τα εστιατόρια τους κλειστά, ανοίγουν στα social media τις κουζίνες των σπιτιών τους και δίνουν διασκεδαστικά και εντελώς δωρεάν μαθήματα μαγειρικής.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
10 υπέροχα νέα βιβλία μαγειρικής: Ό,τι πιο καθησυχαστικό μπορείς να διαβάσεις αυτές τις μέρες

Γεύση / 10 υπέροχα νέα βιβλία μαγειρικής: Ό,τι πιο καθησυχαστικό μπορείς να διαβάσεις αυτές τις μέρες

Η νέα βίβλος των οσπρίων, ταξίδια στη Παλαιστίνη, στη Ρωσία, σε αστεράτα εστιατόρια, απλές συνταγές, περίπλοκες συνταγές – αυτά είναι τα βιβλία μαγειρικής που θέλουμε να χαζέψουμε τώρα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Γεύση / Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Χωνάκια και ξυλάκια, σάντουιτς και μπουκίτσες. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε ένα παγωτό με πλούσια γεύση και τέλεια υφή. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να πουν όχι στο απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα. Τους καταλαβαίνουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Stay

Γεύση / Πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα από τα μισελενάτα εστιατόρια του Ντουμπάι;

Το Ντουμπάι έχει για πρώτη φορά φέτος έντεκα αστεράτα εστιατόρια στον διάσημο γαλλικό γαστρονομικό οδηγό Michelin. Ο Χαράλαμπος Δαυίδ του διάστερου πλέον Stay by Yannick Alleno περιγράφει πώς είναι να διευθύνει ένα εστιατόριο υψηλών γαστρονομικών ταχυτήτων, στο οποίο τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν για κρατήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Γεύση / The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Εκεί που κάποιοι θα περνάνε απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι θα έχουν συνέχεια κάτι καινούργιο να δουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που θα επηρεάζουν όσα σερβίρονται στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όσοι πίνουν τζιν τόνικ δεν το αλλάζουν με τίποτα;

Γεύση / Γιατί όσοι πίνουν τζιν τόνικ δεν το αλλάζουν με τίποτα;

Το (φαινομενικά) πιο εύκολο και απλό κοκτέιλ πρωτοεμφανίστηκε ως γιατροσόφι για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και κατέληξε να φτιάχνεται σε μπαρ όλου του κόσμου – κάποια είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε αυτό. Τελευταία, στην Αθήνα υπάρχουν μέρη που το προσφέρουν άψογο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν μόλις ένα καινούργιο μπαρ που θα συζητηθεί για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και για τα απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Γεύση / Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Λέμε πως, αν δεν φτάσει Ιούνιος, δεν μπορούμε να τη βρούμε ποιοτική και νόστιμη. Ισχύει όμως αυτή μας η πεποίθηση; Ο μανάβης του Παγκρατίου που εμπιστεύονται οι foodies, o Στέλιος Χαρκιωλάκης από το «Μποστάνι» της πλατείας Μεσολογγίου, μας λύνει μερικές απορίες για ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κουζίνας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Psyche

Νέα άφιξη / Psyche: To νέο wine bar της Αθήνας είναι πολύ καλά κρυμμένο στην καρδιά του κέντρου

Αν και βρίσκεται ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Συντάγματος, είναι σχεδόν αδύνατο να το πιάσει το μάτι κάποιου περαστικού. Σε μια στοά του κέντρου μόλις άνοιξε ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρασί και στις νόστιμες μπουκιές που μπορούν να το συνοδεύσουν, το επόμενο after work στέκι για χαλαρές βραδιές και συζητήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ