Μια εποχή που τα βιολογικά προϊόντα κατακτούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές και κερδίζουν περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής αλλά και στο μενού των επιχειρήσεων της μαζικής εστίασης, το Bio Festival έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ και το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές του χώρου.

 

Έτσι, λοιπόν, από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κινείται σε bio... ρυθμούς. Οι περίπου 80 εκθέτες που θα συμμετάσχουν είναι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης-πιστοποίησης, φυσικά και με βιολογικές Α' ύλες.

 

Το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων

Οι επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σε έναν χώρο, μέσα σε τρεις ημέρες, νέα προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις, όλα τα trends που κυριαρχούν στον κλάδο αλλά και να μυηθούν στην κουλτούρα του eco living.

 

1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη
Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ.

 

Live Cooking Shows: Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν βιολογικά

Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες, πραγματοποιώντας γαστρονομικές επιδείξεις με βιολογικά και φυσικά προϊόντα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην Τεχνόπολη. Στο πλευρό της θα βρεθούν κι άλλοι φίλοι της από τον κόσμο της γαστρονομίας, όπως ο επίσημος σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, ο σεφ των εστιατορίων «Nice n Easy» Χρήστος Αθανασιάδης αλλά και γνωστές food bloggers, όπως η Funky Cook - Εύα Μονοχάρη, η Ηealthy Cook - Εύη Σκούρα και η Πάστα Φλώρα - Ιωάννα Χαλμούκη.

 

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα & διαγωνισμοί στην κεντρική σκηνή

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ επιφυλάσσει πολύ καλή μουσική αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις για το κοινό κατά τη διάρκεια των τριών ημερών λειτουργίας του. Από νωρίς το πρωί έως και το κλείσιμο δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί, όπως ο Γιάννης Γιακουμάκης, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Εύα Μπουντούρη, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μανώλης Οικονόμου, η Μαίρη Μαργέλη, η Ελένη Μανουσάκη, ο Δημήτρης Βραχνός και ο Γιώργος Αποστόλου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ηit 88.9, Μελωδία 99.2, Red 96.3 και En Lefko 87.7 θα δίνουν τον δικό τους ρυθμό και θα πλαισιώνουν μουσικά το φεστιβάλ. Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται live κουίζ γνώσεων με τη συμμετοχή του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με τα βιολογικά προϊόντα και το eco living, ώστε να διεκδικήσουν δώρα - προσφορά των εκθετών.

 

Info

1ο Bio Festival

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 10:00-21:00, Δευτέρα: 12:00-20:00

Γενική είσοδος: €5

Επισκεφτείτε το site www.biofestival.gr για να αγοράσετε το εισιτήριό σας.