ADVERTORIAL

 

O

Oι περισσότεροι συνηθίζουμε να απλώνουμε τα ρούχα μας για να στεγνώσουν μετά το πλύσιμο. Είναι ένας πατροπαράδοτος τρόπος στεγνώματος, που οι περισσότεροι έχουμε μάθει από το σπίτι μας και μοιάζει ο πιο εύκολος, όμως συχνά δεν είναι ούτε όσο «αβίαστος» δείχνει, ούτε αποτελεί μια πραγματικά καλή επιλογή για τα ρούχα μας.

 

Πρώτα απ’ όλα, το άπλωμα των ρούχων απαιτεί χρόνο. Πόσες φορές σας τυχαίνει να τρέχετε τελευταία στιγμή πριν φύγετε για τη δουλειά ώστε να προλάβετε να απλώσετε τα ρούχα; Ή το σαββατοκύριακο, που θέλετε να χαλαρώσετε στη ζεστασιά του σπιτιού σας, να διακόπτετε συνεχώς ό,τι κάνετε προκειμένου να απλώνετε και να μαζεύετε τις μπουγάδες ολόκληρης της εβδομάδας;

 

Πέρα από το γεγονός ότι το στέγνωμα των ρούχων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, πολλές φορές, λόγω του προγράμματός σας, μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε για αρκετές ώρες απλωμένα τα ρούχα, κάτι που τελικά, δεν τους κάνει καλό.

 

Κάθε εποχή κρύβει παγίδες για τα ρούχα: το πολύ ζεστό και ξηρό καλοκαιρινό κλίμα μπορεί να σκληρύνει τα υφάσματα των φρεσκοπλυμένων ρούχων σας ενώ, αν ο ήλιος χτυπάει δυνατά το μπαλκόνι σας, σε βάθος χρόνου, αυτό μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα των ρούχων. Όσο για τον χειμώνα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μιας ξαφνικής βροχής που μπορεί να σας αναγκάσει να βάλετε ξανά τα ρούχα στο πλυντήριο ενώ το κρύο δεν ευνοεί την ταχύτητα στεγνώματος.

 

Τέλος, μην ξεχνάμε πως η ατμόσφαιρα, ειδικά για όσους μένουν σε πυκνοκατοικημένη πόλη, δεν είναι και η πιο καθαρή: σκόνη, ρίποι, ακόμα και ο εξαερισμός μιας κουζίνας από κοντινό διαμέρισμα μπορούν να βρωμίσουν τα ρούχα σας και να τα γεμίσουν με ανεπιθύμητες οσμές.

 

 

 

 

 

Αντίθετα, αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, μπορείτε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω αλλά να έχετε και επιπλέον οφέλη για τα ρούχα σας.

 

Τα υβριδικά στεγνωτήρια της LG με αντλία θερμότητας DUALInverterHeatPump που λειτουργεί σε χαμηλή θερμοκρασίαμπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αν πάντως έχετε σκέψεις αναφορικά με τον όγκο του, δε χρειάζεται, μιας και είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να τοποθετείται ακόμα και πάνω από το πλυντήριό σας.

Το στεγνωτήριο έχει τεχνολογία Eco Hybrid™ που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Μπορείτε, δηλαδή, είτε να εξοικονομήσετε χρόνο ως και 18% είτε ενέργεια ως και 15%* (*Συγκριτική δοκιμή Intertek τον Απρίλιο του 2018, με φορτίο 9 κιλών στο πρόγραμμα για βαμβακερά με το πρότυπο IEC, ανάμεσα στις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας και χρόνου. {RC90U2AV3W}).

 

Πέραν του ότι το πλυντήριο και το στεγνωτήριό σας θα βρίσκονται κοντά, θα τους ενώνει επιπλέον και το smart pairing. Δηλαδή; Οι δύο συσκευές θα έχουν τον τέλειο συγχρονισμό μεταξύ τους, μιας και το στεγνωτήριο συνδέεται μέσω wi-fi με το πλυντήριο ώστε να λαμβάνει πληροφορίες για τον κύκλο πλύσης και να επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα στεγνώματος.

 

 

 

 

Αν πάλι εσείς βρίσκεστε μακριά από το στεγνωτήριο δεν υπάρχει πρόβλημα στο να του δώσετε εντολές, μιας και διαθέτει επίσης τεχνολογία ThinQ™. Κάτι που κάνει τη συσκευή «εξυπνότερη» και σε άλλες λειτουργίες: επικοινωνείτε μαζί της μέσω wi-fi, ενώ, με την Έξυπνη Διάγνωση (Smart Diagnosis) λύνετε γρήγορα και εύκολα τα όποια πιθανά προβλήματα με ένα κλικ από το smartphone σας.

 

Καλό το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων, αλλά τι γίνεται με τον καθαρισμό του φίλτρου του στεγνωτηρίου; Αυτό είναι κάτι για το οποίο δε χρειάζεται να ανησυχείτε, μιας και διαθέτει αυτοκαθαριζόμενο συμπυκνωτή, δηλαδή τα χνούδια και η σκόνη που συγκεντρώνονται στο φίλτρο, αφαιρούνται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται η δική σας παρέμβαση.

 

Φυσικά, η συσκευή δε θα μπορούσε και να μη νοιάζεται για τα ρούχα σας. Το γεγονός ότι η αντλία θερμότητας DUALInverterHeatPump λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, προστατεύει τα υφάσματα και τα κάνει να διατηρούνται σαν καινούργια.

 

 

 

Επιπλέον, το πρόγραμμα Allergy Care βοηθά στο να απομακρύνονται σε ποσοστό 99.9%* τα ακάρεα της οικιακής σκόνης που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες από τα ρούχα σας (*Κατόπιν δοκιμής υπό την επίβλεψη της TUV SUD, βρέθηκε ότι το στεγνωτήριο ρούχων της LG μειώνει σε ποσοστό 99,9% τα βακτήρια {S. aureus, P. aeruginosa, and K. pneumoniae} στο πρόγραμμα Allergy Care. Το πρόγραμμα Allergy Care είναι πιστοποιημένο από το BAF {Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών}).

 

Τέλος, αν θέλετε να στεγνώσετε παπούτσια ή ευαίσθητα ρούχα όπως πουλόβερ, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο ράφι στεγνώματος, ώστε να είναι ακόμα περισσότερο προστατευμένα.

 

Στο δίλημμα «άπλωμα VS στεγνωτήριο» σκέφτεστε ακόμα την απάντηση;