Παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις του Facebook για το 1 δισεκατομμύριο views την ημέρα, οι χρήστες του παραπονιούνται ότι από τότε που το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να πατάει το το play με το στανιό, στα βίντεο που εμφανίζονται στα χρονολόγιά μας, είδαν τα data plans του mobile internet να στραγγίζουν σε χρόνο ρεκόρ. 

 

Εκτός από το ότι για κάποιους είναι ενοχλητικό να βλέπουν βίντεο στο mute να παίζουν αυτόματα και παρά τη θέλησή τους, τα βίντεο είναι από μόνα τους βαριά αρχεία που "πεινάνε" για megabytes, ιδίως όταν σερφάρουμε στο Facebook από κινητό ή tablet με χρυσοπληρωμένο mobile internet.

 

Ιδού πως θα πατήσεις το stop στα βίντεο, τόσο στο WEB όσο και στις mobile version του Facebook από το smartphone ή το tablet σου:

 

WEB

1. Στη γραμμή εργαλείων του Facebook, πατώντας στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω, επίλεξε 'settings' (ρυθμίσεις), από το μενού που εμφανίζεται.

 

2. Κλίκαρε την επιλογή 'Videos'

 

3. Στο μενού με τις δύο επιλογές που θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά της σελίδας, επίλεξε το Off στο Auto Play Videos 

Έτοιμοι! Τέλος στην αυτόματη αναπαραγωγή video του Facebook στο web.

 

MOBILE (Tablets, smartphones) 

Τα πράγματα στα smartphone και τα tablets είναι ελάχιστα πιο περίπλοκα, αφού κάθε λειτουργικό έχει τη δική του λογική σχετικά με τις ρυθμίσεις. Ας τα δούμε ξεχωριστά:

 

iOS

1. Στις ρυθμίσεις της συσκευής, (iPhone, iPad) σκρολάροντας προς τα κάτω θα βρεις -μεταξύ άλλων apps που έχεις εγκατεστημένα- το εικονίδιο του Facebook. Πάτησέ το για να βρεθείς σε αυτή την οθόνη ρυθμίσεων:

 

2. Αγγίζοντας την επιλογή Auto-play, απλά επιλέγεις το "OFF" από τις τρεις επιλογές που θα εμφανιστούν (On, Wi-Fi only και Off) και τέλος!

ANDROID

1. Απλά μπαίνεις στην εφαρμογή του Facebook για Android και στις ρυθμίσεις (app settings) επιλέγεις το "Off" από τις επιλογές του auto-play (αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο.

 

2. Επίλεξε το Off και τέλος τα βίντεο που παίζουν αυτόματα στο Facebook και τους φουσκωμένους λογαριασμούς κινητής!