Σώστε τον Vjosa, τη συνέχεια του Αώου στο αλβανικό έδαφος

VJOSA Facebook Twitter
Αλβανικές και διεθνείς οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί να σώσουν τον τελευταίο «άγριο» ποταμό δίχως τεχνητά εμπόδια στην Ευρώπη, Vjosa (η συνέχεια του Αώου στο αλβανικό έδαφος), από τα φράγματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
0

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ;

Οι ομιλίες για μεγάλα επετειακά γεγονότα πρέπει να διαπνέονται από ενωτικό πνεύμα, και να διαμορφώνουν μια κοινή προοπτική για όλους τους πολίτες. Αυτό επιβάλλει τόσο η καλή διακυβέρνηση όσο και η κοινή λογική. 

Ενωτικό πνεύμα σημαίνει να μνημονεύσεις όλους εκείνους που συνέβαλαν, πολύ ή λίγο, στην επιτυχία ενός εθνικού στόχου και να παραλείψεις αναφορές σε όσους, σκόπιμα ή μη, δημιούργησαν προσκόμματα. 

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρξε τουλάχιστον άστοχη και μικρόψυχη.

Είπε ο πρωθυπουργός: «Αλλά και ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία στήριξε τους δύο εθνικούς στόχους: την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την είσοδό μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και τελικά στο ευρώ».

Ο εκθειασμός της Νέας Δημοκρατίας είναι σωστός. Αλλά δεκαπλάσια εγκώμια πρέπει να απευθύνουμε σε αυτόν που σχεδίασε, πάλεψε και τελικά πέτυχε τους δύο αυτούς στόχους. Κι αυτός έχει ονοματεπώνυμο: είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ένας από τους πιο «ευρωπαίους» πολιτικούς της μεταπολίτευσης.

Αναμφισβήτητα, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε το κόμμα που πάλεψε με συνέπεια, χάρη πρωτίστως στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αλλά η ιδέα ότι έχει εσαεί το μονοπώλιο της φιλοευρωπαϊκής παράταξης είναι σαφώς εσφαλμένη. Στα 40 χρόνια που μεσολάβησαν, τα κόμματα ωρίμασαν, οι απόψεις εξελίχθηκαν, και πολλοί έβαλαν το λιθαράκι τους στην εδραίωση της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ουδείς συμπαθεί τα μονοπώλια, πόσο μάλλον όταν αυτά δεν έχουν πλέον σχέση με την πραγματικότητα.

• • •

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι εφεξής στην επικοινωνία του με το κοινό θα χρησιμοποιεί γράμματα του ελληνικού αλφάβητου ως ονομασία των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενθαρρύνει δε τις εθνικές αρχές, τα ΜΜΕ και άλλους να υιοθετήσουν τα νέα ονόματα.

Η βρετανική μετάλλαξη ονομάστηκε «Alpha» (B.1.1.7), η νοτιο-αφρικάνικη «Beta» (B.1.351), η βραζιλιάνικη «Gamma» (P1), οι δύο ινδικές «Delta» (B.1.617.2) και «Kappa» (B.1.617.1).

Τα επιστημονικά ονόματα του ιού SARS-CoV-2, που εμφανίζονται ανωτέρω μέσα σε παρενθέσεις, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, διότι εξυπηρετούν τους εμπειρογνώμονες.

Ο ΠΟΥ προχώρησε σε τούτη την αλλαγή, πρώτον, διότι τα νέα ονόματα συγκρατούνται πιο εύκολα και, δεύτερον και κυρίως, προκειμένου να αποφευχθεί ο στιγματισμός και οι διακρίσεις χωρών και των πληθυσμών τους. 

Στις ΗΠΑ, λόγου χάριν, παρατηρήθηκε έξαρση των επιθέσεων σε Αμερικανο-ασιάτες, αφότου ο Ντ. Τραμπ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «Kung Flu» (παίζοντας με το «flu» που σημαίνει γρίπη στα αγγλικά) και «Ιό της Κίνας». Το Κογκρέσο μάλιστα ψήφισε πρόσφατα «νόμο κατά των εγκλημάτων μίσους του Covid-19» προκειμένου να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν να υποστούν τέτοιες επιθέσεις.

Πηγή: Le Monde, The Guardian

world health organization Facebook Twitter
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εφεξής στην επικοινωνία του με το κοινό θα χρησιμοποιεί γράμματα του ελληνικού αλφάβητου ως ονομασία των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

• • •

Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

Πριν από 100 χρόνια, την 31η Μαΐου 1921, ο 19χρονος μαύρος, Dick Rowland, συνελήφθη στην Τούσλα της Οκλαχόμα κατηγορούμενος ότι είχε δήθεν επιτεθεί, όπως απεδείχθη αργότερα, σε μια 17χρονη λευκή. 

Εκατοντάδες λευκοί μαζεύτηκαν έξω από το δικαστήριο, καθώς και μαύροι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι οπλισμένοιφοβούμενοι ότι θα λιντσάρουν τον νεαρό. Υπήρξαν ανταλλαγές πυρών, και οι μαύροι αναδιπλώθηκαν στη συνοικία τους Greenwood, την επονομαζόμενη «μαύρη Γουόλ Στριτ» εξαιτίας της οικονομικής δυναμικής της. Από το ξημέρωμα της 1ης Ιουνίου ξεκίνησε το μεγαλύτερο λιντσάρισμα στην αμερικανική ιστορία, στο οποίο πήραν μέρος ακόμη και αεροπλάνα ψεκασμού των αγρών που πετούσαν εμπρηστικές βόμβες στη συνοικία.

Ο απολογισμός είναι τραγικός. Κάπου 1.400 σπίτια και 500-600 μαγαζιά έγιναν στάχτη, και 300 (επίσημος αριθμός) με 1.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Από τους 11.000 μαύρους κατοίκους, κάπου 8.000 βρέθηκαν στον δρόμο, και πολλοί από αυτούς έφυγαν από την πόλη.

Σε εποχή εδραιωμένου θεσμικού ρατσισμού, ουδείς λευκός δικάστηκε. Απεναντίας, πολλοί μαύροι καταδικάστηκαν για πράξεις βίας. Η σιωπή και η άρνηση επικράτησαν. Μέχρι το 2.000, το μακελειό μόλις και μετά βίας αναφερόταν στα σχολικά βιβλία.

Αυτό επεσήμανε χθες στην Τούσλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιδιώκοντας να θέσει τέλος στη συλλογική αμνησία: «Επί υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα ξεχάστηκε [το μακελειό] στην Ιστορία μας. Αμέσως μόλις τέλειωσε, υπήρξε έκδηλη προσπάθεια να διαγραφεί από τη μνήμη μας».

Πάντως, ένας αιώνας δεν είναι λίγος μέχρι να φτάσουν οι Αμερικανοί να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο ζοφερές πτυχές της ιστορίας τους. 

greenwood Facebook Twitter
Πυρκαγιές ρημάζουν τη συνοικία των μαύρων, Greenwood, την 1η Ιουνίου 1921.

• • •

ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ

Ο υπουργός Ισλαμικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε εγκύκλιο, την Κυριακή 27 Μαΐου, ζητώντας τα τζαμιά να ρυθμίσουν τα μεγάφωνα των μιναρέδων τους στο ένα τρίτο της μέγιστης έντασης, και να περιορίσουν τη χρήση τους μόνο στο πρώτο και στο δεύτερο κάλεσμα για προσευχή, και όχι σε ολόκληρο το κήρυγμα.

Ο υπουργός δικαιολόγησε την εντολή του επικαλούμενος τον Μωάμεθ που ζητούσε από τους πιστούς να μην ενοχλούν τους άλλους προσευχόμενοι με δυνατή φωνή. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο δυνατός ήχος ενοχλεί τους ηλικιωμένους, ευπαθή άτομα και τα παιδιά.

Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις την πολιτική ηγεσία μιας σκληρής μουσουλμανικής χώρας να επιχειρεί περιορισμό της ηχορύπανσης των τζαμιών. Και εξίσου ενδιαφέρον, πολιτικές ηγεσίες ήπια θρησκευόμενων χωρών να μην κάνουν κάτι παρόμοιο.

minaret loudspeaker Facebook Twitter
Ο υπουργός Ισλαμικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε τα τζαμιά να περιορίσουν την ηχορύπανση από τα μεγάφωνα των μιναρέδων τους.

• • •

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΟΥΓΚΩ

Στις 31 Μαΐου 1885, η σορός του Βίκτωρα Ουγκώ εκτίθεται για μια νύχτα κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου. 

Την επομένη, 2.000.000 άτομα παρευρίσκονται στην πομπή από το Ετουάλ προς το Πάνθεον όπου θα ενταφιαστεί.

Οι ιστορικοί συμφωνούν. Ουδέποτε η Γαλλία είχε ξαναδεί τέτοια κοσμοσυρροή. Ήταν λαϊκό προσκύνημα στον εμβληματικό συγγραφέα και υπερασπιστή της γαλλικής κουλτούρας, στον ένθερμο πατριώτη, στον αυθεντικό εκπρόσωπο του ρεπουμπλικανισμού, στον θαρραλέο δημοκράτη που δεν δίστασε να τείνει το χέρι του στους κομμουνάρους.

Τηρουμένων των αναλογιών, το έζησε και η χώρα μας στις κηδείες του Κωστή Παλαμά και του Γιώργου Σεφέρη. Σπάνιες είναι οι στιγμές στην ιστορία που μια ολόκληρη χώρα προσκυνά στο φέρετρο κάποιου πνευματικού ανθρώπου· αλλά και σπάνιοι αυτοί οι πνευματικοί άνθρωποι. 

hugo funeral Facebook Twitter
Η κηδεία του Βίκτωρα Ουγκώ την 1η Ιουνίου 1885.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ: «Αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητάς μας»

Πολιτική / Μητσοτάκης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ: «Αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητάς μας»

Η Ευρώπη είναι πολλά περισσότερα από ένα ταμείο. Είναι μία κοινή αντίληψη για τη ζωή, για την οικονομία και την κοινωνία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.
THE LIFO TEAM
Θεοδωρίδου: Τι είπε για τον εμβολιασμό παιδιών - Τα συλλυπητήριά της για την 44χρονη από την Κρήτη

Ελλάδα / Θεοδωρίδου: Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών - Τα συλλυπητήρια για την 44χρονη από την Κρήτη

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δυνατότητα εμβολιασμού παιδιών από 12-15 με προοπτική επέκτασης και σε μικρότερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ