Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία Facebook Twitter
Εξαιτίας της ξηρασίας, των μικρών χιονοπτώσεων και της υπερκατανάλωσης του νερού, η λίμνη Mead στις ΗΠΑ, που δημιουργήθηκε από το φράγμα Χούβερ τη δεκαετία του 1930 και τροφοδοτείται από τον ποταμό Κολοράντο, βρίσκεται στη χαμηλότερη στάθμη της. Σε λίγα χρόνια το φράγμα ενδέχεται να μην παράγει ηλεκτρική ενέργεια, και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας.  
0

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΤΙΜΗ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΑΕΡΙΟ
Μεταξύ άλλων μέτρων, η Κομισιόν προτείνει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Η επιβολή πλαφόν, όμως, προσκρούει στην αντίσταση της Γερμανίας και άλλων χωρών, όπως η Τσεχία που αντέδρασε έντονα. «Παραμένουμε επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν ένα ανώτατο όριο τιμών φυσικού αερίου, αλλά είμαστε γενικά έτοιμοι για συνομιλίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Βασική ανησυχία στο Βερολίνο είναι ότι η επιβολή πλαφόν θα προκαλούσε πιθανώς αντίποινα από τη Μόσχα, κυρίως με πλήρη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την ΕΕ — σενάριο που το Βερολίνο φοβάται ότι θα έπληττε ιδιαίτερα χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ρουμανία, οι οποίες προμηθεύονται ρωσικό αέριο από αγωγό μέσω της Ουκρανίας ή του νότιου αγωγού TurkStream.

Άλλωστε, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να κόψει όλες τις προμήθειες ενέργειας, εάν επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η επιβολή τιμής πλαφόν στερείται νοήματος, αφού θα επιβληθεί σε ανύπαρκτες ποσότητες των οποίων εξ ορισμού οι τιμές είναι μηδενικές.

Πηγή: Politico

• • •

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 
Υπάρχουν «αξιόπιστες κατηγορίες» για βίαιη μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ilze Brands Kehris, εκφράζοντας την ανησυχία της για πιθανή υιοθεσία τους από ρωσικές οικογένειες.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια απλουστευμένη διαδικασία για τη χορήγηση της ρωσικής ιθαγένειας σε παιδιά που δεν βρίσκονται υπό την επιμέλεια των γονέων τους, και ότι τα παιδιά αυτά είναι επιλέξιμα για υιοθεσία από ρωσικές οικογένειες», είπε η Kehris στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον αναγκαστικό εκτοπισμό στην Ουκρανία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του οποίου είναι μέλος, ήταν σε θέση να «επιβεβαιώσει» ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν δημιουργήσει κέντρα «διαλογής», μια μορφή ελέγχου ασφαλείας και συλλογής προσωπικών και βιομετρικών δεδομένων.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί και οι επακόλουθες συλλήψεις πραγματοποιούνται εκτός οποιουδήποτε νομικού πλαισίου και δεν σέβονται τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας», δήλωσε, και πρόσθεσε «ιδιαίτερα για τον κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών διαλογής».

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τετάρτη ευθέως το γραφείο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οργάνωσε άμεσα την αναγκαστική μετακίνηση χιλιάδων Ουκρανών στη Ρωσία, και αρκετά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αναφορές περί αναγκαστικών εκτοπίσεων.

Από τη μεριά του, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, απέρριψε όλες αυτές τις «αβάσιμες» κατηγορίες ως «μύθο», και υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί που πηγαίνουν στη Ρωσία υπόκεινται σε «διαδικασία καταγραφής, όχι σε διαδικασία διαλογής», όπως στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες της ΕΕ που δέχονται πρόσφυγες.

Πηγή: Le Monde

Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία Facebook Twitter
Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ilze Brands Kehris, μιλάει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την 7η Σεπτεμβρίου 2022.

• • •

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ
Οι εισαγωγές της ΕΕ και των ΗΠΑ των κυριότερων προϊόντων βασικών μετάλλων της Ρωσίας, αλουμινίου και νικελίου, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου-Ιουνίου αυξήθηκαν έως και 70%, με συνολική αξία 1,9 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα εμπορικά στοιχεία που συγκέντρωσε το Reuters από τη βάση δεδομένων Comtrade των Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτές δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν πάρει το μάθημά τους μετά την τεράστια αναστάτωση στους τομείς των κατασκευών, των αυτοκινήτων και της ενέργειας τις οποίες προκάλεσαν οι κυρώσεις που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ρωσικό αλουμίνιο το 2018, και καταργήθηκαν το επόμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ΕΕ ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ακατέργαστου αλουμινίου από τη Ρωσία, με 13% περισσότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αμερικανικές εισαγωγές ρωσικού νικελίου αυξήθηκαν κατά 70% τον Μάρτιο-Ιούνιο, οι δε εισαγωγές νικελίου από τη Ρωσία των τριών μεγαλύτερων προορισμών αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 17% σε ετήσια βάση.

Παρά ταύτα, 40 παραγωγοί μη σιδηρούχων μετάλλων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων οι Ευαγγ. Μυτιληναίος, Παν. Λώλος (Βιοχάλκο) και Αντ. Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ), ζητούν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «επείγουσα δράση της ΕΕ για να αποτραπεί η μόνιμη αποβιομηχάνιση από την εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου».

«Το 50% της παραγωγικής ικανότητας αλουμινίου και ψευδαργύρου της ΕΕ έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της κρίσης ενέργειας, καθώς επίσης γίνονται αισθητές σημαντικές περικοπές στην παραγωγή πυριτίου και σιδηροκραμάτων και πρόσθετες επιπτώσεις στους τομείς του χαλκού και του νικελίου».

Οι παραγωγοί τονίζουν σε δραματικούς τόνους ότι «στον τελευταίο μήνα, αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν επ' αόριστον κλείσιμο και πολλές άλλες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού ενόψει ενός χειμώνα ζωής ή θανάτου για πολλές επιχειρήσεις. Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πάνω από δέκα φορές υψηλότερο από πέρυσι, ξεπερνώντας κατά πολύ την τιμή πώλησης των προϊόντων τους».

Πηγή: Reuters, Eurometaux

• • •

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
Στο βίντεο, που ανάρτησε η δημοσιογράφος Eleanor Beardsley, ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ζελένσκι το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, όταν ξεκαθάρισε το μέγεθος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Εμμανουέλ, είναι πολύ σημαντικό τώρα να μιλήσεις με τον Πούτιν, και πολύ σημαντικό να οργανωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου», ακούγεται να λέει ο Ζελένσκι.

• • •

ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ
Η Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε ότι η ίδια και ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον, ξέχασαν την τότε 12χρονη κόρη τους, Τσέλσι, στο Κρεμλίνο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Ρωσία.

Η Κλίντον εμφανίστηκε στην εκπομπή The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, μαζί με την κόρη της Τσέλσι το βράδυ της Τρίτης.

Σε κάποιο σημείο, η 74χρονη πρώην υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για την «πιο τρελή ανάμνηση των οικογενειακών της διακοπών».

«Την πήραμε μαζί μας [την Τσέλσι] στη Ρωσία σε μια επίσημη επίσκεψη όταν ο Μπιλ ήταν πρόεδρος, και μετά τους επίσημους αποχαιρετισμούς, ο Μπιλ και εγώ μπήκαμε στη μεγάλη λιμουζίνα για να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο, χωρίς να γνωρίζουμε ότι την είχαμε αφήσει πίσω», απάντησε η Κλίντον, και πρόσθεσε «μπορείτε να φανταστείτε να αφήσω το μοναχοπαίδι μου στο Κρεμλίνο;».

Περισσότερο ίσως ενδιαφέρον από την ίδια την ιστορία παρουσιάζουν τα σχόλια στον Twitter. Ένας, λόγου χάριν, έγραψε το αμίμητο «πολιτικό» σχόλιο: «Τι σόι γονείς αφήνουν το μοναχοπαίδι τους σε μια κομμουνιστική χώρα;».

Πηγή: Huffpost, The New York Post

• • •

ΠΑΓΩΣΕ, ΠΑΓΩΣΕ, ΠΑΓΩΣΕ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να κόψει όλες τις προμήθειες ενέργειας εάν επιβληθεί πλαφόν στην τιμή τού ρωσικού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, προειδοποιώντας ότι η Δύση θα «παγώσει», όπως η ουρά ενός λύκου σε διάσημο ρωσικό παραμύθι.

Το λαϊκό παραμύθι που επικαλέστηκε ο Πούτιν είναι «Η αλεπού και ο λύκος».

Στο παραμύθι, η πονηρή αλεπού πείθει τον ανόητο λύκο να πιάσει ψάρια στο παγωμένο ποτάμι, βάζοντας την ουρά του σε μια τρύπα πάγου. Η αλεπού χοροπηδάει γύρω από τον δύσμοιρο λύκο, φωνάζοντας «πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε, την ουρά του λύκου» μέχρι ότου η παγωμένη τρύπα παγώνει παγιδεύοντας τον λύκο στον πάγο. Τότε ήρθαν οι άντρες από το χωριό και χτύπησαν τον λύκο για όσα τους είχε κάνει το καλοκαίρι. Ο λύκος πάλεψε και τελικά ξέφυγε, αλλά η ουρά του έμεινε στον πάγο.

Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία Facebook Twitter
Ο Πούτιν επικαλέστηκε το ρωσικό λαϊκό παραμύθι «Η αλεπού και ο λύκος», προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα «παγώσει»,

• • •

ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΦΟΥΤΖΙΤΑ
Ένα σπουδαίο γυμνό του Λεονάρ Τσουγκουχάρου Φουτζίτα (1886-1968) πρόκειται να δημοπρατηθεί στον οίκο Bonhams στο Λονδίνο. Εμπνευσμένο από το αγαπημένο μοντέλο του, Ζακλίν Μπαρσότι-Γκοντάρ, το έργο ανήκει σε ιδιώτες εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 920.000-1,4 εκατ. ευρώ.

O Φουτζίτα χρησιμοποίησε την προσωπική του τεχνική nyuhakushoku (λευκότητα γάλακτος), η οποία συνίσταται στη λεπτή επικάλυψη ενός φωσφορίζοντος λευκού φόντου (το μυστικό του οποίου δεν αποκάλυψε ποτέ) για να αποτυπώσει το λευκό δέρμα του μοντέλου του.

Γεννημένη από Γαλλίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα (τον οποίο απεχθανόταν), η Ζακλίν Μπαρσότι-Γκοντάρ (1912-2003) έζησε στο Παρίσι μετά από τη ρήξη με τους γονείς της, οι οποίοι την έστειλαν σε μοναστηριακό σχολείο απ’ όπου αποβλήθηκε ως μη διαχειρίσιμη.

«Αντικατέστησα την μάλλον καταστροφική οικογένειά μου με τις πιο λαμπρές προσωπικότητες του αιώνα», εκμυστηρεύτηκε πολύ αργότερα στα απομνημονεύματά της. «Η πιο όμορφη γυναίκα που συνάντησα ποτέ» (Σώμερσετ Μωμ), γνώρισε τους Τζιακομέτι, Πικάσο («σπουδαίος, αλλά κακότροπος»), Ντερέν, Ματίς, και τον Ζωρζ Σιμενόν (που τον αντιπαθούσε), ο οποίος εμπνεύστηκε από την Μπαρσότι έναν χαρακτήρα σε μυθιστόρημά του· και συνδέθηκε με μακροχρόνια φιλία με τον φωτογράφο Μαν Ρέι («το μόνο [μοντέλο μου] με το οποίο δεν κοιμήθηκα»).

Πηγή: Connaissance des Arts, The Telegraph

Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία Facebook Twitter
Λεονάρ Τσουγκουχάρου Φουτζίτα, «Καθιστό γυμνό» (Ζακλίν Μπαρσότι-Γκοντάρ) (λεπτομέρεια), 1929.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα: «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός  πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα / «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα εγκλήματα κατά αμάχων και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη σε μια συζήτηση με την επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ