Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία Facebook Twitter
Άσκηση εκκένωσης, χθες 1η Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε δημόσιο σχολείο του Ιρπίν στην περιφέρεια του Κιέβου. (Φωτο: Εμίλιο Μορενάτι)
0

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Κατά την έναρξη της Διάσκεψης των Πρέσβεων χθες, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία, προειδοποίησε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν μακρύ πόλεμο, να αποφύγουμε την κλιμάκωση και να προετοιμαστούμε για την ειρήνη.

«Πρέπει να θεωρούμε ότι μπορούμε πάντα να συνεχίσουμε να μιλάμε με όλους, ιδίως με εκείνους με τους οποίους δεν συμφωνούμε, είπε ο Εμ. Μακρόν, και πρόσθεσε: «Ποιος θέλει η Τουρκία να είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που συνεχίζει να συνομιλεί με τη Ρωσία;».

Υπερασπιζόμενος τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες και την επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μακρόν είπε ότι «δεν πρέπει να ενδώσουμε σε οποιαδήποτε μορφή ψευτοηθικής που θα μας αποδυνάμωνε», επικρίνοντας την κριτική στις προσπάθειές του, και ζήτησε να διατηρηθεί αυτός ο διάλογος με τη Ρωσία «σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι ο κόσμος κινδυνεύει όλο και περισσότερο να χωριστεί σε διαφορετικά μπλοκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της γαλλικής και ευρωπαϊκής «ανεξαρτησίας» στην αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή και τα περιφερειακά ζητήματα. Ωστόσο, «ανεξαρτησία δεν σημαίνει ίση μεταχείριση. Οι ΗΠΑ είναι οι σύμμαχοί μας. Αλλά δεν θέλουμε να εξαρτόμαστε από αυτούς», διευκρίνησε.

Προέτρεψε επίσης να αποτραπούν οι διαιρέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα και στις προειδοποιήσεις ότι η ενεργειακή κρίση και ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαιρέσεις. «Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ευρώπη να διαιρεθεί από αυτόν τον πόλεμο. Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι το κλειδί», δήλωσε ο Εμ. Μακρόν.

Πηγή: Le Monde, Politico

Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία Facebook Twitter
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία, και είπε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν μακρύ πόλεμο, να αποφύγουμε την κλιμάκωση και να προετοιμαστούμε για την ειρήνη.

• • •

ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι τουρκικές αρχές αύξησαν χθες τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά κατά περίπου 20%, για τον δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες κατά 30%, και κατά περίπου 50% για τη βιομηχανία.

Οι αυξήσεις θα ασκήσουν περαιτέρω ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό. Τη Δευτέρα, το κρατικό Στατιστικό Ινστιτούτο θα ανακοινώσει ότι ο πληθωρισμός του Αυγούστου ξεπέρασε το 80%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ο πληθωρισμός στην πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας, αγγίζει πλέον το 100% (99,91% για την ακρίβεια), σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υπολογίζει ότι οι τράπεζες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με τουρκικές θυγατρικές κατέγραψαν καθαρές ζημίες ύψους περίπου 950 εκατ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι τράπεζες του GCC με τουρκικές θυγατρικές έπρεπε να υιοθετήσουν «αναφορά υπερπληθωρισμού» το πρώτο εξάμηνο του 2022, κατά τη Fitch, καθώς ο σωρευτικός πληθωρισμός στην Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασε το 100%.  

Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία Facebook Twitter
Άνθρωποι βάζουν φωτιά στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Άγκυρα της Τουρκίας, στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

• • •

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ
Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν την Κίνα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μπορεί να ισοδυναμούν με «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου και εξετάζει την καταστολή των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων. Το Πεκίνο κατήγγειλε την Πέμπτη την αξιολόγηση ως κατασκεύασμα που επινοήθηκε από τα δυτικά έθνη.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση κυκλοφόρησε στο παρά πέντε της τελευταίας ημέρας της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέτ, στη θέση της στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Η Μπατσελέτ δήλωσε ότι η Κίνα έχει διαπράξει «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατά Ουιγούρων, Καζακιστανών, Κιργιζιστών και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων σε στρατόπεδα μαζικής κράτησης στη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ, οι οποίες μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η 48σέλιδη καταδικαστική έκθεση, βασισμένη σε έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο, διαπίστωσε ότι κυρίως μουσουλμανικές εθνοτικές μειονοτικές ομάδες υποβλήθηκαν σε μαζικό εγκλεισμό, καταναγκαστική εργασία, σεξουαλική κακοποίηση, διαχωρισμό οικογενειών, και βασανιστήρια.

Το Πεκίνο έχει απορρίψει συστηματικά κάθε ισχυρισμό για συλλήψεις και καταχρήσεις στη Σιντζιάνγκ, έχει κατηγορήσει τους Ουιγούρους ακτιβιστές ότι λένε ψέματα, και άσκησε έντονες πιέσεις για να εμποδίσει την έκδοσή της. Πολλά θύματα και ακτιβιστές φοβόντουσαν ότι η έκθεση θα αποσιωπηθεί και θα καταστήσει αδύνατες τις προσπάθειες απόδοσης ευθυνών.  

Παρότι η έκθεση δεν χρησιμοποιεί τον όρο «γενοκτονία», οι Ουιγούροι ακτιβιστές λένε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι μετά από χρόνια αγώνων, διότι τεκμηριώνονται η κράτηση, οι κακοποιήσεις και οι εξαφανίσεις προσώπων στη Σιντζιάνγκ, και δηλώνουν ότι «η λογοδοσία αρχίζει τώρα».

Πηγή: AP News, RFE/RL

Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία Facebook Twitter
Οι Ουιγούροι ακτιβιστές αισθάνονται δικαιωμένοι μετά από χρόνια αγώνων, διότι η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τεκμηριώνει την κράτηση, τις κακοποιήσεις και τις εξαφανίσεις προσώπων στην κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ».

• • •

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ
Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, το Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας (Conseil d'État) δημοσίευσε μελέτη («Intelligence artificielle et action publique: construire la confiance, servir la performance») «που υποστηρίζει την εφαρμογή μιας αποφασιστικά φιλόδοξης στρατηγικής τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) για τη βελτίωση των επιδόσεων του δημόσιου τομέα».

Η μελέτη είναι λίαν καυστική για τη φαντασίωση της «τεχνολογικής μοναδικότητας» (singularity): «Ο προβληματισμός για την ΤΝ είναι συχνά το θύμα της παρασιτικής, υπερβολικής συγκέντρωσης στην τεχνητή γενική νοημοσύνη και τον ‘μύθο της μοναδικότητας’, ο οποίος ορίζει το σημείο καμπής ενός κόσμου στον οποίο η ευφυής μηχανή θα ξεπερνά και θα κυριαρχεί πάνω στον άνθρωπο». Η τεχνητή γενική νοημοσύνη είναι η θεωρία ότι η ΤΝ θα μπορούσε να ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Η ΤΝ θα πρέπει να καταστήσει δυνατή την ενίσχυση της ανθρώπινης σχέσης μεταξύ του πολίτη και του δημόσιου υπαλλήλου, το δε Συμβούλιο της Επικρατείας τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μιας αποφασιστικά προληπτικής πολιτικής για την ανάπτυξη της ΤΝ, στην υπηρεσία του γενικού συμφέροντος και των δημόσιων επιδόσεων, και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή τη «φαντασίωση» στη στρατηγική της για την ΤΝ.

Η Γαλλία πρέπει να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, ιδίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εφαρμόζοντας από σήμερα ρεαλιστικές κατευθυντήριες γραμμές που θα επιτρέψουν τη σταδιακή ανάπτυξη της ΤΝ στις δημόσιες υπηρεσίες, διαφανές και σε εγρήγορση, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, υποδεικνύει η μελέτη: «Μια αξιόπιστη δημόσια ΤΝ βασισμένη σε επτά αρχές: υπεροχή του ανθρώπου, απόδοση, ισότητα και μη διάκριση, διαφάνεια, ασφάλεια (κυβερνοασφάλεια), περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στρατηγική αυτονομία».

Πηγή: Conseil d'État, Politico

• • •

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
Ο νους μας στρεβλώνει τον χρόνο, και μια τέτοια περίπτωση είναι το «παράδοξο των διακοπών» — «η αντιφατική αίσθηση ότι οι καλές διακοπές περνάνε γρήγορα, αλλά όταν κοιτάζεις πίσω, σου φαίνονται μεγάλες», όπως το όρισε η Κλόντια Χάμοντ στο βιβλίο της «Time Warped».

Αφετηρία της Χάμοντ είναι ο κατά τον Ντάνιελ Κάνεμαν διπλός εαυτός μας: ο «βιώνων εαυτός» (experiencing self) και ο «ενθυμούμενος εαυτός» (remembering self). Ο πρώτος γνωρίζει μόνο την παρούσα στιγμή, ενώ ο ενθυμούμενος εαυτός είναι αφηγητής ιστοριών («κάναμε μια ωραία πεζοπορία», «ταλαιπωρηθήκαμε στο ταξίδι»).

«Το παράδοξο των διακοπών προκαλείται από το γεγονός ότι βλέπουμε τον χρόνο στο μυαλό μας με δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους — προοπτικά και αναδρομικά. Συνήθως αυτές οι δύο οπτικές ταυτίζονται, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις όπου παρατηρούμε την παραδοξότητα του χρόνου δεν ταυτίζονται», εξηγεί η Χάμοντ.

Στην καθημερινή μας ρουτίνα, ο χρόνος περνάει με φυσιολογικό ρυθμό που αρθρώνεται γύρω από σταθερά ορόσημα, όπως το πρωινό ξύπνημα, το μεσημεριάτικο γεύμα, κ.ο.κ. Απεναντίας, στις διακοπές συγκεντρώνονται νέες, διαφορετικές εμπειρίες από τις οικείες μας. Αυτή η αναντιστοιχία προκαλεί τη στρεβλή αίσθηση του χρόνου.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία Facebook Twitter
Ο Μιχαήλ και η Ραΐσα Γκορμπατσώφ στα νιάτα τους στην οδό Μασενά της Νίκαιας στη Γαλλία. (Πηγή: Dimitar Bechev)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ