Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε. Facebook Twitter
 Η δημοφιλής Ρωσίδα ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου, Kristina Asmus, πρόκειται να δικαστεί για δυσφήμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, επειδή ανήμερα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έγραψε στο Instagram: «Φόβος και πόνος. Σας παρακαλώ σταματήστε όλα αυτά. Όχι στον πόλεμο».
0

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ
Όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κατέληξε σε συμβιβαστική πρόταση για τις βίζες στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Τετάρτη στην Πράγα. Από τη μια, αποφάσισε να μην επιβάλει γενική απαγόρευση των ρωσικών θεωρήσεων και, από την άλλη, συμφώνησε να αναστείλει τη συμφωνία τού 2007 που διευκολύνει την έκδοσή τους.

Η απόφαση προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Η απόφαση αυτή θα καταστήσει πιο δύσκολη και χρονοβόρα την έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ήταν αντίθετος στην καθολική απαγόρευση, μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Στο άλλο άκρο, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, επίσης παρών στην Πράγα, χαρακτήρισε την απόφαση «ημίμετρο», εκφράζοντας και τις απόψεις των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που ζητούσαν καθολική απαγόρευση.

Πιο μετριοπαθής ήταν η στάση της Φιλανδίας που είχε επίσης ζητήσει καθολική απαγόρευση. Η απόφαση της ΕΕ να περιορίσει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις για τους Ρώσους είναι ένα βήμα «προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πέκα Χααβίστο.

Από την άλλη, η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο: «Η παραβίαση, η καταστρατήγηση ή η απόσυρση της ΕΕ από τη συμφωνία για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης στο RIA Novosti.

Είναι άγνωστο πότε θα τεθεί σε ισχύ η αναστολή βάσει της άτυπης συμφωνίας που επιτεύχθηκε την Τετάρτη.

Είναι ασφαλώς κοινοτοπία να πει κανείς ότι η ΕΕ προχωρά με συμβιβασμούς. Είναι, όμως, επίσης κοινοτοπία να πει κανείς ότι έχουν πλέον αποκρυσταλλωθεί δύο απόψεις για τη γενική διαχείριση του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: Le Monde, The Guardian

• • •

ΠΡΟΣ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε τη Δευτέρα την ελπίδα του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν θετικά αυτή την εβδομάδα στην πρόταση της ΕΕ που αποσκοπεί στη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν.

Ο Μπορέλ πρόσθεσε ότι το Ιράν έδωσε μια «λογική» απάντηση στην πρόταση, ύστερα από 16 μήνες αμερικανο-ιρανικών συνομιλιών με την ΕΕ. Το περιεχόμενο της πρότασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά σε κάθε πρίπτωση αυτή είναι η «τελική προσφορά» προς τα δύο μέρη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ.

Aποτυχία των συνομιλιών εγκυμονεί τον κίνδυνο νέας περιφερειακής σύγκρουσης, δεδομένου ότι το Ισραήλ έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, εάν η διπλωματία αποτύχει να εμποδίσει την Τεχεράνη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Το Ιράν, το οποίο εδώ και καιρό αρνείται ότι έχει τέτοιες φιλοδοξίες, έχει προειδοποιήσει για «συντριπτική» απάντηση σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση.

Πηγή: Reuters

• • •

Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε «αμαρτωλές» τις προσπάθειες περιορισμού των αμβλώσεων, μιλώντας σε μια «συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την αναπαραγωγική υγεία» στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Είναι αμαρτία», είπε. «Είναι λάθος να μπορούν να λένε στις γυναίκες τι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες με τη ζωή και το σώμα τους».

Η Πελόζι έκανε αυτές τις παρατηρήσεις, αφού η Δημοκρατική βουλευτής, Jackie Speier, αναφέρθηκε σε  αυτό που αποκάλεσε «εγκυμοσύνη επιβαλλόμενη με κυβερνητική εντολή» και εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να «επεκτείνουν τις φαρμακευτικές αμβλώσεις μετά τις δέκα ή έντεκα εβδομάδες».

Η Πελόζι έχει υπερασπιστεί πολλάκις τις αμβλώσεις, ενώ έχει επικαλεστεί πολλές φορές και την καθολική της πίστη. Ο Αρχιεπίσκοπος Σαλβατόρε Κορντιλεόνε ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η Πελόζι δεν μπορεί πλέον να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία στην Αρχιεπισκοπή του Σαν Φρανσίσκο. Αρκετοί άλλοι αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Η Πελόζι πιθανόν έχει «απασφαλίσει» εν όψει της αποχώρησής της από το Κογκρέσο σε δύο μήνες. Πάντως, το να λέει ουσιαστικά ότι το Βατικανό αμαρτάνει όταν ζητάει περιορισμό των αμβλώσεων δεν ακούγεται πολύ πειστικό για τους πιστούς Καθολικούς.

Πηγή: CNS News, Catholic News Agency

Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε «αμαρτωλές» τις προσπάθειες περιορισμού των αμβλώσεων

• • •

Ο ΣΤΑΧΑΝΟΒΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ
Ένας Ινδός διευθύνων σύμβουλος (CEO) δέχεται επικρίσεις, διότι πρότεινε στους νεοπροσλαμβανόμενους σε οποιαδήποτε θέση εργασίας να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα έως πέντε χρόνια της καριέρας τους.

Σε διαδικτυακή ανάρτησή του, ο ιδρυτής και CEO της Bombay Shaving Company, Shantanu Deshpande, ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» την εργασία και να μην κλαίγονται.

Ο Despande έγραψε ότι οι πρωτάρηδες πρέπει να δουλεύουν από νεαρή ηλικία, μετά από την οποία τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους: «Όταν είσαι 22 ετών και νέος στη δουλειά σου, αφιερώσου σε αυτή. Τρώγε καλά και μείνε σε φόρμα, αλλά βάλε τις 18ωρες μέρες για τουλάχιστον 4-5 χρόνια», έγραφε η ανάρτησή του.

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σε μια εποχή που οι μαζικές απολύσεις από τις ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν γίνει κανόνας», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ο Deshpande, όχι μόνο συνηγορεί υπέρ μιας «τοξικής εργασιακής κουλτούρας», αλλά δικαιολογεί τον εαυτό του ακόμη και όταν οι άνθρωποι έχουν καταγγείλει τη γνώμη του.

Τα σχόλια του Deshpande έρχονται σε μια περίοδο που η «σιωπηλή παραίτηση» — η λογική του «δουλεύω για να ζήσω, δεν ζω για να δουλεύω» — έχει απογειωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας πιθανόν από την Κίνα, όπου το λογοκριμένο πλέον hashtag #tangping («ξαπλώστε»), χρησιμοποιήθηκε εναντίον του σύγχρονου σταχανοβισμού.

Αν κάποιος εργαζόμενος πάει να ζητήσει αύξηση από τον Despande, φαντάζομαι πως η απάντησή του θα είναι κάπως έτσι: «Τι να την κάνεις; Με 18 ώρες δουλειά και 6 ώρες ύπνο, πάει η μέρα».

Πηγή: Hindustan Times, BBC

• • •

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ
Στην περιώνυμη  διάλεξή του στο Κολέγιο Ουέστμινστερ, στο Φούλτον του Μιζούρι, την 5η Μαρτίου του 1946, ο Τσώρτσιλ μίλησε πρώτη φορά για το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» που είχε επιβάλει η Μόσχα, τον χωρισμό του κόσμου σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, και διαμόρφωσε το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της σοβιετικής απειλής, το οποίο θα δεσπόσει στον Ψυχρό Πόλεμο.

Στις 6 Μαΐου του 1992, ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ μίλησε επίσης στο Κολέγιο Ουέστμινστερ, σε υπαίθριο χώρο μπροστά σε ένα πλήθος 20.000 ατόμων — σχεδόν δεκαπλάσιο από το ακροατήριο που είχε συγκεντρωθεί στο γυμναστήριο του Ουέστμινστερ για να ακούσει τον Τσώρτσιλ — στεκόμενος στο ίδιο αναλόγιο που είχε χρησιμοποιήσει ο Τσώρτσιλ σχεδόν μισό αιώνα νωρίτερα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γκορμπατσώφ θύμισε πως το 1946 η προπολεμική δομή των διεθνών σχέσεων είχε ουσιαστικά καταρρεύσει, και «έπρεπε να βρεθούν απαντήσεις στις προκλήσεις», μέσα σε μια βαριά ατμόσφαιρα, «όχι μόνο από ελπίδα, αλλά και από καχυποψία, από έλλειψη κατανόησης». Το μεγαλείο του Τσώρτσιλ έγκειται στο γεγονός ότι ήταν «ο πρώτος μεταξύ των επιφανών πολιτικών προσώπων που το κατάλαβε».

Σοβιετική Ένωση και ΗΠΑ διέπραξαν μεγάλα σφάλματα. Το μεγάλο λάθος της σταλινικής ηγεσίας ήταν ότι εξίσωσε «τη νίκη της δημοκρατίας επί του φασισμού με τη νίκη του σοσιαλισμού» και στόχευσε «στην εξάπλωση του σοσιαλισμού σε όλον τον κόσμο». Από τη μεριά τους, η Δύση και οι ΗΠΑ εσφαλμένα θεώρησαν «πιθανή μια ανοιχτή σοβιετική στρατιωτική επίθεση», συμπέρασμα «μη ρεαλιστικό και επικίνδυνο». Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί, «όχι μόνο επειδή ο Στάλιν, όπως και το 1939-1941, φοβόταν τον πόλεμο, δεν ήθελε τον πόλεμο... αλλά κυρίως επειδή η χώρα ήταν εξαντλημένη και κατεστραμμένη και η κοινή γνώμη μισούσε τον πόλεμο».

«Οι κυβερνητικοί κύκλοι των νικητριών δυνάμεων δεν είχαν επαρκές στρατηγικό όραμα για τις δυνατότητες παγκόσμιας ανάπτυξης... και ελήφθησαν αποφάσεις που δίχασαν τον κόσμο που μόλις είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον φασισμό επειδή ήταν ενωμένος... Και στις δύο πλευρές αυτό δικαιολογήθηκε ιδεολογικά. Η σύγκρουση παρουσιάστηκε ως η αναπόφευκτη αντίθεση μεταξύ του καλού και του κακού — όλο το κακό, φυσικά, αποδόθηκε στον αντίπαλο. Αυτό συνεχίστηκε για δεκαετίες μέχρι που έγινε φανερό ότι πλησιάζαμε στην άβυσσο».

Οδεύοντας σήμερα προς έναν νέο πολιτισμό «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε ξανά το διανοητικό, και κατά συνέπεια πολιτικό, λάθος να ερμηνεύσουμε τη νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο στενά ως νίκη του εαυτού μας, του δικού μας τρόπου ζωής, των δικών μας αξιών. Πρόκειται για νίκη επί ενός σχεδίου ανάπτυξης της ανθρωπότητας, το οποίο πήγαινε σιγά σιγά να παγιωθεί και να μας οδηγήσει στην καταστροφή. Ήταν σπάσιμο του φαύλου κύκλου στον οποίο είχαμε οδηγήσει τους εαυτούς μας. Αυτό ήταν συνολικά μια νίκη της κοινής λογικής, της λογικής, της δημοκρατίας και των κοινών ανθρώπινων αξιών».

«Ο Τσώρτσιλ μας προέτρεψε να σκεφτόμαστε ‘υπερστρατηγικά’, εννοώντας με αυτό την ικανότητα να υπερβαίνουμε τα μικροπροβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας πραγματικότητας, εστιάζοντας στις μεγάλες τάσεις και καθοδηγούμενοι από αυτές».

Σήμερα, η ανθρωπότητα ζει σε «ένα σημείο καμπής σε ιστορική και παγκόσμια κλίμακα και σηματοδοτεί την αρχόμενη αντικατάσταση ενός παραδείγματος (paradigm) πολιτισμού από ένα άλλο», το οποίο εμπεριέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός παγκόσμιου συστήματος διεθνούς ασφάλειας, αποτρέποντας έτσι στρατιωτικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας, όπως οι παγκόσμιοι πόλεμοι του εικοστού αιώνα.

Παρά ταύτα, η σημασία αυτών των αλλαγών, ενώ αποτελεί μεγάλη πηγή ελπίδας, δεν πρέπει να μας τυφλώνει για τους κινδύνους. «Θα ήταν ύψιστη τραγωδία αν ο κόσμος, έχοντας ξεπεράσει το ‘μοντέλο του 1946’, βρισκόταν και πάλι σε έναν κόσμο ‘μοντέλο του 1914’. Θα χρειαστεί μια μεγάλη διεθνής προσπάθεια για να καταστεί μη αναστρέψιμη η στροφή υπέρ ενός δημοκρατικού κόσμου — και μάλιστα δημοκρατικού για ολόκληρη την ανθρωπότητα, όχι μόνο για τη μισή».

Πηγή: International Churchill Society

Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Ο Γκορμπατσώφ εκφωνεί την ομιλία του στο Φούλτον στις 6 Μαΐου του 1992 ενώπιον 20.000 ατόμων.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ