Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
Δικαστήριο της χούντας της Μιανμάρ καταδίκασε σε δεκαετή φυλάκιση τον 30χρονο γιατρό, Kyaw Kyaw Thet, ο οποίος εργαζόταν ως κοινωνικός ακτιβιστής, θεραπεύοντας ασθενείς σε δωρεάν κλινικές και διδάσκοντας διαδικτυακά φοιτητές της Ιατρικής μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή.
0

Ο ΟΠΕΚ+ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΤΏΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 
Ο ΟΠΕΚ+ (οι 13 χώρες του ΟΠΕΚ και οι 10 σύμμαχοί τους), συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν χθες να μειώσουν την προσφορά τους στην παγκόσμια οικονομία κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές του πετρελαίου που έχουν υποχωρήσει λόγω των φόβων για ύφεση, και θα τη μειώσουν κι άλλο, αν χρειαστεί.

Η απόφαση διέψευσε τις προβλέψεις αναλυτών που ανέμεναν είτε μικρή αύξηση είτε αμετάβλητη παραγωγή.

Η μείωση της προσφοράς για τον Οκτώβριο είναι ασήμαντο κλάσμα των 43,8 εκατ. βαρελιών ημερησίως της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, αλλά το συμβολικό του μήνυμα είναι ότι η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει αρκετά, όπως έγραψε στο Twitter ο ειδικός σε θέματα ενεργειακής πολιτικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τζέισον Μπόρντοφ.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση. Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε κατά 3,3%, στα 89,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το διεθνές βαρέλι αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 3,7%, στα 96,50 δολάρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν άμεσα μεν, αλλά δίχως αναφορά στην απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+. «Ο πρόεδρος [Τζο Μπάιντεν] ήταν ξεκάθαρος ότι η προσφορά ενέργειας πρέπει να συμβαδίζει με τη ζήτηση για να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη και να μειωθούν οι τιμές για τους καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίνα Ζαν-Πιέρ.

Η Ουάσινγκτον είχε παροτρύνει τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή για να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας που τροφοδοτούν τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή: AP News, Le Monde

Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
Ο ΟΠΕΚ+ (οι 13 χώρες του ΟΠΕΚ και οι 10 σύμμαχοί τους) αποφάσισαν χθες να μειώσουν την προσφορά τους στην παγκόσμια οικονομία κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως,

• • •

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ 158 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ
Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA), δημοσιευμένη με σημερινή ημερομηνία, η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων στο πρώτο εξάμηνο του πολέμου 24 Φεβρουαρίου - 24 Αυγούστου, εκμεταλλευόμενη τις υψηλές τιμές τους. 

«Η εκτίναξη των τιμών των ορυκτών καυσίμων σημαίνει ότι τα τρέχοντα έσοδα της Ρωσίας είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα των προηγούμενων ετών, παρά τις μειώσεις του όγκου των εξαγωγών», σημειώνει η έκθεση.

Το φινλανδικό ερευνητικό κέντρο αναφέρει ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ορυκτών καυσίμων της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας το 54% των ρωσικών εξαγωγών αξίας 85,1 δισεκ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Κίνα (34,9 δισεκ. ευρώ) και την Τουρκία (10,7 δισεκ. ευρώ).

Οι εξαγωγές ορυκτών καυσίμων συνεισέφεραν περίπου 43 δισεκ. ευρώ στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Το CREA εκτιμά ότι το εμπάργκο άνθρακα, που εφαρμόστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 10 Αυγούστου, έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι ρωσικές εξαγωγές έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισβολή στην Ουκρανία. «Η Ρωσία απέτυχε να βρει άλλους αγοραστές», γράφει η έκθεση.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι πρέπει να θεσπιστούν «αυστηρότεροι» κανόνες και δραστικότερη επιβολή προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ρωσικού πετρελαίου σε αγορές όπου υποτίθεται ότι απαγορεύεται, διότι οι δυτικές κυρώσεις παρακάμπτονται σήμερα πολύ εύκολα: διυλίζεται αργό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες για επανεξαγωγή, αναμειγνύεται με μη ρωσικό πετρέλαιο, και χρησιμοποιείται η μεταφορά από πλοίο σε πλοίο για να συσκοτίζεται η προέλευσή του. 

Πηγή: Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA)

• • •

ΜΕΙΩΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) της Κίνας μειώθηκαν κατά το ποσοστό ρεκόρ 8% το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ήτοι μείωση 230 εκατ. τόνων (MtCO2) που είναι η μεγαλύτερη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Βασισμένη σε επίσημα στοιχεία και εμπορικά δεδομένα, η νέα ανάλυση για το Carbon Brief δείχνει ότι οι εκπομπές της Κίνας έχουν μειωθεί επί τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, επεκτείνοντας την ήδη μεγαλύτερη συνεχή μείωση στην πρόσφατη ιστορία.

Καλοδεχούμενη μεν, αλλά η μείωση των εκπομπών CO2 δεν οφείλεται σε σχεδιασμένη αποσύνδεση των εκπομπών και της ανάπτυξης. Η τελευταία τριμηνιαία μείωση οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη μειωμένη δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα, καθώς και στα αυστηρά μέτρα ελέγχου του Covid, την ασθενική αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, και την ισχυρή αύξηση της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στην Κίνα μειώθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά σημείωσε αύξηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, λόγω των καυσώνων και της ξηρασίας σε μεγάλο μέρος της χώρας, δίχως ωστόσο να αλλάξει τους σημαντικότερους παράγοντες μείωσης των εκπομπών.

Η κινεζική κυβέρνηση απαντάει τώρα σε αυτά τα αρνητικά μηνύματα με ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, το οποίο επιδιώκει να αναζωογονήσει την κατασκευή ακινήτων και να επιταχύνει τα έργα υποδομής, αλλά θα ωφελήσει επίσης τις επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας.

«Αυτή η πολιτική παρέμβαση θα καθορίσει αν οι εκπομπές της Κίνας έχουν ήδη κορυφωθεί ή αν θα ανακάμψουν πριν κορυφωθούν αργότερα αυτή τη δεκαετία», σημειώνεται στην ανάλυση.

Πηγή: Carbon Brief

• • •

ΤΟ CERN ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα μπλακ άουτ στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης ενέργειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), Σερζ Κλωντέτ, στη Wall Street Journal.

Το CERN, το οποίο βρίσκεται στα γαλλοελβετικά σύνορα, είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας. Στην αιχμή της λειτουργίας του, καταναλώνει σχεδόν 200 μεγαβάτ, το ένα τρίτο της ενέργειας που καταναλώνει η κοντινή πόλη της Γενεύης.

Στόχος του είναι να διατηρήσει σε λειτουργία τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) αξίας 4,4 δισεκ. δολαρίων, αποτρέποντας μια ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες. 

Το CERN βρίσκεται σε συνομιλίες με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, τον κρατικά ελεγχόμενο γαλλικό ενεργειακό γίγαντα EDF SA, για να λάβει προειδοποίηση μίας τουλάχιστον ημέρας ότι θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Πηγή: Wall Street Journal, Swissinfo

Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
Το CERN θέλει από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας να λάβει προειδοποίηση μίας τουλάχιστον ημέρας ότι θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση τής ηλεκτρικής ενέργειας.

• • •

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ «ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ» ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ 
Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε για πρώτη φορά τη Δευτέρα ότι, σύμφωνα με την έρευνά του, ένας στρατιώτης σκότωσε «με πολύ μεγάλη πιθανότητα» τη βετεράνο δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, και το έκανε κατά λάθος.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό, το οποίο σημαίνει ότι ούτε ο στρατιώτης ούτε κανείς ιεραρχικά ανώτερός του θα τιμωρηθεί.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ σκοτώθηκε τον Μάιο, ενώ κάλυπτε ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

Η δημοσιογράφος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, με την επιγραφή «Press», όπως και προστατευτικό κράνος, όταν την πέτυχε η σφαίρα, σε ακάλυπτο σημείο του προσώπου της. «Ένας ισραηλινός στρατιώτης που δέχθηκε πυρά πιθανόν να στόχευσε λανθασμένα την Παλαιστίνια Αμερικανίδα δημοσιογράφο, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, αναγνωρίζοντάς την εσφαλμένα ως ένοπλη μαχήτρια», σύμφωνα με έρευνα του στρατού, αναφέρει η Haaretz.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με εκείνα πολλών ανεξάρτητων ερευνών που ολοκληρώθηκαν πολύ νωρίτερα, όπως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: Haaretz, The New York Times, Politico

Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε ότι ένας στρατιώτης σκότωσε «με πολύ μεγάλη πιθανότητα» τη βετεράνο δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, θεωρώντάς την εσφαλμένα ως ένοπλη μαχήτρια.

• • •

ΤΟ ΚΑΡΜΠΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
Το καρμπόν εφευρέθηκε την πενταετία 1801-1806, χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα, και εξαφανίστηκε τα τελευταία 60 χρόνια από τη φωτοτυπία και κατόπιν από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Πριν από λίγες μέρες διεξήχθη άσκηση σε ορισμένα υπουργεία της Αγγλίας για το πώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να διατηρήσει τη λειτουργία της σε περίπτωση κρίσης, όπως ένα ενεργειακό μπλακάουτ ή ένας πυρηνικός πόλεμος, αναφέρουν οι Financial Times.

Η άσκηση περιελάμβανε τη χρήση καρμπόν για τη δημιουργία αντιγράφων. «Η ιδέα είναι να έχετε ανθρώπους που θα τρέχουν πάνω-κάτω στο Whitehall και θα μοιράζουν αντίγραφα εγγράφων με καρμπόν σε συναδέλφους σε άλλα τμήματα ή υπηρεσίες, για να κρατούν τους ανθρώπους σε επαφή», δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Όλα αυτά αφορούν την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με το πώς θα διατηρηθεί η επικοινωνία της κυβέρνησης σε περίπτωση κρίσης». 

Το διακυβερνητικό πρόγραμμα, ονόματι Yarrow, δημιουργήθηκε το 2021 για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης και της βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπίσει μια εθνική διακοπή ρεύματο, και δεν έχει σχέση με τον μεταγενέστερο πόλεμο στην Ουκρανία.  

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι οι ασκήσεις πολεμικού παιγνίου απέκτησαν νέα επείγουσα σημασία εξαιτίας της επιδεινούμενης ενεργειακής κρίσης.

Πηγή: Financial Times

Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ Facebook Twitter
Η αγγλική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορούσε να διατηρήσει τη λειτουργία της σε περίπτωση ενεργειακού μπλακάουτ χρησιμοποιώντας το καρμπόν. 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο

Σήμερα: 34 χρόνια φυλάκιση σε ακτιβίστρια • • • προς πολιτική λύση της σύγκρουσης; • • • η μεγαλύτερη απάτη της τελευταίας γενιάς • • • πλήρης επικράτηση των τραμπικών • • • παράνομες επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο • • • βρέθηκε πίνακας του Πικάσο σε έφοδο για ναρκωτικά • • • περί της συλλογικής ευθύνης
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ