Φωτιά στη Σύρο

Μια καλοσυνάτη μαύρη τρύπα

black hole Facebook Twitter
Οι μαύρες τρύπες είναι τέρατα που καταπίνουν αστέρια, αλλά οι αστρονόμοι, Zachary Schutte και Amy Reines, ανακάλυψαν, με το τηλεσκόπιο Hubble κοντά στον νανογαλαξία Henize 2-10, μια «καλοσυνάτη» που δημιουργεί αστέρια, σύμφωνα με δημοσίευσή τους στο περιοδικό Nature στις 19 Ιανουαρίου 2022 (Πηγή: NASA)
0

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

Ο αγιασμός των Rafale, αναντίρρητα, όχι μόνον δεν ενόχλησε κανέναν πιστό, αλλά τον ικανοποίησε ειλικρινά. 

Απεναντίας, άθεοι και αγνωστικιστές τον θεώρησαν υπόλειμμα πρωτόγονων/ειδωλολατρικών πρακτικών από τις οποίες και η πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν.

Υπάρχει και μια ενδιάμεση ενδιαφέρουσα κατηγορία. Πρόκειται για κατά δήλωσή τους άθεους/αγνωστικιστές μεν, οι οποίοι όμως υποστηρίζουν ότι πρέπει να δείξουμε κατανόηση, διότι ο αγιασμός έχει σημασία για τους αεροπόρους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους ή/και για την πλειονότητα των πολιτών.

Το αναπάντητο ερώτημα είναι: θα πούνε τη δική τους άποψη σε τούτη τη ζωή, αν πρέπει ή δεν πρέπει να αγιάζονται τα αεροπλάνα (και άλλα άψυχα αντικείμενα); Ή μέχρι να αποχωρήσουν από τον μάταιο τούτο κόσμο θα λενε «ας τον κάνουν, εμένα δεν με πειράζει»; Προφανώς, ουδείς ζητάει να βγούνε μαχαίρια, ούτε πρόκειται για κάλεσμα σε εμφύλιο. Μια απλή άποψη πρέπει να πούνε. Τη δική τους. 

Και για να το ελαφρύνουμε κάπως. Υπάρχει καμιά επιστημονική μελέτη — σύμφωνα με τη στερεότυπη ερώτηση των ημερών μας — που να δείχνει πόσοι από τους εκατοντάδες ετησίως αγιασμούς πιάνουν και πόσοι όχι; 

• • •

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

Οι εγγενείς δυσκολίες να κατανοηθεί και να αντιμετωπιστεί μια νέα πανδημία, προσωπικές στρατηγικές των εμπειρογνωμόνων και άλλων, και εύλογες αδυναμίες των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν ένα πολύπλοκο, πολυπαραγοντικό φαινόμενο, προκάλεσαν μια κακοφωνία που τροφοδότησε αμφιβολίες γύρω από την επιστήμη. 

Αυτή η ενίοτε χαοτική κατάσταση βρήκε πρόσφορο έδαφος σε μια διαδεδομένη αντιεμβολιστική άποψη πριν από την πανδημία, εξαιτίας μιας δημοσίευσης που συνέδεε τον αυτισμό με τα εμβόλια. Το αίσθημα αυτό παρέμεινε ισχυρό, παρά τις πολλές μελέτες ότι τα εμβόλια δεν ευθύνονται για τον αυτισμό.

Το παράδειγμα του φαρμάκου Aduhelm για το Αλτσχάιμερ είναι αποκαλυπτικό. Μήνες πριν την έγκριση του φαρμάκου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), αξιωματούχοι του είχαν συμφωνήσει ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για την έγκριση του φαρμάκου, και ότι θα έπρεπε να συλλεγούν πρόσθετες αποδείξεις πριν δοθεί η έγκριση.

Η απόφαση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση τόσο σε ασθενείς και τους οικείους τους, όσο και σε γιατρούς που ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να καταπολεμηθεί η ασθένεια.

Ενώ η επιστημονική κοινότητα είχε συμφωνήσει ότι απαιτούνται περαιτέρω κλινικές δοκιμές, αίφνης η FDA ενέκρινε το φάρμακο δίχως πρόσθετες κλινικές μελέτες και δεδομένα. Μετά από βδομάδες έντονων αντεγκλήσεων και πολλές παραιτήσεις, η τότε εν ενεργεία επίτροπος του FDA, Janet Woodcock, έκανε στροφή 180 μοιρών και, ενώ υπερασπιζόταν σθεναρά την έγκριση, δέχθηκε να υποστηρίξει ανεξάρτητη έρευνα που θα οδηγούσε στην έγκριση του φαρμάκου.

Εξηγήσεις για την αρχική έγκριση του φαρμάκου από τον FDA δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Το κενό συμπληρώνεται πανεύκολα από όσους αγωνιούν για αγαπημένα τους πρόσωπα, από όσους μισούν τις «ελίτ», από όσους βλέπουν συνεχώς να παίζονται εις βάρος τους παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους. Ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας μπορούν να στηθούν γρήγορα, που όσο εύκολα στήνονται, άλλο τόσο δύσκολα ξεριζώνονται.

Το ταμείο Medicare στις ΗΠΑ αποφάσισε, πριν από λίγες μέρες, να μην αποζημιώνει το Αduhelm, παρά την έγκρισή του από τον FDA, ο δε Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων απέρριψε τον Δεκέμβριο το αίτημα για εμπορική διάθεση του φαρμάκου Aduhelm. Χρειάστηκαν δεκαετίες για να οικοδομηθεί η αδιαμφισβήτη εμπιστοσύνη των πολιτών στον FDA, εντός και εκτός των ΗΠΑ, και λίγους μήνες για να καταρρακωθεί. Και γι΄αυτό δεν φταίνε μόνον οι αντιεμβολιαστές και οι λεγόμενοι «ψεκασμένοι».

Πηγή: Scientific American, The New York Times

• • •

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Το Χονγκ Κονγκ εφαρμόζει σκληρά μέτρα για να ελέγξει την έξαρση της πανδημίας. Η πολιτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα δύο γεγονότα που αφορούν τα κατοικίδια.

Δεδομένων των απαγορεύσεων, πολλοί κάτοικοι μισθώνουν τσάρτερ και ιδιωτικά τζετ προκειμένου να μεταφέρουν μαζί τους τα αγαπημένα τους ζώα σε άλλες χώρες. Το κόστος της πτήσης για ένα άτομο με το κατοικίδιό του φθάνει μέχρι τα 25.000 δολάρια.

Το δεύτερο γεγονός είναι η αντίσταση των κατοίκων απέναντι στο μακελειό 2.000 χάμστερ και άλλων μικρών ζώων, που διέταξε η κυβέρνηση, κινούμενη στη λογική του «μηδέν covid χάμστερ». Η απόφαση ελήφθη, επειδή εντοπίστηκε κρούσμα σε άτομο που είχε επισκεφθεί κατάστημα κατοικίδιων. Κάπου 150 άτομα, που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα κατάστημα κατοικίδιων, μπήκαν σε καραντίνα.

Υπήρξε μεγάλη αντίδραση σε αυτό το ακατανόητο μακελειό, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατοικίδια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο. Παρά την απαγόρευση, πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να υιοθετήσουν ένα χάμστερ και να το μεταφέρουν στο σπίτι τους για να το προφυλάξουν. Πέραν από το καθαυτό ενδιαφέρον τους να σώσουν τα ζώα, φαίνεται ότι πρόκειται και για έμπρακτη αμφισβήτηση του καθεστώτος που έχει επιβληθεί.

Πηγή: The Times, CNN Asia Pacific

hong kong hamster Facebook Twitter
Το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να θανατώσει 2.000 χάμστερ και άλλα μικρά ζώα λόγω κορωνοϊού.

• • •

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ

Επειδή μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχω δει ούτε μια νιφάδα χιονιού, έψαξα παλιές φωτογραφίες και κείμενα από διάφορες χώρες.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1879, το Παρίσι γνώρισε τη χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι σήμερα: -23,9 βαθμοί Κελσίου. Είναι η μοναδική φορά από την έναρξη των μετρήσεων το 1872, που έχει καταγραφεί θερμοκρασία μικρότερη από -20°C. Σε ένα σημείο της πόλης, μάλιστα, τα θερμόμετρα έδειξαν τη νύχτα -25,6°C. 

Πηγή: Meteo France

frozen seine Facebook Twitter
Ο πάγος στον Σηκουάνα κομματιάζεται με το λιώσιμο στην αρχή του Ιανουαρίου 1880. Πηγή: Μουσείο Carnavalet και meteo-paris.com.

• • •

Η ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ 

Ο Βάσκος Κρίστομπαλ Μπαλενσιάγα (21 Ιανουαρίου 1895 - 23 Μαρτίου 1972) δέσποσε τις δεκαετίες ΄50 και ΄60 στην υψηλή ραπτική. 

Η αναγνώριση του έργου του υπήρξε καθολική από τον Κριστιάν Ντιόρ («Ο δάσκαλος όλων μας») μέχρι την Κοκό Σανέλ («Ο μόνος μόδιστρος με την αληθινή έννοια της λέξης. Οι άλλοι είναι απλώς σχεδιαστές μόδας»).

Ο ιδιοφυής και εσωστρεφής σχεδιαστής προσδιόρισε το ιδεώδες του με τέσσερις λέξεις: «Η κομψότητα είναι εξάλειψη».

richard avedon Facebook Twitter
Ο Ρίτσαρντ Άβεντον φωτογραφίζει τη Σούζυ Πάρκερ που φοράει Μπαλενσιάγα, Νοέμβριος 1952.

• • •

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο φωτογράφος Αλεξέι Βασίλιεφ γεννήθηκε το 1985 στη Γιακουτία, την πιο ψυχρή περιοχή της Ρωσίας, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φθάσει στους –60 βαθμούς Κελσίου.

alexei wasilev Facebook Twitter
Αλεξέι Βασίλιεφ, από τη βραβευμένη σειρά «Η αγαπημένη μου Γιακουτία».
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

Φωτιά στη Σύρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ