«Για όνομα του Θεού, φύγε Μπόρις Τζόνσον!»

TIDE Facebook Twitter
Η Procter & Gamble αναθεώρησε προς τα επάνω τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ για το 2022, καθώς η ταχεία διάδοση της παραλλαγής Όμικρον οδηγεί τους καταναλωτές στην αγορά περισσότερων προϊόντων καθαριότητας, και η έντονη περίοδος της γρίπης σε αύξηση κατά 20% των προϊόντων προσωπικής υγιεινής φροντίδας.
0

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΦΥΓΕ

Η χθεσινή στιχομυθία στη Βουλή του Συντηρητικού βουλευτή, Ντέιβιντ Ντέιβις, με τον Μπόρις Τζόνσον ήταν πλήρως αποκαλυπτική της κατάστασης που επικρατεί στο Συντηρητικό κόμμα,

Ο Ντέιβις απευθυνόμενος στον Τζόνσον: «Έχεις καθήσει πολύ καιρό εδώ για το όποιο καλό έχεις κάνει. Για όνομα του Θεού, φύγε». 

Ο Τζόνσον απαντά: «Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάει».

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Ντέιβις επελέγη σκόπιμα. Πρόκειται για θρυλική φράση που σηματοδότησε μεγάλες στιγμές της αγγλικής ιστορίας.

Στις 20 Απριλίου 1653, ο Όλιβερ Κρόμγουελ επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης εισέβαλε στη Βουλή και τη διέλυσε εκφωνώντας αυτή τη φράση — οι ιστορικοί αμφισβητούν ότι την είπε, αλλά αυτό μάλλον είναι αδιάφορο για την απήχησή της.

Στις 9 Μαΐου 1940, την επανέλαβε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Λίο Έιμερι, εναντίον του Νέβιλ Τσάμπερλεν, ο οποίος παραιτήθηκε την επομένη, και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Τέτοια ιστορική φράση, που οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν ακούσει πολλές φορές στη ζωή τους, είναι λογικό να βρίσκεται στα χείλη τους σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι εξάχνωσε τη χθεσινή απόπειρα τού Τζόνσον να περιορίσει τις φωνές που ζητούν να παραιτηθεί.

Πηγή: inews, BBC

DAVID DAVIS Facebook Twitter
O Συντηρητικός βουλευτής, Ντέιβιντ Ντέιβις, που είπε τη θρυλική φράση «Για όνομα του Θεού, φύγε» εναντίον του Μπόρις Τζόνσον.

• • •

ΜΕΙΖΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Τα σημεία από τη χθεσινή ομιλία του Τζο Μπάιντεν που σχολιάστηκαν περισσότερο ήταν η πρόβλεψή τους ότι οι Ρώσοι θα εισβάλλουν στην Ουκρανία, και η διαφοροποίηση μεταξύ ελάσσονος και μείζονος εισβολής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι εισβολή θα γίνει, αναφέροντας ότι υπάρχουν υπαρξιακά ζητήματα που επικαλείται ο Πούτιν για τη χώρα του, έστω κι αν τον προειδοποίησε για σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.

Ωστόσο, διέκρινε μια ελάσσονα εισβολή που θα προκαλέσει μικρότερη απάντηση από μια μεγάλης κλίμακας εισβολή που θα αντιμετωπιστεί πολύ σκληρά.

Η διάκριση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Ουκρανούς, που την ερμήνευσαν ότι ανάβει πράσινο φως για εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Φαίνεται πως ο Πούτιν δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τις μεγάλου μεγέθους δυνάμεις που συγκέντρωσε στα σύνορα με την Ουκρανία. Μια υποχώρηση θα ήταν ολοφάνερη ήττα για τον ίδιο και τη χώρα του. 

• • •

O ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 

O Νόβακ Τζόκοβιτς ελέγχει το 80% της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας QuantBioRes, αποκάλυψε, χθες Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλός της, Ιβάν Λονκάρεβιτς.

Ο Λονκάρεβιτς διευκρίνησε ότι η απόκτηση του μερίδιου 80% έγινε τον Ιούνιο του 2020. Τόνισε μάλιστα ότι η QuantBioRes επιδιώκει να αναπτύξει φάρμακο κατά του κορωνοϊού, και όχι εμβόλιο, και ότι ο Τζόκοβιτς δεν είναι αντιεμβολιαστής. Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η QuantBioRes απασχολεί μια ντουζίνα ερευνητών που εργάζονται στη Δανία, Αυστραλία και Σλοβενία. Ο Τζόκοβιτς ελέγχει το 40,8% του μεριδίου και το 39,2% η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Τζόκοβιτς ανήκει στους 50 πιο καλοπληρωμένους αθλητές το 2021, με εισοδήματα από τους αγώνες 4,5 εκατ. δολάρια και από εξωαθλητικές δραστηριότητες 30 εκατ. δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι τα συνολικά εισοδήματά του μόνον από τους αγώνες ξεπερνούν τα 150 εκατ. δολάρια.

Η αποκάλυψη ότι ο Τζόκοβιτς επένδυσε σε φάρμακο κατά του κορωνοϊού έγινε τρεις μόλις μέρες μετά την απέλασή του από την Αυστραλία. Δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς ότι πρόκειται ενδεχομένως για αλλαγή στάσης του τενίστα. Τον ερχόμενο Μάιο διεξάγεται το Ρολάν Γκαρός στη Γαλλία, για το οποίο η γαλλική κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι μόνον εμβολιασμένοι αθλητές θα συμμετάσχουν.

Πηγή: Reuters, The Guardian

Νόβακ Τζόκοβιτς Facebook Twitter
O Νόβακ Τζόκοβιτς ελέγχει το 80% εταιρείας βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Φωτ.: ΕΡΑ

• • •

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ 

Από μια πρόσφατη συνέντευξη του Άντονι Φάουτσι στο Spiegel απομονώνω δύο φράσεις: «Ο ιός κάνει ό,τι οι ιοί τείνουν να κάνουν: Μας εκπλήσσει» και «Αν αρνείσαι την επιστήμη, αρνείσαι την πραγματικότητα».

Προσθέτω, επίσης, την προσωπική του εξομολόγηση για τη μετατραυματική αγχώδη διαταραχή που ανέπτυξε, όταν πάλευε με το AIDS, και τη διαφορά της από τη σημερινή του απογοήτευση.

«Όταν είπα στην ταινία ότι ήμουν μετατραυματικά στρεσαρισμένος, ήταν επειδή είμαι γιατρός που φρόντισα χιλιάδες άτομα που είχαν προσβληθεί από AIDS, και τα πρώτα χρόνια, τα περισσότερα από αυτά πέθαιναν ό,τι κι αν έκανα. Και όταν έχεις εκπαιδευτεί να είσαι γιατρός και θεραπευτής και όλοι οι ασθενείς σου πεθαίνουν, αυτό έχει πολύ μεγάλη επίδραση πάνω σου. Τώρα είναι περισσότερο απογοήτευση».

«Τι ακριβώς είναι αυτή η απογοήτευση;», ρωτούν οι δημοσιογράφοι, και ο Φάουτσι απαντά: «Η επιστήμη μάς έδωσε πολύ αποτελεσματικά εμβόλια που μπορούν να σε προστατεύσουν, σίγουρα να σε προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες. Η απογοήτευση είναι ότι γνωρίζεις πως έχεις τα εργαλεία να σώσεις τη ζωή κάποιου. Αλλά για πολιτικούς λόγους, δεν χρησιμοποιούνται, και οι άνθρωποι που θέλουν να σε προστατεύσουν δαιμονοποιούνται. Αυτό είναι διαφορετικό είδος στρες από το στρες να προσπαθείς να σώσεις τη ζωή κάποιου και να μην τα καταφέρνεις». 

Πηγή: Spiegel International

FAUCI Facebook Twitter
«Ο ιός κάνει ό,τι οι ιοί τείνουν να κάνουν: Μας εκπλήσσει», είπε ο Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του. Φωτ.: ΕΡΑ

• • •

ΒΙΛΑ ALBERTINE

Οι γαλλικές πολιτιστικές βίλες υπήρξαν επί πολλές δεκαετίες στοιχείο της πολιτιστικής διπλωματίας της Γαλλίας. Ξεκινώντας από τον 17ο αιώνα με τη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη, κατόπιν το Σπίτι του Βελάσκεθ από το 1920 στη Μαδρίτη, και τη Βίλα Kujoyama από το 1992 στο Κιότο, φιλοξένησαν πλήθος καλλιτεχνών και υπήρξαν τόποι γόνιμης πολιτιστικής διασταύρωσης. 

Τώρα, επιχειρείται να επεκταθούν οι βίλες διαμονής στις ΗΠΑ, αλλά αλλάζοντας εκ βάθρων την έννοιά τους. Αντί για μία βίλα σε μία συγκεκριμένη πόλη, προκρίθηκε η ιδέα του δικτύου Βίλα Albertine, στο οποίο, με έδρα τη Νέα Υόρκη, συμμετέχουν και άλλες 9 πόλεις. Ο πολιτιστικός ακόλουθος της γαλλικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, Γκαετάν Μπρυέλ, εξήγησε τη λογική της αλλαγής, λέγοντας ότι «καμιά αμερικανική πόλη δεν μπορεί, μόνη της, να ενσαρκώσει τη διαφορετικότητα της πολιτιστικής δυναμικής της χώρας».

Αίτηση διαμονής σε μια πόλη του δικτύου μπορούν να υποβάλλουν και μη Γάλλοι καλλιτέχνες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. 

Δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό το εγχείρημα. Αλλά σίγουρα πρόκειται για πολιτιστική διπλωματία, και την ιδέα του θα μπορούσε, τηρουμένων των αναλογιών, να αξιοποιήσει και η χώρα μας.

Πηγή: France Culture, France-Amerique

Βίλα Kujoyama Facebook Twitter
Έργο του μαθητή του Λε Κορμπυζιέ, Κούνιο Κάτο, η Βίλα Kujoyama στο Κιότο της Ιαπωνίας.


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εβραίοι επιστήμονες στο στόχαστρο φασιστοειδών

Τι διαβάζουμε σήμερα / Εβραίοι επιστήμονες στο στόχαστρο φασιστοειδών

Σήμερα: Πολύ σπουδαίο επίτευγμα • • • Εβραίοι επιστήμονες στο στόχαστρο φασιστοειδών • • • τρίτη καταδίκη του Ζεμούρ • • • επιχειρηματίες; • • • διδαχή προς νέους • • • οι υπολογιστές θα ζυγίζουν μόνον 1,5 τόνο • • • μνήμη Βασίλη Τσιτσάνη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ