Εβραίοι επιστήμονες στο στόχαστρο φασιστοειδών

Epstein-Barr Facebook Twitter
Αφού επί μια 20ετια παρακολούθησαν 10.000.000 ενήλικες στον αμερικανικό στρατό, ερευνητές του Χάρβαρντ εντόπισαν ότι ο ιός Epstein-Barr ευθύνεται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, δημιουργώντας ελπίδες θεραπείας της ασθένειας που πλήττει 2,8 εκατομμύρια άτομα. (Φωτογραφία: Κύτταρα μολυσμένα από τον ιό Epstein-Barr, Πηγή: CDC)
0

ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ

Οι γιατροί ερευνητές στο Κέντρο Ανάπτυξης Εμβολίων τού Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας και καθηγητές στην Εθνική Σχολή Τροπικής Ιατρικής, Πίτερ Χοτέζ και Μαρία Ελένα Βοτάτσι, ανέπτυξαν το νέο εμβόλιο CORBEVAX.

Ο Χοτέζ και η Βοτάτσι, όπως και ο Άντονι Φάουτσι, βρίσκονται στο στόχαστρο φασιστοειδών, εκλεγμένων και μη, Ρεπουμπλικάνων. Ειδικά, εναντίον του Χοτέζ στράφηκε η εξωφρενική Ρεπουμπλικάνα βουλευτής, Μάρτζορι Γκριν, και ο υπόδικος πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον.  

Ο Χοτέζ θα μπορούσε να βγάλει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, εκατομμύρια δολάρια. Προτίμησε, όμως, να μην πατεντάρει το εμβόλιο.

Μέγα αμάρτημα για τους ακροδεξιούς να είσαι Εβραίος.

Υπάρχει κι άλλος. Ο Τζόνας Σολκ παρασκεύασε το πρώτο εγκεκριμένο στις ΗΠΑ εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.

Κι αυτός θα μπορούσε να βγάλει εκατοντάδες εκατομμύρια. Κι αυτός αρνήθηκε να πατεντάρει το εμβόλιό του: «Μπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο;» ήταν το επιχείρημά του.

peter hotez Facebook Twitter
Ο καθηγητής Πίτερ Χοτέζ, του οποίου δύσκολα βρίσκεις φωτογραφία δίχως το πλατύ χαμόγελό του.

• • •

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΕΜΟΥΡ

Ο ακροδεξιός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 10.000 ευρώ για πρόκληση φυλετικού μίσους από δικαστήριο του Παρισιού, χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, διότι είχε χαρακτηρίσει στο τηλεοπτικό κανάλι CNews τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες «κλέφτες», «δολοφόνους» και «βιαστές», τον Σεπτέμβριο 2020. 

Είναι η τρίτη καταδίκη του Ζεμούρ για πρόκληση φυλετικού μίσους, ενώ εκκρεμούν άλλες εννιά δίκες. Την ερχόμενη Πέμπτη εκδικάζεται η έφεση για αμφισβήτηση εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, διότι είχε υποστηρίξει τον Οκτώβριο του 2019 στο CNews ότι ο στρατάρχης Φιλίπ Πεταίν «έσωσε» Γάλλους Εβραίους.

Στις 27 Ιανουαρίου, δικάζεται ύστερα από μήνυση προσωπικοτήτων και εταιρειών του κινηματογράφου, διότι χρησιμοποίησε δίχως άδεια υλικό στο προεκλογικό του κλιπ που ανήγγειλε την υποψηφιότητά του.

Τέλος, τον Μάιο 2023 ορίστηκε η δίκη για σοβαρή δυσφήμιση εξαιτίας σχολίων του εναντίον του «φεμινιστικού κινήματος» και του «κινήματος ΛΟΑΤΚΙ». 

Ενώ το περασμένο φθινόπωρο δημοσκοπικά φαινόταν ότι θα είναι ο αντίπαλος του Εμ. Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Ζεμούρ έρχεται πλέον τέταρτος στις δημοσκοπήσεις. Φαίνεται πως η δυναμική εξαερώνεται μέρα με τη μέρα. Οι δύο υποψήφιες, Λεπέν του Εθνικού Συναγερμού και Πεκρές των Ρεπουμπλικάνων, ανταγωνίζονται πλέον ποια θα λεηλατήσει περισσότερους δυνητικούς ψηφοφόρους του.

Πηγή: Le Monde, L’OBS

eric zemmour Facebook Twitter
Τρίτη καταδίκη του Γάλλου ακροδεξιού υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ, για πρόκληση ρατσιστικού μίσους.

• • •

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;

Στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γράφτηκε επανειλλημμένως για τους «επιχειρηματίες» που λέγεται ότι ευθύνονται για τον βιασμό.

Άλλοι πιο αρμόδιοι, πρωτίστως η δικαιοσύνη, θα μιλήσουν για την υπόθεση. Ένα άλλο ζήτημα, μάλλον ήσσονος σημασίας, θέλω να θίξω.

Πιθανόν, εξαιτίας αδυναμίας της γλώσσας μας, χρησιμοποιούμε τον όρο «επιχειρηματίας» με μεγάλη ευκολία. Ένας εκ των τριών «επιχειρηματιών», λόγου χάριν, είναι ιδιοκτήτης καφετέριας. Πόσο αξίζει να αποκαλείται επιχειρηματίας; Αφήνω τον Πίτερ Ντράκερ να απαντήσει (Innovation and Entrepreneurship, 1985):

«Ο σύζυγος και η σύζυγος που ανοίγουν ένα ακόμη μαγαζί ντελικατέσεν ή ένα μεξικάνικο εστιατόριο σε κάποιο αμερικανικό προάστιο ασφαλώς αναλαμβάνουν κάποιο ρίσκο. Είναι, όμως, επιχειρηματίες; Αυτό που κάνουν έγινε πολλές φορές πριν. Ποντάρουν στην αυξανόμενη δημοφιλία της εξόδου για φαγητό στην περιοχή τους, αλλά δεν δημιουργούν ούτε νέα ικανοποίηση ούτε νέα καταναλωτική ζήτηση. Υπό αυτό το πρίσμα, ασφαλώς δεν είναι επιχειρηματίες έστω κι αν ρίχνουν τα υπάρχοντά τους σε νέο εγχείρημα». 

• • •

ΔΙΔΑΧΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ

Αν είσαι εργατικός και δεν είσαι σπάταλος,

μπορείς άνετα να αποκτήσεις 12 σούπερ ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε 2.500 χρόνια.

• • •

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ 1,5 ΤΟΝΟ

«Εκεί όπου ένας υπολογιστής σαν τον ENIAC σήμερα είναι εξοπλισμένος με 18.000 λυχνίες και ζυγίζει 30 τόνους, οι υπολογιστές στο μέλλον θα έχουν 1.000 λυχνίες και πιθανόν θα ζυγίζουν μόνον 1,5 τόνο». (Popular Mechanics Magazine, 1949).

Η πρόβλεψη ήταν σαφής: Οι υπολογιστές είναι και θα παραμείνουν τεράστιες μηχανές, παρότι προέβλεπε μια κάποια σμίκρυνση του μεγέθους τους. 

Η πρόβλεψη ήταν εντελώς εσφαλμένη. Όπως όλες οι προβλέψεις, που παραμένουν εγκλωβισμένες στο υφιστάμενο πλαίσιο, δηλαδή προβλέψεις που προσπαθούν να δουν τι θα μπορούσε να γίνει με τις λυχνίες, μέχρις ότου εμφανιστεί το μικροτσίπ, σαρώσει αυτό το πλαίσιο, και μαζί του και τις προβλέψεις. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Ο συντάκτης του άρθρου έχει μια ισχυρή δικαιολογία: Είναι δυνατόν να μιλήσεις για το ανύπαρκτο;

• • •

ΜΝΗΜΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Γεννήθηκε και πέθανε την ίδια μέρα (18.01.1915-18.01.1984). Ο ιδιοφυής Βασίλης Τσιτσάνης είναι από τους πυλώνες του νεοελληνικού πολιτισμού.

Δύο σπουδαίοι Έλληνες τον ανακάλυψαν νωρίς, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον: ο Νίκος Σκαλκώτας  και κυρίως ο Μάνος Χατζιδάκις που τον έκανε γνωστό με την περίφημη διάλεξή του το 1949.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται καμιά απολύτως αγιοποίηση ο Τσιτσάνης: «το έργο του φτάνει και περισσεύει», μας λέει ο Πάνος Θεοδωρίδης. Στην κατοχική Θεσσαλονίκη, το μαγαζί του «Ουζερί Τσιτσάνη», στην Παύλου Μελά 22,  βρισκόταν δυο βήματα από το 32, όπου εγκατέστησε το αρχηγείο του ο γερμανοντυμένος Γεώργιος Πούλος, και από την Τσιμισκή που ήταν γεμάτη με υπηρεσίες των Γερμανών και των συνεργατών τους. Είναι εξαιρετικά απίθανο οι θαμώνες του να μην ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Πώς ο Τσιτσάνης επιβίωσε σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ζητούμενο.

Πάντως, μεγάλο μεν ταλέντο ο Τσιτσάνης, αλλά με τη γεωγραφία δεν τα πήγαινε καλά. Μαθητής Γυμνασίου στα Τρίκαλα έγραψε το «Σε φίνο ακρογιάλι», στο οποίο εκθειάζονται τα ωραία, πλην όμως ανύπαρκτα, ακρογιάλια της Παραγουάης. Λέγεται πως ο καθηγητής του που το άκουσε τον άφησε μετεξεταστέο στη Γεωγραφία. Μικρό το κακό. Και τη Γεωγραφία πέρασε, και σπουδαία μουσική έγραψε.

Βασίλης Τσιτσάνης Facebook Twitter
Βασίλης Τσιτσάνης (1915 - 1984).

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ