Ο Κασσελάκης ως υπουργός του Μητσοτάκη: Φαντασίωση, παλιό ενδεχόμενο ή κάτι άλλο;

Από τον θαυμασμό στην αντιδικία Facebook Twitter
Oι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκτιμούσε, τόσο που ήθελε να τον κάνει υπουργό, αλλά αυτός αρνήθηκε. Dimitris Peristeris / SOOC
0

ΟΤΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ήταν θαυμαστής και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γνωστό και υπάρχουν άφθονα άρθρα του που το αποδεικνύουν. Τώρα όμως οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκτιμούσε, τόσο που ήθελε να τον κάνει υπουργό, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής του γραφείου του, Μανόλης Καπνισάκης, στην εφημερίδα «Documento», υποστήριξε ότι το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να τον κάνει υπουργό μέσω του Αντώνη Διαματάρη, του σύμβουλου έκδοσης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον διέψευσε κατηγορηματικά και χαρακτήρισε τα περί πρότασης υπουργείου αποκύημα φαντασίας.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, επιμένοντας ότι όχι μόνο του πρότεινε υπουργείο το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά του είχε ζητήσει και βοήθεια για οικογενειακά του ζητήματα. Ο Αντώνης Διαματάρης διέψευσε κι αυτός τους ισχυρισμούς της πλευράς Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι «τo πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Documento", ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε, είναι απολύτως ψευδές».

Σύμφωνα με το Left.gr, ο Μανόλης Καπνισάκης ανέφερε στη συνέντευξη ότι «… ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα…», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφ. Κασσελάκης αρνήθηκε».

Οι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν πλέον εκτός Κουμουνδούρου τις εξελίξεις, αισθάνονται πάντως δικαιωμένοι σήμερα από όσα ισχυρίστηκε ο κ. Καπνισάκης, καθώς, όπως σχολίαζε ένας από αυτούς: «Αν ο Κασσελάκης ήταν κατάλληλος για τον Μητσοτάκη το 2019, δεν θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Κι αν δείχνουν κάτι όσα λέει ο Καπνισάκης, είναι πόσο κοντά ήταν ιδεολογικά και πολιτικά ο Κασσελακης με τη Νέα Δημοκρατία».

Ότι ο Κασσελάκης ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, το έχουν αναφέρει και τα μέλη της οικογένειάς του πολλές φορές, αλλά το αποδεικνύει και η αρθρογραφία του στον «φιλομητσοτακικό» «Εθνικό Κήρυκα», όπου έγραφε επί χρόνια κείμενα υπέρ του πρωθυπουργού και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2023, οι απόψεις που εξέφραζε ήταν στο κλίμα των θέσεων της Ν.Δ. και οι άσπονδοι φίλοι του λένε ότι γι' αυτό διέγραψε ό,τι είχε γράψει στα σόσιαλ μίντια πριν από το 2023.

Επίσης, διατηρούσε μια πολύ φιλική σχέση με τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Διαματάρη, με τον οποίο έκαναν πολιτικές συζητήσεις και γνώριζε τις φιλοδοξίες του. Αυτά πάνω-κάτω είναι γνωστά και η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφερε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα πολλά άρθρα του Κασσελάκη με τα οποία υποστήριζε τον Μητσοτακη και ασκούσε κριτική στην αριστερά. 

Ο ίδιος έχει πει ότι αυτές ήταν οι παλιές του απόψεις και ότι η εργασιακή εμπειρία του στην Goldman Sachs και στον άπληστο κόσμο του κεφαλαίου τον άλλαξαν και τον έκαναν αριστερό. Από τα άρθρα του, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να συμβεί. 

Ο Μανόλης Καπνισάκης στη συνέντευξή του ανέφερε για τον Κασσελάκη ότι: «Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ». Η απόδειξη, λένε οι υποστηρικτές του, είναι ότι ενώ το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε να τον κάνει υπουργό, εκείνος αρνήθηκε, ενώ το 2023 όταν ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε μία μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας τη δέχθηκε και ήρθε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με την πολιτική. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι ο Κασσελάκης προτίμησε τη μη εκλόγιμη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, από το υπουργείο του Μητσοτάκη, παρότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του εκείνη την περίοδο και αναζητούσε τρόπο για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Η αλήθεια, ωστόσο, μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση όσων ισχυρίζονται οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Διαματάρης προωθούσε τον Κασσελάκη και είχε μιλήσει στο επιτελείο του πρωθυπουργού για αυτόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Κασσελάκης είχε κάνει κάποια κρούση, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για αξιοποίησή του. Δεν δόθηκε όμως καμία συνέχεια και αργότερα, όπως είναι γνωστό, βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε απόψεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρωτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αν υπήρξε γνωριμία ή συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη στο παρελθόν. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν: «Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας».

Οι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν πλέον εκτός Κουμουνδούρου τις εξελίξεις, αισθάνονται πάντως δικαιωμένοι σήμερα από όσα ισχυρίστηκε ο κ. Καπνισάκης, καθώς, όπως σχολίαζε ένας από αυτούς: «Αν ο Κασσελάκης ήταν κατάλληλος για τον Μητσοτάκη το 2019, δεν θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Κι αν δείχνουν κάτι όσα λέει ο Καπνισάκης, είναι πόσο κοντά ήταν ιδεολογικά και πολιτικά ο Κασσελακης με τη Νέα Δημοκρατία».

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Sea Diamond: Νέα δικαστική συνέχεια από τον δήμο Θήρας

Ρεπορτάζ / Ναυάγιο Sea Diamond: Ξανά στις δικαστικές αίθουσες

Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια από τη δραματική βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στην καλντέρα της Σαντορίνης, η υπόθεση εξακολουθεί να εξετάζεται. Την Πέμπτη, στο Αστικό Εφετείο Πειραιά, θα υπάρξει νέα συνέχεια.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Λυκούργος Πορφύρης: «Αν το βασικό σου κριτήριο στα σεξουαλικά σου θέλω είναι η ομορφιά, νομίζω ότι μάλλον κάνεις πολύ βαρετό σεξ»

Κοκέτα / Λυκούργος Πορφύρης: «Η ταμπέλα του όμορφου υπάρχει ως φετίχ για τον αλφισμό»

Ο Λυκούργος είναι καλλιτέχνης και queer ακτιβιστής γύρω από την αναπηρία που ζει μεταξύ Όσλο και Αθήνας, βασικά, είναι ένας πολύ ωραίος τύπος και μας τα είπε όλα έτσι ακριβώς όπως τα σκέφτεται. 
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
tsafos

Βασιλική Σιούτη / Η αντιπολίτευση ζητά κι άλλη αποπομπή μετά τον Δοξιάδη

Το θέμα του Αρίστου Δοξιάδη μοιάζει να κλείνει με την παραίτησή του, η αντιπολίτευση όμως τώρα ζητά την αποπομπή και του υφυπουργού Ενέργειας, Νίκου Τσάφου, στην οποία θα επιμείνει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Ζωή που τα λέει έξω από τα δόντια…

Οπτική Γωνία / Η Ζωή που «τα λέει έξω από τα δόντια»

Η Κωνσταντοπούλου είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας συνολικής πολιτικής παρακμής που δεν συναντάται μόνο στη χώρα μας, για την οποία ευθύνη έχουν όσοι την ανέδειξαν ως πολιτική περσόνα και τώρα βλέπουν την πλάτη της στις δημοσκοπήσεις…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πύλος ένα προαναγγελθέν δυστύχημα

Ιλεκτρίσιτυ / Πύλος, ένα προαναγγελθέν δυστύχημα

Ο λόγος που οι θάνατοι των μεταναστών περνούν «απαρατήρητοι» είναι ένας λιγότερο ή περισσότερο φανερός ρατσισμός, μια προ-συνειδητή αξιολογική κρίση που διαχωρίζει τις ζωές σε σημαντικές και ασήμαντες, πενθήσιμες και μη.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα «μυστήρια» της Μήλου και το κρυφτούλι της τουριστικής υπερδόμησης στις Κυκλάδες

Ρεπορτάζ / Τα «μυστήρια» της Μήλου και το κρυφτούλι της τουριστικής υπερδόμησης στις Κυκλάδες

Μετά την κραυγαλέα υπόθεση ανέγερσης ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στις περιοχές του νησιού για τις οποίες προτείνονται ειδικά μέτρα προστασίας μέσα από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
trump hitler

Οπτική Γωνία / Είναι ο Τραμπ ο Χίτλερ των ημερών μας;

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται αν όσα συμβαίνουν μετά την εκλογή του είναι πραγματικά ή πρόκειται για έναν κακό εφιάλτη. Όλα δείχνουν ότι έχουν πολλούς και βάσιμους λόγους γι’ αυτό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το νέο δόγμα Τραμπ;

Οπτική Γωνία / Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το νέο δόγμα Τραμπ;

Το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Ουκρανίας, η Ε.Ε. και οι ευρύτερες συνέπειες. Μιλά στη LiFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ