ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Το νόμιμο, το ηθικό (και κυρίως το ανήθικο) στην υπόθεση με τη βίλα Ραγκούση

Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Από το 2012 υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για την πολυτελή κατοικία του που έχτισε στην Πάρο, αξιοποιώντας άτοκο δάνειο για τρίτεκνους με κοινωνικές ανάγκες.
0

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε χθες ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, για την υπόθεση της βίλας του στην Πάρο, η οποία είχε απασχολήσει ξανά το 2014 την πολιτική ζωή, αφήνοντας όμως και τότε αναπάντητα ερωτήματα. Αυτήν τη φορά παρουσιάζονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση και η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να τα αξιοποιήσει στην προεκλογική διαμάχη που έχει αρχίσει να αγριεύει.

Αρχικά, η διαδικτυακή εφημερίδα «Political» έγραψε ότι ο Γ. Ραγκούσης εμφανίζεται μαχητικός σε θέματα διαφθοράς που αφορούν άλλους, ενώ από το 2012 υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για την πολυτελή κατοικία του που έχτισε στην Πάρο, αξιοποιώντας άτοκο δάνειο για τρίτεκνους με κοινωνικές ανάγκες. Το δημοσίευμα αυτό δεν θέτει τόσο ζήτημα νομιμότητας των διαδικασιών (αν και αφήνει κάποιες αιχμές), όσο το κατά πόσο ήταν ηθικό να ληφθεί ένα δάνειο για άτομα με κοινωνικές ανάγκες, το οποίο αξιοποιήθηκε για να χτιστεί μια βίλα που διατίθεται προς ενοικίαση. Επίσης, επειδή εξοφλήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπήρχε η δυνατότητα έκπτωσης 40%, κάτι που όμως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δημιουργεί αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο διέθετε το προφίλ του δικαιούχου για ένα τέτοιο δάνειο. 

Το δημοσίευμα του «Political» έθεσε πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων, το πώς γίνεται ο Γιάννης Ραγκούσης να εμφανίζει τόσο χαμηλά εισοδήματα, όταν ενοικιάζει τη βίλα του μέχρι και πάνω από 14.000 ευρώ την εβδομάδα σε κάποιες περιόδους. 

Σύμφωνα με το αρχικό άρθρο, ο Γ. Ραγκούσης με τη σύζυγό του αξιοποίησαν την υπ' αριθμόν 50072 / 2007 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 250 Β στις 27-02-2007 με τον τίτλο: «Εφαρμογή προγράμματος χορήγησης ατόκων δανείων από κεφάλαια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) σε δικαιούχους με έντονες κοινωνικές ανάγκες για αγορά κατοικίας, καθορισμός ποσών δανείων και λοιπών όρων χορήγησης». 

Σε μεταγενέστερη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που αφορούσε αυτούς που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το δάνειο εκείνο) και πριν πάρουν ως μεταγραφή τον Γ. Ραγκούση, αναφέρεται ότι «η χρηματοδότηση του δανείου έγινε αποκλειστικά από κεφάλαια του Οργανισμού και το ποσό του δανείου καθορίστηκε μέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000), προσαυξανόμενο κατά είκοσι χιλιάδες ευρώ (€20.000) για κάθε ένα (1) προστατευόμενο παιδί… Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΕΚ πανελλαδικά τα δάνεια αυτά δόθηκαν σε 86.000 τρίτεκνες οικογένειες. Το στεγαστικό αυτό δάνειο αφορούσε το ποσό τον 160.000 ευρώ, ήταν άτοκο με διάρκεια αποπληρωμής τα 25 έτη».

Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
O Γιάννης Ραγκούσης, σε απάντησή του ανέφερε ότι ενοικιάζει τη βίλα από το 2014, κατά τους τουριστικούς μήνες, για βιοποριστικούς λόγους και «για να μεγαλώνει με αξιοπρέπεια τα παιδιά του, ενώ τους χειμερινούς είναι μόνιμη κατοικία του». (Στις πλατφόρμες φαίνεται να ενοικιάζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο). 

Δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε ότι «το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του Γ. Ραγκούση και στο συμβόλαιο εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες και οι δύο με ποσοστό 50% έκαστος. Το δάνειο ενεκρίθη (αριθμό έγκρισης 08-274001) και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007, όταν δηλαδή ο Γ. Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011, η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011, ενώ η σύζυγος του Γ. Ραγκούση, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών. Επειδή, δε, δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγός της φρόντισε να την εμφανίσει ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση.

Ο Γ. Ραγκούσης το 2007 ήταν δήμαρχος Πάρου και στη συνέχεια βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.  Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε γνωρίσει κάνοντας διακοπές στην Πάρο και του πρότεινε να τον ακολουθήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Γ. Ραγκούσης «γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Χολαργό και στην Πάρο εγκαταστάθηκε πολύ αργότερα, νυμφευμένος πλέον με την κ. Κατερίνα Ρούσσου, γέννημα-θρέμμα της Πάρου, ο πατέρας της οποίας υπήρξε σημαίνων παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας στο νησί», σύμφωνα με παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα». Στην Πάρο αρχικά είχε ένα εστιατόριο Goody’s και μετά έγινε δήμαρχος. 

Το δημοσίευμα του «Political» έθεσε πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων το πώς γίνεται ο Γ. Ραγκούσης να εμφανίζει τόσο χαμηλά εισοδήματα όταν νοικιάζει τη βίλα του μέχρι και πάνω από 14.000 ευρώ την εβδομάδα σε κάποιες περιόδους. 

Οι κόντρες για την Βίλα Ραγκούση Facebook Twitter

Οι απαντήσεις του Γιάννη Ραγκούση 

«Πρόκειται για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία, εκεί όπου γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Δεν πρόκειται για καμιά βίλα κανενός υπουργού σε κανένα εξωτικό νησί κυκλαδίτικο, όπως είναι η Πάρος», ήταν απάντηση του Γ. Ραγκούση σε πρωινή εκπομπή του ΑNT1. 

«Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου, νοικιάζοντας τη μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό». Αναφερόμενος στους συντάκτες του δημοσιεύματος, δήλωσε επίσης ότι «δεν θα τους αφήσει έτσι», αν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής δεν διέψευσε όσα αναφέρθηκαν. «Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι, του οποίου το 50% μου ανήκει, χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι».

Αργότερα ο Γ. Ραγκούσης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανέφερε: «Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν "μη τοξικό" προεκλογικό της αγώνα η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση με τα 12 εκατ. ευρώ ατομικά δάνεια πρωθυπουργού και υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα. Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Political", καθώς και η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, το μόνο που αποδεικνύουν είναι απλώς την απελπισία τους. Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί…». 

Σχετικά με τα ερωτήματα, απάντησε ότι μόνο μέρος αυτού του ακινήτου ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Επίσης ότι το δάνειο αυτό δεν το έλαβε εκείνος αλλά η πρώην σύζυγός του το 2007 και ότι αυτό χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους και μπορούσαν να το λάβουν όλοι οι δικαιούχοι. Τον Φεβρουάριο του 2011 το δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετούς αποπληρωμής του), όπως προβλεπόταν στον σχετικό νόμο «για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων». 

Ανέφερε επίσης ότι το νοικιάζει από το 2014, κατά τους τουριστικούς μήνες, για βιοποριστικούς λόγους και «για να μεγαλώνει με αξιοπρέπεια τα παιδιά του, ενώ τους χειμερινούς είναι μόνιμη κατοικία του». (Στις πλατφόρμες φαίνεται να ενοικιάζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο). 

Όλη η ανακοίνωση Ραγκούση εδώ.

Οι κόντρες για την Βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Ο Γιάννης Ραγκούσης το 2007 ήταν δήμαρχος Πάρου και στη συνέχεια βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Φωτ.: Eurokinissi

Νέα Δημοκρατία: Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της που αναφερόταν στο δημοσίευμά της «Political», ζήτησε την παραίτηση του Γ. Ραγκούση και έθεσε τρία ερωτήματα: α) Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά; β) Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου; γ) Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του; δ) Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα; Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Εξώδικο Ραγκούση στην «Political»

Ο Γ. Ραγκούσης, μετά και το δεύτερο δημοσίευμα της «Political», απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία, κατηγορώντας την ότι «αναπαράγει και δεν ανακαλεί τους χθεσινούς ψευδείς, ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς», απαιτώντας να ανασκευάσουν και να του ζητήσουν συγγνώμη. Τι θεωρεί, όμως, συκοφαντία ο Γ. Ραγκούσης; Αυτό είναι ένα παράδειγμα μέσα από το μακροσκελές εξώδικο. 

«Ο κεντρικός τίτλος, που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας ("Έχτισε βίλα με δάνειο για τρίτεκνους"), είναι συκοφαντικός, καθόσον δι’ αυτού παρουσιάζεται ότι η οικία μου στη νήσο Πάρο, απ’ όπου και κατάγομαι, κατασκευάσθηκε εξ αρχής ως μια "βίλα", της οποίας η ανέγερση, και δη στο σύνολό της, χρηματοδοτήθηκε με δάνειο που ελάμβαναν τρίτεκνες οικογένειες. 

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «... ο ισχυρισμός, που περιέχεται στην "Ερώτηση 1η" σχετικά με το επιλήψιμο και μη νόμιμο του επίμαχου δανείου είναι ψευδής και προσβλητικός της τιμής και της υπόληψής μου.

Το αληθές είναι ότι το εν λόγω δάνειο χορηγήθηκε στη σύζυγό μου, αφού η ίδια πληρούσε όλες ανεξαιρέτως τις προϋποθέσεις για τη λήψη του, με την ίδια ακριβώς διαδικασία την οποία ακολούθησαν εκατοντάδες έτεροι δανειολήπτες, οι οποίοι επίσης έλαβαν το ίδιο (και υψηλότερο) δάνειο. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω δάνεια δεν αφορούσαν "χαμηλού οικονομικού επιπέδου" πολίτες, αντιθέτως χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους-δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας». 

Τέλος, ο Γ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι: «Το αληθές είναι ότι δεν είμαι κύριος, μέτοχος ή με οποιονδήποτε τρόπο συνδεόμενος με οποιαδήποτε εξωχώρια "offshore" εταιρεία, ότι ουδέν ποσό που προκύπτει ως εισόδημά μου από την εν λόγω κατοικία, ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, δεν μένει αδήλωτο στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, ότι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ("πόθεν έσχες") δηλώνονται όλα τα εισοδήματα που μου απομένουν ως κέρδη, αφού αφαιρεθούν οι αναλογούντες φόροι που καταβάλλω, οι δαπάνες συντήρησης της επίμαχης οικίας, οι δαπάνες για τη διαβίωση εμού και της οικογένειάς μου, ότι ειδικώς τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει στη δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο ευρώ, καθώς και τέλος ότι δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τον οποίο και δεν δηλώνω».

(Όλο το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του Γιάννη Ραγκούση εδώ)

Η «Political» με δημοσίευμά της χθες σχολίασε για τον Γ. Ραγκούση: «Απάντηση με απειλές για εξώδικα, αλλά ούτε λέξη για την ταμπακιέρα». Ανέφερε, επίσης, ότι το κρίσιμο ερώτημα δεν ήταν αν δικαιούνταν δάνεια αλλά πόσο ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες, προκειμένου να χτίσει βίλα και ότι τα δάνεια της Εργατικής Εστίας είναι για να αποκτήσουν στέγη όσοι δυσκολεύονται και όχι για να γίνονται επαύλεις για ξενοδοχειακή εκμετάλλευση. 

Οι κόντρες για την Βίλα Ραγκούση Facebook Twitter

Νέα Ερωτήματα από τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει και χθες επανήλθε με αιχμές και ρωτώντας «πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί το διαφημίζει με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες;».

«Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά την μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε να την εκμεταλλεύεται τουριστικά, τόσο θα συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιτακτικά τα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα:

— Στη δανειακή σύμβαση που αφορά το ακίνητο αυτό φαίνεται ότι το ακίνητο είναι 200 τετραγωνικά. Είναι τουλάχιστον αστείο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί πρώτη κατοικία 200 τετραγωνικών με πισίνα σε νησί του Αιγαίου. Από την άλλη, αν ανατρέξει κανείς στις διαφημίσεις του συγκεκριμένου ακινήτου στις διάφορες πλατφόρμες, δηλώνεται ότι είναι 450 τ.μ. Πώς από 200 τ.μ. το υπερπολυτελές ακίνητο έγινε 450 τ.μ.; Έγινε κάποιου είδους νομιμοποίηση; Πότε και με ποιες διατάξεις;

— Το δάνειο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για κοινωνικούς λόγους, ήταν 145.000 ευρώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως το αποπλήρωσε άμεσα. Πόσο παραπάνω κόστισε η εν λόγω επένδυση των 450 τ.μ. με την πισίνα και πώς πληρώθηκε; Καλύπτονται αυτά τα ποσά από το πόθεν έσχες του Γ. Ραγκούση;

— Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί τη διαφημίζει με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες;

— Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

— Είναι διατεθειμένος ο κ. Ραγκούσης να δώσει στη δημοσιότητα τις καρτέλες και τα παραστατικά από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων νοικιάζει τη βίλα του, ώστε να συγκριθούν με αυτά που δηλώνει στα πόθεν έσχες του;

— Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα με πισίνα, την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα; 

Όπως φαίνεται, η υπόθεση Ραγκούση δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς η ΝΔ θα την επαναφέρει διαρκώς και θα ζητά απαντήσεις σε όλη την προεκλογική περίοδο, καθώς πρόκειται για τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει «ατύπως» και την αρμοδιότητα και να βρίσκει και να αποκαλύπτει τα σκάνδαλα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. 

Δείτε φωτογραφίες από τη βίλα στην Πάρο

Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για την Βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για την Βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οι κόντρες για τη βίλα Ραγκούση Facebook Twitter
Οπτική Γωνία
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ Το Ελληνικό Λαϊκό Μέτωπο…

Οπτική Γωνία / Μπορεί να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Λαϊκό Μέτωπο;

Τα κόμματα που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα τέτοιο σχήμα συνεργασίας δεν έχουν διάθεση να παραχωρήσουν μικροεξουσίες, ούτε και οι προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετών τους θα υποχωρήσουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Οι γαλλικές εκλογές θα βυθίσουν την Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση;

Διεθνή / Οι γαλλικές εκλογές θα βυθίσουν την Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση;

Το διακύβευμα του δεύτερου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία. Μιλά στη LiFO ο αν. καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές 2024, γύρος β΄

Διεθνή / «Η ακροδεξιά ανέκαθεν τρεφόταν από τις κρίσεις»: Γαλλικές εκλογές 2024, γύρος β'

Ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στη Γαλλία, ο φιλόλογος και συγγραφέας Νίκος Γραικός, και ένας Γάλλος που ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Φαμπιάν Περιέ, μιλούν για την εκλογική αναμέτρηση που συνταράζει την Ευρώπη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
kasselakis

Οπτική Γωνία / Σε καθοδική πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ψάχνουν για σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να δείξει ότι ασχολείται με τα προβλήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική πορεία, με πολλά στελέχη του να αναζητούν στο παρασκήνιο «σωσίβιο» από το ΠΑΣΟΚ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ