Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα

Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
2
  • Σπονδή. Δικαίως θεωρείται η βασίλισσα της ελληνικής εστιατορικής σκηνής. Με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό της και μία από τις πιο γοητευτικές αυλές της Αθήνας, είναι αδιαμφισβήτητα η Νο 1 επιλογή, αν επιθυμείτε να γνωρίσετε τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Το μενού ακολουθεί πιστά την εποχή και ο σεφ Άγγελος Λάντος δημιουργεί, με εξαιρετικά έως σπάνια υλικά, πρωτότυπα γευστικά πιάτα που ενθουσιάζουν αλλά και... ξαφνιάζουν: φουαγκρά με πορτοκάλι και σοκολάτα Xocopili με μπαχαρικά. Το μενού «τάπας» σε συστήνει στη φιλοσοφία της κουζίνας.  ☛ Πύρρωνος 5, πλ. Βαρνάβα Παγκράτι, 210 7564021
  • Βαρούλκο. Η περίπτωση του Λευτέρη Λαζάρου είναι ίσως η μοναδική στον χώρο της ελληνικής εστίασης. Είναι ο άνθρωπος που επανεφηύρε τον ρόλο του ψαριού στην ελληνική κουζίνα. Στα πιάτα του, ταπεινά ψαράκια έγιναν βασιλιάδες και συνδυάστηκαν ιδανικά με υλικά της ελληνικής γαστρονομίας. Με διαφορά μία από τις πιο πολύτιμες γαστρονομικές παρουσίες στη χώρα. ☛ Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 210 5228400
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Γαλάζια Hytra. Σκουμπρί σε ζελέ από ξίδι λευκό και κρεμμύδι σε παραλλαγές από τουρσί, μαγειρεμένο σε ζωμό μαϊντανού έως και στη σχάρα, και δίπλα πραλίνα από σουσάμι. Ένα από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα του αστεράτου σεφ Νίκου Καραθάνου, που είναι σε κέφια και δημιουργικό μαγειρικό οίστρο. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα στην Αθήνα.   ☛ 6ος όροφος Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 210 3316767, 217 7071118
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • GB Roof Garden Restaurant. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μπαλκόνια της πόλης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά με μαεστρία ο σεφ Αστέριος Κουστούδης. Τα πιάτα εκφράζουν φρεσκάδα, καλή τεχνική με γκουρμέ υπόσταση. Δροσερή, πράσινη σαλάτα, με ιδανικά ψημένες γαρίδες για τους γνήσιους εραστές της ανάλαφρης, θαλασσινής γεύσης.  ☛ Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», πλ. Συντάγματος, 210 3330000
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Milos Restaurant. Τα πιάτα του σεφ Περικλή Κοσκινά αναδεικνύουν την περίπλοκη απλότητα και τη φρεσκάδα. Αρώματα και γεύσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση. Η κουζίνα ευωδιάζει Ελλάδα. Υποδειγματικό λαβράκι καρπάτσιο, αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και λεμόνι, κατσούλα με τσίλι και lime. Εξαιρετική τεχνική, καλές δόσεις φαντασίας και μια πρέζα αγάπης συνθέτουν τα πιάτα που θα δοκιμάσετε. ☛ Ξενοδοχείο «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, 210 7244400
  • Matsuhisa Athens. Διάσημο ανά τον κόσμο εστιατόριο που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα, λεπτές ισορροπίες που συναντούν σε ιδανικές δόσεις την κάψα και την ένταση της λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Η γαστρονομική τέχνη αποκαλύπτεται στο φίνο σασίμι με την καυτερή χαλαπένιο αλλά και στον θρυλικό μαύρο μπακαλιάρο σε den miso, το πιάτο υπογραφή του Nobu. Μοναδική θέση στον κόλπο της Βουλιαγμένης, εκπληκτικά τα κοκτέιλ του διάσημου mixologist Ντέιλ ντε Γκροφ και άψογο σέρβις υπό τη διευθυντική μπαγκέτα του Μιχάλη Λαδά.  ☛ Ξενοδοχείο «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Vezene. Το mini wagyu burger σε μπριός με φουαγκρά torchon και μαρμελάδα κρεμμύδι είναι μια απίστευτη έκρηξη πληθωρικής νοστιμιάς που εντυπώνεται στη γευστική μνήμη. Το βοδινό μεδούλι πάνω σε μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού είναι έρωτας κεραυνοβόλος. Εδέσματα με ανατρεπτική έξαψη που ευλογούνται από την ασυμβίβαστη τελειομανία του Αρη Βεζενέ για απόλυτη ποιότητα στα καλοδιαλεγμένα υλικά και σεβασμό στον χειρισμό τους. Νοστιμιά όπως δεν την φαντάζεστε στο πλέον επιτυχημένο νέο άνοιγμα στην Αθήνα την τελευταία τριετία. ☛ Βρασίδα 11, Χίλτον, 210 7232002
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Βασίλαινας. Ο Βασίλαινας βρίσκεται στα καλύτερά του. Νόστιμο ποιοτικό φαγητό που όχι μόνο δικαιώνει τη διάσημη ιστορία του από το 1920 αλλά «γράφει» νέες, εξαιρετικές, γκουρμέ σελίδες στην καλοκαιρινή ταράτσα του με τις ορτανσίες. Το μενού του σεφ Ρενάτο Μεκόλι διατηρεί τη λογική του table d' hôte με δέκα λαχταριστά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική στεριά και θάλασσα. Φρέσκο καλαμαράκι σχάρας με καπνιστή μελιτζάνα και πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη ταραμοσαλάτα. Θέλεις πάντα να επιστρέφεις. ☛ Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
  • Botrini's. Το μενού του Έκτορα Μποτρίνι είναι ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι. Μικρά κομψοτεχνήματα που αποκαλύπτουν την υψηλή μαγειρική τεχνική και τη φρεσκάδα της Μεσογείου που ξέρει τόσο καλά να χειρίζεται ο Έκτορας. Τον εμπιστεύεσαι όταν προτείνει, στον καταπράσινο κήπο του κομψού εστιατόριου του, ανοιχτό ραβιόλι με τζίντζερ και θαλασσινά. Η αγάπη για τις γεύσεις κορυφώνεται με το γλυκό μονοπάτι της σοκολάτας με σορμπέ εσπεριδοειδών.  ☛ Βασ. Γεωργίου Β' 24Β, Χαλάνδρι, 210 68573243
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Funky Gourmet. Το Funky Gourmet είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αστέρι της ελληνικής εστίασης. H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, σεφ αμφότεροι, έστησαν το μαγειρικό στρατηγείο τους σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό. Νέοι με γνώση, τεχνική και αγάπη για τη μαγειρική ένωσαν τις δυνάμεις τους, υπερασπίζοντας μια φρέσκια πρόταση. Εδώ η μαγειρική είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, μία μορφή τέχνης. Θα το διαπιστώσεις σε ένα ταρτάρ rib eye με παγωτό μουστάρδας αλλά και στο γαλακτομπούρεκο στους -196° C. Πιάτα που συνδυάζουν γεύση, τεχνική, σκέψη και χιούμορ. ☛ Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727
  • Ιsland club restaurant. Ένας από τους σημαντικότερους πόλους διασκέδασης της καλοκαιρινής Αθήνας σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης. Σημείο συνάντησης επωνύμων και μη, που αναδίδει κοσμοπολίτικο αέρα. Η κουζίνα του εστιατορίου είναι μεσογειακή-δημιουργική, περιλαμβάνει μοντέρνες εκδοχές πιάτων από τις περισσότερες χώρες της Μεσογείου και τελεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Νίκου Σκλήρα. Ένα κελάρι με πολλές ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες και αποστάγματα συμπληρώνει ιδανικά τις γεύσεις της κουζίνας. ☛ 27o χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653563-4

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια