Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 18.9.2013 | 21:43 18.9.2013 | 21:43 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Οι γευστικές προτάσεις της εβδομάδας, στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΗ πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες ΔΙΕΘΝΗΗ απρόσμενη δήλωση του Μπιλ Γκέιτς για την κλιματική αλλαγή TV & MEDIAΚρις Έβανς: Ο «Captain America» έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς ΔΙΕΘΝΗΜπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ«Φέτος, έπειτα από καιρό, ο κορωνοϊός παρουσιάζει έξαρση» ΕΛΛΑΔΑΗ Αθήνα ανάμεσα στις λιγότερο προσιτές πρωτεύουσες της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Χοχλιοί, ή η επιστροφή στη λιτή, ανεπιτήδευτη κουζίνα Με χόντρο, αλαρμιστό σταμναγκάθι, πατάτες, πιλάφι ή χαμπίμπα, οι ταπεινοί χοχλιοί με την υψηλή γαστρονομική αξία βρίσκουν πια τη θέση τους σε κάθε τραπέζι.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.10.2025 Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ 28.10.2025 Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!ΡΕΜΙ 25.10.2025 Nothing Days / «Τυπικά γλυκά» με ιστορία αιώνων και οι ποπούσες που έσωσαν ένα έθνοςΈνα μοναδικό ζαχαροπλαστείο στην Αντίγκουα με γλυκά από φρούτα, μια μικρή γεμιστή πίτα στο Ελ Σαλβαδόρ που φέρνει δάκρυα στα μάτια και ένα αξέχαστο τάκος.M. HULOT 24.10.2025 Γεύση / Στα νησιά μαγειρεύουν την καραβίδα απλά, και την απογειώνουν Γιουβέτσι ή μακαρονάδα, με ελαιόλαδο, κρεμμύδια και ντομάτα, η αυθεντική καραβίδα άνετα παίρνει τα ηνία από τον αστακό μεταξύ των θαλασσινών εδεσμάτων.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.10.2025 Γεύση / 11 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε τώρα στο Παγκράτι Κλασικά στέκια αλλά και νέες αφίξεις που επιβεβαιώνουν τον τίτλο της «cool γειτονιάς της πόλης».ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.10.2025 Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.ΡΕΜΙ 19.10.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιούΟ χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 19.10.2025 Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 16.10.2025 Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθείΑπό την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.M. HULOT 12.10.2025 Γεύση / Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο, διαβάστε αυτή τη λίστα με τα 21 καλύτεραΜπορεί να φαίνεται απλό γλυκό, μπορεί να το βρίσκετε παντού, αλλά λίγοι είναι αυτοί που φημίζονται για το δικό τους. Σε αυτά τα 21 ζαχαροπλαστεία βρήκαμε τα καλύτερα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.10.2025 Γεύση / Alouatou: Ο Σπύρος Γαβαθάς φτιάχνει γαλατόπιτα και ζυμωτό ψωμί όπως παλιάΟ ταλαντούχος σεφ, που έχει μαγειρέψει για ηγέτες όπως ο Ομπάμα, άνοιξε έναν μικροφούρνο στην Ασκληπιού που μυρίζει προζύμι, βλάχικες πίτες και αυθεντική Ελλάδα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 10.10.2025 Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025 Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025 Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025 Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025 Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025 Γεύση / Οι χρωματιστοί λάττε είναι το νέο αξεσουάρ της Gen ZΤο νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025 Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΔΙΕΘΝΗΗ πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες
Γεύση / Χοχλιοί, ή η επιστροφή στη λιτή, ανεπιτήδευτη κουζίνα Με χόντρο, αλαρμιστό σταμναγκάθι, πατάτες, πιλάφι ή χαμπίμπα, οι ταπεινοί χοχλιοί με την υψηλή γαστρονομική αξία βρίσκουν πια τη θέση τους σε κάθε τραπέζι.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.10.2025
Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ 28.10.2025
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!ΡΕΜΙ 25.10.2025
Nothing Days / «Τυπικά γλυκά» με ιστορία αιώνων και οι ποπούσες που έσωσαν ένα έθνοςΈνα μοναδικό ζαχαροπλαστείο στην Αντίγκουα με γλυκά από φρούτα, μια μικρή γεμιστή πίτα στο Ελ Σαλβαδόρ που φέρνει δάκρυα στα μάτια και ένα αξέχαστο τάκος.M. HULOT 24.10.2025
Γεύση / Στα νησιά μαγειρεύουν την καραβίδα απλά, και την απογειώνουν Γιουβέτσι ή μακαρονάδα, με ελαιόλαδο, κρεμμύδια και ντομάτα, η αυθεντική καραβίδα άνετα παίρνει τα ηνία από τον αστακό μεταξύ των θαλασσινών εδεσμάτων.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.10.2025
Γεύση / 11 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε τώρα στο Παγκράτι Κλασικά στέκια αλλά και νέες αφίξεις που επιβεβαιώνουν τον τίτλο της «cool γειτονιάς της πόλης».ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.10.2025
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.ΡΕΜΙ 19.10.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιούΟ χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 19.10.2025
Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 16.10.2025
Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθείΑπό την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.M. HULOT 12.10.2025
Γεύση / Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο, διαβάστε αυτή τη λίστα με τα 21 καλύτεραΜπορεί να φαίνεται απλό γλυκό, μπορεί να το βρίσκετε παντού, αλλά λίγοι είναι αυτοί που φημίζονται για το δικό τους. Σε αυτά τα 21 ζαχαροπλαστεία βρήκαμε τα καλύτερα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.10.2025
Γεύση / Alouatou: Ο Σπύρος Γαβαθάς φτιάχνει γαλατόπιτα και ζυμωτό ψωμί όπως παλιάΟ ταλαντούχος σεφ, που έχει μαγειρέψει για ηγέτες όπως ο Ομπάμα, άνοιξε έναν μικροφούρνο στην Ασκληπιού που μυρίζει προζύμι, βλάχικες πίτες και αυθεντική Ελλάδα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 10.10.2025
Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025
Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025
Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025
Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025
Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025
Γεύση / Οι χρωματιστοί λάττε είναι το νέο αξεσουάρ της Gen ZΤο νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025
Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025
σχόλια