Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.9.2013 | 21:32 11.9.2013 | 21:32 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Οι γευστικές προτάσεις της εβδομάδας στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΧώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί ΤECH & SCIENCEΒρέφος με σπάνια γενετική πάθηση έλαβε την πρώτη εξατομικευμένη γονιδιακή θεραπεία στην ιστορία ΔΙΕΘΝΗΝέα Υόρκη: Γιατί προσέκρουσε στη Γέφυρα του Μπρούκλιν το μεξικανικό ιστιοφόρο ΔΙΕΘΝΗ«Bare beating»: Η νέα τάση στα ΜΜΜ που έχει γίνει ο εφιάλτης των επιβατών TV & MEDIAEurovision 2025: Ποιος είναι ο JJ που οδήγησε την Αυστρία στην 1η θέση του διαγωνισμού TV & MEDIAEurovision 2025: Η Klavdia με την «Αστερομάτα» στην 6η θέση - Η καθηλωτική εμφάνιση που ανέτρεψε τα προγνωστικά ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025 Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025 Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025 Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα 70'sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025 Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίεςΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.THE LIFO TEAM 11.5.2025 Γεύση / Η τελετουργία του take away καφέΑπό το κατάλληλο spot μέχρι τα συνοδευτικά σνακ και τη σχέση με τους baristas, η on the go απόλαυση μπαίνει στο μικροσκόπιο. 5 άνθρωποι της πόλης μιλούν για την αγαπημένη τους συνήθεια.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 5.5.2025 Nothing Days / Πόσο «γκουρμέ» μπορεί να είναι ο καφές και το τσάι από κόπρανα ζώων και εντόμων; Στον πανάκριβο καφέ από κόπρανα μοσχογαλής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το τσάι από κόπρανα κάμπιας. Αξίζει, όμως, αυτή η μανία με τα αφεψήματα από «γκουρμέ» περιττώματα;M. HULOT 2.5.2025 Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 30.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώναΣε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.THE LIFO TEAM 27.4.2025 Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.4.2025 Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025 Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 20.4.2025 ΚΡΑΣΙ / Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγιαΑπό τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts. 19.4.2025 Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 18.4.2025 Γεύση / 8 μέρη στην Αθήνα για πασχαλινά γλυκά Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία από όπου παίρνουμε τώρα σοκολατένια αυγά, αφράτα τσουρέκια και τα κουλουράκια των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 18.4.2025 Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025 Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025 Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΤECH & SCIENCEΒρέφος με σπάνια γενετική πάθηση έλαβε την πρώτη εξατομικευμένη γονιδιακή θεραπεία στην ιστορία
TV & MEDIAEurovision 2025: Η Klavdia με την «Αστερομάτα» στην 6η θέση - Η καθηλωτική εμφάνιση που ανέτρεψε τα προγνωστικά
Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025
Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025
Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025
Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα 70'sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025
Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίεςΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.THE LIFO TEAM 11.5.2025
Γεύση / Η τελετουργία του take away καφέΑπό το κατάλληλο spot μέχρι τα συνοδευτικά σνακ και τη σχέση με τους baristas, η on the go απόλαυση μπαίνει στο μικροσκόπιο. 5 άνθρωποι της πόλης μιλούν για την αγαπημένη τους συνήθεια.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 5.5.2025
Nothing Days / Πόσο «γκουρμέ» μπορεί να είναι ο καφές και το τσάι από κόπρανα ζώων και εντόμων; Στον πανάκριβο καφέ από κόπρανα μοσχογαλής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το τσάι από κόπρανα κάμπιας. Αξίζει, όμως, αυτή η μανία με τα αφεψήματα από «γκουρμέ» περιττώματα;M. HULOT 2.5.2025
Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 30.4.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώναΣε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.THE LIFO TEAM 27.4.2025
Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.4.2025
Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025
Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 20.4.2025
ΚΡΑΣΙ / Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγιαΑπό τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts. 19.4.2025
Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 18.4.2025
Γεύση / 8 μέρη στην Αθήνα για πασχαλινά γλυκά Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία από όπου παίρνουμε τώρα σοκολατένια αυγά, αφράτα τσουρέκια και τα κουλουράκια των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 18.4.2025
Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025
Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025
Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025
σχόλια