Θα φάω την Άνοιξη ωμή
Η ομάδα Flower Girls είναι μια εικαστική ομάδα που δημιουργεί συμμετοχικά έργα τέχνης, μια μείξη από εγκαταστάσεις, περφόρμανς και happenings, στα οποία το κοινό καλείται να συμμετάσχει και να γίνει μέρος τους.

 

Τι είναι τα βρώσιμα λουλούδια; Ποια λουλούδια είναι βρώσιμα;
Βρώσιμα είναι τα λουλούδια που τρώγονται. Μερικά από αυτά είναι το γεράνι, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, η πασχαλιά, ο πανσές, η βιολέτα και αρκετά ακόμη.

 

Όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών με εισηγητή τον Μάνο Βαβαδάκη θα μάθουν τα μυστικά των συμβολισμών των λουλουδιών, ποια λουλούδια είναι πρέπον να γεύεται ένα κορίτσι ανύπαντρο, καθώς και τη σωστή διαδικασία παράθεσης ενός δείπνου.

 

Τι ακριβώς κάνει η ομάδα σας; Πώς σας ήρθε να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο;
Η ομάδα Flower Girls είναι μια εικαστική ομάδα που δημιουργεί συμμετοχικά έργα τέχνης, μια μείξη από εγκαταστάσεις, περφόρμανς και happenings, στα οποία το κοινό καλείται να συμμετάσχει και να γίνει μέρος τους. Επιδιώκει να εξετάσει διάφορες οπτικές του τραπεζιού ως συμβόλου, χώρου συνεύρεσης και τόπου συνύπαρξης στερεοτύπων και αντιλήψεων, ως μιας μικρογραφίας της κοινωνίας. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φαγητά και ποτά με βρώσιμα λουλούδια, καθώς και αντικείμενα της καθημερινής ζωής. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2011, το πρώτο πρότζεκτ ήταν πειραματικό και ξεκίνησε ως ένα αστείο που τελικά καθιερώθηκε.

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή
Όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών με εισηγητή τον Μάνο Βαβαδάκη θα μάθουν με ποιον τρόπο σερβίρονται και τρώγονται τα φαγητά με βρώσιμα λουλούδια.

 

Τι θα δει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών;
Όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών με εισηγητή τον Μάνο Βαβαδάκη θα μάθουν με ποιον τρόπο σερβίρονται και τρώγονται τα φαγητά με βρώσιμα λουλούδια. Ακόμα, τα μυστικά των συμβολισμών των λουλουδιών, ποια λουλούδια είναι πρέπον να γεύεται ένα κορίτσι ανύπαντρο, καθώς και τη σωστή διαδικασία παράθεσης ενός δείπνου. Οι συμμετέχοντες στο «Πρωτόκολλο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών» των Flower Girls θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής με το τέλος του σεμιναρίου.

 

Εσείς τηρείτε το savoir vivre;
Τα Flower Girls τηρούν το savoir vivre, όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

 

Μπορείτε να καθαρίσετε μήλο με μαχαιροπίρουνο;
Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί, γιατί δεν τρώμε μήλα, τρώμε λουλούδια. Αν χρειαστεί ποτέ, έχουμε τον αγαπητό μας μπάτλερ Μάνο Βαβαδάκη, που θα μας διδάξει την απαραίτητη διαδικασία.

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή
Τα Flower Girls τηρούν το savoir vivre, όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

 

Αγαπημένο λουλούδι και αγαπημένη συνταγή με λουλούδια;
Όλα τα λουλούδια τα αγαπάμε εξίσου. Μια συνταγή που κάνουμε συχνά είναι μπισκότα με γλάσο λουλουδιών.

 

Μοιραστείτε μαζί μας μια εύκολη συνταγή που μπορούμε να κάνουμε με λουλούδια.
Μία εύκολη συνταγή είναι η σούπα Velouté Dubarry... Κύριο συστατικό της είναι το κουνουπίδι, που κι αυτό είναι λουλούδι.

 

Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
- 1 πατάτα
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- λίγο γάλα
- λίγο λάδι
- αλάτι
- φρεσκοκομμένα και πλυμένα άνθη πανσέ

 

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και την πατάτα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Σε ένα μπλέντερ κάνουμε τη σούπα πουρέ σε δόσεις. Προσθέτουμε γάλα, αν είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε, βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο τους φρεσκοκομμένους και φρεσκοπλυμένους πανσέδες.

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή
Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πάντα θετικές και το πιο κολακευτικό σχόλιο που ακούμε αρκετά συχνά είναι ότι οι συνταγές μας τους ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις.

 

Ένα θετικό και ένα αρνητικό σχόλιο που έχουν κάνει για τις συνταγές σας.
Δεν έχουμε ακούσει αρνητικά σχόλια μέχρι στιγμής. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πάντα θετικές και το πιο κολακευτικό σχόλιο που ακούμε αρκετά συχνά είναι ότι οι συνταγές μας τους ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις. Τότε που τρώγαν σαν παιδιά το νέκταρ από το αγιόκλημα.

 

Τι άλλες δράσεις ετοιμάζει η ομάδα σας;
Για κάποιο διάστημα ακόμη η ομάδα μας θα βρίσκεται στη Στοά Εμπόρων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου», με το κατάστημα «Flower Girls - The Shop», όπου δύο φορές τον μήνα οργανώνουμε κάποιο event. Το καλοκαίρι πιθανόν να βρισκόμαστε στην Biennale της Μυκόνου για δεύτερη φορά.

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή

 

Θα φάω την Άνοιξη ωμή
Οι συμμετέχοντες στο «Πρωτόκολλο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών» των Flower Girls θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής με το τέλος του σεμιναρίου.

 

Πρωτόκολλο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών, «Μαθήματα savoir vivre και savoir faire από τον Εμμανουήλ φον Βαβαδάκη», 13/3, 20:00, Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10, Σύνταγμα

trapezincollective.wix.com/flower-girls

 

Τα Flower Girls είναι οι: Ελευθερία Κοτζάκη, Δήμητρα Σταματοπούλου, Χριστίνα Σπανού