ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

From hero to zero

From hero to zero Facebook Twitter
0

» Φάτσες βλοσυρές,σημαδεμένες από την αποτυχία. Πένθιμοιήχοι από τακούνια στα πλακόστρωτα τουΣάλτσμπουργκ. Κατάρες από κοσμικέςκύριες που αποφάσισαν στα 27 (ληξιαρχικά35) να δουν και λίγη μπάλα γιατί είναι-ήταν- πολύ trendy.Μπερδεμένοι Έλληνες σε απόγνωση. Χορηγοίσε χρεοκοπία. Πατριδοκάπηλοι σε απελπισία.Και τώρα τι θα σηκώσουμε; Πού πήγε τoυπέρτατο, προαιώνιο DNAμας; Ποιος κρυφός εχθρός μάς πολεμά; Τιέφταιξε; Κάποιος βιρτουόζος της τέχνηςτης υπομονής να τους το εξηγήσει: Ηπραγματικότητα έφταιξε. Αυτή, η κακή,ανθελληνική πραγματικότητα.

»OΘεός της μπάλας έβαλε έγκαιρα τηναφύπνισή του αυτό το καλοκαίρι. Η Εθνική έπαιξεκαι έχασε. Λογικό και φυσιολογικό γιατις ποδοσφαιρικές νόρμες. Ταπεινωτικόγια ορισμένους μπερδεμένους τύπους.Γι' αυτούς που θεωρούν πως όταν κάποιοι,κάποτε, κάνουν μια υπέρβαση εξωγήινωνδιαστάσεων, είναι υποχρεωμένοι να τηνεπαναλαμβάνουν συνεχώς για να νιώθουναυτοί -οι λιπαροί- ανώτεροι, ως κομπάρσοισε μια μεγάλη γιορτή που δεν τους ανήκει.Για κάποιους που ακολουθώντας το trend,όπως οι γλαροί τα καΐκια, νιώθουνπροδομένοι. Για ορισμένους που ξεχνούντη χαρά του χθες, ψάχνοντας τους στόχουςτου σήμερα, για να νιώθουν καλά αύριο.Για όλους αυτούς, πόνεσε. Για τουςυπόλοιπους ήρθε φυσιολογικά. Σαν τηζεστή τον Αύγουστο.

»Στην αρχήπροσπαθήσαμε να νικήσουμε με μια δόσηβαλκανικής κουτοπονηριάς πασπαλισμένημε μια τζούρα γερμανικού οπορτουνισμού.Αποτύχαμε. Μετά, προσπαθήσαμε ναδημιουργήσουμε τους δικούς μας εχθρούς,τον Τύπο που φταίει πάντα (όχι όμως πάνταδικαίως), τον διαιτητή, τον καιρό, τογήπεδο. Αποτύχαμε και σε αυτό. Και μετά,άρχισε η απόλαυση. Αυτό που κάνει τηνΕθνική αγαπημένη και το ποδόσφαιρο αυτόπου είναι: Κουτσομπολιό, ανάλυση για το4-3-3 («στοιχειώδες» που έλεγε καιένας ταπεινωμένος Έλλην, ψωνίζονταςZaraαυστριακό, που στην Ελλάδα θα προβληθείσαν κάτι πιο ακριβό), αναθέματα στονΓερμανό και κακιούλες για τους παίκτες.Πιο αναμενόμενο και από κόρνα στηνπηγμένη Κηφισίας.

»Η επιστροφή στηνπραγματικότητα δεν θα είναι ομαλή. Δενθα είναι προσοδοφόρα. Φωνακλάδικη.Υπερφίαλη. Κρυφο-εθνικιστική. Θα είναισιωπηρή μετά τον πρώτο γδούπο που οι μηΈλληνες απήλαυσαν - ειδικά οι μετρ τουσυμπλέγματος Βρετανοί. Θα είναι δύσκολη,αλλά απαραίτητη. Τα μεγάλα πάρτι κουράζουνακόμα και τους πιο ανέμελους. Εκνευρίζουνκαι τους πιο υπομονετικούς. Λίγηαπογοήτευση δεν έκανε κακό σε καμίαόμορφη ιστορία. Στην προκειμένη, ούτεστην αισθητική. Όχι μόνο την ποδοσφαιρική.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ