Απονομές χωρίς χαρές

Facebook Twitter
0

» Ηρουτίνα είναιεχθρός. Σκοτώνει αγάπες, πού και πούμετατρέπει και πρωταθλήματα σε προβλέψιμεςιστορίες με πολύ οπορτουνισμό, κάποιοταλέντο και λίγο, αχνό χρώμα. Κυρίωςερυθρόλευκο χρώμα.

»ΟΟλυμπιακός θα το πάρει και φέτος τοπρωτάθλημα. Το δικαιούται, ακόμα και ανορισμένοι επαγγελματίες επαίτες μεφάλτσες σφυρίχτρες έσπευσαν να του τοδώσουν πιο σύντομα. Το πρωτάθλημα θαπανηγυριστεί από πολλούς,ακόμα και από κρατικούς λειτουργούς,με κακό χιούμορ και καλές θέσεις στηνprime time ζώνη, ο προσεκτικός παρατηρητήςόμως θα δει μια παραίτηση στο βλέμμα.Έτσι συμβαίνει με τους μονάρχες.Κουράζονται ακόμα και αυτοί από τηνεπανάληψη. Ποιος ο λόγος να ζεις χωρίςδυνατούς εχθρούς;

»Πριναπό λίγα χρόνια, ο Ολυμπιακός κατακτούσεένα από τα πολλά συνεχόμενα πρωταθλήματάτου. Η χρονιά δεν έχει σημασία, ταπερισσότερα άλλωστε ίδια μοιάζουν. Στηφιέστα του τίτλου, εκείνη την οποία οιοπαδοί των άλλων ομάδων θα πλήρωναν όσοόσο για να έντυναν με τα χρώματά τους,υπήρξε γκρίνια. Αποδοκιμασίες. Κριτική.Και η κακή ατμόσφαιρα αιωρούνταν πάνωαπό την αναγκαστική χαρά σαν 15 χρόνιαγάμου πάνω από μια καλή σχέση.

»Σεαυτό το ποδόσφαιροπου, αν η αστυνομία του γούστου είχεΜΑΤ, η καταστολή θα ήταν παράδειγμα προςμίμηση για τους Πολύδωρες αυτού τουκόσμου, οι εχθροί προτιμούν νααυτοκαταστρέφονται. Ο Παναθηναϊκός,ωραίος σαν καλοκαιρινή εικόνα ονειρώξεων,τότε που θα έκανε και τον Αμπράμοβιτςνα φοβάται, πλέον μετράει τα ευρώ με τησπουδή συνταξιούχου στον φούρνο. Καιτα όνειρα θα μοιάζουν μακρινά, όσο τοproject του γηπέδου το υπερασπίζεται έναςταλαίπωρος δήμαρχος με ύποπτα μεγάλοπάθος και κακούς επικοινωνιακούςσυμβούλους.

»ΗΑΕΚ, βγαλμένη από καθημερινό σίριαλγεμάτο ανατροπές και πομπώδη σενάρια,είναι παραδομένη στην ηδονή τηςαυτοκαταστροφής, περιμένοντας το σωτήραπου θα έρθει και θα κάνει τα πάντα πιοόμορφα. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Καιο ΠΑΟΚ, μια ιστορία παλιού τσαμπουκάαναμεμειγμένου με ένα κοκτέιλ φιλοδοξίας,είναι ακόμα ανώριμος για μεγάλα κόλπα.

»Καικάπως έτσι, με λίγο μακιαβελισμό, αρκετήμονομανία και ελάχιστη μπάλα, ο μέτριοςπαίρνει το ρόλο του καλού. Η απονομή θαείναι και φέτος προβλέψιμη, κάνονταςτο άθλημα λιγότερο ελκυστικό από ποτέ.Η λογική εξέλιξη μιας καλής ιστορίαςπου επαναλαμβάνεται διαρκώς. Και ηΜόνικα Μπελούτσι, αν ζει σπίτι σου,κάποια στιγμή κουράζει. Ίσως.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ