ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αντιαθλητική Κυριακή

Facebook Twitter
0

» Τοσκηνικό θα μπορούσε να συμβεί σε έναστενοσόκακο του Μοντεβιδέο. Οιπρωταγωνιστές θα φορούσαν καμπαρντίνες,το ημίφως θα κάλυπτε τις φάτσες τουςόταν ο θύτης θα σήκωνε το χέρι του καιθα κατάφερνε μια γροθιά στο στομάχι τουθύματος. Το πορτοφόλι θα έκανεφτερά και ο στυγνός νόμος του ισχυρούθα είχε επιβληθεί, με ένα μόνο αγκομαχητόαπό τον πεσμένο.

»Τοσκηνικό έγινεδιαφορετικά. Οι πρωταγωνιστές δενφορούσαν καμπαρντίνες αλλά σορτσάκια.Το ημίφως δεν υπήρχε, δεν το άφηναν ταεκατομμύρια βολτ των προβολέων. Και ηαιτία της μάχης δεν ήταν ένα ταπεινόπορτοφόλι αλλά ο πολύ σημαντικότεροςποδοσφαιρικός εγωισμός. Κυριακή βράδυστον Πειραιά. Ο σκοτεινός Πάμπλο Γκαρσίατου ΠΑΟΚ μπροστά σε εκατομμύρια μάτιαχτυπάει ύπουλα τον καταπληκτικό ΛιούιςΝτιόγκο του Ολυμπιακού. Κανείς δεν τονπαίρνει χαμπάρι εκείνη τη μικρή στιγμή,μόνο η μαρτυριάρα κάμερα. Ποιος είπεπως η μπάλα δεν κρύβει νοήματα;

»ΚάθεΚυριακή, την ώρα πουη αντίστροφη μέτρηση για τη δευτεριάτικηδουλειά έχει γίνει αφόρητη, η ποδοσφαιρικήΕλλάδα συντονίζεται με την κενολογία.Η «Αθλητική Κυριακή», ένας βαρύς τίτλοςμε ελαφριά διάθεση, ακκίζεται μεταξύοπαδικών συμφερόντων, κρατικών συμβάσεωνκαι εύκολων απόψεων. Η γροθιά του Γκαρσίαήταν κακή για την πολιτική ορθότητα.Ήταν οδυνηρή για το στομάχι του αντιπάλουτου. Ήταν προβληματική για την αισθητικήτης επιφανειακής λάμψης. Και ήταν σίγουρακατακριτέα από τους παλαίμαχους πουχαλάνε (όχι και τόσο πολύτιμο) σάλιοκοιτώντας τον πρόεδρο στα μάτια για έναμεροκάματο. Ήταν όμως η απόδειξη πως οι30χρονοι εκατομμυριούχοι που παλεύουνστα καλοκουρεμένα χορτάρια δεν έχουνμεγάλη διαφορά από τα 10χρονα που κάνουνζαβολιές στα διαλείμματα του δημοτικού.Αξία ανεκτίμητη στην προβλέψιμη κατάστασηπου υπερβατικά ονομάζεται «Super League».

»Τοελληνικό ποδόσφαιρο έχει λίγα ναδιαφημίσει. Κάθεχρονιά ο τίτλος καταλήγει στη λιγότεροκακή ομάδα, οι ευρωπαϊκές προσπάθειεςκαταλήγουν σε ταπεινώσεις, το θέαμαμοιάζει λίγο καλύτερο από καθημερινόσίριαλ λοβοτομημένων σεναριογράφωνκαι η αγωνία περιορίζεται στιςαμφισβητούμενες φάσεις των κακομοίρηδωνδιαιτητών.

»ΟΓκαρσίακαλά θα κάνει να τιμωρηθεί. Προσπάθησεύπουλα να χτυπήσει έναν απειλητικόαντίπαλο με αντιαθλητικούς όρους. Ένοχοςγια απόπειρα ρεμούλας. Από την άλληόμως, λίγη αυθεντική, αυθόρμητη καιπηγαία κίνηση μόνο καλό μπορεί να κάνει.Και ας διαφωνεί η χορωδία του προβλέψιμουκάθε Κυριακή βράδυ. Κάποια στιγμή δενθα ακούγεται καν απ' την πολλή κοινοτυπία.

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ